21 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CUTUMA PROSTEASCA – Baroul Bucuresti nu a reusit sa isi aleaga noua conducere la Adunarea Generala din 4 mai din lipsa de cvorum. Toata suflarea avocaturii dambovitene se astepta sa nu se intruneasca cvorumul, caci "asa se obisnuieste". Conducerea Baroului Bucuresti anuntase a doua convocare a Adunarilor Generale, Elective si Ordinare inainte de prima convocare

Scris de: E.D. | pdf | print

5 May 2019 11:40
Vizualizari: 5937

Si au fost alegeri la Baroul Bucuresti. Si vor mai fi! Asa cum se prefigura, Adunarea Generala de alegere a organelor de conducere a Baroului Bucuresti de sambata, 4 mai 2019, incepand cu orele 9.00, la Sala Palatului a fost reprogramata. Motivul: nu s-a intrunit cvorumul! Aceasta desi la convocare s-au prezentat peste 4000 de avocati, care au si votat conform procedurii. Nu au fost insa suficienti astfel ca, putin dupa orele 11.00 Sala Palatului era deja goala, fiind anuntata reconvocarea pentru data de 19 mai 2019.


Modul in care s-au desfasurat "alegerile" din 4 mai de la Baroul Bucuresti nu ar trebui totusi sa fie o surpriza, dat fiind ca toata suflarea avocaturii se astepta sa se intample acest lucru. De altfel, conducerea Baroului Bucuresti anuntase din timp cu un "update" pe site-ul oficial ca in cazul, probabil am adauga noi, in care nu se va intruni cvorumul la adunarea din 4 mai 2019, a doua convocare va avea loc in data de 19 mai 2019:

"In situatia in care nu se intruneste cvorumul legal in data de 4 mai 2019, a doua convocare a Adunarilor Generale, Electiva si Ordinara, ale Baroului Bucuresti, va fi pe data de 19 mai 2019, ora 10.00".

Practic, miile de avocati s-au dus la Sala Palatului de cu dimineata ca sa aiba de unde sa plece, caci mai toti avocatii care au participat la Adunarea Baroului Bucuresti au marturisit ca stiau ca va mai fi o adunare, pentru ca "asa se obisnuieste", pentru ca "asta este cutuma", ca la prima convocare sa nu fie asigurat cvorumul. Nu are sens sa aducem in discutie care sunt motivele pe care unii avocati le-au invocat pentru a nu asigura prezenta, desi in Sala Palatului s-a tot vorbit despre pretextele invocate de cei care nu au participat.

Intr-o astfel de situatie, in care se stia deja ca nu se va intruni cvorumul, asa cum se stia si data urmatoarei convocari pentru alegerea organelor de conducere ale Baroului Bucuresti ne intrebam totusi de ce s-au mai adunat avocatii?

Si mai ales, de ce nu s-a dorit mobilizarea acestora de la "primul tur?

Cumva pentru ca prima convocare este pentru "testarea" voturilor pe care candidatii le-ar obtine de la colegi? Testare urmata probabil de intense negocieri in cea de-a doua campanie electorala...

Ne exprimam totusi speranta ca pana in 19 mai 2019 campania sa arate diferit de cea din aprilie.

Iata care este calendarul reconvocarii din 19 mai 2019:

"Duminica, 19 mai 2019, ora 09.00, la Sala Mare a Palatului din Bucuresti, va avea loc Adunarea Generala de Alegere a Organelor de Conducere a Baroului Bucuresti (reconvocare), cu urmatoarea ordine de zi:

1. Alegerea Decanului Baroului Bucuresti;

2. Alegerea Consiliului Baroului Bucuresti, format din 15 membri, precum si 3 membri supleanti;

3. Alegerea Comisiei de Disciplina, formata din 11 membri, precum si 2 membri supleanti;

4. Alegerea Comisiei de Cenzori, formata din 3 membri, precum si 2 membri supleanti".


Sursa foto: Facebook avocat Dragos Cojocaru

Comentarii

# porcura si gata date 5 May 2019 19:59 0

gata cu evul mediu

# Baran Gheorghe date 5 May 2019 23:32 +1

Mă întreb care dintre ei au fost la prima convocare??? Cei capabili și bine pregătiți sau incompetentii? Cei deontologi sau indisciplinatii?? Care au lipsit? Cei deștepți știind că se mai convoacă pe 19 sau prostii care nu stiu ce inseamna o nouă convocare??

# Ion iancu date 6 May 2019 19:09 -1

Alegeți voi ce vreti dar pe urmă dati voie la mai mulți juriști să devină avocați. Credeti mă ca aceasta de azi știu mai mult drept decât avocații de azi care di intrat în barou doar cu un vag interviu. Multumesc dacă luați un calcul acest mesaj

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva