24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CU MAINILE IN BORCANUL CU MIERE – Lista contractelor avocatului Valeriu Stoica incheiate cu institutiile statului sub guvernarea Traian Basescu. Fruntasul PDL-ist a incheiat contracte de asistenta juridica de 10.665.490 lei cu Posta Romana, Nuclearelectrica, Electrica, Romarm, Imprimeria Nationala, Romsilva etc (Lista)

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

2 September 2012 13:25
Vizualizari: 16084

 

Cum se imbogatesc marii avocati, care intamplator fac si politica, din contracte de asistenta juridica incheiate cu institutiile statului! Unul dintre acesti ilustri avocati, care au bagat milioane de euro in buzunare din banul public, a fost descoperit recent de Corpul de Control al Primului Ministru. Lista cu contractele avocatului Valeriu Stoica (foto) fost ministrul al Justitiei si politician de vaza in tabara PDL (fost vicepresedinte al partidului portocaliu) a fost difuzata in premiera la Antena 3, la emisiunea lui Mihai Gadea. Azi Lumeajustitiei.ro va prezinta documentul integral realizat de Corpul de Control al Primului Ministru, care cuprinde inventarul contractelor pe bani publici ale avocatului Valeriu Stoica. Cand te uiti ce sume si-a bagat in conturi Valeriu Stoica, te ia cu ameteala. Din 2009 si pana in 2012, priceputul Valeriu Stoica a aspirat prin casa sa de avocatura “Stoica & Asociatii” nu mai putin de 10.665.490 lei (circa 2,5 milioane de euro) de la companii de stat precum Posta Romana, Nuclearelectrica, Electrica SA, Romarm, Imprimeria Nationala, Romsilva etc. Un lucru nu intelegem insa: daca institutiile de stat au imense departamente juridice, cu angajati proprii, de ce se angajeaza case de avocatura pe sume imense, de sute de ori mai mari decat costa intr-un an toti juristii angajati ai respectivelor companii de stat? A fost selectata in regim competitional (prin licitatie) casa de avocatura “Stoica & Asociatii” sau in regim preferential? Cumva din aceste sume se face “parandarat”?


Inventarul contractelor unui avocat destept

1 - Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei – 104.436 lei;

2 - CN Posta Romana SA – 656.107 lei;

3 - CN ROMARM – 188.978 lei;

4 - Imprimeria Nationala – 5.124.952 lei;

5 - Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale – 83.626 lei;

6 - Ministerul Tineretului si Sportului – 22.820 lei;

7 - Muzeul National “George Enescu” - 44.836 lei;

8 - Regia Nationala a Padurilor ROMSILVA Directia Silvica Bacau – 548.128 lei;

9 - SC Electrica SA – 2.889.727 lei;

10 - SC Iprochim SA – 23.310 lei;

11 - SC Oil Terminal SA – 185.996 lei;

12 - SC Nuclearelectrica SA – 792.501 lei;

TOTAL CONTRACTE: 10.665.490 lei

* Cititi aici lista oficiala a Corpului de Control al Primului Ministru, cu numere de contract, tarifele orare, datele si sumele exacte ale contractelor lui Valeriu Stoica cu statul

Comentarii

# Cata date 2 September 2012 13:38 +15

mafia nu doarme! mafia se grupeaza ... se regrupeaza... si ce acces avea boier cacareaza la contracte! cred ca facea selectia: asta da, asta nu... niciodata nu mi-a placut acest individ. nici macar cind era la liberali... timpul mi-a dat dreptate cu privire la prima impresie...

# niste hoti ordinari date 2 September 2012 15:20 +10

Si cum bine stim, toate aceste institutii/autoritati au armate de consilieri juridici, sefi de birou, sef serviciu juridic, directo, director adjunct platiti pentru aceleasi servicii, de la buget. Moralitate maxima! Licitatie a fost? La sumele astea, se impunea! A fost cineva tras la raspundere? 

# av. 61 date 2 September 2012 13:55 +16

Aceste contracte nu sunt decat acte de coruptie. As dori sa stiu daca aceste contracte au fost publicate pe SEAP sau daca au respectat plafonul prevazut de art. 19 din OUG 34/2006(5000/10000 sau 15.000 EUR (achizitionarii in mod direct) plafoane calculate cf. acestui act normativ adica plafonul nu trebuie sa fie depasit printr-un contract cu aceiasi firma sau mai multe contracte cu aceiasi firma intr-o unitate de timp asa cum specifica normele met. de calcul. Acest av. inca de dupa 1989 era cel mai corupt el si familia sa care predau si la facultatea de politie din Bucuresti. Ca sa iti dea o o tema(subiect) ptr. lucrarea de stat el si cu familia lui cereau spaga de mii de euro. De ce autoritatile Statutlui nu l-au 'legat' pana in prezent?

# Dr.Av.Vasile Botomei date 2 September 2012 14:06 -10

Distinsul domn profesor Valeriu Stoica,prin casa de avocatura Stoica si Asociatii, a reprezentat procesele dintre PDL reprezentat de domnul Presedinte Emil Boc si Botomei Vasile in calitate de autor al inregistrarii in registrul Partidelor politice a PDL. Peste 2 ani a durat procesul. Constatand ca nu are sanse la instantele din Bacau, a renuntat la actiune si a deschis alt proces la Tribunalul Bucuresti.Am solicitat sa prezinte contractul de asistenta juridica incheiat intre PDL si SCA Stoica si Asociatii.Nu a fost cu putinta. Judecatorii nu au acceptat administrarea acestei probe, desi contractul nu era semnat de domnul Emil Boc.Se bucura de un mare prestigiu profesional.Are putere de a castiga si cand probele sunt de partea cealalta. Verificati PDL pe Registrul Partidelor Politice, si veti vedea ca PDL a fost inregistrat in Registrul Partidelor Politice de la Tribunalul Bucuresti,prin Presedinte Excecutiv Vasile Botomei.Cititi articole despre PDL si Botomei. Am fost mare lucru sa reusesti inregistrarea in termen legal a PDL, in timp ce altii care ar fi trebuit sa o faca nu-l inregistrase. Transmit salutari pe aceasta cale domnului profesor Stoica!

# PPDD.U.B.BERE.INFO.... date 2 September 2012 16:24 0

Bine bai nea Vasili si care-i concluzia... il pupi s-au il acuipi ca n-am priceput ce ai de gand :P

# Distinsul agramat... date 3 September 2012 09:31 0

[quote name="Dr.Av.Vasile Botomei"] ... Am fost mare lucru sa reusesti inregistrarea in termen legal a PDL, in timp ce altii care ar fi trebuit sa o faca nu-l inregistrase...] [/quote]

# tolombei date 3 September 2012 11:12 0

cred ca ai mari tulburari in zona mansardei. ba moldovene, un adevarat "dr." stie sa scriește corectește românește. și coerentește, nu în halul în care scrii pe aici, aviator falsificator de documente.

# Marinaru date 2 September 2012 14:52 +9

Acum se vede de ce au facut pact cu diavolul.Citi Valeriu Stoica nu sint in jurul lui Basescu si a oamenilor portocalii.Doamne cite interese isi apara ingenunchind o tara intreaga si lasindo in saracie cu atita nesimtire si nonsalanta acesti mafioti basisti.

# Raspandac Pupinbasexu date 2 September 2012 14:53 -19

In sfarsit se vede clar ca luju si antena trei sunt una si aceeasi hazna. Sa aveti parte de tirania USL la care visati ! 

# Marinaru date 2 September 2012 15:07 +12

Halal tiranie USL. O tiranie care nu a putut sa reuseasca cu un referendum semnat DA de 7400000 de sustinatori in fata a 6 oameni curat portocalii care au intors rezultatul.ABSOLUT TIRANIE !!!!!

# Cata date 2 September 2012 15:46 +2

ha ha ha ce intelege fudulu din ce se intimpla in lume? nimic ca are pietre in cap in loc de creieir! el da la spate furaciunile si se ia de cei care le pun in lumina! un barbat adevarat! semeni cu danilet, la prima vedere... ha ha ha ha

# Asociatia Victimelor Magistratilor din Romania date 2 September 2012 16:50 0

Cei ce apelează la "Stoica & Asociatii" ştiu bine că fostul ministru al Justiţiei are trecere la judecători pentru că nu i-a pedepsit pentru infracţiunile lor. Ba, mai mult, le-a mărit salariile. Întrebaţi-o şi pe Mariana Alexandrescu, directoarea lui din M.J. şi faceţi legătura şi cu prietena ei Mona Pivniceru. HALAL JUSTITIE ! Preşedinte A.V.M.R., Neagu Rodica(tel.0743242121).

# Dragoş date 2 September 2012 17:26 +5

Dacă se va întâmpla , într-un viitor indefinit , ca aceste cauze să urmeze calea unui proces penal , pe lângă constatarea evidentă la care se va ajunge prin administrarea diferitelor mijloace probatorii , că nu se impunea contractarea asistenţei juridice , câtă vreme în acele instituţii existau servicii juridice , instrumentarea profesionistă ar presupune să se stabilească şi un alt adevăr. Anume că reprezentanţii/ordonatorii principali de credite ai acestor instituţii ale statului au avut de ales între două opţiuni. Fie să rămână în continuare beneficiarii unor avantaje accesorii funcţiilor ocupate şi să încheie contracte păguboase pentru instituţiile lor , fie să refuze încheierea acestor contracte vădit păguboase şi să părăsească funcţiile de directori sau preşedinţi. "Tertium non datur". Un procuror cu adevărat independent , care ar instrumenta un astfel de caz , ar trebui să aibă curajul să cerceteze sursa comenzii politice , de la cine a primit directorul telefon şi i s-a cerut să încheie un anume contract , singurul argument fiind calitatea persoanei cocontractante. Dar cum la noi mai întâi eşti "strâns cu uşa" ca să spui , pentru ca apoi să fii "strâns cu uşa ca să taci" , este greu de crezut că se va face vreodată dreptate.Probabil că rezulatul va consta în imputarea sumelor unor persoane care au încheiat contractele păguboase , iar instituţiile păgubite vor rămâne cu prejudiciile nerecuperate.

# BERCEA MONDIAL: ,,e manevra lu frații miei,, date 2 September 2012 19:21 +5

UNBR - Baroul București , din care face parte ,,Stoica & Asociații,, au acte de : ÎNFIINȚARE, FUNCȚIONARE  ?                 - Corpul de Control al Prim Ministrului Ponta a solicitat și aceste acte ?                  - Cum comentează articolul ,,avocații din UNBR -Bota, care spun că ei sunt legali ?                  - Care este reacția domnului Pompiliu Bota, a lui Victor Ponta, Mona Pivniceru ?                  - Domnule Boc s-a făcut LICITAȚIE ?                  - Au fost dați BANI publici unei entități care legal nu este inființată și nu funcționează ?                  DNA mai există ?

# Ptr. Bercea Mondial: "e manevra la fratii mei" sau "miei" date 2 September 2012 22:41 +3

DNA exista dar sunt "miei" la papagali din PDL. Sunt mari luptatori anticoruptie numai cu opozitia si piticanii din PDL pana la nivelul III, cel mult nivelul II. La Blaga, la Videanu, Berceanu, Stoica, nu este voie de la imparatie, respectiv de la "sustinutul" lui Merkel si Barosso.

# Ptr. Bercea Mondial: "e manevra la fratii mei" sau "miei" date 2 September 2012 23:03 0

DNA exista dar sunt "miei" la papagali din PDL. Sunt mari luptatori anticoruptie numai cu opozitia si piticanii din PDL pana la nivelul III, cel mult nivelul II. La Blaga, la Videanu, Berceanu, Stoica, nu este voie de la imparatie, respectiv de la "sustinutul" lui Merkel si Barosso.

# pricop date 3 September 2012 10:25 +2

Toata lumea stie ce a facut Stoica in procesul in care a reprezentat Posta Romana in procesul pt anularea amenzii de 24 mil de euro...nu s-a prezentat la termen si a pierdut procesul. Pai trebuie sa fie falimentata si posta normal...si uite asa o sa devenim sclavii lor. Praful si pulberea sa se aleaga de voi !

# Stoica, Zamfirescu (Predoiu), Stanescu date 3 September 2012 10:34 +4

Nu uitati, de la SRI a luat 1 milion Euro si a pierdut procesul cu Patriciu - 500 mii euro ! Arin Salomovici Stanescu e dat in urmarire ! Ii asteptam la puscarie si pe ceilalti colegi de grupa Stoica si Zamfirescu (cu ginerica Predoiu cu tot) !

# BERCEA MONDIAL: ,,supărare la frații miei,, date 3 September 2012 14:06 +1

Lătrți degeaba, ,ursul merge,, și merge bine.    Comentați ca niște fraieri, dacă știți carte și aveți sânge în venă faceți cereri la Corpul de control al Prim Ministrului Ponta și să vă comunice copia acestor contracte de asistență juridică. Conform unei HG semnată de Boc și Predoiu, o parte din onorarii au mers în contul Ministerului Justiției.

# Avocat UNBR Bota: Decizie primire în BB 735/2010 date 3 September 2012 14:52 +1

BERCEA MONDIAL...... are dreptate. Conform OUG nr. 652/2009, art. 7 cap. VI, pct 9, Ministerul Justiției : ,,gestionează sumele din taxele provenind din impozitele încasate din onorariile avocaților, notarilor publici , exec. judec. ,,.      Deci conașu ,,PREDOIU,, - Ministrul Justiției a gestionat o sumă destul de mare din onorariile încasate de casa de avocatură ,,STOICA &ASOCIAȚII,, cu o singură condiție: onorariile să fi fost declarate și impozitate. calculați 16% din bani publici încasați de STOICA calculați banii pentru MJ.       este frumos domnule PREDOIU - ? dvs și Boc a-ți semnat OUG 652/2009, într-o noapte cu puțin timp înainte de încheierea acestor contracte.

# xxxxx date 4 September 2012 10:15 0

Am avut în credere în USL dar m-am înșelat. La toamană nu îi mai votez. Chiar nu au curajul să penetreze ,,grupul criminal organizat,, . Dechideți un dosar de mare anvergură , cu fapte de corupție la cel mai înalt nivel. Sunteți naivi dacă apreciați că plătitorii de taxe și impozite - cei care v-au votat nu știu ce se întâmplă în societatea românească. Nu aveți curajul , PLECAȚI să nu mai auzim de voi. LUMEA JUSTIȚIEI vă dă ,,mură în gură,, fapte , probe concludente directe, numele făptuitorilor, prejudicii, martori , înscrisuri etc.  Chiar nu vă este rușine ?

# av.61-BB date 4 September 2012 17:12 +2

TOVARASILOR: PREDOIU, STOICA, ZAMFIRESCU, FLOREA cred in cele din urma ca "va suna ceasul". Trebuie sa va luati pedeapsa ptr. nelegiuirile facute impreuna cu grupul vostru constituit prin care a-ti comis atatea fapte penale cu privire la sifonarea unor sume de bani din bugetele centrale si locale. Aveti reteaua voastra intinsa in toata tara. De fapt in fiecare judet sunt 2/3 societati de avocatura , de diferite culori politice care sifoneaza bugetele judetelor si a comunelor prin aceste case de avocatura. Majoritatea proceselor acestia le pierd dar onorariul il incaseaza. DNA-ul ar trebuii sa se autosesizeze ptr. aceste fapte de coruptie.

# FOST LUCRATOR IN SRI/MAI date 8 September 2012 11:10 +2

Va spun eu care am lucrat in sistem sigur un lucru. Daca STOICA nu avea un contract de "COLABORARE"/ANGAJAMENT SCRIS pe sistemul informational cu S.R.I. nu avea cum sa obtina contracte de asistenta juridica cu acest serviciu de informatii intrucat nu ii permitea legea mai ales ca in asmenea structurii asistenta juridica trebuia asigurata de juristii angajati care o data cu angajarea li se cere sa indeplineasca si conditile ptr. a fi incadrati ca ofiteri si li se acorda grade de ofiteri in sistem. Asa ca STOICA probabil mai are si alt nume"CONSPIRATIV"

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva