23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CSM MUTA DUPA CAMPANIA ANTI-VOINEAG – Sectia pentru procurori a CSM ii desfiinteaza pe liderii USR Catalin Drula si Cristian Ghinea, care au dat atacul la seful DNA Marius Voineag imediat dupa ce parchetul anticoruptie l-a pus sub acuzare pe fostul ministru USR al Sanatatii Vlad Voiculescu: „Limbajul utilizat de cei doi membri ai partidului politic, precum si acuzatiile aduse nu pot justifica in niciun moment legitimitatea unui eventual interes public”

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 March 2024 15:32
Vizualizari: 2218

Sectia pentru procurori a CSM condamna atacurile in serie lansate de USR impotriva sefului DNA Marius Voineag (foto). Atacuri declansate imediat dupa ce parchetul anticoruptie a inceput urmarirea penala impotriva fostilor ministri USR ai Sanatatii Vlad Voiculescu si Ioana Mihaila (aceasta plecata intre timp la un alt partid neomarxist) in dosarul privind achizitia de vaccinuri anti-Covid, o afacere cu un prejudiciu de peste 1 miliard de euro adus statului roman.


 

Procurorii din CSM au constatat joi, 14 martie 2024, incalcarea independentei procurorilor DNA si a afectarea reputatiei profesionale a lui Marius Voineag de catre liderii USR Catalin Drula si Cristian Ghinea. Astel, Sectia pentru procurori a CSM a stabilit ca afirmatiile celor doi nu avut niciun suport, fiind insa de natura de a influenta negativ si nejustificat opinia publica in legatura cu modalitatea in care Voineag si DNA isi desfasoara activitatea. De asemenea, limbajul folosit si alegatiile celor de la USR nu pot justifica legitimitatea unui eventual interes public.

Amintim ca USR a fost un sustinator neconditionat al DNA pana in momentul in care parchetul anticoruptie le-a afectat interesele politice, deschizand dosare unor membri ai acestei formatiuni. Iar totul s-a intamplat dupa ce ani de zile, in mandatele Laurei Kovesi si Crin Nicu Bologa, USR s-a bucurat de „imunitate” deplina.


Redam comunicatul Sectiei pentru procurori a CSM:


Comunicat de presa privind apararea reputatiei profesionale a domnului procuror Marius Voineag, procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a fost sesizata cu privire la aparitia in spatiul public, pe pagini de social media sau in presa de larga informare, a mai multor interventii ale liderilor unui partid parlamentar, in special Catalin Drula, respectiv Cristian Ghinea, prin care procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, personal sau ca reprezentant al acestui parchet era tinta unor afirmatii deosebit de grave, de natura sa afecteze reputatia acestuia, si, pe cale de consecinta, increderea publica in institutia pe care o conduce.

Avand in vedere multitudinea si gravitatea unora dintre aceste afirmatii, unele de natura sa atraga neincrederea cetatenilor in capacitatea profesionala sau corectitudinea magistratului, Sectia pentru procurori a solicitat verificari din partea Inspectiei Judiciare, concluzia fiind ca afirmatiile, fara suport in realitate, sunt cert de natura sa influenteze negativ si nejustificat opinia publica in legatura cu modalitatea in care procurorul isi exercita profesia, atragand neincrederea cetatenilor in capacitatea profesionala sau corectitudinea magistratului.

Maniera de exprimare si limbajul utilizat au fost, in realitate, menite sa induca imaginea unui procuror care nu indeplineste conditiile de ocupare a functiei din perspectiva calitatilor profesionale si care are misiunea de a distruge institutia pe care o conduce. Aceste alegatii sunt de natura sa depaseasca imaginea proprie a conducatorului institutiei si sa afecteze, prin raportare la managementul acestuia, intreaga activitate a Directiei Nationale Anticoruptie, considerat unul dintre cei mai vizibili actori ai sistemului judiciar.

Sectia pentru procurori a luat act de toate aceste alegatii si, analizand, a decis ca limbajul utilizat de cei doi membri ai partidului politic, precum si acuzatiile aduse nu pot justifica in niciun moment legitimitatea unui eventual interes public. Mai mult, Sectia a constatat ca asa-zisa dezbatere publica a excedat deseori o potentiala analiza a activitatii manageriale a domnului procuror-sef si a vizat exclusiv persoana acestuia, fapt de natura sa afecteze nu doar reputatia profesionala sau personala, ci si demnitatea acestuia.

Luand in considerare toate aceste aspecte, in sedinta din data de 14 martie 2024 Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis apararea reputatiei profesionale a domnului Marius Voineag, procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, precum si a independentei procurorilor din cadrul acestei directii specializate, in ansamblu”.

Comentarii

# Io date 15 March 2024 21:03 +2

Va dati seama daca REPER SI USR cu tupeu, nu dau doi bani pe Seful unui parchet, cati bani vor da pe cetatenii obisnuiti? Daca nu vor fi pusi la punct, cand vor fi la putere, vor aplica zicerea comunista: " Cine nu e cu noi, e impotriva noastra".

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva