DRAGNEA LUCRAT PE PROTOCOL – Binomul a incercat in 2013, folosind un politist DNA, sa-l prinda in flagrant pe Liviu Dragnea cu o nota secreta a SRI despre activitatea TEL DRUM Teleorman. Flagrantul a fost ratat, iar ofiterul DNA inculpat. Omul a denuntat ca procurorul Marin Nicolae l-a amenintat sa declare fapte neadevarate despre Liviu Dragnea. Generalul SRI Florian Coldea a desecretizat nota si i-a servit-o lui Kovesi in dosarul 435/P/2012 (Documente)
Iata noi documente despre activitatile de politie politica instrumentate in perioada 2012 – 2014 de Binomul SRI si DNA, in virtutea Protocolului strict secret de cooperare intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale nr. 003064 din 4.02.2009. Acest protocol necunoscut inca opiniei publice a fost semnat cel mai probabil intre generalul Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi, in februarie 2009, cand cei doi conduceau SRI si, respectiv DNA si trebuie investigat de Comisia de control a activitatii SRI, el constituind in opinia noastra o grava incalcare a legilor in vigoare.
Liviu Dragnea filat pe protocol si transformat in tinta penala in dosarul 435/P/2012 al DNA pentru un flagrant cu nota secreta
Daca in editia trecuta am publicat doar fragmente din Nota secreta din 2013 - care a certificat existenta protocolului SRI – PICCJ incheiat in 2009 si care a constituit actul de nastere al “campului tactic” deschis de SRI in Justitie - azi publicam in integralitate documentul. Este vorba de o Nota strict secreta din 25.01.2013 a SRI, emisa de la Cabinetul primului adjunct al directorului SRI gen. Florian Coldea, care informa DNA despre activitatile presupus infractionale ale unor functionari si patroni de firme, implicati in diferite licitatii, care in mintea ofiterilor SRI ar fi constituit infractiuni comise in scopul “obtinerii de avantaje financiare in favoarea entitatilor economice pe care le controleaza in mod direct SC 3T Construct SRL Piatra Neamt si SC TEL DRUM SA Alexandria, judetul Teleorman, in detrimentul intereselor financiare ale Uniunii Europene si ale beneficiarilor”. SRI si DNA suspectau ca in spatele SC TEL DRUM SA Teleorman s-ar fi aflat liderul PSD Liviu Dragnea.
Tandemul SRI-DNA a urmarit ca nota strict secret sa ajunga prin intermediari la Liviu Dragnea, care in 2013 era vicepremier si sa il prinda in flagrant cu documentul secret asupra lui pentru a-l putea inculpa si elimina din Guvern.
Amintim ca in perioada 2012 – 2014, DNA si SRI au dus un adevarat razboi impotriva capilor PSD din intreaga tara, vehiculanu-se ca exista liste negre cu “baroni” PSD care trebuie inculpati si eliminati din viata publica.
Nota secreta a SRI din 25.01.2013, in care se face vorbire de Protocolul strict secret de cooperare intre PICCJ si SRI si in care sunt mentionate articole (clauze secrete) din respectivul Protocol in baza caruia actionau echipele mixte procurori-ofiteri de informatii, a fost folosita ca momeala pentru prinderea lui Liviu Dragnea, prin intermediul ofiterului de politie judiciara al DNA Dan Emil Manolachi, care lucra direct cu procurorul Paul Silviu Dumitriu de la Sectia a II-a a DNA. Nota secreta i-a fost lasata dinadins pe masa politistului de la DNA, iar acesta a fotografiat-o. Se banuieste ca ofiterul de politie judiciara a fost folosit in acest caz pe post de agent provocator, si ca acesta a defectat in timpul operatiunii. Cert este ca acesta a sfarsit prin a fi inculpat dosarul 435/P/2012 in care s-a regizat operatiunea. Anchetatorii DNA au premeditat ca nota SRI clasificata strict secret, sa ajunga la ofiterul de judiciar al DNA, de la care se spera ca actul sa ajunga la liderul PSD Liviu Dragnea, care indeplinea pe atunci functia de vicepremier. Anchetatori planuiau un moment operativ care avea ca scop sa-l prinda pe Liviu Dragnea, in flagrant, in posesia documentului strict secret emis de SRI si astfel sa poata sa-l aresteze si trimita in judecata pentru detinere de documente secrete.
Comisarul sef Dan Emil Manolachi a gasit nota pe birou din DNA, unde i-a fost pusa dinadins (n.n. - oare cum a fost respectat regimul documentelor cladificate?). A fotografiat-o si apoi a luat legatura cu un apropiat al lui Dragnea, secretarul de stat de la Transporturi Valentin Preda. Cat adevar si cata provocare a existat in acest plan vom afla cu siguranta intr-o zi.
Procurorul de caz Marin Nicolae, de la DNA l-a folosit politistul de judiciar al DNA in scopul de a ajunge la Liviu Dragnea.
Operatiunea DNA a fost un esec in directia lui Dragnea. Comisarul sef al DNA Dan Emil Manolachi s-a intalnit in seara de 18 februarie 2013 cu secretarul de stat de la Transporturi Valentin Preda, cu care se cunostea. I-a lasat in masina un aparat foto compact, pe cardul caruia se afla Nota strict secreta a SRI fotografiata in biroul procurorului din DNA. Aparatul foto a stat toata noaptea in masina.
Foarte ciudata operatiunea... a doua zi dimineata, pe 19 februarie 2013, la orele 10.30, secretarul de stat a fost saltat de procurorii DNA chiar din fata ministerului unde lucra, i s-a facut o perchezitie corporala si pentru ca respectiva camera foto nu se gasea asupra lui, i-a fost perchezitionat si autoturismul unde aparatul a fost gasit si ridicat; procurorii DNA au refuzat sa faca proces verbal cu ceea ce s-a gasit pe camera foto si au evitat sa retina faptul ca secretarul de stat nici macar nu apucase sa descarce continutul imaginilor de pe camera foto, nestiind ce contine aceasta;
In timpul anchetei, comisarul sef de politie judiciara de la DNA Dan Emil Manolachi a formulat un denunt in care a aratat ca a fost amenintat permanent cu retinerea de procurorul Marin Nicolae si ca a fost anchetat sub presiuni infernale de echipe de cate 10 anchetatori, ca sa cedeze, printre care si doi ofiteri ai SRI.
Comisarul sef Manolachi a precizat in denunt: "Precizez faptul ca cele declarate la data de 19.02.2013 au fost date sub presiunea celor aproximativ 10 persoane prezente dintre care la interogatorii din cadrul politiei judiciare... punand intrebari despre relatia cu Dragnea Liviu. Precizez ca cele declarate mi-au fost sugerate de procuror Marin Nicolae in biroul acestuia iar cele declarate nu corespund realitatii. Am fost amenintat in permanenta cu retinerea in caz ca nu declar ceea ce trebuie". Denuntul a fost musamalizat.
Procurorul de caz Marin Nicolae a “rezolvat” in final dosarul 435/P/2012 trimitandu-l in judecata in iunie 2014 pe comisarul sef Dan Manolachi si mai multe persoane, pe un probatoriu mai mult decat indoielnic.
La cererea sefei DNA Laura Kovesi, seful operativ al SRI Florian Coldea a desecretizat Nota folosita la “flagrant” (vezi facsimil 1)
Nota secreta a SRI din 25.01.2013 a fost declasificata in iulie 2013, la cererea sefei DNA Laura Kovesi, prin bunavointa generalului SRI Florian Coldea, pentru a putea fi folosita in acuzare in dosarul 435/P/2012. Desi au fost clasificate ca secret de stat, informatiile din aceasta nota sunt absolut derizorii, o puteti citi integral mai jos. De exemplu, in document se vorbea despre falsificarea unor CV-uri pentru obtinerea unor lucrari de canalizare - aspecte absolut neserioase. Foarte important, documentul face doar o referire la SC TEL DRUM SA, dar in fapt nicio informatie din act nu vorbeste de Liviu Dragnea sau despre respectiva societate comerciala.
Dosarul pute de la o posta a inscenare, intrucat un document clasificat strict secret nu se lasa pe birou de procuror, loc in care intra si ies multe persoane, pentru ca cine vrea sa-l poata fotografia. Documentele strict secrete se consulta si se pastreaza in conditii speciale conform Legii 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate. Ca DNA si SRI au regizat acest dosar o probeaza ca in aceasta cauza nu a fost nimeni inculpat pentru faptul ca a incalcat regimul informatiilor clasificate. De ce denuntul comisarului sef Dan Manolachi a fost musamalizat desi omul a acuzat ca a fost anchetat de echipe de procurori si ofiteri SRI si amenintat si fortat sa declare lucruri neadevarate despre Liviu Dragnea?
Cat de prosti au fost anchetatorii sa foloseasca la “capcanare” o Nota secreta a SRI in care se recunostea existenta Protocolului PICCJ – SRI? Mai ales ca Nota, desi este una de informare - despre care se dau indicatii sa nu fie pusa la dosarul cauzei, ci doar sa fie folosita pentru simpla informare a procurorului de caz - se recomanda anchetarea penala a aspectelor exploatate informativ.
Foarte important - procurorul a ignorat regulile de securitate pentru pastrarea informatiilor clasificate.
* Cititi aici denuntul comisarului sef al DNA Dan Emil Manolachi
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# unul din lumea cea mare 23 February 2017 18:48 +22
# DODI 23 February 2017 19:15 +11
# Carmen Pop 24 February 2017 13:07 0
# Mikale 23 February 2017 19:29 +2
# Pif 23 February 2017 20:12 0
# Edelweiss - Chivuț de Bukowina 23 February 2017 20:47 +6
# Pif 23 February 2017 21:56 +1
# george voinea 24 February 2017 02:33 +4
# george voinea 24 February 2017 02:34 +2
# basicuta 24 February 2017 08:09 +1
# corect 24 February 2017 15:46 +1