18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CRINA A FACUT PROSTII – Comisia permanenta a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania i-a admis avocatului Razvan Doseanu cererea de aparare a reputatiei profesionale fata de interviul in care judecatoarea-activista Crina Muntean de la Tribunalul Bihor l-a denigrat, precum si fata de cele doua represalii judiciare la care Crina s-a dedat impotriva lui Doseanu: dosar penal si amenda judiciara. Avocatul a desfiintat ambele paradeli (Document)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

10 February 2021 16:13
Vizualizari: 6644

Celebra judecatoare-activista Crina Munteanu (foto dreapta) de la Tribunalul Bihor s-a umplut din nou de bafta. La nici sapte luni de la suspendarea disciplinara din magistratura pe 6 luni, magistrata a intrat iarasi in atentia opiniei publice intr-un context care nu-i face cinste.Marti, 9 februarie 2021, Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a anuntat admiterea cererii de aparare a reputatiei profesionale formulate de catre avocatul Razvan Doseanu (foto stanga) fata de mai multe iesiri publice prin care judecatoarea Muntean si-a dat pe fata dusmania pe care i-o poarta avocatului.

Ne referim atat la interviul acordat unei publicatii #rezist, in care Crina a sugerat ca maestrul Doseanu ar fi apropiat de unele cercuri infractionale din Oradea, cat si la doua demersuri judiciare descalificante, la care s-a dedat aceeasi magistrata si pe care avocatul le-a desfiintat. Este vorba in primul rand despre o amenda judiciara, iar in al doilea rand despre deschiderea unui dosar penal, ambele sub pretextul ca Doseanu ar fi incalcat solemnitatea sedintei de judecata unde Crina Muntean era membra in completurile de judecata. Dupa cum Lumea Justitiei v-a aratat deja, maestrul Doseanu a desfiintat deja cele doua paradeli: amenda prin actiune in instanta, iar dosarul penal prin clasare (click aici pentru a citi).

Amintim ca artagoasele afirmatii din interviul de mai sus i-au adus Crinei Muntean o sesizare disciplinara din partea avocatului Razvan Doseanu, iar Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara impotriva ei, dosarul finalizandu-se cu suspendarea din functie timp de 6 luni (click aici pentru a citi).

De altfel, atat pedeapsa disciplinara, cat si paradelile nereusite, prin amenda judiciara si dosar penal, au cantarit greu in decizia UNBR de a-i apara lui Razvan Doseanu reputatia profesionala – fapt pe care il recunoaste insasi Uniunea Nationala a Barourilor din Romania.


Prezentam comunicatul UNBR:


Comunicat de presa privind admiterea cererii de aparare a reputatiei profesionale a domnului avocat Razvan Viorel Doseanu, membru al Baroului Bihor

In sedinta din 19-20 ianuarie 2018, Comisia Permanenta a UNBR, in aplicarea art. 67 alin. (1) lit. j) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat a admis cererea de aparare a reputatiei profesionale a Domnului avocat Razvan Viorel Doseanu si a constatat ca demersurile cu caracter public intreprinse in mod repetat la adresa domnului avocat Razvan Viorel Doseanu de catre doamna judecator Crina Elena Muntean, din cadrul Tribunalului Bihor, prin mijloace mass-media au afectat reputatia profesionala a acestuia.

Conform verificarilor Comisiei Permanente a UNBR si materialului probator de la dosarul cauzei, nimic nu justifica pozitiile publice ale doamnei judecator, care, in numele libertatii de exprimare, inoculeaza ideea unei conduite neconforme a domnului avocat (si a celorlalte persoane la care se face referire – avocati/magistrati), precum si a unei vulnerabilitati majore in cadrul sistemului avocatial si judiciar in general, fara a se initia procedurile reglementate de lege pentru sesizarea aspectelor la care face referire.

Demersul doamnei judecator de a afirma in spatiul public acuzatii grave, nefundamentate din punct de vedere de juridic, la adresa domnului avocat Razvan Viorel Doseanu si a celorlalte persoanelor nominalizate, in conditiile in care nu s-a constatat in cadrul unor proceduri disciplinare sau judiciare definitive savarsirea unor acte sau fapte de natura celor sustinute, afecteaza grav prestigiul profesional al acestuia, prin generarea unei indoieli majore in ceea ce priveste probitatea sa profesionala.

Afirmatiile si sustinerile facute in spatiul public de doamna judecator Muntean Crina Elena precum si modalitatea concreta in care au fost prezentate evenimentele, exprimarile folosite in cuprinsul relatarii, nu reprezinta o manifestare a libertatii de exprimare, ci constituie, atat o manifestare contrara demnitatii functiei de judecator, cat si o manifestare de natura a aduce atingere reputatiei profesionale a domnului avocat Razvan Viorel Doseanu, a prestigiului profesiei de avocat si chiar a justitiei in general.

Comisia Permanenta a UNBR are obligatia legala de a apara reputatia profesionala a avocatului, la cererea acestuia, pe baza cercetarilor si a propunerilor inaintate de consiliul baroului din care face parte. Astfel, Comisia Permanenta a UNBR a avut in vedere urmatoarele:

- Rezolutia nr. 4469/B/20.12.2019 a Inspectiei Judiciare (Directia de Inspectie pentru Judecatori) prin care s-a dispus exercitarea actiunii disciplinare fata de doamna judecator pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, conform caruia „constituie abatere disciplinara manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”;

- Decizia Sectiei pentru Judecatori a CSM (dosar nr. 1/J/2020) din 15.07.2020, prin care s-a admis actiunea disciplinara si s-a aplicat doamnei judecator Crina Elena Muntean sanctiunea disciplinara constand in suspendarea din functie pentru o perioada de 6 luni pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. a) din Legea nr.303/2004 (cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la ICCJ)”;

- Jurisprudenta Curtii Europene privind art. 8 si 10 ale Conventiei Europene a Drepturilor Omului, au fundamentat aprecierea Comisei Permanente in sensul ca, prin folosirea unor informatii denaturate care au fost transmise in spatiul public, cu intentia vadita de dezinformare si denigrare a institutiilor profesiei de avocat a fost afectata reputatia profesionala a domnului avocat.

Prezentul comunicat si Decizia Comisiei Permanente vor fi date publicitatii pe site-ul www.unbr.ro si vor fi transmise Baroului Bihor si domnului avocat Razvan Viorel Doseanu”.


Redam principalul pasaj din Decizia nr. 195 din 28 ianuarie 2021 a Comisiei Permanente a UNBR:


Luarile de pozitie publice ale doamnei judecator Crina Elena Muntean intrunesc in mod cumulativ conditiile sus mentionate pentru a fi considerate un atac nejustificat si denigratoriu la adresa domnului avocat Razvan Viorel Doseanu.

Faptul ca pe rolul Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara exista o actiune disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei judecator Crina Elena Muntean, ca urmare a sesizarii domnului avocat Razvan Viorel Doseanu, nu justifica pozitiile publice ale doamnei judecator, care inoculeaza ideea unei conduite neconforme a petentului (si a celorlalte persoane la care se face referire – avocati/magistrati), precum si a unei vulnerabilitati majore in cadrul sistemului avocatial si judiciar in general, fara a se initia procedurile reglementate de lege pentru sesizarea aspectelor la care face referire.

Demersul doamnei judecator de a afirma in spatiul public acuzatii grave, nefundamentate din punct de vedere de juridic, la adresa domnului avocat Razvan Viorel Doseanu si a celorlalte persoanelor nominalizate, in conditiile in care nu s-a constatat in cadrul unor proceduri disciplinare sau judiciare definitive savarsirea unor acte sau fapte de natura celor sustinute, afecteaza grav prestigiul profesional al acestuia, prin generarea unei indoieli majore in ceea ce priveste probitatea sa profesionala.

Afirmatiile si sustinerile facute in spatiul public de doamna judecator Muntean Crina Elena, precum si modalitatea concreta in care au fost prezentate evenimentele, exprimarile folosite in cuprinsul relatarii nu reprezinta o manifestare a libertatii de exprimare, ci constituie, atat o manifestare contrara demnitatii functiei de judecator, cat si o manifestare de natura a aduce atingere reputatiei profesionale a domnului avocat Razvan Viorel Doseanu, a prestigiului profesiei de avocat si chiar a justitiei in general”.


* Cititi aici intreaga decizie a UNBR

Comentarii

# Botome Vasile, doctor in drept,mobil 0744191717. date 13 February 2021 17:16 0

Stiri juridice:S-a descoperit un decret 145,Bucuresti, publicat in M.Of 32/28-02-1990, prin care scrie ca in vederea asigurarii organizarii profesiei de avocat trebuie reinfiintata Uniunea Avocatilor din Romania care sa preia atributiile de la Ministerul de Justitie in legatura cu avocatura. De atunci si pana astazi nu s-a mai reinfiintat Uniunea Avocatilor din Romania de catre avocatii scosidin subordinea Ministerului de justitie. A fst reinfiintata acesta Uniune de catre Botomei Vasile prin teza de doctorat.Pentru acest motiv a fost condamnat cu inchisoare dr.Botomei Vasile.Persoanele care vor sa sprijine apaarea pentru Botomei Vasile sunt rugate sa scrie in comentarii sisa trimita sms pe mobil 0744191717;

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva