22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CREMA JUSTITIEI S-A STRANS LA INM – Directoarea Institutului National al Magistraturii, judecatoarea ICCJ Simona Marcu, a prezentat bilantul pe 2023 in prezenta sefilor CSM, ICCJ, PICCJ si DNA: “Vom reusi sa construim o justitie orientata spre oameni”. Vedeti imagini de la eveniment si raportul de activitate pe anul trecut (Galerie Foto)

Scris de: G.T. | pdf | print

5 March 2024 13:18
Vizualizari: 4731

Capii si crema din Justitie s-au strans luni, 4 martie 2024, la Institutul National al Magistraturii (INM). Motivul: prezentarea bilantului pe 2023.


Raportul de activitate pe anul trecut a fost prezentat de directoarea INM, judecatoarea ICCJ Simona Marcu (foto), aceasta subliniind ca scopul Institutului este de a construi o justitie orientata spre oameni.

La eveniment au paricipat presedinta CSM Denisa Stanisor, presedinta ICCJ Corina Corbu, Procurorul General al Romaniei Alex Florenta, seful DNA Marius Voineag, membrii CSM Laura Radu, Ramona Gratiela Milu, Catalina Sintion, Alin Ene, Claudiu Dragusin, Daniel Horodniceanu, Claudiu Sandu, judecatorul ICCJ Adrian Ghiculescu, judecatoarea Laura Andrei de la Curtea de Apel Bucuresti si secretarul de stat din Ministerul Justitiei Nelu Ciobanu.


Iata comunicatul INM si imagini de la prezentarea raportului de activitate:


“Astazi, 4 martie 2024, in Aula INM, Directorul Institutului National al Magistraturii, d-na judecator Simona Camelia Marcu a prezentat Raportul de activitate al institutiei pentru anul 2023.

La sedinta de bilant au participat d-na judecator Denisa-Angelica Stanisor, Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, d-na judecator Corina Alina Corbu, Presedintele inaltei Curti de Casatie si Justitie, dl Procuror General Alex-Florin Florenta, dl Marius Ionut Voineag, Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, d-na Claudia-Ionela Curelaru, Procuror sef adjunct al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Ministrul Justitiei a fost reprezentat de dl Nelu Ciobanu, secretar de stat in cadrul Ministerului Justitiei.

Invitatii au adresat felicitari Institutului pentru activitatea desfasurata si au subliniat efortul fara precedent depus pentru a asigura resursele umane necesare sistemului judiciar prin organizarea, in perioada de referinta, a 5 sesiuni de recrutare in profesie si prin pregatirea profesionala, in cadrul formarii initiale, a unui numar de 548 de viitori judecatori si procurori. Acest efort institutional este cu atat mai semnificativ cu cat a fost realizat cu pastrarea standardelor si exigentelor in recrutare, a calitatii si complexitatii procesului de formare.

INM multumeste celor prezenti pentru mesajele deosebit de calde pe care le-au adresat, pentru recunoasterea oferita si pentru rolul esential pe care i-l confera in constructia viitorului sistemului judiciar. Apreciem sprijinul constant oferit in cursul anului anterior si colaborarea deschisa, coerenta si eficienta, avand incredere ca acestea vor continua si in cadrul proiectelor pe care le vom dezvolta in continuare.

Ne exprimam convingerea ca impreuna vom reusi sa construim o justitie orientata spre oameni, conectata la dinamismul realitatilor inconjuratoare si capabila sa raspunda asteptarilor pe care societatea le are de la ea”.

 

 

* Cititi aici raportul de activitate al INM pe anul 2023


Directoarea INM Simona Marcu


Presedinta ICCJ Corina Corbu

 

Procurorul General al Romaniei Alex Florenta

 

Judecatoarea CSM Laura Radu (stanga) si presedinta CSM Denisa Stanisor (dreapta)

 

De la stanga la dreapta: judecatorul ICCJ Adrian Ghiculescu, procurorul CSM Claudiu Sandu, judecatoarea CSM Ramona Gratiela Milu, judecatorul CSM Alin Ene, judecatorul CSM Claudiu Dragusin, procurorul CSM Daniel Horodniceanu


 

Procurorul CSM Daniel Horodniceanu si seful DNA Marius Voineag

 

Seful DNA Marius Voineag (stanga) si judecatoarea Laura Radu din CSM (foto dreapta)

 

Judecatoarea Laura Andrei de la Curtea de Apel Bucuresti


 

Judecatorul Claudiu Dragusin din CSM

 

Procurorul Daniel Horodniceanu din CSM


Seful DNA Marius Voineag

 

Judecatorul ICCJ Adrian Ghiculescu (stanga) si judecatorul Alin Ene din CSM

 

Secretarul de stat din Ministerul Justitiei, Nelu Ciobanu


Comentarii

# Io date 5 March 2024 13:40 +1

Domnu' Horodniceanu, daca zambeste frumos, prieteneste, in poza de grup de pe la CSM si ICCJ va fi sanctionat ?

# sictir date 5 March 2024 16:12 +30

Crema? O adunatura de impostori care isi tot schimba locurile intre ei iar pe unele nu le ajuta deloc nici fata. Ce fac ei pentru justitie? Se falesc cu cifre si incaseaza milioane in timp ce problemele din justitie, inclusiv lipsa acuta de personal, nu sunt gestionate in niciun fel de ani si ani de zile. Mare bilant! Al lor!

# Cârcotaș date 5 March 2024 16:13 +1

Vorbe, vorbe!

# Tyron date 5 March 2024 17:57 +5

Nu faceți decât să scoateți magistrați pe care din prima zi îi băgați sub papucu lu Secu. Asta e minirea INM ului

# nae din dealul feleacului date 5 March 2024 18:30 +15

O adunatura de incompetenti,banditi pe deasupra,ne spun ca "vor face o justitie pentru ca oamenii sa nu mai vorbeasca",ca bine zice pupaza "o justitie orientata spre oameni".Da pina acum ce dracu ati facut,ati orientat justitia spre ciini!DA SPRE CIINI:ATI ASMUTIT CIINII JUSTITIEI IMPOTRIVA OAMENILOR!

# santinela date 6 March 2024 08:07 +15

"Crema"-ce gluma buna ! Vine ala de la DNA si isi prezinta bilantul .La cate restituiri au si la cate marsavii s-au dovedit a fi facut fostii si actualii parchetari mai bine se ascundea si faceau bilantul intr-un buncar. La concluzii NIMIC,adica nici o masura impotriva nenorocitior de parchetari care au distrus oameni,familii,destine,ba mai mult au si fost "reprimiti" in sistem, albi ca laptele !

# dddd date 6 March 2024 12:46 +11

:D traiasca partidul comunist roman , uraaaa tovarasi. sa facem o societate mult mai lateral dezvolatata :D

# Sava date 14 March 2024 18:24 +3

Justitie orientata spre oameni cu concursurile de admitere pe care le-ati organizat anul asta? Macar nu mai iesiti din casa si nu mai faceti curent cu vorbe de 2 bani! Ma intreb cati dintre astia ar fi trecut proba psihologica la inm. Ce ar fi raspuns referitor la scopul lor in viata...

# Coco date 2 April 2024 11:49 -1

Securitatea si Marcu ! Candidati cu dosar penal la INM !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva