4 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Cu prilejul Sarbatorii Nationale de 1 Decembrie, Dacian Ciolos a ramas corigent la... onestitate

Scris de: av. Florin Constantin DURGHEU | pdf | print

2 December 2021 11:13
Vizualizari: 3717

 

Cu toate ca am criticat, critic si voi critica vehement USR, atat din cauza ideilor emanate de reprezentantii acestei formatiuni politice, precum si din cauza lipsei de profesionalism dovedite de catre usr-istii care au obtinut mandatele de primar al Sectorului 1 si al Orasului Martir Timisoara, am fost profund indignat de faptul ca Presedintele Klaus Iohannis nu l-a invitat (nici) pe liderul USR la receptia de la 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni.Pana cand USR va ajunge exact acolo unde ii este locul, respectiv la lada de gunoi a istoriei post decembriste, liderul acestui partid care are reprezentanti in Parlamentul Romaniei trebuia sa fie pe lista invitatilor la receptia de la 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni.

Dorind sa-mi exprim printr-un articol dezaprobarea fata de noua manifestare de vataf a Presedintelui Klaus Iohannis, am dorit ca, inaintea redactarii articolului, sa-i „iau pulsul” lui Dacian Ciolos, respectiv sa vad cat de mult l-a afectat acest gest neelegant al locatarului de la Cotroceni.

Manat de acest imbold am accesat, marturisesc, pentru prima data, pagina de Facebook a lui Dacian Ciolos.

Vazand postarile pe care acesta le-a facut pe 1 Decembrie am ramas pur si simplu stupefiat: in loc ca acest important (in opinia sa) lider politic sa posteze mesaje pozitive cu prilejul acestei importante Sarbatori Nationale, a ales sa-si verse veninul impotriva colegei Laura Vicol care, in opinia lui, nu are ce cauta in functia de Presedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputatilor deoarece a asistat / reprezentat in dosare penale diverse persoane mai mult sau mai putin controversate.

Acest atac vine la foarte putin timp dupa ce un alt coleg, Robert Rosu, de-abia a fost eliberat din Penitenciarul Jilava unde isi executa pedeapsa primita ca urmare a faptului ca „a dat dovada de prea multa elocinta, motiv pentru care a intimidat membrii unei comisii si a folosit termeni sofisticati precum daune cominatorii”.

Cu alte cuvinte, colegul Robert Rosu a fost smuls din sanul minunatei sale familii si aruncat dupa gratii timp de 11 luni, exclusiv pentru ca si-a exercitat profesia de avocat?!?

Nici nu s-au stins reactiile generate de eliberarea salutara din penitenciar a colegului Robert Rosu si constat cu stupoare faptul ca avocatii sunt infierati si pentru faptul ca au asigurat asistenta / reprezentarea in dosare penale.

Din moment ce politica este de neconceput fara penali in functii publice si avem atat de multe exemple ale nesocotirii, chiar de catre Klaus Iohannis, a Referendumului pe care chiar el l-a provocat, cam cum ar putea fi imaginate dosarele penale fara... penali, adica fara inculpati, folosind termenul academic?

Mergand pe rationamentul lui Dacian Ciolos, rationament izvorat direct din putul gandirii, ajungem la concluzia potrivit careia, daca ai fost avocat in dosare penale, adio viata sociala si, cu atat mai mult, cariera politica.

Cu alte cuvinte, in politica nu au ce cauta avocatii care au asistat / reprezentat penali (inculpati), dar au liber chiar penalii, acestia neconstituind o problema nici pentru Dacian Ciolos.

Masura diferita cu care judeca situatiile Dacian Ciolos este evidenta, nu doar din avion, ci si de pe Marte!

Este cel putin ciudat faptul ca moralistul politician Dacian Ciolos este scandalizat de numirea colegei Laura Vicol la sefia Comisiei Juridice din Camera Deputatilor dupa ce, acelasi politician moralist l-a sustinut pe Stelian Ion, colegul lui de partid, pentru a ocupa functia de Ministru al Justitiei, cu toate ca in presa s-a vehiculat informatia potrivit careia acesta, pentru a obtine o garsoniera din fondul RAEDDP Constanta, institutie aflata in subordinea onorabilului Radu Mazare, a cam mintit pentru a-si mari punctajul si, implicit, sansele de a pune mana pe garsoniera mult visata!

Dintre „artificiile” mentionate (si) de publicatia Newsweek Romania, „artificii” facute cu scopul de a-si crea un avantaj injust, cel mai grav este handicapul pe care si l-a declarat Stelian Ion, handicap care este contrazis, culmea, de actele medicale depuse chiar de catre el!!!

Cu toate ca sper ca toate acuzatiile ce-i sunt aduse lui Stelian Ion referitor la acest subiect sunt nefondate, observ cu deferenta faptul ca, chiar si in urma unor astfel de zvonuri, moralistul politician Dacian Ciolos nu mai putea sa-l sustina pe Stelian Ion pentru onorabila functie de Ministru al Justitiei, fara a cadea in ridicol.

Chiar daca Stelian Ion l-a reprezentat ca avocat pe Radu Mazare, domnul Dacian Ciolos nu a fost scandalizat, deoarece clientul colegului sau de partid, chiar daca a fost condamnat definitiv intr-un dosar penal, a ramas o persoana respectabila!

Fiind evident faptul ca Dacian Ciolos a ramas corigent la capitolul... onestitate, imi exprim speranta ca, pe viitor, nici un avocat sa nu mai fie blamat si, cu atat mai putin condamnat, exclusiv pentru ca si-a exercitat profesia de avocat.

Nu poate fi contestat faptul ca, prin specificul activitatii prestate de catre avocati, avocatura este indisolubil legata, nu doar de infaptuirea justitiei, ci si de separatia puterilor in stat.

Pentru a intelege si detractorii importanta profesiei de avocat, le reamintesc (sunt amabil, fiind evident ca nu au stiut niciodata) opinia lui C.D. HERACLIDE, opinie publicata la data de 31.01.1864 in „Gazeta Tribunelor”:

„Baroul este, fara indoiala, una din profesiunile cele mai nobile, cele mai libere, in orice ordine sociala bine constituita.

Ca depozitari ai codului datoriilor noastre, avocatii ne invata stiinta justului si a injustului, datoriile catre noi insine, catre semenii nostri, catre principe, catre patrie, catre religiune”.


Comentarii

# DODI date 2 December 2021 15:10 +161

O analiză pertinentă dar prea sofisticată pentru mintea fără circumvoluțiuni a nepotului nereușit al vulpii roșiatice, devenit (și prin căsătorie) sluga francezilor. Am făcut vorbire de omuncului ciolOS, scriere eronată a celui iubitor de os.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva