2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CSM O NAUCESTE PE TITIAN – “Creierul lui Kovesi” Dana Titian nu mai are ce sa caute in sistem: “Modul de raspuns a fost pe alocuri ambiguu si ezitant... Atitudine ezitanta, nefiind prezentate motive concrete cu privire la dorinta de a reveni in profesie... Traseul profesional denota o lipsa de asumare a unei directii profesionale clar definite” (Hotararea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 November 2023 14:04
Vizualizari: 4010

De-a dreptul devastatoare pentru fosta judecatoare Dana Titian (foto), zisa “creierul lui Kovesi”, este hotararea prin care Sectia pentru judecatori a CSM a refuzat sa o primeasca inapoi in sistem. Pensionata in martie 2022, Titian s-a inscris in procedura de reincadrare in functie, dar a fost respinsa de Sectia de judecatori, in 14 septembrie 2023.


 

Hotararea nr. 2109 din 14 septembrie a Sectiei pentru judecatori a CSM, prin care lui Titian i s-a respins cererea de reincadrare, a fost publicata pe site-ul Consiliului marti, 7 noiembrie 2023. Din aceasta aflam ca Dana Titian a avut o prestatie neconvingatoare la audirea de la CSM, oferind raspunsuri ambigue si ezitante, asa cum si atitudinea sa a fost una ezitanta. De asemenea, Titian nu a prezentat nici motive concrete in legatura cu dorinta de a se intoarce in profesie.

O mentiune speciala este facuta de Sectia pentru judecatori in ceea ce priveste cariera Danei Titian. Mai exact, Sectia indica o lipsa de asumare a unei directii profesionale clar definite, facand trimitere la durata mare pe care aceasta a petrecut-o pe langa Laura Kovesi, in calitate de consiliera a fostei sefe PICCJ si DNA, fara sa activeze in instante, desi teoretic era judecatoare.


Prezentam un fragment din hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM prin care s-a respins cererea Danei Titian de revenire in magistratura (documentul este atasat integral la finalul articolului):


Sectia pentru judecatori are in vedere ca modul de raspuns la intrebarile adresate de catre membrii Sectiei, cu privire la instanta unde s-ar putea dispune o eventuala reincadrare, a fost pe alocuri ambiguu si ezitant. Astfel, desi doamna Titian Dana a mentionat in cerere Judecatoria Avrig drept a doua optiune, in cadrul interviului din data de 14.09.2023, a declarat ca nu ar dori reincadrarea la aceasta instanta, distanta intre domiciliul sau si instanta fiind prea mare pentru a fi parcursa zilnic. Aceeasi argumentatie a fost adusa si cu privire la Judecatoria Petrosani, iar doamna Titian Dana a mentionat ca a enumerat mai multe instante in cerere, nestiind cate persoane isi vor exprima intentia de a fi reincadrate la instantele pe care le-a ales.

Solicitanta a sustinut ca ar putea sa faca naveta din municipiul Sibiu, localitate unde are domiciliul, doar catre Judecatoria Sebes sau la Tribunalul Hunedoara. Cu privire la celalalte instante indicate in cerere, anume Judecatoria Avrig, Judecatoria Orastie, Judecatoria Aiud, Judecatoria Agnita, respectiv Judecatoria Petrosani, solicitanta nu a prezentat argumente care sa denote intentia reala de a functiona in cadrul acestora.

Sectia retine ca la Judecatoria Sebes si Tribunalul Hunedoara, instante mentionate de doamna Titian Dana, cu ocazia interviului ca variante unde ar dori reincadrarea, nu sunt locuri disponibile, context in care nu este intrunita situatia premisa prevazuta de dispozitiile art. 216 alin. (2) din Legea nr. 303/2022 si art. 1 alin. (2) din Metodologie. Cu privire la celelalte instante mentionate in cererea de reincadrare, anume Judecatoria Avrig, Judecatoria Orastie, Judecatoria Aiud, Judecatoria Agnita, respectiv Judecatoria Petrosani, se observa ca acestea au fost mentionate in cerere conjunctural, ca variante de rezerva, in ipoteza in care pentru celelalte instante indicate ar fi mai multe solicitari, fara insa ca doamna Titian Dana sa manifeste o motivatie care sa justifice revenirea in functie la una dintre acestea.

(...)

Cu privire la motivatia de a reveni in profesia de judecator, Sectia retine, de asemenea, o atitudine ezitanta, nefiind prezentate motive concrete cu privire la dorinta de a reveni in profesie.

Doamna Titian Dana a obtinut transferul din profesia de procuror in profesia de judecator in anul 2005, insa, subsecvent acestui moment, a fost detasata in functia de consilier al Procurorului General al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in trei intervale, pentru mai bine de doua treimi din perioada cuprinsa intre momentul transferului in profesia de judecator si eliberarea din functie prin pensionare, anume peste 11 din cei 15 ani. Prin urmare, Sectia constata ca traseul profesional al doamnei Titian Dana denota o lipsa de asumare a unei directii profesionale clar definite.

Sectia pentru judecatori apreciaza ca nu este oportuna reincadrarea doamnei Titian Dana in functia de judecator, intrucat, in baza practicii constante a Consiliului Superior al Magistraturii, reincadrarea apare ca o modalitate exceptionala de ocupare a posturilor vacante din sistem, care poate fi justificata la instantele care au un volum de activitate deosebit de ridicat si nu exista posibilitati reale de ocupare a posturilor vacante prin alte modalitati de recrutare”.

 


Comentarii

# Dutu date 12 November 2023 15:16 +90

Razbunare cu manusi!Pai ,pe ideea aia cu traseu profesional nehotarit ,ar insemna ca 90/ din judecatorii din penal sa nu mai promoveze in veci pentru ca au fost anterior ba procurori ,ba politisti,ba militieni ,ba securisti,ba membrii SRIsau ai altor servicii secrete!Insusi MARELE UDROIU M a fost anterior procuror si judecator consilier personal al Procurorului Sef DIICOT Alina Bica ,cam in aceiasi perioada in care Titian era consilierul personal al lui Kovecsi Codruta!Dar asa e cand nu te mai vrea sistemul!Acesti judecatori din CSM sunt judecatori cu adevarat?Cum era cu dictonul ala"sine ira et studio?(fara ura si fara partinire)?

# DODI date 12 November 2023 15:40 +6

Să fii sluga slujirii nu este o dovadă de profesionalism, de coloană vertebrală și de bun simț. Dimpotrivă. Și nici măcar pe placul Noii securități nu mai este. Sluga fără stăpân nu mai prezintă interes nici măcar pentru locatarii actualului coteț.

# maxtor date 12 November 2023 16:24 +2

se gandea mai mult la "complete anticoruptie".....cum spunea Milu.

# DOREL date 12 November 2023 21:42 -3

Pentru Dutu: poate e o forma de razbunare, defulare etc. dar, la cati judecatori nevinovati au cazut victime sistemului in epoca in care catindata a petrecut 11 ani, hotararea e justa. Si, b): cat despre `sine ira et studio` - e o ironie cruda, chiar sinistra, cat timp, la vreama accea, ura pe fata a guvernat sistemul patronat si de distinsa pretendenta ! Parerea mea ...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva