14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CORBU MAI PIERDE UN JUDECATOR – In plin scandal legat de cresterea varstei de pensionare a magistratilor, CSM urmeaza sa aprobe dintr-un foc eliberarea din functie a zece judecatori: unul de la Inalta Curte, trei de la curti de apel, trei de la tribunale si trei de la judecatorii (Lista)

Scris de: G.T. | pdf | print

6 June 2023 16:14
Vizualizari: 7777

Fix in zilele in care se discuta despre modificarile legislative la pensiile de serviciu care urmeaza sa fie adoptate de Camera Deputatilor, printre care si posibila crestere a varstei de pensionare a magistratilor la cel putin 60 de ani, Sectia pentru judecatori a CSM urmeaza sa aprobe dintr-un foc eliberarea din functie a zece judecatori. Iar Inalta Curte de Casatie si Justitie, condusa de Corina Corbu (foto), si asa aflata in deficit de personal, va mai pierde un judecator.


 

Astfel, pe ordinea de zi a Sectiei pentru judecatori de joi, 8 iunie 2023, figureaza cererile de eliberare din functie depuse de zece judecatori. Mai exact, vorbim despre un judecator de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, trei judecatori de la curti de apel, trei judecatori de la tribunale si trei judecatori de la judecatorii. De asemenea, asa cum veti observa unii dintre cei care ies la pensie sunt colegi de instanta.

Este posibil ca lista sa fie suplimentata in ziua sedintei cu noi cereri de eliberare din functie prin pensionare, asa cum este posibil ca unii dintre cei zece inclusi deja pe ordinea de zi sa ceara amanarea eliberarii din functie sau sa renunte la solicitare.


Prezentam lista cu judecatorii care solicita iesirea la pensie, aflati pe ordinea de zi a Sectiei pentru judecatori a CSM din 8 iunie 2023 (vezi facsimil):


-Horatiu Patrascu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie;

-Carmen Georgiana Comsa, judecatoare la Curtea de Apel Bucuresti;

-Daniela Neagu, judecatoare la Curtea de Apel Galati;

-Aneta Luminita Cristea, judecatoare la Curtea de Apel Galati;

-Viorica Gabriela Rotaru, judecatoare la Tribunalul Teleorman, presedinta instantei;

-Mirela Raducu, judecatoare la Tribunalul Teleorman, delegata in functia de presedinte al Sectiei conflicte de munca, asigurari sociale si de contencios administrativ si fiscal;

-Catalin Marian Matei, judecator la Tribunalul Tulcea;

-Corin Giuliano Igna, judecator la Judecatoria Dej;

-Mariana Obreja, judecatoare la Judecatoria Iasi;

-Cristina-Georgiana Vilcu, judecator la Judecatoria Iasi.

 


Comentarii

# DODI date 6 June 2023 22:27 +2

Nu trebuie să vă faceți griji: Noua securitate are rezerve de cadre pentru toate plecările din sistem. Și așa ICCJ era împăunată numai cu acoperiți. Așa că unul în plus sau minus nu schimbă datele problemei. Are grijă SRI (prin acoperita cioară vopsirtă) să nu se schimbe nimic din... structura de personal!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva