12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DEZASTRU DE PROPORTII LA ADMITEREA IN MAGISTRATURA – Au fost afisate rezultatele la testarea psihologica. Dintre cei 234 de candidati care au sustinut proba, doar 37 au reusit sa fie admisi. 197 de candidati au fost respinsi, iar alti patru au absentat

Scris de: George TARATA | pdf | print

27 May 2024 18:15
Vizualizari: 9152

Candidatii la concursul de admitere in magistratura au picat pe capete la psihologic. Vorbim despre un dezastru de proportii.


 

Consiliul Superior al Magistraturii, condus de judecatoarea Denisa Stanisor (foto), a publicat luni, 27 mai 2024, rezultatele la testarea psihologica. 238 de candidati au fost inscrisi la aceasta proba, insa ea a fost sustinuta doar de 234 de candidati, in conditiile in care au existat patru absente. Dintre cei 234 de candidati testati psihologic, atentie, 197 au fost respinsi, doar 37 fiind declarati admisi.

La concursul de admitere in magistratura pentru cei cu experienta de cel putin cinci ani in profesiile juridice, organizat in perioada februarie-iulie 2024, sunt disponibile 75 de posturi de judecatori la judecatorii si 42 de posturi de procuror la parchetele de pe langa judecatorii.


Iata cum arata rezultatele la testarea psihologica:

 


Comentarii

# Adliteram date 27 May 2024 18:33 +59

Voi nu înțelegi despre ce e vorba în " noua normalitate"? Este vorba de sclaveți. De magistrați sclaveți care sa fie conduși de SECU pentru îndeplinirea ordinelor conducătorilor dinafară României. Ei vor executanți paraditori care să distrugă in continuare poporul român până în fibra sa. Justiția este la brelocul lui Soros și așa va fi de acum încolo. Oamenii ăștia care se înscriu an de an cred că este vorba despre învățătură, despre coduri, Udroiu etc. Este un examen pervertit cum sunt toate examenele din Romania. Că tot este de actualitate subiectul, vrei sa intri cert la INM, te duci la Coldea și Dumbravă, pui darul gras pe masă și îți optimizează ei imediat cu șanse maxime reușita de admitere. Despre asta e vorba...din pacate

# Vai mama lor! date 27 May 2024 18:41 +4

Dar stați ! Asta nu e tot! Urmează interviul ..Îi pică și pe restul.

# Un om date 27 May 2024 18:42 +53

Ce cacealma….Dl Goe loveste din nou!

# Io date 27 May 2024 18:45 +9

Daca le-or fi pus iar intrebari despre viata sexuala...ca despre rezistenta la stres nu ii intreaba nimeni.

# Abuzuri socante date 27 May 2024 19:05 +321

Oameni escrocati, li s au luat banii fara intentia de a se ocupa locurile. Aveti decenta si nu mai organizati concursuri, nu mai puneti lumea pe drumuri degeaba!

# Csaba D date 27 May 2024 19:24 +11

Aceasta este oglinda Justiției noastre. Ar trebui testați psihologic și cei aflați în activitate.

# Cârcotaș date 27 May 2024 19:25 +15

Nu e clar la care examen de admitere se refera statistica asta: intrarea absolvenților de facultate, intrarea juriștilor cu 5 ani vechime? Ar putea fi niște explicații....

# Noi decidem cine e normal date 27 May 2024 19:27 -13

Fost magistrat și fost ofițer SRI a picat acest test. Cum trebuie sa stai cu psihicul sa fii ofițer SRI, cam ce ziceți? O sa îl luați voi? V-au zis ca sare covidul de pe rotile mașinilor, v-au cerut sa va vaccinați ca să o salvați pe bunica și acum vreți sa fiți sănătoși ca ei, specialiștii? Oare psihologii aia au diploma de bacalaureat? Intreb pentru ca in Romania am avut un sef mare la ORNISS, cu diploma falsa de BAC. Goebbles ii zicea regizorului evreu Lang pe care il aprecia "noi decidem cine e evreu". Parafrazând, NOI DECIDEM CINE E NORMAL.

# Cârcotaș date 27 May 2024 19:29 +23

Scuze! E vorba de ăia cu 5 ani. Adică din cei cu particulara, cu 5 sau medie de absolvire, cu post prins pe la stat pe pile: milițieni de post comunal, secretar de primărie, învățătoare, asistente medicale, mecanici de locomotiva cu cultura generală etc. Explicabil rezultatul!

# maxtor date 27 May 2024 19:39 +9

judecator,psiholog-tot un fel de mic dumnezeu,un semi-dumnezeu, e deci ca in legendele Olimpului

# Ioana date 27 May 2024 20:01 +66

Cata frustrare trebuie sa fie in sufletelele psihologilor examinatori! Desi, n-ar trebui sa fie, la salariile pe care le iau in posturile caldute pe care le au in justitie coroborat cu faptul ca, spre deosebire de magistrati, pot presta servicii specifice si in afara serviciului! Si chiar o fac, adeseori in timpul serviciului!

# DODI date 27 May 2024 20:04 +2

Mă gândesc cu groază că proporția ar fi aceeași dacă s-ar face anual (cum ar fi și normal) o testare psihologică și psihiatrică. Atunci numărul celor care răspund la ordin sau au absolvit dreptul la facultăți acreditate ulterior (gen ministreasa!) ar scădea catastrofal. Dar ar fi un fapt poziotivi pentru sănătatea sistemului judiciar. Așa îi căinăm că au salarii și pensii minuscule și responsabilități ioc.

# Lex dura sed lex date 27 May 2024 20:05 +105

Mă uit pe grupurile de admitere INM, magistratură, barou, etc. Gargară de pierzători la greu. Nu așa se face.CSM.ul, INM, UNBR sunt SRL.uri.l, afaceri pe baza de profit. Degeaba faci gargară aiurea daca te înscrii și cotizezi sesiune de sesiune. Nu așa se face. Când se vor înscrie 5 maxim vreo 2 sesiuni minim la rand, dar trebuie ambiție și minte pentru asta, abia atunci poate mai speram la o revenire la normalitate. Și la urma urmei pentru ce atâta lupta sa ajungi magistrat? Pentru o eventuala pensie speciala peste 25 de ani? Voi gândiți puțin? La cat stres, presiuni securistice din toate părțile voi credeți că vor mai ajunge multi acolo, la final? Sa pierzi ani din viața învățând ca sa ajungi atârnat la brelocul noii securități? Majoritatea plecați din start foarte greșit

# Just date 27 May 2024 20:24 +38

Doar 34 au avut conexiuni ??

# Bunica date 27 May 2024 20:53 +19

Ar fi buna si o explicatie pentru aceste rezulltate

# Themis date 27 May 2024 21:11 -35

Este bine ca au fost exigenti la testarea psihologica. Daca vor fi la fel si la examenele de admitere la INM vom avea magistrati pregatiti si zdraveni la cap, si impreuna cu o raspundere adevarata, un sistem de justitie performant. Va rog nu aruncati cu bolovani prea mari, este inceput de saptamana si am nevoie de putin optimism!

# Socant date 27 May 2024 21:31 +67

Fereasca Dumnezeu de aceasta bataie de joc! Nu am gasit nici o explicatie plauzibila de ce nu au trecut de testul grila toti candidatii care au obtinut cel putin nota 6, asa cum CSM a stabilit la concursul anterior, de exemplu. Apoi imi este fff greu sa cred ca cei 197 candidati respinsi au probeme psihologice care sa-i faca inapti pentru exercitarea functiilor de judecator si procuror. Pana atunci sper sa reziste judecatorii/parchetele care sunt singuri in instantele/ parchetele lor pe scheme de 4 sau 5 posturi.

# Psycho date 27 May 2024 22:17 +23

De-ar fi la fel de selectivi și cu candidații pentru permisul de conducere. Numai decerebrați prin trafic.

# Jean Valjean date 27 May 2024 22:46 -1

Luzaci si Repetenti am fost si suntem inca. Noul imn al Ratailor de profesie! Sa l puna cineva pe note RPD.

# Indignat date 27 May 2024 23:03 +10

Numai habarnisti pe-aici! In primul rand trebuie stiut ce urmareste testul, nu toate sunt pt depistarea nebunilor, cum credeti voi. Primul postator a explicat cu asupra de masura realitatea dar educatia precara din ultimii 30 de ani impiedica aflarea adevarului. Fiecare test psihologic este destinat selectarii candidatilor care ar corespunde, teoretic, fisei postului, care fisa presupune insusiri, caracteristici, aptitudini samd specifice. Exemplu personal: dupa vizita medicala anuala, la pielea goala, in fata unei comisii-ma refer doar la pielea goala- testul psiho, doua zile a cate opt ore cel putin. Nu am fost nici pilot de vanatoare, nici astronaut. O dau unii cu stresul, cu presiunea jobului. Fals. Organismul genereaza mijloace de aparare, de protectie. In cazul facatorilor de dreptate, oricare ar fi ei, cartea multa si intelepciunea ii scutesc de probleme. Ma refeream la constiinta, la ideea de a pune capul, linistit, impacat, pe perna la sfarsitul zilei.

# România =stat eșuat by Pas cu Pas date 28 May 2024 01:04 +12

Ce nu au reușit nemții, francezii și alte nații sa înfăptuiască a reușit România sa facă testul psihologic dedicat magistraților. Sper ca dacă l au înregistrat la Osim și poate face și un ban văzându-l celorlalte țări. Ca pana acum au tot cumpărat. Test specific pentru magistrați nu am auzit decât la ei. App. Pe Ancuța Popoviciu tot cu teste dinastea ați "măsurat - o" când ați primit o în sistem?

# De după draperie date 28 May 2024 01:09 +82

Cu 50.000 de euro intram in primii 10 pe țară. Are cineva dubii? Pentru testele psihologice sa le ai dinainte s au lăudat unii ca au dat 3000 de lei. Restul găsești cum sa i împărți. Vorbești cu femeia de serviciu de la INM și te învață cumatra tot circuitul. Nimic mai simplu.

# Ce se me date 28 May 2024 04:43 +12

Pentru cei care nu știu, testul psihologic s-a dat în paralel cu testul 2 juridic (spețele). Deci,printre cei 37 trecuți de psihologic, e posibil ca 10-20-30 sau chiar toți să nu fie printre cei care vor trece de testul juridic.Daca rămâne vreunul în final, va pica și ăla la interviu .. CSM e vinovat de toată situația asta jenantă..Ei au modificat tot ce tine de acest examen ,așa încât să îl facă de netrecut. Dar,probabil că ăsta vor.. Eu aș recomanda ceva celor din CSM : dați și voi testul asta ! Dacă îl treceți cu toții ,atunci e o problema cu candidații și nimeni să nu mai comenteze nimic.Dacă îl picați în schimb , unul,doi sau mai mulți, atunci dați-vă demisia!

# Ionel Spiridon date 28 May 2024 06:38 +16

Ar fi bine ca acest test psihologic sa se desfășoare înainte de testul grila. La testul grila au fost 11 pe loc și au promovat cu 72 grile primii 238 , deși la aceasta proba se trece cu 60 de grile. Ceilalți 850 candidați au fost respinși , iar acum constați ca ai respins oameni care ar fi trecut psihologicul și ai oprit 200 de tocilari. Nu trebuie sa ne miram ca exista judecători ca la Mangalia care a intrebat dacă exista mortul in sala.

# Pt cârcotaș date 28 May 2024 08:45 -3

Spre știința ta carcotasule, Horodniceanu, Tiberiu Nițu paraditorul avocaturii cu celebrul RIL care sfideaza orice lege prin care a înființat asa-zisul barou tradițional si multi altii ca ei sunt absolvenți de particulara. In sistem intri doar cu ajutorul politicului, vezi Kovesi,Bica si multi altii ca ei. Sa nu-mi spui ca madam Kovesi a facut școală in timp ce juca baschet si a intrat cu examen dupa 3 dosare pe la parchetul de la cuca macaii.

# Iulius-Laurentiu date 28 May 2024 10:30 +4

Nebun, afectat de un grad inalt de independenta intelectuala, in contradictie cu majoritatea, pe scurt, neobisnuit. Este demn de mentionat ca oamenii sunt declarati nebuni de oficiali care nu au nici o dovada ca ei insisi sunt zdraveni.

# Pentru Pt cârcotaș date 28 May 2024 12:33 +1

De kovesi nu știu, vine de la Babeș Bolyai, acolo se făcea carte. De Bica stiu sigur ca a intrat pe merit, am fost coleg cu ea în procuratura, am dat împreună examenul de definitivat. Vorbești prostii!

# Free date 28 May 2024 12:35 +103

Când un asemenea procent pică la testarea psihologică (84%), ancheta trebuie deschisă împotriva celor care au testat. Doar n-or fi toți inapti. Un asemenea rezultat se numește neplauzibil. Made in romani

# Iulius-Laurentiu date 28 May 2024 14:47 +123

„Secretul succesului stă numai în alegerea și selecțiunea oamenilor cu care lucrezi”, sunt cuvintele scrise de mâna Prințului Cantacuzino în Testament.

# Pt cârcotaș date 28 May 2024 15:14 +31

Examenele astea sunt pentru fraieri, noi juriștii stim de ce. Niciodata nu s-au dat examene pe bune, nici in magistratura si nici in avocatura. Trebuie sa ai pedigree. Daca nu esti băiatul lui tata sau amanta ciu ciu avocatura, ciu ciu magistratura. Fraieri sunt cei care cred ca vor intra pe bune. De fapt e un teatru, vine actorul cu replica învățată si fraierii care fac parte din decor, adica cei care duc tava. Un fel de putinism al sistemului juridic. Multi o sa învățați lectia dupa ce veți merge pe post de umplutura la vreo 3-4 asa-zis examene. Dupa aia o sa va calmați.

# xxyyzz date 28 May 2024 16:19 +7

incredibil! majoritatea celor ce comenteaza aici nici nu stiu ce e ala test psihologic si au impresia ca e despre a fi intreg la cap sau nu. poate sunt si dintre candidati cei care comenteaza, si nu ma mir ca au picat in cazul asta! testul psihologic iti urmareste nivelul cognitiv si personalitatea. poti fi cel mai bun avocat, dar sa nj ai personalitate de magistrat. ca sa nu mai soun cati sunt analfabeti functional..: Daca se mentine trendul actual, doar asa vor fi rezultatele

# Fost candidat la INM date 28 May 2024 23:50 +56

Buna seara, Sunt un fost candidat respins la admiterea la INM din toamna in urma evaluarii psihologice. Citind comentariile de la aceasta postare am constatat cat de lipsiti de empatie pot fi unii oameni. Oare chiar este rezonabil sa credem ca 90% dintre oamenii care au trecut de probele juridice nu aveau aptitutidini cognitive? Oare este rezonabil sa presupunem ca acel esantion de magistrati pe care s-au aplicat testele cognitive a putut sa scoreze un nivel atat de ridicat? Sa fim seriosi, concursurile de admitere in magistratura/INM au devenit niste glume extrem de proaste. Este alarmant faptul ca acest concurs si-a pierdut complet previzibilitatea. Este un mare turn off pentru toti tinerii care ar fi fost interesati de aceasta profesie. Isi bat joc de candidati doar pentru ca pot, doar pentru ca nu ii trage nimeni la raspundere, pentru ca aceste concursuri nu se organizeaza din fondurile proprii ale CSM (cum ar fi normal), ci din banii candidatilor.

# Andreea date 28 May 2024 23:51 +264

Boicotati concursurile de admitere!!!! Sa nu se mai inscrie nimeni pana nu va exista din nou previzibilitate si transparenta!!!

# Mădă date 29 May 2024 00:03 +32

Trebuie sa recunosc ca nu ma asteptam sa se repete situatia din iarna. Dupa ce scandal a fost atunci m-as fi asteptat ca lucrurile sa revina la normalitate. Dar se pare ca suntem departe de acest deziderat. Am tot stat sa ma gandesc pana acum daca merita sa mai dau acest concurs. Concluzia la care am ajuns este ca voi alege sa imi pastrez banii si sanatatea psihica. Nu merita sa inveti ca un caine timp de 2 ani pentru ca mai apoi sa fii respins la psihologic de un psiholog care are "aptitudini cognitive" de nota 6.05 la concursul de angajare. Nu merita sa te duci la interviu ca sa te respinga acolo niste oameni care s-au inscris in magistratura cu buletinul. Sunteti niste ipocriti ordinari, voi si concursul vostru de 2 bani

# jon date 30 May 2024 11:47 +14

O justitie de tot rahatul un concurs de tot rahatul

# Victor date 2 June 2024 15:16 +4

Eu nu cunosc pana acum, in Romania, undeva in lume, cand o entitate de stat sau privata doreste sa anagajeze , sa perceapa taxe ...Aceasta este o gaselnita mizerabila a statului roman , care ,,tipa,, ca nu are oameni, dar oganizeaza concursuri contra cost...Intrebarea este, cetateanul care doreste sa candideze, dar, nu dispune de suma necesara inscrierii la concurs, nu cumva este discriminat ??...Daca o firma privata, ar organiza concurs contra cost, de exemplu taxa 300 eur pentru participare si dupa, nu ar mai angaja pe nimeni , fiind inapti , nu cumva e o metoda de a face rost de fonduri in mod ilicit ? Sunt convins ca toti parchetarii ar sari pe ei ...Dar CSM-ul are voie precum si altii ...gen ANP, etc

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva