17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CSM ASCUNDE PENSIONARILE – Ca sa lase impresia ca magistratii nu se mai inghesuie sa paraseasca sistemul, Sectia pentru judecatori a CSM nu a pus nicio pensionare pe ordinea de zi a celor trei sedinte din aceasta saptamana. In realitate, cererile de eliberare din functie prin pensionare continua sa fie inregistrate la CSM intr-un numar semnificativ (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 November 2022 11:50
Vizualizari: 6252

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marian Buda (foto), si ceilalti membri care conduc CSM au schimbat tactica in cazul pensionarii magistratilor. Dupa ce in ultima sedinta au fost nevoiti sa aprobe 59 de cereri de eliberare din functie prin pensionare, Sectia pentru judecatori a CSM a ales o noua abordare.


 

Ca sa creeze impresia ca magistratii nu se mai inghesuie sa paraseasca sistemul, deci practic pentru a-i adormi pe magistrati, Sectia pentru judecatori a CSM nu a pus pe ordinea de zi a celor trei sedinte care vor avea loc in aceasta saptamana (vezi facsimile).

Astfel, in sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM de marti, 8 noiembrie 2022, urmeaza sa se discute aspecte privind concursurile de promovare pe loc in functii de executie si de numire in functii de conducere. In sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM de miercuri, 9 noiembrie 2022, nu figureaza decat discutarea unei posibile incalcari a Codului deontologic de catre un magistrat. In fine, in sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM de joi, 10 noiembrie 2022, sunt programate puncte referitoare la concursuri, detasari si un proiect cu fonduri europene, dar si o renuntare la o cerere de pensionare.


Nu asa se tin magistratii in sistem


Asadar, in nicuna dintre aceste sedinte nu avem vreo cerere de pensionare. De unde s-ar putea crede ca la CSM nu mai exista solicitari de eliberare din functie prin pensionare formulate de judecatori. Nimic mai fals. Realitatea este alta: la CSM se afla cereri de pensionare deja depuse si continua sa se inregistreze asemenea cereri intr-un numar semnificativ.

Pe de alta parte, prin refuzul de a pune pe ordinea de zi cererile de pensionare deja inregistrate, Sectia pentru judecatori a CSM nu face decat sa creeze si mai multa tensiune si neliniste in randul magistratilor care doresc sa plece din sistem.


Iata ordinea de zi a celor trei sedinte ale Sectiei pentru judecatori a CSM din aceasta saptamana:

 


Comentarii

# maxtor date 8 November 2022 13:17 0

ca sa nu faca justitiabilii greva.....ar fi un afront adus zeitzei pagane Justitia, patroana vestalelor.

# gogu date 9 November 2022 08:59 0

să plece, oricum este haos în sistem. unde sunt carieriștii?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva