4 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COOPERATIVA NUFARUL – Inspectia Judiciara a clasat sesizarea Asociatiei Civice pentru Demnitate in Europa in cazul Mariana Rarinca. ADEC solicitase Consiliului Superior al Magistraturii sa demareze procedurile pentru revocarea din functie a sefelor ICCJ si DNA: „Mariana Rarinca a fost achitata definitiv dupa ce a stat 6 luni in inchisoare in urma unui denunt mincinos al presedintei ICCJ si in urma abuzului unor procurori ai DNA” (Document)

Scris de: A.P. | pdf | print

4 August 2015 15:01
Vizualizari: 6075

Inspectia Judiciara, condusa de Rica Vasiliu Cravelos (foto stanga) si Gheorghe Stan (foto dreapta), a clasat sesizarea presedintelui Asociatiei Civice pentru Demnitate in Europa (ADEC), Dan Tanasa, in cazul Mariana Rarinca. Informatia a fost dezvaluita de Dan Tanasa, marti 4 august 2015, pe blogul personal. Potrivit raspunsului Inspectiei Judiciare, solutia de clasare - care poate fi atacata in instanta, la Inalta Curte de Casatie si Justitie - a fost dispusa pe motiv ca "in urma verificarilor prealabile s-a constatat ca nu exista indiciile savarasirii unei abateri disciplinare":


Va aducem la cunostinta faptul ca, in conformitate cu dispozitiile art. 45 alin. (4) lit. b) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistarturii, republicata, prin rezolutia nr. 3123/IJ/808/DIP/2015 din data de 28.07.2015, s-a dispus clasarea sesizarii formulate de dumneavoastra, rezolutia fiindu-i comunciata petentei Rarinca Mariana. Cu deosebita consideratie, inspector sef judecator Rica Vasiliu Cravelos”.


ADEC: „Mariana Rarinca a fost achitata definitiv dupa ce a stat sase luni in inchisoare in urma unui denunt mincinos al Presedintei Inaltei Curti”

La cateva zile dupa ce judecatorii Risantea Gagescu si Damian Dolache de la Curtea de Apel Bucuresti au decis, pe 20 mai 2015, achitarea definitiva a Marianei Rarinca, pensionara tinuta nevinovata 191 de zile in arest pentru un asa-zis santaj la sefa ICCJ, Asociatia Civica pentru Demnitate in Europa a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa demareze procedurile pentru revocarea din functie a presedintelui Inaltei Curti, judecatoarea Livia Stanciu, si a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi:

Asociatia Civica pentru Demnitate in Europa (ADEC) condamna vehement nedrepatatea comisa in cazul Marianei Rarinca si solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa demareze imediat procedurile pentru revocarea din functie a Presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a Procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Mariana Rarinca a fost achitata definitiv dupa ce a stat sase luni in inchisoare in urma unui denunt mincinos al Presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei si in urma abuzului unor procurori ai Directiei Nationale Anticoruptie.

Demnitatea Marianei Rarinca a fost calcata in picioare chiar de catre cei care sunt platiti din fonduri publice sa faca dreptate. Increderea populatiei in actul de justitie a fost afectata extrem de grav, motiv pentru care se impune o demitere a celor responsabili de aceasta nedreptate.

Intrucat nu mai poate fi vorba de demisii de onoare si avand in vedere urmatoarele prevederi legale cuprinse in Legea nr. 303/2004 privind statutul magistratilor

Art. 52 alin. (4) Revocarea din functie a presedintelui, a vicepresedintelui sau a presedintilor de sectii ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie se face de catre Presedintele Romaniei, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, ca sanctiune disciplinara.

Art. 53 alin. (2) Revocarea din functie a procurorilor cu functii de conducere prevazuti la alin. (1) se face de catre Presedintele Romaniei, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, ca sanctiune disciplinara.

ADEC solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa propuna Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, revocarea din functie a Presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie, doamna Livia Stanciu, si a Procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kovesi.

Asociatia Civica pentru Demnitate in Europa”.

Comentarii

# Vladi Mir date 4 August 2015 16:19 -10

De ce "cooperativa nufarul" si nu "COOPERATIVA VIDANJA JUDICIARA" ?!?!

# 4pedu Danilet date 4 August 2015 17:51 +4

Din CSM se aude behăiala: “daca esti achitat nu inseamna ca esti nevinovat”

# unul din lumea cea mare date 4 August 2015 16:21 -10

(in)justitia a ajuns o banda de mermelitori !!!deja sint semne ca o sa se ajunga la justitia ,,PUBLICA,,

# obiectiva date 4 August 2015 16:34 +15

unule, degeaba ne chinuim noi :o :-x :cry: s-o scoatem basma curate, madama se duce la pandaimos, cum spui tu cand esti "magnetizat" :P :P :P

# Vladi Mir date 4 August 2015 16:48 -3

Cei care ati dat cu "minus" pe muteste la primele doua postari, daca nu faceti parte din lumea necuvantatorelor, cuvantati si voi dragilor ..., cuvantati !!!

# Vladi Vostok date 4 August 2015 17:33 +3

Ce ti se pare anormal "cuvantatorule" ca lumea isi exercita dreptul la vot?

# Herta date 4 August 2015 19:52 -9

.....semneaza Rica Venturiano,care intre timp a ajuns inspector

# kfk date 4 August 2015 21:18 +4

Jegurile astea fac "ce vrea muschii lor". Tara lu' Voda Mutu!

# Traian-Nicolae MUNTEAN date 4 August 2015 23:19 +6

Justiția din România este ”corectă”: dacă sesizezi că lupul a mușcat o oaie, aceasta din urmă are drept de contestație la ... lup!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva