27 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CUM RAMANE, PREDOIU? – Ministrul Justitiei Catalin Predoiu a manipulat ca Romania va intra in Schengen daca adopta noile Legi ale Justitiei: „Este importanta adoptarea acestor trei proiecte in toamna pentru ca Guvernul are un obiectiv esential, aderarea la spatiul Schengen si, acest obiectiv este pus in legatura de unele state de progresele in cadrul MCV, iar in MCV, unul dintre obiective este adoptarea Legilor Justitiei”. Legile au fost adoptate, dar tot nu intram in Schengen

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

21 October 2022 13:56
Vizualizari: 3713

Ministrul Justitiei Catalin Predoiu (foto) are multe explicatii de dat acum, ca Parlamentul Olandei a votat impotriva aderarii Romaniei la Spatiul Schengen.Nu de alta, dar in urma cu doua saptamani, acelasi Predoiu insista ca Legile Justitiei trebuie adoptate cu orice pret si chiar rapid, pentru ca Romania sa obtina accesul in Schengen. Or, acum vedem ca accesul ne-a fost blocat de olandezi. De aceea spunem ca Predoiu este dator sa iasa public si sa spuna daca isi mentine declaratia din 6 octombrie 2022, daca revine cu nuantari sau daca o reneaga total (eventual in stilul fostului ministru al Afacerilor Interne Tudor Postelnicu).

Cu acea ocazie, seful MJ spunea ca acest obiectiv (n.r. Schengen) este pus in legatura de unele state-membre de progresele in cadrul MCV, iar in cadrul MCV, unul dintre obiective este adoptarea Legilor Justitiei. Tot atunci, PNL-istul Catalin Predoiu dadea vina pe predecesorul USR-ist Stelian Ion, acuzandu-l pe fostul ministru al Justitiei ca nu a fost in stare sa trimita proiectele de legi in Parlament (click aici pentru a citi).


Iata afirmatia din 6 octombrie a ministrului Catalin Predoiu:


De ce este important pentru Guvernul Romaniei sa adopte acum Legile Justitiei si nu dupa avizul Comisiei de la Venetia. Cererea pe procedura de amanare a fost motivata de asteptarea avizului Comisiei de la Venetia si, de aceea, ca reprezentant al Guvernului, sunt obligat inca o data sa explic de ce pentru Guvern este importanta adoptarea acestor trei proiecte de lege in toamna acestui an: pentru ca Guvernul are un obiectiv esential, care inseamna aderarea la spatiul Schengen si, dupa cum este bine cunoscut de toata lumea, acest obiectiv este pus in legatura de unele state-membre de progresele in cadrul MCV, iar in cadrul MCV, unul dintre obiective este adoptarea Legilor Justitiei.

Prin urmare, Guvernul, daca doreste sa isi atinga aceste doua obiective, de care atarna extrem de multe interese ale Romaniei si ale cetatenilor romani si ale companiilor din Romania (nu cred ca e nevoie sa explic ce avantaje ar aduce economiei nationale intrarea in Spatiul Schengen), trebuie sa adopte legile.

Trebuie, deci, sa adoptam aceste legi, in toamna acestui an”.

Comentarii

# santinela date 21 October 2022 15:15 +305

Care om cu toate tiglele pe casa il mai asculta sau baga-n seama pe pelticul neamului,pe cel mai slugarnic ministru al justitiei din citi a avut Romania ? Asta pentru binele lui si al stapinilor sai ne vinde pe nimic,cum de altfel a si facut-o ! Peste 4 luni nu va mai fi ministru si nu va avea ,in mod sigur,nici o remuscare pentru mizeriile de "legi(cica) ale justitiei" pe care le-a promovat. Va fi probabil inlocuit de Cazanciuc,alt linge blide si cersetor vesnic de post de ministru si sintem asigurati ,adica ne-am dat dracului,nu mai avem nimic.Nici Constitutie,nici CCR nici ICCJ care sa fie respectate de cineva. Bravo Iohannis ai reusit, ca si cu Romania educata,adica ne-ai facut praf !

# maxtor date 21 October 2022 16:31 +5

" pentru ca Guvernul are un obiectiv esential, aderarea la spatiul Schengen "- da,d-aia se numeste "executiv", mai are de executat(18-19 milioane prin acte de tradare).

# dulapul pelticiunii, scutelnitei, nulitatii si pierzaniei na date 21 October 2022 17:05 +60

Asta cu saghen era de ochii lumii! Stiau toti prostii ca nu vine shanghenu!Macar sa rezolve obiectiivele securitatii limbricoide! NISTE LIMBRICI ! In haznaua in care se incolacesc nu era loc pentru shanghen! Olandezii nu sunt prosti si i-au citit ca sunt LIMBRICI in frunte cu TENIA din fruntea lor! Partea proasta e ca populatia din pasalacul asta nu-i distruge! HAI SICTIR securici TRADATORI! Cum s-a trait fara shanghen de 2000 de ani, se traieste si 2000 de ani de aici inainte , insa proasta e ca slugile si sclavii din spatiul asta tot voteaza limbrici in parlamentul asta care nu e decat o hazna morala! CINSTE AUR!CINSTE CELOR CARE AU APARAT CONSTITUTIA! aista-i o opinie

# Obs date 21 October 2022 19:03 +27

Eterna problema romaneasca : inflatia de cozi de topor si tradatori. Cat de cat o consolare, marii romani care acum se rasucesc in mormant.

# DODI date 21 October 2022 20:08 +128

PERDOIU este prea mic să gândească ceva (ca și ciolaniSS). El cu stilul său de pupincurist pedelist face doar ce i se ordonă. Iar șefii lui au grade securiste.

# Dr.Botomei Vasile, mobil 0744191717 date 24 October 2022 10:20 0

Botomei Vasile,doctor in drept,solocita jurnalistilor www.luju.ro sa investigheze informatile in legatura cu avocatura din Romnania,pentru care sunt inregistrate amendamente la legea 51/1995 de organizare a profesiei de avocat depuse la PLX 463/2022 din Comisia Juridica din CD.Credeti ca art.59(6) din L.51/1995,constituie o restrictionare a libertatii de exprimare in sensul ca este prevazuta ca fapta penala folosirea denumirilor de barou,Uniunea Avocatilor din Romania,UNBR,in conditiile in care nici-una dintre aceste enitati nu sunt infiintate nici prin lege si nici prin acte constitutive ale avocatilor scosi din subordinea MJ din 01-03-1990?CunoasteticaANAF a identificat prin UNBR,CUI29497286, infiintata in aplicatia tezei dr.Botomei Vasile ca este in baza L.51/1995?Care este varianta corecta a traducerii art.7.1 din CEDO:,,NU este fapta penala daca nu este prevazuta in dreptul national sau intrnational" ori variantacu sintagma: drept national si intrnational? Astept un interviu!

# Nelu Ştiucă date 24 October 2022 19:19 +70

Suveranitatea si Securitatea Nationala a Romaniei implica toate problemele socieatii: economia, echilibrul social, educatia, sanatatea, apararea, diplomatia, justitia, administratia si ordinea publica. Scopul Securitatii Nationale este legitimat inclusiv prin promovarea si apararea intereselor fundamentale ale Romaniei si U.E, protejarea cetatenilor romani, garantarea drepturilor fundamentale si a libertatilor individuale ale acestora si ale membrilor comunitari. Atingerea acestui scop este serios amenintata de incompetenta, intensificarea fenomenului coruptiei si a infractionalitatii care pericliteaza indeplinirea obiectivelor nationale (ex. aderarea la Spatiul Schengen construirea infrastructurii, dezvoltarea economica, a invatamintului, sanatatii, agriculturii, turismului etc.) si afecteaza in special functionarea sistemului politico-institutional, eficienta si continuitatea procesului de reforma economico-structurala, implementarea unei economii eficiente, extinde

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.03.2023 – Predoiu aduce magistratii la disperare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva