5 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DEZVALUIRI DESPRE COLDEA – Senatorul Valer Marian: “Am fost tinuti de vorba de parintii generalului Florian Coldea povestindu-ne...sprijinul acordat de un verisor al mamei, generalul SRI Dan Gheorghe... Generalul Dan Gheorghe a fost afectat ulterior de faptul ca nepotul sau a repetat un an la Academia Nationala de Informatii...spunandu-i ca nu stie in ce compartiment al SRI ar putea fi incadrat nepotul sau intrucat este 'cam pampalau'” (Declaratia)

Scris de: George TARATA | pdf | print

1 April 2016 13:40
Vizualizari: 10725

Senatorul Valer Marian face dezvaluiri inedite despre seful operativ al Serviciului Roman de Informatii, generalul Florian Coldea (foto). Intr-o declaratie politica sustinuta in Senatul Romaniei, miercuri 30 martie 2016, Valer Marian comenteaza dosarul deschis de parchetul anticoruptie impotriva sa, instrumentat de procurorul Cristian Ardelean de la DNA Oradea.

Valer Marian precizeaza ca a fost chemat la sediul DNA la inceputul lunii februarie 2016, iar cu aceasta ocazie procurorul Cristian Ardelan ar fi inceput audierea sa cu doua acuzatii despre care senatorul sustine ca nu pot fi decat o prostie imensa sau politie politica. In aceeasi declaratie, intitulata “O dovada clara a politiei politice practicate de DNA”, senatorul dezvaluie ca procurorul Ardelean i-a imputat ca, impreuna cu jurnalistul Ovidiu Ohanesian, ar fi patruns fara drept in casa parintilor prim-adjunctului SRI, generalul Florian Coldea, situata in localitatea Tarnova, judetul Arad. In acest context, Valer Marian afirma ca a fost invitat de parintii lui Coldea, cu care a stat de vorba timp de doua ore. Senatorul dezvaluie ca parintii lui Florian Coldea i-au povestit mai multe episoade din viata generalului SRI, inclusiv sprijinul pe care i l-ar fi dat generalul Dan Gheorghe. Acesta din urma, la randul sau general SRI, fost sef al serviciului de informatii al MAI cunoscut sub numele de “Doi s'un sfert”, fost adjunct al SIPA, si, asa cum sustine Valer Marian, verisor al mamei lui Florian Coldea.


De asemenea, senatorul arata ca Florian Coldea ar fi plecat la Academia Nationala de Informatii cu ajutorul generalului Dan Gheorghe, aspect care i-ar fi fost cofirmat si de un apropiat al acestuia din urma. Valer Marian arata ca acelasi apropiat i-ar fi dezvaluit ca generalul Dan Gheorghe a fost afectat ca Florian Coldea ar fi repetat un an la Academia Nationala de Informatii si ca nu stia in ce compartiment din SRI putea fi incadrat, intrucat este “cam pampalau”.

Iata declaratia politica a senatorului Valer Marian:

O dovada clara a politiei politice practicate de DNA

La inceputul lunii februarie 2016 am fost invitat si audiat la Serviciul Teritorial Oradea al Directiei Nationale Anticoruptie, in calitate de suspect, pentru o pretinsa complicitate la santaj, constand intr-o declaratie politica prezentata in Senat, un denunt penal depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si un articol pamfletar publicat in ziarul Gazeta de Nord Vest, in care erau vizati in principal fostul ministru al Apararii Nationale, Gabriel Oprea, si in subsidiar primarul comunei Odoreu din judetul Satu Mare, referitor la care am aratat ca s-a facut o incadrare juridica gresita (fiind aplicate dispozitiile noului Cod penal, intrat in vigoare la 01.02.2014, pentru o fapta pretins savarsita in octombrie-noiembrie 2010), ca nu aveam calitatea speciala invocata (de presedinte al Organizatiei judetene Satu Mare a PSD) in perioada respectiva, ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii (lipsind atat latura obiectiva cat si latura subiectiva a acesteia) si ca nu exista nicio proba concludenta in cauza, acuzatia intemeindu-se doar pe sustinerile mincinoase ale primarului Pop Dumitru Dorel (cercetat pentru zeci de fapte penale, trimis in judecata pentru mai multe infractiuni de abuz in serviciu, urmarit penal in prezent de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea pentru mai multe infractiuni semnalate intr-un raport al Curtii de Conturi, prin care au fost constatate circa 100 de abateri de nelegalitate si de neregularitate, declarat incompatibil si cercetat pentru conflict de interese de catre Agentia Nationala de Integritate, dobanditor al unei averi substantiale pe parcursul celor patru mandate de primar: casa, conac, cabana cu balta de pescuit, sase spatii comerciale, peste 100 hectare de teren s.a.), care timp de cinci ani nu a formulat vreo plangere in acest sens.

Cu aceasta ocazie, procurorul Cristian Ardelean de la Serviciul Teritorial Oradea al Directiei Nationale Anticoruptie a inceput audierea prin a-mi aduce doua acuzatii care nu pot fi diagnosticate decat ca prostie imensa sau ca politie politica. Cum nu este posibil ca doamna procuror sef Laura Codruta Kovesi sa promoveze procurori prosti la DNA, ramane valabila doar versiunea politiei politice.

Astfel, procurorul de caz m-a acuzat de faptul ca, in iarna anului 2012, am organizat proteste antiprezidentiale si antiguvernamentale la Satu Mare si ca am intentionat sa intru in sediul judetean al Serviciului Roman de Informatii, punandu-mi in vedere ca detine inregistrari de pe Youtube in acest sens. I-am raspuns succint ca este vorba de o chestiune pur politica, precizandu-i ca in iarna anului 2012 au fost organizate manifestari de protest justificate in toate marile orase ale Romaniei impotriva presedintelui Traian Basescu si a primului ministru Emil Boc, care a si demisionat in urma acestora. Iar, referitor la pretinsa tentativa de patrundere in sediul judetean al SRI, am aratat ca, in timp ce marsaluiam impreuna cu circa 7000 de protestatari prin centrul municipiului Satu Mare, am oprit doar cateva minute la coltul strazii pe care era situat acest sediu (unde s-a scandat 'Iesi afara, javra ordinara!' si 'Cri cri cri, iesi afara SRI'). Orisicum, personal nu aveam mari curiozitati legate de acest sediu, care a adapostit pana in 1989 Securitatea comunista, intrucat in decembrie 1989 l-am perchezitionat la sange, in calitate de procuror si de vicepresedinte local al Frontului Salvarii Nationale, impreuna cu reprezentanti ai armatei si ai presei locale.

Am incercat ulterior sa gasesc explicatii pentru astfel de acuzatii care nu aveau nicio legatura cu obiectul cauzei, avand scop de intimidare si o tenta vadit politica, nelegala si neconstitutionala, si am ajuns la concluzia ca este posibil ca procurorul de caz (produs al scolii de drept de la Oradea, devenit procuror cu opt ani in urma) sa fi avut simpatii fata de fostul presedinte Traian Basescu si guvernarea PDL. Am gasit si argumente in acest sens:

1.procurorul Cristian Ardelean a fost numit procuror definitiv (la Parchetul de pe langa Judecatoria Alesd judetul Bihor) printr-un decret semnat de presedintele Traian Basescu (nr. 80/08.02.2010);

2.prin Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii, Sectia pentru procurori, nr. 65/08.03.2012, care este semnata de vicepresedintele Oana Schmidt- Haineala, cunoscuta drept o suportera a ex-presedintelui Traian Basescu, i-a fost admisa o contestatie in urma careia a fost promovat in functie la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor;

3.in anul 2014 a fost transferat la Serviciul Teritorial Oradea al DNA, cu aprobarea procurorului sef Laura Codruta Kovesi, cunoscuta drept o sluga fidela a ex-presedintelui Traian Basescu.

Probabil ca pe procurorul Ardelean l-au deranjat declaratiile si interpelarile mele parlamentare la adresa fostului presedinte Traian Basescu si a principalilor sai acoliti din PDL (Elena Udrea, Emil Boc, Sorin Blejnar, Traian Igas s.a.). Probabil ca l-au deranjat declaratiile mele politice si interpelarile parlamentare la adresa fostului procuror general al Romaniei, ulterior procuror sef al DNA, Laura Codruta Kovesi ('Fara Codrut si Codruta. Demiterea procurorului general al Romaniei si a procurorului sef al DIICOT','Laura Codruta Kovesi, procuror general din mila si mita portocalie', 'Cum s-au impartit parchetele in 2013', 'Controlul statului si al societatii in regimul Basescu', 'Daca procurorul sef al DNA n-ar fi trecut dreptul constitutional ca voda prin loboda', 'Autosesizarea si sesizarea PICCJ, DNA si DIICOT in legatura cu marea coruptie si crima organizata in perioada 2006-2012', 'Justitia si integritatea, pe mainile odraslelor opresiunii ceausiste', 'Verificarea si sanctionarea abuzurilor in cazul Mariana Rarinca') si a fostului vicepresedinte al CSM, procurorul Oana Schmidt-Haineala ('Haianeala de la CSM', 'Justitia si integritatea, pe mainile odraslelor opresiunii ceausiste').

Cu aceeasi ocazie, procurorul de caz mi-a imputat faptul ca, impreuna cu jurnalistul Ovidiu Ohanesian, am fi patruns fara drept in casa parintilor generalului Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI. I-am raspuns ca este o acuzatie aberanta intrucat am intrat in casa parintilor generalului Coldea ca urmare a invitatiei insistente a acestora, iar in locuinta acestia ne-au oferit ceai, cafea, mancare si bautura, dar am servit doar un ceai si un mar. Mai mult, la despartire tatal generalului Coldea a insistat sa primim un flacon cu palinca de prune din productia proprie, deci in niciun caz nu se poate vorbi de o patrundere fortata sau de un refuz de a parasi locuinta la cerere.

Pentru a nu fi acuzati de infractiuni de violare de domiciliu, furt, santaj sau terrorism (fapta de care fostul lider al Grupului parlamentar al PSD din Senat, Ilie Sarbu, mi-a spus in 2012 ca m-a acuzat ex-directorul SRI, George Maior), stiut fiind ca unii procurori DNA au imaginatie bogata, dupa patru ani de la aceasta vizita, ne vedem obligati sa dam publicitatii discutiile purtate cu parintii generalului Coldea pentru a elimina orice suspiciune. Pana in prezent nu am dat publicitatii aceste discutii intrucat parintii generalui Coldea, oameni simpli de la tara, aflati la pensie (dupa ce tatal a fost tractorist, iar mama postarita in comuna), ne-au facut o impresie deosebita, de oameni muncitori, ospitalieri, cumsecade si cu frica lui Dumnezeu, si am considerat ca nu au nicio vina pentru raul malefic la care fiul lor, seful de facto al SRI de 10 ani, a fost autor, complice sau instigator (referitor la care am facut mentiuni pe larg in declaratia mea politica intitulata 'Generalul Coldea, cainele de prada al democratiei', pe care am prezentat-o si in sedinta Senatului din 28.05.2013).

Realitatea este ca, la mijlocul lunii ianuarie 2012, aflandu-ma impreuna cu jurnalistul Ovidiu Ohanesian in judetul Arad intr-un alt scop, am trecut intr-o zi, inainte de pranz, prin localitatea de bastina a generalului Coldea, Tarnova, si, profitind de prilej, am intrat la primaria comunei pentru a solicita cateva informatii legate de eternizatul prim-adjunct al directorului SRI si familia sa. Primarul comunei Tarnova, cu aparteneta politica la PNL, a devenit insa livid si s-a scuzat ca este un subiect de grad zero si nu ne poate ajuta cu nimic. In aceste conditii am oprit la bufetul satesc si am intrebat unde este casa parintilor generalului Coldea, pentru a face o fotografie de colectie. Foarte amabili, satenii prezenti ne-au indicat unde este locuinta parintilor temutului sef al SRI, astfel ca am oprit autoturismul cu care ne deplasam la 10-15 metri de aceasta, iar Ovidiu Ohanesian s-a apropiat si a fotografiat-o de pe drumul public. In timp ce fotografia a iesit din curtea casei mama generalului Coldea, care l-a invitat insistent la o cafea, dar Ovidiu a venit la autoturism. Mama generalului Coldea l-a urmat pana la masina unde a insistat timp de circa 10 minute sa intram in casa pentru a servi o cafea sau un ceai. Dupa ce m-a tras efectiv de maneca hainei, am acceptat sa intram pentru a servi un ceai. in scurt timp a aparut si tatal generalului Coldea, care ne-a imbiat cu palinca sau vin, dar am refuzat, precum am refuzat si oferta mamei de a servi oua si carnati, acceptand doar un ceai si un mar.

Timp de peste doua ore am fost tinuti de vorba de parintii generalului Florian Coldea, acestia povestindu-ne mai multe episoade din viata fiului lor (pe care il numesc Florin) devenit celebru, episoade legate de viata si munca la tara, studiile liceale si universitare, cariera in SRI, sprijinul acordat de un verisor al mamei, generalul SRI Dan Gheorghe (fost ofiter de Securitate, loctiitor al sefului USLA, sef al UM 0215 si sef al Directiei pentru Apararea Constitutiei din SRI), sprijinul parintesc de un miliard de lei vechi pentru cumpararea unei locuinte in Bucuresti, atentionarea paterna ca in capitala 'calca in scuipat de mitici', decoratiile primite de la americani cu care se lauda, problemele mai vechi si mai noi de sanatate, nora, nepoti s.a. La despartire, tatal generalului Coldea a insistat sa primim un flacon cu palinca de prune din productia proprie (pe care ni l-a invelit in ziarul judetean Jurnal Aradean din 13.01.2012 si pe care il pastrez si in prezent in acelasi ambalaj), iar mama sa ne-a smuls promisiunea ca ii vom mai vizita cand vom trece prin zona. Mentionez ca la inceput ne-am prezentat, cu nume si prenume, parintilor generalului Coldea, iar la plecare eu le-am inmanat o carte de vizita purtand antetul Senatului Romaniei, spunandu-le sa ii transmita domnului general ca intr-o zi va fi sunat de pe acest numar. Evolutia evenimentelor ne obliga sa dam publicitatii asa-zisul debriefing cu parintii generalului Coldea, urmand ca unele amanunte sa i le comunic cand ii voi da telefonul de care am facut vorbire.

Referitor la parcursul profesional al generalului Coldea, care a ajuns in cativa ani general cu trei stele dintr-un 'simplu maioras' (apud Traian Basescu), tin sa subliniez ca parintii sai ne-au destainuit ca a urmat 'cel mai rau si prost liceu din Arad' (Liceul de petrol si gaze) si ca a inceput facultatea la Timisoara (Institutul Politehnic), de unde a plecat la Academia Nationala de Informatii, cu sprijinul generalului-unchi Dan Gheorghe. Ulterior, un apropiat al generalului Dan Gheorghe mi-a confirmat acest aspect, relatandu-mi ca acesta i s-a plans ca nepotul sau Florian Coldea a picat patru examene dupa primul semestru din anul doi la Institutul Politehnic din Timisoara si i-a solicitat un sfat pentru a-l salva de repetentie, astfel ca i-a recomandat sa-l aduca la Baneasa, la Academia Nationala de Informatii. Conform aceleiasi persoane, generalul Dan Gheorghe a fost afectat ulterior de faptul ca nepotul sau a repetat un an la Academia Nationala de Informatii, iar dupa absolvire i-a solicitat din nou un sfat, spunandu-i ca nu stie in ce compartiment al SRI ar putea fi incadrat nepotul sau intrucat este 'cam pampalau'. Persoana in cauza l-a sfatuit sa vorbeasca cu fostul sau subaltern, generalul Ion Stefanut, care detinea functia de sef al Inspectoratului pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului din SRI (urmasul USLA) si astfel a inceput cariera in principalul serviciu secret al tarii a lui Florian Coldea, care a fost remarcat si promovat de fostul presedinte Traian Basescu in prima parte a anului 2005, cand avea gradul de maior la Inspectoratul pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului si a primit misiunea sa transporte o valiza de bani in Irak, in vederea eliberarii ziaristilor romani luati ostateci in luna februarie a anului respectiv.

Un alt amanunt interesant relatat de parintii generalului Coldea este faptul ca acesta are probleme de sanatate din tinerete, respectiv are probleme cu spatele, cu coloana vertebrala, precum si ca este suparacios din fire, neagreand glumele de niciun fel. Poate ca ar merita sa se pronunte in acest sens sotia sa, doamna colonel Dorina Coldea (fosta Negru), care i-a fost colega la Academia Nationala de Informatii si a devenit psihologul sef si de serviciu al SRI sub conducerea sotului sau (exersandu-si indeosebi competentele in cazul ofiterilor care trebuiau sanctionati sau indepartati din SRI).

Acuzatiile susmentionate ale procurorului de caz pot fi confirmate de avocatii prezenti si de inregistrarile realizate cu ocazia audierii”.

Comentarii

# mulder, agentul mulder date 1 April 2016 13:40 +26

mie imi place rau termenul "pamapalau". cred ca este o descriere perfecta a bataitorului...in rest...nu avem cuvinte. Daca Valer Marian mai da publicului si discutia inregistrata, atunci s-a terminat filmul cu ...pampalaul  8). Oricum e ridicol. S-a ajuns la o faza cand un paranoic nu isi mai da seama in ce situatie a ajuns. Doamne fereste! Caci e de ras, dar si de compasiune (vorba vine :-*  )

# remember date 2 April 2016 19:31 +8

Ne amuzam copios de afirmatia "pampalau" adresata lui Coldea, pe buna dreptate. Suntem un popor cu simtul umorului dezvoltat dar in cazul de fata uitam un detaliu important.Un pamapalau ajuns intr-o asemenea functie are valentele unei adevarate bombe nucleare si nu mai departe, uitati ce prapad au facut securistii, sub umbrela lui Coldea (nu si sub controlul lui) si-al pupilei sale Luluta, in numai 10 ani.Au furat de-au rupt pamantul, un umplut bancile din Elvetia si statele arabe cu euroi imprumutati de la FMI sau furati de la gura bugetarilor si pensionarilor, au vandut tot ce mai era de vandut din tara asta si au cumparat ieftin, sub umbrela bancilor si firmelor straine, tot ce se mai putea cumpara din Romania, luandu-si marja de siguranta ca vor putea scoate foarte multi bani nefiscalizati din tara.Adevaratele hoarde de mafioti, fosti securisti, se afla in afara tarii si papuseaza oamenii de gen Coldea si Ungureanu, ce prin intermediu oamenilor din subordine, le vegheaza averile. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

# Vlai Mir date 1 April 2016 14:04 +20

Pai daca nepotelul in speta e pampalau sadea, e tocmai bun de viitor nomber doi in SRI, precum ruda sa de sange cu nadragii carpiti pe demargini cu dungi galbene, ca de, sangele apa nu se face si ca, nici cel aflat acum in fonctie, dupa cum se spune prin targ, nu prea roase cotoarele cartilor si nici cu IQ din dotare nu prea rupse inima acestuia. Totul e sa aiba obraz de toval si sa-si vanda constiinta peste ocean. Ei, cum care ocean ? Oceanul Inghetat de Nord ..., ca voi Doamne iarta-ma, la ce ocean v-ati gadit ... ?!

# peticuta date 2 April 2016 15:36 +6

dan gheorghe, fost maior usla, ajuns general cu 2 stele:lipsire de libertate si vatamare corporala grava in cazul unui fost subordonat. v dosarul revolutiei.

# DODI date 1 April 2016 14:07 +25

Doar ”somități” ne conduc astăzi țara: Coldea - student repetent și promovat pe pile, Kovezi - care a studiat dreptul aruncând la coș, Stocia și șeful CSM - cu vechi state de serviciu ca procurori comuniști și iubitul lor de suflet hăhăilă - ”simpatizant” al securității comuniste, promovat pe această linie în marină și la Anvers. Este explicabil de ce aceștia fac alergie la tot ce înseamnă Intelectualitate, Probitate Profesională, Patriotism. Noțiuni pe care ei nu le înțeleg, nu le posedă și la care, dimpotrivă, fac alergie. Aplicând principiul ”cum e turcul și pistolul” ne putem închipui care este media IQ al subalternilor acestora, care nu suportă în jurul lor decât aplaudaci, yesmani sau pupincuriști. Trist tablou pentru conducătorii României. Dacă îl mai adăugăm pe Ciolanis cu ”guvernul meu” situația este chiar disperată.

# mordekai date 1 April 2016 14:20 +15

oare base in 2005 ce a remarcat la"maioras" florinel - exact atributele de care avea nevoie  (in cazul lolutei s-a exprimat recent ce competente avea + cele 3 dosare) mai asteptam completarea cv-ului si pt florinel

# Valer Marian date 1 April 2016 14:35 +14

Ministru al Justiției ! 8)

# o pensionara date 1 April 2016 15:37 +20

pampalau,pampalau,da'daca e unchiu'general,nici nu mai conteaza ca repetentul conduce Romania.....

# basicuta date 1 April 2016 16:17 +12

wauuu cu ce se ocupa DNA. Pai care e competenta DNA ? a terminat cu baietii destepti pe melioane de euro si acu trece la ....astea nici nu-s infractiuni! a auzit procurorul ala de represiune nedreapta ?

# ALBASTRU date 1 April 2016 18:39 +9

Tot machidoni...tot machidoni...Ne-au napadit astia de la Ceamurlia de sus si jos pana...nici nustiti unde. Niste oi care merg in turma si se subordoneaza KGB-ului. Toti sunt "veri" si ii regasim la toate nivelele(Maior, Ponta,Becali,Hasoti)...

# rusu date 1 April 2016 19:10 +13

ce nu va e clar? daca ai in viata asta pe cineva care te ajuta, propulseaza, promoveaza sau te impinge de la spate, poti sa ai cate clase vrei...ne meritam soarta...

# Dacul date 5 April 2016 14:32 +4

Povestea e un pic tunata, acest Coldea si-a inceput activitatea de student pe malurile Bega la mecanica. Din pacate fizica mecanica si integralele nesfirsite ale matematicii l-au terminat si l-au pus in postura de repetent. Aici intervine unchiul binevoitor, care are ca rol sa scoata un adevarat securist, caci la aceasta facultate nu trebuie calcule sofisticate pentru momentele de forta. Si uite asa pe sistemul Pile Relatii Cunostiinte, dupa 25 de ani suntem tot de unde am plecat, noi ca popor dar altii au mai facut ceva conturi grase prin statiunile offshore.

# Un cetatean de rand date 7 April 2016 13:02 +3

Trist de adevarat."Vai de biet roman saracul/Inapoi tot da ca racul". Da, dar ne meritam soarta ! Am ramas niste individualisti oportunisti care nu suntem in masura sa ne solidarizam si sa reactionam in fata tuturor acestor nedreptati care ne afecteaza pe toti, din ce in ce mai mult. Ne-am specializat in facutul de "haz de necaz",in loc sa ne unim si sa ne luam soarta in maini, in mod democratic, infiintand o organizatie politica a romanilor cinstiti care isi doresc binele lor si al intregii Romanii ! Are cineva curajul ?!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.03.2024 – Postul lui Buda, scos la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva