17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DANILET SI CALIN, FOLOSITI DE BRIGADA NUFARUL – Sectia pentru procurori a CSM a suspendat dosarul procurorului SIIJ Eugen Iasinovschi, trimis in judecata disciplinara dupa ce a recunoscut frauda comisa la alegerile de la Primaria Sectorului 1 castigate de Clotilde Armand. CSM asteapta solutionarea cauzelor in care judecatorul Cristi Vasilica Danilet si capul magistratilor #rezist Dragos Calin cer anularea mai multor ordine ale sefului Inspectiei Judiciare Lucian Netejoru (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

26 January 2022 17:40
Vizualizari: 5840

Dosarul disciplinar al procurorului SIIJ Eugen Sorin Iasinovschi (foto), cel care ancheteaza posibila frauda de la alegerile pentru Primaria Sectorului 1 castigate de Clotilde Armand, a fost pus pe hold. Decizia a fost luata miercuri, 26 ianuarie 2022, de Sectia pentru procurori din CSM in materie disciplinara, cunoscuta si sub denumirea de “Brigada Nufarul”.


 

Procurorii din CSM au hotarat suspendarea dosarului in care Eugen Iasinovschi a fost trimis in judecata disciplinara la sesizarea Procurorului General al Romaniei Gabriela Scutea, dupa un interviu in care acesta a recunoscut ca a existat frauda la alegerile pentru Primaria Sectorului 1 castigate de Clotilde Armand. Iasonovschi a fost acuzat de posibila comitere a doua abateri disciplinare. Ne referim la:


-manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu (art. 99 lit. a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor);

-nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului (art. 99 lit. m teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor);


Procurorii din CSM asteapta dupa Danilet si Calin


Motivul suspendarii dosarului disciplinar deschis impotriva procurorului Iasinovschi il constituie trei cauze in care sunt implicati judecatorul Cristi Vasilica Danilet de la Tribunalul Cluj si capul magistratilor #rezist, judecatorul Dragos Calin de la Curtea de Apel Cluj. Mai exact, procurorii din CSM au decis suspendarea dosarului lui Iasinovschi pana cand se vor solutiona trei cauze in care Danilet si Calin contesta ordine emise de inspectorul sef al Inspectiei Judiciare Lucian Netejoru. Este vorba despre:

-dosarul 791/46/2021 de pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia in care Cristi Danilet si Dragos Calin cer anularea Ordinului 131 din 4 decembrie 2018 privind aprobarea Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului pentru numirea in functie a inspectorilor judiciari, precum si a actelor administrative subsecvente (vezi facsimil 1);

 


-dosarul 793/46/2021 de pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia in care Dragos Calin cere anularea Ordinului pentru aprobarea Regulamentului privind normele de efectuare a lucrarilor de inspectie nr. 136 din 11 decembrie 2018, completat si modificat succesiv prin Ordinele nr. 10, 34, 80 si 102 din 2020 (vezi facsimil 2);

 


-dosarul 792/46/2021 de pe rolul Curtii de Apel Brasov in care Dragos Calin cere anularea Ordinului pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Inpsectiei Judiciare nr. 134 din 11 decembrie 2018 (vezi facsimil 3).

 Trei cauze prin care judecatorii Cristi Vasilica Danilet si Dragos Calin incearca sa obtina solutii favorabile pentru a scapa apoi pe procedura de dosarele lor disciplinare.


Iata minuta Sectiei pentru procurori a CSM in materie disciplinara (vezi facsimil 4):


In baza art. 413 alin. (1) pct. 1 din Codul de procedura civila suspenda judecata cauzei privind actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Iasinovschi Eugen, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) si m) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata si modificata, pana la solutionarea, in mod definitiv, a cauzelor care formeaza obiectul dosarelor nr. 791/46/2021 si nr. 793/46/2021 ale Curtii de Apel Alba Iulia – Sectia de contencios administrativ si fiscal si nr. 792/46/2021 al Curtii de Apel Brasov – Sectia de contencios administrativ si fiscal.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pronuntata in sedinta publica, azi, 26 ianuarie 2022”.

 


Comentarii

# nae din dealul feleacului date 26 January 2022 20:58 +104

Pai nu ne spunea acest Iasinovschi/Be..si..novschi ,pe timpul "instrumentarii"cu scule si instrumente ca el este lumina procuraturii din Suceava si ca el are o sofisticatura de cercetare care nu a dat gres niciodata!Dute la furat,acolo va pricepeti,voi impreuna cu judecatori (o parte insemnata)si avocati(nu toti dar destui)alcatuiti un fel de slehte(ca si partidele politice)in robe si costume cu comportament de calai.

# ghitulescu date 27 January 2022 00:51 +55

Parcå am fi in pådure, asa decurge in ColoniaRO activitatea JUSTITIE!.

# coco date 27 January 2022 12:46 +3

Procuroru asta si-a batut joc de un popor intreg ! A fraternizat cu hotii de voturi !!!!

# Băran Gheorghe date 28 January 2022 09:19 +2

Si cu voturile furate si cu umblatul prin saci si camere de depozitare , cum ramane? S-a pus batista pe tambal. Romani, mergeti la vot sa fie , ca cine iese la numaratoare stabilesc hotii!! Magistrati judecatori si/ sau procurori, 80% pramatii.

# coco date 28 January 2022 15:09 +1

..iar restul de 20% sant lasi, se lasa calcati in picioare de cei 80% !!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva