Curtea de Apel Bucuresti il acuza pe Traian Basescu ca atenteaza la independenta Justitiei
Curtea de Apel Bucuresti a remis marti, un comunicat de presa in care critica declaratiile publice ale presedintelui Romaniei, Traian Basescu, legate de alegerile pentru noul Consiliu Superior al Magistraturii.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# romanica
14 December 2010 18:13
+3
Mai pe intelesul romanilor : Dan Lupascu il apara pe Dan Lupascu !
Nu reusesc sa inteleg de ce Lumea Justitiei ii tine isonul lui Lupascu, legea e clara 1 mandat de 6 ani fara posibilitatea reinvestirii. Dan Lupascu a stat 6 ani la CSM, deci NU MAI ARE POSIBILITATEA REINVESTIRII !
restul e tacere....de la comitetul electoral de la CAB (deci comunicatul nu e al curtii asa cum apare in titlul materialului) pana la votul majoritar (in conditiile in care Lupascu stie foarte bine ce a promis judecatorilor de la CAB si CA Craiova)
# marean
14 December 2010 20:44
-1
Cat despre profesionalismul lui Lupascu, didcutia comporta discutii, acesta fiind autorul unor publicatii pe dreptul familiei, in timp ce e specializat pe drept penal. Chiar mai mult, era cordonatorul culegerilor de practica judiciara a CAB in timp ce avea activitate si la CSM Oare cand a avut timp?
Savonea face un joc periculos, dictand un comunicat prin care infiereaza discursul politic al presedintelui, sugerand ca cele declarate de presedinte reprezinta o ingerinta a executivului in justitie, si ne sfatuieste sa urmam povetele sale, facand aceeasi greseala, intervenind in decizia politica a executivului sau legislativului. Halal judecator! Si daca ne gandim ca a fost delegata in functia de conducere la propunerea lui Lupascu, avem tabloul complet al modului de promovare in functii de conducere in sistemul de justitie, restul chiar nu mai conteaza.
Important e ca Savonea incearca sa ne explice ca Lupascu e membru ales, in fapt reales in CSM, prin votul exprimat de judecatorii Curtilor, adica legalizam ilegalitatea unei candidaturi prin votul exprimat de unii ca oile! Prin analogie, rezulta ca furaciunea de la votul pe legea pensiilor este legal, pt. ca a fost votat, Cum...nu mai conteaza! Hai Roberta, Hai Liuta....amandaoua blonde, femei de succes si aservite! macar una a detinut titlul de MISS! Ailalta...brrrrr!
# Pachi
15 December 2010 08:42
-2
# pompiliu bota
14 December 2010 18:21
-1
# 888888
14 December 2010 18:46
+4
pai daca si hoasca aia de lidia barbulescu este meseriasa........inseamna k orice matroana de bordel este judecator la iccj.
# 888888
14 December 2010 18:50
+1
# lionEl Amar
14 December 2010 19:01
+1
# Alberto Kurtyan
15 December 2010 10:10
0
Dimpotrivă, observ că acest Comitet Electoral al Curţilor de Apel îi ia apărarea domnului judecător Lupaşcu.
Din câte ştiam eu, apărarea justiţiei şi a independenţei acesteia este apanajul Consiliului Superior al Magistraturii, nu al unui Comitet Electoral.
Pe de altă parte, un comitet electoral nu are atribuţii, nu se poate substitui CSM, nu poate să se certe cu preşedintele ţării.
În plus, în buna tradiţiei a disimulării răspunderii personale, acest Comunicat este nesemnat de către persoane fizice care se ascunde curajos în spatele acestui construct instituţional provizoriu.
Mai mult, acest comitet nici măcar nu ştie precis cu câte voturi a câştigat domnul judecător Dan Lupaşcu… şi preferă să spună, artistic, “peste două treimi”.
Comitetele electorale discută în procente fixe, cu zecimale dacă este cazul, nu în exprimări vagi şi emoţionale, ca mamaie când cântăreşte cartofii.
“Scriitorul” acestui comunicat este, după stil, vreo perpetuă persoană ofuscată pe viaţă (ca mine dealtfel) care a alcătuit frazele la nervi.
“- Cum îşi permite Băsescu să ne critice pe noi şi să se ia de domnul Lupaşcu, greul greilor din magistratură? Atenţie, camarazi! Cade Lupaşcu… cădem şi noi.”
“Ingerinţă! strigă membra de comitet. Ingerinţă! Noi suntem independeţi şi inamovibili! Noi nu dăm socoteală nimănui. Ne protejează Constituţia!”
Bineînţeles, vorbele de mai sus sunt rodul fantasmelor ce-mi bântuie propria minte, dar sunt convins că prea departe de adevăr nu sunt.
Aşteptăm ca hotărârea instanţelor în ce-l priveşte pe Lupaşcu să nu fie dată de vreun judecător cu interes în cauză, sau, doamne fereşte vreun prieten al împricinatului.
Fiind ales cu “peste două treimi” şi, deci, un prieten vechi al status-quo-ului magistral, cred că în calea de atac acest domn va prevala.
Niciun judecător nu vrea să se pună cu Lupaşcu, mai ales că este alesul tuturor, nu?
Mai ţineţi minte cum i s-a adresat lui Băsescu “cu condescendenţă”!
Lupaşcu este un om numit în funcţie, ca toţi magistraţii dealtfel, iar această “electoreală” între ei este un fel de bătaie pe locurile din faţă şi pentru o insignă în plus în piept. Este o chestiune de onoare. Ca judecător, Lupaşcu nu mai are unde să urce iar ca participant la nişte alegeri libere, în cazul în care aceştia ar fi fost aleşi de români, direct, ar fi avut carisma unui portar de instituţie.
Nu l-ar fi ales nici să ude florile la CSM.
Băsescu nu uită ofensa.
Lupaşcu a sărit singur în barca găurită a Monei Pivniceru.
Aşa că ar fi bine să se dea la o parte din faţa distrugătorului condus de Băsescu.
Una, pentru că nu are dreptate, a doua, pentru că ar trebui să-i dea seama că stă pe o plută putrezită pe care habar nu are cum s-o conducă şi la primul val mai mare în balta justiţiei, va răsturna şandramaua.
Dacă nu cumva îl ajută instinctul lui de supravieţuire şi va sări singur către uscat.
Spune şeful statului: “Consider că CSM-ul a adus România unde este. Nu este niciun sistem de justiţie în UE care să fi făcut atâta rău cât a făcut în România CSM. Au făcut-o din nepăsare, din credinţa că sunt Dumnezei şi din dispreţ pentru interesul românilor, din dispreţ pentru o ţară în care sunt protejaţi de lege”
Mai clar de atât...
# mircea
15 December 2010 11:52
-1
# DOREL
16 December 2010 04:06
+1
Pai, e simpl ca bonjour, Basescu si ******larii lui nu pot ierta sesizarea facuta de Lupascu la Curtea Constitutionala ref. la conflictul constitutional dintre presedinte si puterea judecatoreasca, in care Lupascu, asa cum o fi el (numnai Zeus e perfect, nu ?) a spus tot ce era de spus si mai mult decat atat !
Oameni buni, citit decizia Curtii Constitutionale nr. 435 din 2006 si indeosebi pct. 2.3. in care este citata Monica Macovei care spune clar ca judecatorii si procurorii trebuie infricosati cu dosare de coruptie si veti vedea despre ce e vorba de fapt !
Mai exact, e vorba de lupta pentru liberate iar Lupascu e poate ultima reduta - asta e problema, de asta se teme Basescu.
Dar, ca intotdeauna, se gasesc destule cozi de topor care spera sa fie macar sefi de celula in marea inchisoare care va deveni Republica Capitalista Romania.
# pompiliu bota
16 December 2010 06:19
0
# speranta lui nuti
17 January 2011 11:29
0
in atentia csm 09:19:08, 12 Jan 2011
stefanuttt : coruptie in tara lui sa traiti bine (2011-01-06 09:17:21)
LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI MAFIA DIN JUSTIŢIE TREBUIE LICHIDATĂ RAPID! 4 08 2010
Judecătoarea Maria Speranţa Cornea, de la Secţia a V-a Comercială a ***ţii de Apel Bucureşti, este fina Elenei Udrea. Cele două au multiple legături cu oameni de afaceri de origine arabă. Între judecătoarea Maria Speranţa Cornea şi un afacerist arab au existat legături amoroase, după care ea s-a încurcat cu preotul Cristian Deheleanu, cu care trăieşte în concubinaj (acesta a slujit la o biserică de lîngă Magazinul Unirea). Acest preot e căsătorit cu o pianistă, pe nume Crinela, cu care are 3 copii. Din anturajul judecătoarei fac parte Gabriela Bogasiu (judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), Antonela Costache (şefa Secţiei a II-a Penală a Tribunalului Bucureşti) şi Irina Gheorghe (avocata mafiotului Ştefan Rădulescu). Prin intermediul acestora, Elena Udrea muşamalizează dosare ilegale de retrocedări de terenuri şi imobile, privatizări frauduloase, deturnări de fonduri şi alte fapte penale grave. Este din ce în ce mai evident că Justiţia din România a trecut de partea Mafiei. Revenim. Copyright Tricolorul