19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

De ce Baroul Cluj are nevoie de avocatul Calin Budisan in functia de decan

Scris de: Cristian Calin GINDAC, avocat | pdf | print

23 March 2022 13:36
Vizualizari: 4766

Inca de la inceput vreau lamuresc un aspect deosebit de important pentru cei care nu ma cunosc: nu sustin ceva / pe cineva in care eu nu cred, indiferent ce sau cine este.


 

In perioada stagiaturii am reusit sa il cunosc pe Calin Budisan suficient de bine incat sa il pot caracteriza in cateva cuvinte:

- un om insetat de dreptate, extrem de echilibrat, rational si intelept;

- are doua mari iubiri, pe care n-ai cum sa nu i le citesti pe chip: avocatura si fotbalul;

- are o ambitie imposibil de masurat;

- din cei doi ani petrecuti alaturi zi de zi aproape, nu imi amintesc macar o data sa nu isi fi respectat cuvantul;

- munca in echipa este unul din punctele forte ale unui lider, ceea ce pentru Calin este de mult timp o normalitate (echipa de la birou si echipa de fotbal);

- intotdeauna a lasat rezultatele sa vorbeasca si intotdeauna rezultatele au vorbit.


Despre activitatea profesionala, rezultatele vorbesc de la sine si cred ca e cea mai buna dovada. Legat de acest aspect, o sa spun doar atat: este unul dintre cei mai renumiti avocati penalisti din tara.


Dar aici, nu acesta e punctul forte. In vremurile turburi in care drepturile profesiei de avocat, devin pe zi ce o optiune si nu o obligatie pentru ceilalti actori cu care ne intersectam in activitatea profesionala, singura posibilitate de a ne recastiga rolul de mult pierdut este sa luptam.


Dupa cum spunea cineva, "cine nu isi cunoaste istoria, este condamnat sa o repete", cred ca trebuie sa invatam din trecut pentru a nu repeta aceleasi greseli pe care cei dinaintea noastra le-au comis, asa incat profesia de avocat sa fie acolo unde ii este locul, iar noi sa fim tratati ca adevarati parteneri indispensabili ai justitiei (dupa cum spune statutul ca suntem).

Pentru acestea insa, avem nevoie de oameni cu vasta experienta (atat profesionala cat si de viata), ambitie, curaj, perseverenta, verticalitate si o iubire neconditionata fata de profesie.


Pentru ca intotdeauna faptele vorbesc mai mult decat cuvintele, reamintesc doar cateva dintre demersurile intreprinse de Calin in interesul profesiei:


1. Protestul avocatilor stagiari, noiembrie 2020. Unul dintre sustinatorii demersului, inca de la debut, cu un real sprijin (pe care nimeni in afara de mine nu il cunoaste). Aici spun doar atat: a fost suficient sa-i explic in cateva cuvinte intentia mea de a organiza protestul si raspunsul a fost: "Cristi, te sustin!"


2. "Lupta" impotriva Baroului Bota, din perioada in care ocupa functia de prodecan al Baroului Cluj si coordonator al departamentului pentru apararea profesiei, din cadrul Consiliului Baroului Cluj. si in prezent ne confruntam cu aceasta problema (barourile paralele) si cu multe altele, dupa cum bine stim.


3. Din pozitia de prodecan al Baroului Cluj, a luat pozitie fata de atitudinea abuziva a unei doamne judecator fata de o colega si s-au decis, la nivelul Baroul Cluj, sesizarea CSM in vederea tragerii la raspundere disciplinara a acesteia, demers sustinut inclusiv de UNBR.


Suntem un barou puternic, cu aproape 1.300 membri si organele care ne reprezinta interesele trebuie sa fie pe masura.

 

Calin este unul dintre putinii oameni verticali, care in mod cert are capacitatea reala si aptitudinile necesare pentru a creste calitatea profesiei noastre, prin remedierea tuturor neajunsurilor cunoscute de catre noi toti. Cu siguranta nu poate face minuni, dar in mod categoric, stiu ca va lupta pentru noi toti, cel putin la fel de mult cum lupta in fiecare dosar pentru fiecare client, indiferent de sacrificiile personale care stau la baza acestui fapt.


Calin este liderul de care baroul nostru are nevoie!


Comentarii

# maxtor date 24 March 2022 16:23 0

"dintre cei mai renumiti avocati penalisti"-tu ai banii io am anii,https://www.luju.ro/static/smiles/lol.gif

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva