13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DESPUIEREA LUI DUMBRAVA – Colonelul SRI Daniel Dragomir le cere directorului SRI Eduard Hellvig si senatorului Claudiu Manda sa desecretizeze marturia generalului Dumitru Dumbrava: “Activitatile abuzive si de subminare a independentei sistemului judiciar au fost ordonate de la cele mai inalte niveluri ale SRI... Alaturi de Coldea, Dumbrava a utilizat mijloacele serviciului pentru a contacta judecatori, procurori pentru operatiuni necesare acapararii puterii de catre statul paralel”

Scris de: L.J. | pdf | print

18 January 2019 19:20
Vizualizari: 8125

Colonelul SRI (r) Daniel Dragomir le cere directorului Serviciului Roman de Informatii Eduard Hellvig si senatorului Claudiu Manda, presedintele Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI, sa desecretizeze audierea generalului Dumitru Dumbrava (foto), fost sef al Directiei Juridice a Serviciului, cel care a recunoscut pentru prima data existenta “campului tactic” in instante si parchete, explicand cum SRI urmareste dosarele panala la finalizarea lor definitiva.


Intr-o scrisoare deschisa adresata vineri serara, 18 ianuarie 2019, si publicata pe site-ul platformei civice pe care o conduce Romania 3.0, Daniel Dragomir le cere lui Hellvig si Manda sa isi respecte angajamentele asumate in toamna anului 2017 si sa faca publice declaratiile generalului SRI Dumitru Dumbrava de la Comisia parlamentara de control a activitatii Serviciului Roman de Informatii. Dragomir considera ca desecretizarea trebuie sa fie primul pas pentru sesizarea parchetului in contextul unor posibile infractiuni comise de generalul Dumbrava si SRI. De asemenea, colonelul Daniel Dragomir arata ca desecretizarea declaratiilor lui Dumbrava este necesara si pentru magistratii din Romania, care trebuie sa cunoasca implicatiile SRI in actul de justitie.

De altfel, Daniel Dragomir acuza ca, impreuna cu fostul sef opertaiv al SRI Florian Coldea, generalul Dumitru Dumbrava a utilizat SRI pentru a submina independenta justitiei, folosind judecatori si procurori in operatiuni si vendete politice necesare acapararii puterii de catre statul paralel. Operatiuni coordonate de la cel mai inalt nivel al SRI. Colonelul Dragomir dezvaluie in scrisoarea sa ca Dumitru Dumbrava s-a implicat inclusiv in modul de instrumentare a dosarelor DNA, mergand chiar si pana la presiuni asupra judecatorilor in vederea obtinerii solutiilor dorite.

Iata scrisoarea colonelului SRI Daniel Dragomir:

“Domnului senator Claudiu Manda

Domnului director Eduard Hellvig

In 1989, romanii au iesit in Piata Revolutiei dupa ce indurasera decenii de supraveghere si asuprire din partea Securitatii. O scanteie de speranta se aprinsese in inimile noastre dornice de o societate eliberata de puterea omniprezenta a serviciilor secrete. Pentru cei care nu au trait in perioada comunismului, este greu sa-si imagineze semnificatia caderii Securitatii. Aceea era o Romanie ingenuncheata, o Romanie a coercitiei, terorii politiei politice si a 'ochiului atotvazator' al Securitatii.

M-am inrolat in serviciu in anul 1997, cu inocenta tanarului visator de 19 ani, cu speranta si dorinta de a face lucruri bune pentru tara mea. Am crezut si cred ca SRI este o institutie care trebuie sa apere tara in linia intai. Cred cu toata taria ca serviciul este indreptatit sa apere securitatea nationala cu orice pret. Dar securitatea nationala nu poate sa fie doar un concept abstract, desi directiile interne prevad 'apararea Constitutiei', 'securitatea economica', 'anti-terorismul'. Apararea tarii nu inseamna doar pamantul patriei, cladiri, sedii diplomatice, interese strategice, companii, resurse, norme sociale, ci inseamna mai ales apararea si protejarea oamenilor, a drepturilor si libertatilor acestora. Caci fara sa fim oameni liberi in tara noastra, fara sa fim respectati si protejati de abuzuri, intreaga arhitectura a interesului national se prabuseste ca un castel diform de nisip.

In ultimii ani, serviciul s-a indepartat de la menirea sa legala si constitutionala, a devenit un 'jucator' politic, economic, judiciar, a stabilit 'tinte si vectori' si a trecut la anihilarea acestora utilizand 'bratul armat' al catuselor oferite de catre Laura Codruta Kovesi.

Echipa Coldea – Kovesi a transformat Romania intr-o uriasa puscarie, utilizand metodele terorii si manipularile noilor mijloace de comunicare in masa.

O spun raspicat, activitatile abuzive si de subminare a independentei sistemului judiciar au fost ordonate de la cele mai inalte niveluri ale SRI.

Practicile 'protocoalelor secrete' (dovedite astazi, fara putinta de tagada, ca acte neconstitutionale), ale 'campului tactic', ale 'culoarelor' au fost coordonate si implementate de la nivelul esaloanelor superioare ale serviciului.

Alaturi de Florian Coldea, fostul sef al Directiei Juridice a SRI, Dumitru Dumbrava, a utilizat mijloacele serviciului pentru a contacta judecatori, procurori, politisti, politicieni, functionari ai statului si jurnalisti, i-a contactat nu pentru a apara securitatea nationala, ci pentru a-i folosi in operatiuni si vendete politice necesare acapararii puterii de catre statul paralel condus din 'padure'.

Dumbrava s-a intalnit cu judecatori si procurori care instrumentau dosare ale DNA, a discutat despre acuzatiile DNA si SRI, a facut presiuni pentru a obtine condamnari prin folosirea relatiilor personale, coercitiei, santajului si promisiunii de avansare in cariera.

Toate aceste activitati ilegale si neconstitutionale subliniaza amploarea aliantei oculte care a existat intre SRI si DNA.

In luna noiembrie 2017, Dumbrava a fost audiat de catre Comisia de control parlamentara. Ulterior audierii, atat comisia, cat si serviciul au anuntat public ca au luat decizia desecretizarii continutului acesteia.

A trecut mai bine de un an.

Un an de cand romanilor nu le este permis sa afle ce s-a intamplat cu adevarat in justitie, cum au fost posibile protocoalele, cine le-a ordonat, cum au activat echipele mixte, cum au fost posibile ororile din ultimii ani si cine sunt, de fapt, adevaratii vinovati.

Atata timp cat adevarul va fi ascuns sub piatra funerara a secretului, nu vom putea intelege cum am ajuns in situatia unei Romanii sfasiate, nu vom putea invata din greselile trecutului pe care vom fi astfel sortiti, in mod tragic, sa le repetam.

Atat Comisia parlamentara, cat si conducerea serviciului, au astazi, la aproape 30 de ani de la Revolutia din decembrie '89, o responsabilitate uriasa fata de oamenii din aceasta tara: veti alege sa ii aparati pe romani scotand la lumina adevarul sau veti alege sa protejati o mana de tortionari abuzivi prin secretizarea faptelor lor.

Domnule director, serviciul este format din mii de oameni, ofiteri si subofiteri, femei si barbati, care isi fac datoria zi de zi, noapte de noapte, cu abnegatie si daruire pentru Romania. Romani care respecta tara, drapelul, Constitutia si legile sale. Efortul lor este astazi compromis, chiar rolul institutiei poate sa fie compromis de protejarea si secretizarea unor fapte reprobabile care au afectat tanara noastra democratie, libertatea si drepturile a sute de mii de romani.
Aveti, domnule director, o obligatie, in primul rand, in al doilea, in al treilea si in ultimul rand, fata de tara, de Constitutie si de oamenii pe care ii conduceti. Respectati aceasta obligatie.

Domnule senator, ati fost ales pe un program care vorbea despre #dreptatepanalacapat. Nu am vazut nicaieri in acest program obiectivul #secretizarepanalacapat. Aveti obligatia de a trece peste interesele politice, peste calculele de putere sau de oportunitate, peste strategiile electorale. Aveti o singura indatorire fata de cei care v-au ales si, mai ales, fata de cei care nu v-au ales. Obligatia legala de a scoate la suprafata adevarul.

Va adresez, asadar, in mod public, solicitarea de a va respecta afirmatiile din luna noiembrie 2017, prin trecerea la desecretizarea deindata, integrala a audierii lui Dumitru Dumbrava.

Aceasta desecretizare trebuie sa constituie inceputul sesizarii organelor de cercetare penala competente de a analiza eventualele incalcari ale legii. Acest document este totodata necesar pentru a fi studiat si analizat de catre toate asociatiile de procurori, judecatori, de catre CSM si Inspectia Judiciara: sistemul de justitie din Romania are datoria de a intelege implicatiile 'bocancului tactic', de a se curata si de a trage invatamintele necesare.

Urmare a acestei desecretizari, a deciziei CCR din 16 ianuarie 2019 cu privire la 'protocoalele secrete' si a dezvaluirilor mass media din ultimul an, se impune reaudierea lui Dumitru Dumbrava pentru stabilirea tuturor imprejurarilor, activitatilor ilegale si neconstitutionale derulate de catre acesta si a celorlalti responsabili in 'campul tactic'.

Audierea publica.

Romanii au dreptul sa stie!

Romanii au dreptul la adevar si la libertate!

Traiasca Romania libera!

Daniel Dragomir”

Comentarii

# Vasy date 18 January 2019 20:17 +8

În altă țară,Dacă s-ar fi întâmplat doar a mia parte din nedreptățile din RO Ar fi fost chestiune de zile(nu de zeci de ani)şi ABSOLUT TOȚI MIŞEII din servicii, justiție...etc ar fi fost zburați la propriu cu toate dosarele pseudo-justiției şi eliberată națiunea de controlul ilegal...Această chestie numită țară MOARE! Dacà vreți să ştim viitorul tării uitați-va la gradul de nepăsare a turmei ce are o credință PROST înțeleasă dealtfel şi dominată de imbecilitate încât se confundă cu umilința şi neputința care se plânge de 30 de ani de ORICE chiar dacă ARE DREPTATE.Această gloată inertă are un concept arhaic IREAL chiar anticreştin. dobitocii se cred ba poporul 're'ales ba orice iluzie deşartă dar nu înțelege nici măcar cel mai elementar aspect al realității şi anume că Dumnezeu chiar dacă iubeşte Poporul Român, niciodată NU VA IUBI ŞI PROSTIA POPORULUI ROMÂN, adică lipsa totală de reacție.De aceea străinii vin atraşi de prostia românească, uşurința prin care poate domina şi jefui tot ;-)

# DODI date 18 January 2019 20:45 +6

După gafa alogenului HELLvig când, vrând să pozeze în șef democrat, a desecretizat un protocol, ulterior neputând opri avalanșa, acum HELLvigul va face tot posibilul pentru a bloca această acțiune.

# Vasy date 18 January 2019 20:20 +1

Aşa numita "Credință" aiurea înțeleasă dealtfel şi pupatul de icoane nu ajută cu ABSOLUT NIMIC ;-) întrucât Dumnezeu nu va face NIMIC NICIODATĂ ceva în locul omului pentru care omul ARE DEJA puterea să facă! Adică pe înțelesul idioților fie chiar şi un sfânt dacă se aşează din propria dorință în fața trenului sperând că ìl va scăpa îngerii rezultatul va fi doar ...un mort în plus. Deci românii aşteptă ZADARNIC -Dreptate, bogății şi FERICIRI SUPREME că va primi tot NEDREPTATE, jaf național, săracie, alte alegeri false mincinoase... şi MUUULTĂ jale. Adică Dumnezeu este mai mult decât CORECT!!! Dacă poporul stă ca'prostu' de 30 de ani batjocorit de JAVRE şi nu face absolut nimic împotrivă! deşi ARE PUTEREA să acționeze, să reactioneze, SĂ URLE...etc) ca rezultat! se va întâmpla EXACT ce este scris în Cartea Adevărului pe care"mai marii credincioşi" habar nu au s-o înțeleagă ADICĂ: Poporului i se va lua şi ceea ce are!,...sau mai bine zis...ceea ce mai are! :o

# Acum e momentul pt. Helvinghe ... date 18 January 2019 23:40 +2

sa se decida : ii da in gat pe toti si/sau ii schimba sau se duce cu ei ! Pute tara de atata securism . PSD+ALDE sunt niste adormiti speriati , cai trebuia de mult sa mai rareasca servicili ;-) ca numar si buget . Tara asta nu are bugetul sa suporte atatia trantori care se lupta, stand pe scaun, cu ascultatul telefoanelor si cititul e-mailurilor. LA MUNCA, BA ! :-*

# Faracatuse date 18 January 2019 23:46 -4

Vasy scrie siesi, Dodi raspunde.. :) Hai mai nene, apreciez elocința și lupta, dar prea e pe fata...Un june, un începător și tot se prinde :)

# Pintea date 19 January 2019 20:18 +2

A sarit un nume din ierarhia de mai sus: inlocuitorul lui Coldea. Care pare inexistent. Adica inainte auzeam numele lui Coldea de 10x/zi, dar despre aceasta persoana nu se spune nimic. Nimeni nu ii pronunta numele. Oare de ce? Ca ar fi f. interesant! Insa d-nul Dragomir ii cere ceva imposibil blandului Hellvig: sa faca publice discutiile găștii! Ca la SRI era o gasca cu puteri nelimitate, daruite de tatucul Basescu! Despre care nimeni nu sopteste inca nimic. Asa ca mai bine d-nul Dragomir ar lua initiativa si ar ciripi mai mult. Si mai mult!

# Popa Catanuta date 20 January 2019 09:41 0

Helvig este un anti România! Părinții lui nu stiu limba română, cred că nici nu sunt în România. La ăștia le este scârbă de români. Helvig si Ghinionnis sunt interpusii firmei care barbiereste de păduri munții României. În România s-a instaurat o peudo democrație. Democrație inseamna puterea poporului. Ce putere are poporul român asupra propriei patrii? Nicio putere. Demonstarntii protestatari îi reprezintă pe asuoritorii externi, nu mai poate nimeni protesta de slugile lor care au acaparat totul. Nu le place "ciuma roșie" si biserica ortodoxă pentrucă nu le controlează străinii, dar nu se știe cât mai pot rezista. Chiar Armata, este atacată, este o luptă surdă de scoaterea Armatei de sub influenta americanilor si trecerea eu sub influenta nemților. Nemții sunt tot aia care au inventat holocaustul, asta stiu ăștia să facă bine si cu precizie, să distrugă. Nu uitați ce a zis Nicolae Iorga: Nemții si rușii sunt dusmanii României, când rușii si nemții își dau mâna, este COSMARUL României

# Popa Ghita date 20 January 2019 09:55 -1

Vasy, ești o cârtiță, ori ești dușmanul românilor, ori Roman barat. Poporul așteaptă lideri. Dar lideri nu avem, se are grijă de către stăpânii tai să dispară la timp liderii. Comuniștii si securitatea au pierdut puterea dar le-au rămas relațiile si pilele. Cine te pune pe tine sa ataci credința și biserica ortodoxă, care constituie chintesența supraviețuirii poporului român? De ce nu ataci si celelalte credințe și biserici dacă ești ateu? Dar tu ai o treabă care nu te lăsa să dormi, ataci numai în direcția care ti s-a ordonat:: ortodoxia. Ei uite ca Romanii ortodocs nu o sa-ti facă tie pe plac. Te blestema în legea lor, să ajungi să vezi cum toți ai tai te vor părăsi si te vor lăsa pradă lacrimilor si deznădejdii. Si eu adaug, să ajungi să îți plângi singur de milă!

# Pt popa ghita date 20 January 2019 11:41 0

comentariul Vasy se intelege clar : Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si-n traista asa cum cred romanii stand ,asteptand si nefacand nimic, absolut nimic fapt demonstrat de 30 de ani de acaparare a acestei tari de catre mafioti vanzatori de tara. Numai intr-o tara ca Ro toate infractiunile facute de catre SRI si restul institutiilor au fost posibile, nicaieri in lume nu ar fi fost asa ceva posibil. Numai intr-o tara ca Ro sunt condamnati oameni pe protocoale ilegale si probe false, taiate padurile ilegal, resursele date strainilor pe nimic, drepturile si libertatile oamenilor un lux, mai nou BNR se dovedeste a fi un grup infractional organizat. De ce romanii au dormit in prostie si nu au reactionat? Dumnezeu te ajuta,dar daca tu doar te duci la biserica doar cu prezenta, fiind plin de ura,prostie.asadar cu minti d-al de popa ghita nu e de mirare starea deplorabila si plina de infractori in cele mai inalte pozitii ale acestei tari in timp ce prostii de rand infunda puscariile si pe ce n-o

# Pt vasy alogenu date 20 January 2019 14:55 0

Stii ce spune Dabija?Mars trantore in tara ta de cartita alogena plina de prostie ,ura la adresa romanilor.

# Anonim date 20 January 2019 23:10 +1

Câmpul tactic nu se oprește in instanțe. Continuă si in penitenciare. Doar intrebati cati ofiteri SRI sunt in penitenciare :)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva