15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PLAN PENTRU DEZVOLTAREA JUDETULUI TELEORMAN - Presedintele PNL Teleorman Daniel Constantin propune ITI Giurgiu-Teleorman: "Daca vom reusi sa trecem prin Guvern cu o astfel de abordare, vom avea sume sa punem in practica lucruri pe care le doreste comunitatea de aici" (Galerie foto)

Scris de: L.J. | pdf | print

5 June 2024 16:59
Vizualizari: 1267

#TeleormanMeritaMaiMult

In cadrul evenimentului de prezentare a candidatilor PNL Teleorman, desfasurat sub sloganul #TeleormanMeritaMaiMult, presedintele organizatiei judetene, Daniel Constantin (foto), a anuntat un program ambitios de Investitii Teritoriale Integrate (ITI) Giurgiu-Teleorman, destinat dezvoltarii economice si sociale a judetului Teleorman.„Care sunt avantajele unui astfel de program?

In primul rand, faptul ca ne asiguram ca pe urmatorul exercitiu financiar, 2027-2033 vom avea o suma fixa asa cum a avut si ITI Delta Dunarii. Este singura solutie prin care ne asiguram ca putem sa investim in zonele care sunt cu potential in judetul nostru.

Un alt avantaj este acela ca avem o competitie interna. Nu trebuie sa facem fata competitiei pe care, de multe ori, judetul a pierdut-o in fata altor societati din alte judete. Daca avem o suma fixa, ne asiguram ca banii se vor investi aici.


De asemenea, un alt avantaj pe care il avem este adresabilitatea directa pe potential si pe problemele pe care le avem si o sa va dau si doua exemple ulterior. De asemenea, flexibilitate pe care o avem in acordarea de finantari nerambursabile si nu in ultimul rand, si asta imi doresc foarte tare, pentru ca se pare ca lipseste intr-un judet, dupa 34 de ani de democratie, implicarea societatii civile.


Imi doresc foarte tare ca in toata aceasta strategie la care vom lucra in perioada urmatoare, sa atragem societatea civila si sa raspundem nevoilor pe care le au. Despre asta cred ca este vorba in ceea ce inseamna abordarea imediat urmatoare a politicii in judetul Teleorman.


Va spuneam ca va dau doar doua exemple de ce este important. In primul rand, daca avem o suma fixa cred ca putem sa nu mai avem un mare 0 in dreptul infrastructurii. Se vorbeste de prea mult timp de o autostrada care sa lege Alexandria de Bucuresti, se pare ca va veni mai devreme sau mai tarziu, dar din ceea ce vorbesc cu agentii economici, se pare ca nu este suficient. Trebuie sa facem mai mult decat atat. Se vorbeste de un drum expres de foarte mult timp care sa uneasca Giurgiu cu Zimnicea, se vorbeste de un pod peste Dunare si alte lucruri.


Cred ca daca vom reusi sa trecem prin Guvern cu o astfel de abordare, vom avea sume sa punem in practica lucruri pe care le doreste comunitatea de aici. Sigur ca mai este o conditie: la Consiliul Judetean sa fie cineva care sa-si doreasca”, a declarat Daniel Constantin, presedintele PNL Teleorman.


Printre efectele pozitive ale acestui program, Daniel Constantin a mai subliniat si sustinerea agriculturii, amintind ca 10% din productia cerealiera a tarii provine din Teleorman.

La eveniment au participat Nicolae Ciuca (presedintele Senatului, si presedintele PNL), Adrian Vestea (ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei), Dorin Cojocaru (presedintele APRIL) si, prin intermediul unei interventii video, Dragos Anastasiu (presedintele Grupului Eurolines Romania).

In discursul sau, Nicolae Ciuca a subliniat importanta unei administratii locale apropiate de cetateni: „Fiti primarii cetatenilor, nu ai cladirilor! Deschideti-le usa atat la casa, cat si la birou si stati de vorba cu ei! Trebuie sa realizam legatura intre administratia locala, mediul de afaceri si institutiile de invatamant”.

Adrian Vestea a adaugat: „Sa stiti ca peste tot unde administratia locala este condusa de primari liberali sau de presedinti de Consilii Judetene liberali, lucrurile se vad”.

Evenimentul a marcat un moment important pentru comunitatea locala din Teleorman, demonstrand angajamentul PNL de a sustine dezvoltarea judetului prin initiative concrete si colaborari stranse intre administratia locala, mediul de afaceri si societatea civila.


Comandat de Partidul National Liberal – Filiala Teleorman

CMF 21240015

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva