16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DEZASTRUL DE LA PSIHOLOGIC A FOST DIMINUAT – 93 dintre cei 197 de candidati respinsi la testul psihologic al concursului de admitere in magistratura au fost admisi la reexaminare. Doar 37 au reusit initial. Surse: CSM n-a schimbat etalonul de evaluare, cum au cerut candidatii respinsi initial, dar le-a permis marcarea bulinelor doar cu un X, in loc de colorarea lor: „Nu era corect sa faci 50 de buline in 90 de secunde”. CSM a amanat cu 5 zile interviul, avand in vedere stresul de la psihologic

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

21 June 2024 13:44
Vizualizari: 3154

Lucrurile nu mai arata chiar asa de rau la concursul de admitere in magistratura pe care Consiliul Superior al Magistraturii il organizeaza in perioada 9 februarie – 9 iulie 2024 (dedicat juristilor cu minimum cinci ani experienta in profesii precum avocati, notari, executori, grefieri, consilieri juridici etc.).In urma scandalului izbucnit dupa ce 197 dintre cei 237 de candidati au fost respinsi (click aici pentru a citi), CSM s-a dovedit mai rezonabil la reexaminarea psihologica – ceea ce a facut ca pe langa cei 37 de candidati admisi initial, acum sa primeasca solutie favorabila alti 93. Asadar, numarul total al competitorilor care au fost declarati admisi la testul psihologic este de 130. 104 candidati au fost refuzati definitiv, in timp ce alti patru au absentat.


CSM a mai lasat de la el


Amintim ca zeci de candidati au initiat o petitie pe Internet, solicitand printre altele reprogramarea reexaminarii dupa afisarea rezultatelor definitive la etapa constand in verificarea cunostintelor juridice si revenirea la etalonul construit pe populatia generala, intrucat actualul etalon – bazat pe magistratul in functie – creeaza discriminare (click aici pentru a citi).

Consiliul Superior al Magistraturii nu a acceptat aceste solicitari. In schimb, a acceptat altele, primite de la candidati prin petitii individuale. De exemplu, CSM a fost de acord sa le permita competitorilor bifarea bulinelor doar cu un „X”, in loc de innegrirea lor completa. Poate parea un fapt banal, dar „nu era corect sa faci 50 de buline in 90 de secunde”, au explicat mai multi candidati pentru Lumea Justitiei.

Alta concesie pe care CSM le-a facut-o candidatilor s-a referit la amanarea cu cinci zile a interviului, avand in vedere stresul de la testarea psihologica. Astfel, interviul a fost reprogramat pentru ziua de 27 iunie, in loc de 22, cum scria initial in calendarul concursului.

De asemenea, in reexaminare, CSM a explicat mai bine cerintele de la testul psihologic.

Pe de alta parte, Consiliul nu a acceptat sa reprogrameze reexaminarea psihologica dupa afisarea rezultatelor definitive la etapa constand in verificarea cunostintelor juridice.

Incheiem, mentionand ca urmatoarea etapa consta in interviul care va avea loc intre 27 si 30 iunie 2024 (a se vedea linkul de la finalul articolului).


Iata tabelul cu rezultatele dupa reexaminarea psihologica (inclusiv cei admisi initial):
* Cititi aici tabelul cu programarile la interviu

Comentarii

# santinela date 21 June 2024 14:59 +9

Colorarea bulinelor intr-un cerc,contra timp,denota faptul ca cei care au facut aceasta procedura sunt absolut idioti ! Mare-i gradina ta Doamne in CSM si multi prosti au sarit gardul !!

# Dezastru date 21 June 2024 15:39 +11

Examenul ăsta este oricum un dezastru..CSM considera că e rost de improvizații suplimentare și uite așa de ani buni se pune accent pe toate prostiile (cum ar fi interviul, iar mai nou un test psihologic stupid) ,însă se uită că cei care intra în sistem, in primul rând trebuie să aibă cunoștințe juridice solide..De fapt la condiția asta s-a renunțat și mâine-poimâine vor reduce media la 5 la testul juridic.. De asta vedem din ce în ce mai multe soluții absurde dpdv legal, interpretări abracadrabrante și hotarari stupide.. Principii vechi,de bază de drept material și/sau procesual ,nu sunt cunoscute , de multe ori nu se vede pădurea de copaci, dar asta nu interesează pe nimeni.. Dragi CSM iști, puneți accent pe testul juridic la admitere și nu mai faceți improvizații.. Nu faceți altceva decât să orchestrați dezastrul din sistem.

# maxtor date 21 June 2024 18:56 0

buline? 6/49,numai cu buletinu!

# Cezar date 22 June 2024 02:00 +9

1.Nu au modificat baremul la psihologic!L-au generalizat pt toate admiterile : a se vedea modificarile la regulamentul de admitere la INM, pt care posibilitatea de a formula sugestii expira azi.Astfel, toti admitantii vor putea fi selectati psiho.de ******te admise cu 6,de pe undeva de la nivel de psiholog oleaca mai sus de debutant, de la nivel de tribunal(prin barem aplicabil jud), care au doar calitatea de a apartine camp. tactic coldist si de a fi interesate de viata sexuala si mizeriile admitantilor, pt a putea fi fidelizati ulterior campului tactic. 2. Firesc ar fi ca verificarea cunostintelor juridice sa fie facuta DUPA verificarile medicale si psihologice, pt ca, la cum sunt acum, ce i s-a infundat lui Coldea, in construirea si manevrarea campului tactic din justitie ( debarasarea de incomozi care stiu carte dar au pacatul sa nu raspunda la comenzi de paradiri directionate)devine posibil a se continua prin psihologii cu ok de la servicii, pilotati de generaleasa Coldea!Aferim!

# acoarela/creion chimic date 22 June 2024 13:18 0

pe viitor, sa nu lipseasca din dotare creionul chimic :zzz

# ?????? date 22 June 2024 20:48 0

@ Bă să nu fie piloși, că nu e numai despre voi, ?

# ?????? date 22 June 2024 20:53 0

@ Deci, ,,independența'' nu funcționează cu ,,pile'', ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva