18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CRINA A CEDAT NERVOS – Judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor a cerut sa i se faca dosar penal avocatului Razvan Doseanu pentru incalcarea solemnitatii sedintei, de necaz ca a fost recuzata. Doseanu a solicitat indepartarea Crinei Muntean din dosar pe motiv ca este cercetata de Inspectia Judiciara, dupa o sesizare pe care el a depus-o. De noaptea mintii, recuzarea a fost respinsa. Ce solutie poate da un judecator in dosarele avocatului care i-a facut probleme la IJ? (Incheierea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 May 2019 13:42
Vizualizari: 12768

Mai poate exista garantia unui proces echitabil atat timp cat judecatorul care solutioneaza un dosar se afla in conflict deschis cu avocatul inculpatului? Fix asta se intampla la Tribunalul Bihor, acolo unde vestita judecatoare Crina Muntean (foto dreapta) nu intelege sa se abtina in dosarele in care apararea este asigurata de cunoscutul avocat Razvan Doseanu (foto stanga), din cauza caruia este in prezent cercetata de Inspectia Judiciara. Si nu doar ca se abtine, insa in momentul in care a fost recuzata a cerut deschiderea unui dosar penal fata de Doseanu.


Ceea ce s-a petrecut miercuri, 29 mai 2019, la Tribunalul Bihor, in dosarul 733/271/2019/a4 privind o contestatie pe masuri preventive, este intr-adevar de noaptea mintii. Judecatoarea Crina Muntean i-a cerut presedintei de complet, judecatoarea Maria Gruescu, sa se sesize fata de avocatul Razvan Doseanu in legatura cu art. 278 Cod penal privind incalcarea solemnitatii sedintei. Halucinant, totul s-a intamplat dupa ce avocatul Razvan Doseanu i-a solicitat Crinei Muntean sa se abtina si apoi a formulat cerere de recuzare. Motivele invocate de Razvan Doseanu au fost considerate de Crina Muntean drept cuvinte jignitoare, desi avocatul nu a facut altceva decat sa aminteasca faptul ca judecatoarea este cercetata de Inspectia Judiciara in urma unei sesizari pe care el a depus-o (vezi facsimil 1). De asemenea, Razvan Doseanu a subliniat ca in ultimele sase luni Crina Muntean a pronuntat solutii impotriva clientilor sai, fara exceptie. Nu in ultimul rand, Razvan Doseanu a pus in discutie si dezvaluirile pe care le-a facut despre gasca de la DNA Oradea, precum si despre legaturile stranse de colaborare pe care Crina Muntean le-a avut de-a lungul anilor cu procurorul Ciprian Man.

Evident, in pofida conflictului evident pe care il are cu avocatul Razvan Doseanu, judecatoarea Crina Muntean a refuzat sa se abtina. Apoi, in mod incredibil, cererea de recuzare a judecatoarei a fost respinsa de un alt complet de la Tribunalul Bihor: “In baza art. 68 Cod procedura penala raportat la art. 64 alin. (1) lit. f) Cod procedura penala, respinge ca neintemeiata cererea de recuzare a doamnei judecator Muntean Crina in cauza nr. 733/271/2019/a4 a Tribunalului Bihor, formulata de inculpatul Dumitrache Adrian Cristian prin aparator ales, av. Doseanu Razvan. Fara cale de atac. Data in camera de consiliu, astazi, 29.05.2019. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 29.05.2019”.

Iata argumentele avocatului Razvan Doseanu, prin care acesta a solicitat recuzarea judecatoarei Crinei Muntean, incheierea integrala fiind atasata la finalul articolului:

“Aparatorul ales al inculpatului, av. Doseanu Razvan, ca si chestiune prealabila, arata ca se impune cu prioritate discutarea unui incident privind componenta completului, considerand ca se impune abtinerea doamnei judecator Crina Muntean. Invoca faptul ca doamna judecator Crina Muntean este cercetata disciplinar ca urmare a sesizarii formulate de petent pentru posibile incalcari ale unor dispozitii legale privind repartizarea dosarelor si desemnarea doamnei judecator Crina Muntean ca judecator de drepturi si libertati, considerand ca impartialitatea acesteia este afectata. Arata ca au aparut diverse articole in mass media privind aceasta situatie a doamnei judecator. Mai arata ca toate solutiile date de doamna judecator Crina Muntean in ultimele 6 luni in dosarele in care petentul a fost aparator ales au fost date impotriva clientilor acestuia, neavand in niciun dosar castig de cauza, desi unele dintre solutii au fost reformate unde s-a putut ca instanta de control judiciar de catre Curte de Apel Oradea, dand exemplu cauza Pop Gheorghe, tentativa de omor, pentru care s-a dispus in mod nejustificat inlocuirea arestului la domiciliu cu arestul. Face precizarea ca a dezvaluit ilegalitatile unei anumite gasti de procurori de la DNA Oradea cu care doamna judecator a colaborat foarte bine.

Av. Doseanu Razvan arata ca in cazul in care doamna judecator Crina Muntean nu intelege sa se abtina, formuleaza o cerere de recuzare, avand in vedere motivele de fapt invocate care vizeaza nelegala compunere a completului de judecata si considera ca va da solutii doar impotriva clientilor sai, asa cum astfel a facut in ultimele 6 luni in toate cauzele, fara nicio exceptie. Arata ca fie toate contestatiile Parchetului au fost admise, fie toate cererile pe care le-a facut au fost respinse, in mod intamplatior, evident, in cauzle in care doamna judecator Crina Muntean a intrat.

Invoca, de asemenea, ca doamna judecator Crina Muntean a avut relatii apropiate cu DNA Oradea si cu domnul procuror Ciprian Man si ca petentul a facut publica inregistrarea de unde rezulta punerea la cale a planului infractional de intimidare a judecatorilor de la Tribunalul Bihor, Curtea de Apel Oradea si Judecatoria Satu Mare. Arata ca in prezent doamna judecator este cercetata de Inspectia Judiciara, asa cum rezulta din actul depus la dosar ca urmare a unei sesizari facute de catre petent pentru neresepectarea dispozitiilor legale care au fost incalcate de doamna judecator Crina Muntean pentru ca aceasta, singura sau impreuna cu maxim un coleg, sa fie judecator de drepturi si libertati, desi toti judecatorii ar fi trebuit prin rotatie sau aleatoriu sa fie desemnati. Totodata, in cursul unor declaratii date la CSM, fiind vorba de domnul judecator Puscas Mircea, doamna judecator Crina Muntean a declarat ca primeste informatii de la Directia Nationala Anticoruptie, iar domnul procuror Cirpian Man a declarat ca se afla in bune relatii de colaborare cu aceasta, cel putin profesionale in virtutea atributiilor de serviciu si ca impreuna fac echipa pentru lupta impotriva coruptiei. Considera ca doamna judecator nu poate fi impartiala, dovedind, cel putin de cand a inceput sa faca aceste dezvaluiri ca in toate cauzele in care dumnealui a reprezentat clienti, toate cauzele sale au fost pierdute, fie ca a intrat ca singur judecator sau in componenta completului, intamplator, desi instantele superioare au desfiintat solutii ceea ce s-a dovedit ca erau neintemeiat dispuse de doamna judecator Crina Muntean.

Presedintele completului – judecator solicita consemnarea faptului ca doamna judecator Crina Muntean a solicitat constatarea in procesul verbal a infractiunii de audienta prev. de art. 278 Cod penal raportat la cuvintele jignitoarea adresate acesteia”.


Comentarii

# sa se ia de neveste date 30 May 2019 14:16 +4

ce atatea barbatii ? e ordin csm.

# gica70 date 30 May 2019 14:39 +2

Ajungem la acelasi subiect, verificarea periodica psihologica, printre altele, a magistratilor..

# Vasile date 30 May 2019 14:46 +3

De unde atata solemnitate a sedintei cand justia e ca un bazar turcesc, aceste morminte varuite care sunt magistratii, pe dinafara se dau corecti si au facut basici pe limba de la atata aparare a asa-zisei independente a justitiei dar pe care nu a vazut-o nimeni iar pe dinauntru gem de putreziciune si nenorocire. Asta nu era dintre partenerii de nadejde a securitatii care semna mandate de siguranta nationala pe banda rulanta incat mai era putin si se ajungea sa se dea mandate si pentru hotii de gaini?

# dosia date 31 May 2019 07:39 +1

Acelelasi solutii care se dau peste tot, in toata tara, ba chiar si de nevestele batause, ale celor carora li s-au facut plangere (ei fiind niste barbati). E slab Doseanu daca nu ii face plangere pe denunt calomnios. Niciodata magistratii nu au avut rezonabilitatea de a se aseza la masa negocierii practicilor si conduitelor, crezand ca impun, sperie, santajeaza. La urmatorul dosar, Doseanule, stai in spate, porneste plangerile, da' lasa sa se desfasoare. Cu cat mai multe, cu atat va avea bogdanel sau gabita de la CAP Buc mai mult de motivat . Fa-le si lor plangere; fa-i pe toti incompatibili . Pot sa iti transmit factura pt consultanta ?

# coca date 31 May 2019 08:37 0

Institutia recuzarii si a stramutarii au o utilitate identica cu cea a "dizidentilor" (de serviciu) din epoca raposatului. Ele exista DOAR pentru a afirma, in mod mincinos, ca inculpatul ar putea apela la acestea in vederea garantarii dreptului la un proces echitabil. In fapt, ambele sunt o pura teorie si/sau cateva file in plus ale unei bibliografii. In rest, ei isi tin spatele unul altuia fara nici pic de rusine si zero profeionalism. In rest, ce sa zic, sa aparam acest minunat "stat de drept" caci imbecili credului sau platiti produce neamul pe banda rulanta.

# adrian date 31 May 2019 08:42 0

Daca recuzarea a fost respinsa inseamna ca judecatoarea are dreptate si avocatul a fost nesabuit.Foarte greu se admite o recuzare in tara asta.Si eu am cerut recuzare si mi s-a respins...si eram indreptatit sa fac acea recuzare.Si totusi judecatorii nu s-au enervat chiar atat de rau.Nu s-au razbunat pe mine.

# Florin date 1 June 2019 12:54 0

Dreptate in țara asta ? Dormiti si visati frumos , au alții grijă să nu fie respectată legea și nici cetățeanul !!!!! Rușine să vă fie tuturor celor ce împărțiți dreptatea după bunul plac , inamovibililor ! Dar va veni o zi in care veți fi si voi reci si fără puteri . Nu vă gândiți la ea , oricum voi sunteti veșnici dar ce e mai grav e că sentinta voastră e strâmbă și veșnică. Aici e marea durere . Si pentru asta sunteți plătiți numai voi știți cum si cu cât !!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva