13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CRIMA DE LEZMAJESTATE – Revoltator: cine indrazneste sa il critice pe seful CSM Bogdan Mateescu este trimis la esafod. Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu fata de judecatoarea Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj. Lupea va fi verificata pentru posibila incalcare a Codului deontologic din cauza postarii in care, fara sa aduca vreo jignire, atragea atentia asupra schimbarii totale suferite de Bogdan Mateescu dupa ce a ajuns in CSM (Procesul verbal)

Scris de: George TARATA | pdf | print

29 October 2021 13:17
Vizualizari: 8657

Este de-a dreptul revoltator ce se intampla in magistratura. Cine indrazneste sa il critice pe actualul presedinte al CSM Bogdan Mateescu este trimis la esafod. Au patit-o spre exemplu judecatoarele Adriana Stoicescu, Madalina Afrasinie si Adina Daria Lupea, toate cercetate disciplinar in dosare deschise la sesizarea lui Mateescu, in cele din urma clasate. O pateste din nou judecatoarea Adina Daria Lupea (foto).


 

Concret, Adina Daria Lupea este verificata in prezent de Inspectia Judiciara (IJ) pentru posibila incalcare a Codului deontologic al magistratilor, dupa ce intr-o postare pe Facebook a comentat clasarea primita de judecatoarea Madalina Afrasinie din  partea IJ, criticandu-l pe seful CSM Bogdan Mateescu, despre care a precizat ca s-a transformat intr-un paracios de colegi – fapt cat se poate de real, avand in vedere sesizarile in serie facute de Mateescu la Inspectia Judiciara, si ca a suferit o transformare radicala dupa ce a ajuns in CSM – din nou un fapt pe care nimeni dintre cei care il stiau pe Bogdan Mateescu dinainte de a deveni membru CSM nu il poate contrazice.


Iata postarea judecatoarei Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj in urma careia s-a autosesizat Inspectia Judiciara:


“Veste buna, foarte buna in prag de toamna.

In sfarsit si Madalina Elena Dardeci, colega si amica mea, a scapat de cercetarea disciplinara. Dupa mine si Adriana Stoicescu.

Si dupa o alta colega, care de asemenea l-a sprijinit pe Mateescu, proactiv, sa ajunga unde e azi. Vremelnic presedinte al CSM.

Ridicat vremelnic dintre noi care pretindeam ca avem experiente la oameni, sprijinit la revocari si in alegerile la CSM, partenerul nostru de idei, chefuri cu lautari, mese, simpozioane, adica simpaticul domn judecator tanar si asumat s-a dovedit a fi altceva.

Cum a ajuns la putere a infierat cu manie proletara aproape orice coleg, din orice tabara. Baiatul serviabil si bonom si carismatic s-a transformat intr-un paracios pe banda al fostilor 'colegi si pretini'. A reusit intr-un an sa ne terorizeze cu inventate abateri disciplinare aproape pe toti care i-am fost sprijin, si prieteni, ani de zile. Ca a ajuns sef.

Trista sefie din care mai are vreo doua luni.

Iar acum, la final, cand tragi linie, cu ce te-ai ales Bogdan? Ca puterea pleaca de la tine... Am plecat si noi si ramai singur cu vanitatea ta si cu actele tale de dreptate din care nici macar IJ nu a inteles nimic...”.


IJ vede indicii privind incalcarea obligatiei de rezerva


In urma acestei postari, Inspectia Judiciara a decis ca “se contureaza indicii privind incalcarea obligatiei de rezerva ce revine judecatorilor”, potrivit art. 17 si 18 din Codului deontologic, art. 90 Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si art. 104 din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Art. 17 din Codul deontologic: Judecatorii si procurorii sunt datori sa se abtina de la orice acte sau fapte de natura sa compromita demnitatea lor in functie si in societate”;

Art. 18 din Codul deontologic (articol anulat de ICCJ in 2019):(1) Relatiile judecatorilor si procurorilor in cadrul colectivelor din care fac parte trebuie sa fie bazate pe respect si buna-credinta, indiferent de vechimea in profesie si de functia acestora.

(2) Judecatorii si procurorii nu isi pot exprima parerea cu privire la probitatea profesionala si morala a colegilor lor”.

Art. 90 din Legea 303/2004: „(1) Judecatorii si procurorii sunt datori sa se abtina de la orice acte sau fapte de natura sa compromita demnitatea lor in profesie si in societate.

(2) Relatiile judecatorilor si procurorilor la locul de munca si in societate se bazeaza pe respect si buna-credinta”.

Art. 104 din Legea 161/2003: „Magistratilor le este interzisa orice manifestare contrara demnitatii functiei pe care o ocupa ori de natura sa afecteze impartialitatea sau prestigiul acesteia”.


Si totusi, ce a facut Lupea?


Problema cu autosesizarea Inspectie Judiciare este ca postarea Adinei Daria Lupea nu se incadreaza la niciuna dintre prevederile de mai sus, posibil a fi incalcate. Caci, ce neadevar a spus Lupea si ce incalcare a Codului deontologic si a legii a comis in momentul in care a dezvaluit ca l-a sprijinit pe actualul sef CSM, ca Mateescu este un vremelinc sef al CSM sau ca mergea la mese, simpozioane si chefuri cu lautari? De asemenea, ce neadevar a rostit Lupea cand l-a catalogat pe Mateescu drept „paracios”, atat timp cat este cunoscut ca seful CSM a trimis in serie sesizari la Inspectia Judiciara impotriva unor colegi de-ai sai? Ca sa nu mai spunem ca „paracios” nu reprezinta vreo jignire. Oare unde in postarea sa Adina Lupea a facut vreun comentariu privind probitatea profesionala a judecatorului CSM Bogdan Mateescu? Si care ar fi manifestarea contrara demnitatii functiei prin care Lupea a afectat impartialitatea sau prestigiul acesteia?

Ca sa nu mai spunem ca postarea Adinei Lupea contine strict opinia sa nu fata de un judecator de scaun, ci fata de un membru al CSM, ales de judecatori sa le reprezinte interesele.


Iata reactia judecatoarei Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj dupa autosesizarea Inspectiei Judiciare:


In urma postarii in care ma declaram fericita ca Madalina Elena Dardeci a scapat de sesizarea disciplinara pentru o postare referitoare la COVID cineva, nu stiu cine, a facut un referat prin care a sesizat IJ ca as fi incalcat vreo obligatie de rezerva, precum si Codul deontologic fiindca mi-am exprimat o nemultumire si o dezamagire personala despre presedintele CSM.

Nu mai e voie, toti trebuie sa fim perfect multumiti.

Vorba unui prieten: 'Cum ce abatere ai comis? Te ai luat de conducător. Pe alte vremuri iti faceai testamentul!'”


Iata procesul verbal prin care Inspectia Judiciara s-a autosesizat fata de judecatoarea Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj:

 


Comentarii

# Gilu date 29 October 2021 14:55 +47

Arogant, suspicios , vindicativ, misogin si cate si mai cate ...Nu- i doar el vinovat ; cei mai vinovati sunt cei care l-au ales sa-i conduca....Plus serviciile po******te cu paysans...

# Gelu date 29 October 2021 15:55 +44

Nebunia care merge in patologic se cheama paranoia. E momentul ca dictatorul sa fie revocat.

# imun/teanu date 29 October 2021 19:18 0

"Ober"-light-tein (foraibare si robinete closet) bogdanel, heil!, ca si furerul tau. Dar la originile voastre din "lupta mea" Kaimfa.

# MN date 29 October 2021 19:47 +41

lucrurile sunt clare, parerea mea ca omu are grave probleme la cutia de viteze. de cand a fost ,,ales" uns presedinte este de nerecunoscut, cu privire la comportamentul si transformarea lui s-a vazut grandomanie, asta il caracterizeaza pana in prezent, parerea mea ca este o rusine

# Anusul Istoriei date 30 October 2021 10:49 +60

Mandatul lui Mateescu va ramane in istorie ca o perioada de rahat in care tot ce a facut a fost sa isi raporteze fostii colegi la Inspectia Judiciara, unde executantul lui fidel Netejoru se facea ca livreaza, in asteptarea pensiei. Penibil. Traiasca fosta Securitate comunista, prietenii stiu de ce.

# CSM E AICI? date 30 October 2021 11:59 +41

Mateescu auzi societatea sau ai razboaie personale de dus? - "Să vă fie rușine" - este mesajul pe care Colectiv GTG 3010, asociația din care fac parte supraviețuitori și rude ale victimelor incendiului din Clubul Colectiv îl transmite procurorilor și judecătorilor, la 6 ani de la tragedie.

# dan date 30 October 2021 17:44 +45

CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISA INCLUSIV PENTRU CSM

# Iurie Trandafir date 31 October 2021 22:24 +1

Cica ,,curajosul'' e trimis la ,,esafod''! (,,platformă construită în Evul Mediu în piețe publice, pe care erau executați condamnații la moarte''). E vizibila treaba de tot poporul ,,gura casca'' ca-i cel mult o zanzanie in vederea intaririi ,,ierarhiilor'' vazute si mai ales cele invizibile. Daca-i si circ ,,pandemic'' e si mai bine. Celor ,,trimisi la esafod'' nu li se ,,taie'' nici macar ,,pensiile de serviciu'' asa ca-i cel mult hazlie partea aia cu ,,esafodul''.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva