17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CSM SI-A TRAS UN GLONT IN PICIOR – Consiliul Superior al Magistraturii a ratat sansa de a redeveni o institutie credibila. Judecatoarea Gabriela Baltag a fost refuzata pentru sefia CSM, desi era singura solutie salvatoare. Nici judecatoarea Andrea Chis nu a strans numarul necesar de voturi pentru a deveni presedinta CSM. Alegerile pentru sefia Consiliului se vor relua cel mai probabil in 2022, data pana la care CSM va fi condus de Bogdan Mateescu

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 December 2021 13:47
Vizualizari: 8137

Consiliul Superior al Magistraturii a ratat sansa de a redeveni o institutie credibila si de a-si reface imaginea distrusa complet in ultimii doi ani. Membrii CSM au respins singura solutie pe care o aveau pentru a recastiga increderea romanilor, refuzand sa o numeasca pe judecatoarea Gabriela Baltag (foto stanga) in functia de presedinte al Consiliului.


 

Judecatorii din CSM au votat joi, 16 decembrie 2021, impotriva numirii Gabrielei Baltag in functia de presedinta a CSM. Baltag a strans 2 voturi, mai exact al sau si al judecatoarei Evelina Oprina. 7 voturi au fost impotriva, iar 2 nule.

Nu a fost insa aleasa nici cea de-a doua contracandidata, si anume judecatoarea Andrea Chis (foto dreapta). Astfel, judecatorii din CSM au votat impotriva numirii lui Chis in functia de presedinte al Consiliului, aceasta strangand 3 voturi: al sau, al judecatorului Mihai Balan si posibil al ministrul Justitiei Catalin Predoiu. Celelalte 8 voturi au fost impotriva.


Impas major


Pe de alta parte, ce s-a intamplat in CSM nu reprezinta o surpriza. Cine a citit Lumea Justitiei a putut afla inca din urma cu cateva luni ca nici Gabriela Baltag, nici Andrea Chis nu vor fi alese in functia de presedinte al CSM.

In aceste conditii, alegerile pentru presedintia CSM vor fi reluate, cel mai probabil in anul 2022. Data pana la care CSM va fi condus de Bogdan Mateescu, cel putin pana in 6 ianuarie 2022, cand urmeaza sa ii expire mandatul.

Ce se va intampla dupa 6 ianuarie 2022 ramane un mister. Exista doua variante, cel putin pana in momentul de fata:

- fie isi vor depune candidatura ceilalti doi judecatori care nu au ocupat sefia Consiliului – Mihai Balan si Evelina Oprina (in cazul acesteia, sansele de a candida sunt extrem de mici, dupa ce a fost respinsa anul trecut tot in urma unor jocuri de culise, iar o eventuala alegere a sa este improbabila pe motiv ca a facut de-a lungul anilor echipa cu Gabriela Baltag, niciuna dintre ele nefiind dispuse la concesii controversate si ambele fiind considerate magistrati incomozi);

- fie se va incerca o solutie inedita, de genul delegarii in functia de presedinte al CSM a unui membru care a ocupat deja aceasta functie, solutie care insa nu este prevazuta de lege sau de Constitutia Romaniei.

Comentarii

# MN date 16 December 2021 14:44 +213

Nu cred ca ne mai revenim vreodata , sa ai tu o asemenea valoare de judecator si sa nu votezi la presedentia CSM atunci noi nu meritam nici un pic de respect ca oameni si natie. Rusine sa va fie magistratilor ca nu intrati in greva asa cum ati fost pe scarile CAB. O sa fiti exclusi pe banda rulanta de mafioti grupati.tare rau imi pare ca imi pusesem si eu speranta ca se va schimba ceva in acest sistem putred

# dorel date 16 December 2021 14:49 +201

CSM si-a tras un glont in cap, nu in picior, incercind sa vada daca mai are creier. Nu mai are, nu ca ar fi avut prea mult cindva dar acum este foarte clar: "comanda la mine" iar comanda este in afara CSM. Nu fiti trista, va sosi si "ziua dreptatii/Ziua sfinta a libertatii". Cum ar spune Petre Roman, ramas celebru printr-o zicere din ianuarie 1990, "s-au demascat" Eu zic ca sa ramina tot Bobita, acum a prins bine spilul si are anvergura de CV scris pe un bilet de autobuz. Macar "sa ne ridem".....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva