22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MOARTE SAU DENUNT CONTRA LUI DRAGNEA - Procurorul DNA Nicolae Marin: “Zi de Dragnea! Daca ar fi dupa mine te-as impusca!” - Cititi declaratia incendiara a ex-politistului de judiciar al DNA, Dan Manolachi, data in fata Inaltei Curti la 9 februarie 2018: “Procurorul a lovit cu pumnul in masa... am fost bruscat, lovit de perete de un coleg politist in prezenta a 10 persoane, inclusiv a doi ofiteri SRI”. (Declaratia)

Scris de: L.J. | pdf | print

20 May 2018 13:54
Vizualizari: 37255

Crima organizata din DNA continua sa nu aiba nimic de suferit, desi dezvaluirile despre achitarile, dosarele fabricate si abuzurile comise impreuna cu echipe de ofiteri SRI curg pe banda rulanta si releva faptul ca pentru obtinerea de denunturi impotriva unor lideri politici, anchetatorii anticoruptie nu s-au dat inapoi de la niciun abuz. Este de neimaginat ca toate dezvaluirile zdrobitoare din ultimul an despre practicile mafiote ale unor procurori DNA nu au dus nici macar la inceperea urmaririi penale impotriva unui singur procuror anticoruptie, desi acestia au distrus zeci de destine de magistrati, cariere politice si au atentat la ordinea constitutionala in stat, prin adevarate tentative de lovitura de stat impotriva Guvernului, ministrului Justitiei sau a premierilor in functie.

Lumeajustitiei.ro va prezinta in continuare o declaratie incendiara data in fata ICCJ de fostul politisit de judiciar din DNA, Dan Emil Manolachi, care a lucrat 6 ani in aceasta institutie pana cand in 2013 a fost inculpat si trimis in judecata intr-un dosar in care s-a incercat inculparea cu orice pret a presedintelui PSD Liviu Dragnea, cu un document clasificat, pritocit in laboratoarele SRI.


Documentul clasificat (o nota a generalului SRI Florian coldea, trimisa sefei DNA) a fost data de procurorul de caz Marin Nicolae (foto) politistului sau de judiciar Dan Emil Manolachi, in ideea ca acesta il va plasa lui Dragnea personal, moment in care Binomul SRI-DNA era pregatit sa dispuna o perchezitie si sa-l prinda pe liderul PSD cu documentul clasificat asupra lui, pentru a-l retine in flagrant si a-l aresta.

Planul DNA nu a functionat intrucat informatiile de la SRI, cum ca politistul DNA Dan Manolachi ar fi putut ajunge, direct sau indirect, sa ii livreze documentul secret lui Dragnea, au fost supraevaluate. Sau acesta a defectat, nevrand sa fie partas la asa ceva. Politistului Manolache i s-a lasat documentul secret de catre procurorul Marin Nicolae, desi acesta trebuia sa il protejeze conform legii privind informatiile clasificate, astfel incat politistul sa il poata fotografia. Cert e ca planul de arestare a lui Dragnea in flagrant a fost un fiasco.

La ora actuala putem spune ca politistul Manolachi se teme sa spuna adevarul. Probabil ca in realitate i s-a ordonat sa plaseze documentul, iar el nu a avut curajul, a defectat sau nu a putut realiza diabolicul plan si, drept consecinta, a fost pedepsit, prin inculpare, desi era parte a anchetei initiate de Binomul SRI-DNA.

Cert este ca nici azi, nici cand a fost audiat in calitate de inculpat la Inalta Curte, in dosarul 3742/2/2014 la data de 9 februarie 2018 Manolachi nu are curajul sa spuna tot adevarul. Intrebat fiind la ICCJ de aparatorul lui: - “Are o explicatie privind accesul ce i s-a permis la documente clasificate, alta decat cea inerenta activitatii de serviciu?”, politistul Dan Manolachi a raspuns in fata judecatorilor: -”Mi-e frica sa dau detalii cu privire la cele aflate ulterior si nu doresc sa precizez ce anume motiveaza aceasta stare de frica”.

Repetam, opinia noastra este ca fostul politist de judiciar a fost pus de sefii lui de la DNA sa plaseze documentul secret, ce i-a fost oferit dinadins (desi el nu avea acces la informatii clasificate) si pentru ca nu a executat misiunea, si a fost suspectat ca a defectat, a fost pedepsit ca o lectie pentru oricine ar mai face ca el. Cata vreme insa nimeni nu vrea sa ancheteze acest caz, si in orice caz nimeni din afara DNA, adevarul nu va fi aflat in opinia noastra niciodata pana ce Laura Codruta Kovesi si adjunctii ei nu vor parasi institutia.

Iata fragmente relevante din declaratia data la ICCJ, in dosarul 3742/2/2014 la data de 9 februarie 2018, de politistul de judiciar al DNA Dan Emil Manolachi impotriva procurorului Marin Nicolae si a altor anchetatori:

...Cu referire la memoriul depus la DNA, in luna iulie 2013, privitor la modul in care am fost ascultat de organul de urmarire penala la data de 19 februarie 2012, doresc sa fac urmatoarele precizari, pe care le consider importante in clarificarea pozitiei mele.

Arat ca am fost supus constant unor presiuni cu ocazia ascultarii din 19.02.2012, respectiv anterior inceperii ascultarii mele, am constatat prezenta altor 10 persoane in incaperea in care ma aflam, inclusiv a doi ofiteri SRI, pe care ii cunosteam din vedere, am fost bruscat , lovit de perete si perchezitionat de catre un alt coleg politist, mi s-a cerut sa fac declaratii cu privire la persoane si imprejurari despre care nu aveam cunostinta, elemente pe care le-am descris in memoriul adresat DNA si aflat in dosar (...)

...Legat de declaratiile date, incepand cu luna martie 2013, arat ca la un moment dat, audiat fiind in prezenta aparatorilor mei alesi, procurorul (n.n. - Marin Nicolae) a avut o reactie pe care nu am relatat-o pana acum, respectiv s-a ridicat, a lovit cu pumnul in masa si mi-a spus: 'DACA AR FI DUPA MINE, TE-AS IMPUSCA!' Aparatorul meu ales a reactionat spunand ca nu a mai vazut niciodata asa ceva. Nu am formulat la acesl moment plangere impotriva procurorului, fiind intr-o stare psihica marcata de presiunile constant exercitate impotriva mea, dupa inceperea cercetarilor in prezenta cauza. Cand ma refer la presiuni, am in vedere solicitarile repetate ale procurorului, in sensul: 'ZII DE DRAGNEA', desi eu ii relatasem ca nu il cunosc pe acesta din urma. (...)

Am avut dubii in februarie 2013 cu privire lla caracterul clasificat al documentului, urmare a continutului sau privind trucarea unei licitatii de catre doua SRL-uri. In cuprinsul documentului era mentionat caracterul sau clasificat, dubiul fiind expresia opiniei mele personale, formate in urma studierii continutului sau (...)

In cuprinsul documentului nu exista nicio mentiune cu privire la Liviu Dragnea sau de societatile controlate de acesta ori de apropiatii sai. La acel moment eu stiam ca singura societate controlata de aceste persoane era TelDrum, lucru aflat din auzite... inscrisul mi-a fost dat de procurorul de caz. (...)

Mi-e frica sa dau detalii cu privire la cele aflate ulterior si nu doresc sa precize ce anume motiveaza aceasta stare de frica”.

Nu putem sa nu remarcam fata de declaratia finala a lui Dan Manolachi faptul ca acesta recunoaste si azi ca se teme sa spuna tot. A fost amenintat cu moartea? Stie oare ca exista oameni in Binom in stare sa comita crime in caz ca li se ordona?

Lumeajustitiei.ro solicita comisiei parlamentare de control a SRI – dat fiind evidentul amestec al SRI in acest dosar – sa il audieze pe fostul politist de judiciar Dan Emil Manolachi si sa elucideze misterul din spatele acestei facaturi marca DNA.

Denuntul politistului DNA Dan Manolachi

Iata si sesizarea inregistrata sub nr. 6792/22.07.2013 la DNA de fostul ofiter de politie judiciara Dan Emil Manolachi – condamnat in 2015 de CAB la 5 ani de inchisoare cu executare pentru favorizarea faptuitorului si pentru ca ar fi folosit informatii ce nu erau destinate publicitatii care aduce procurorului anticoruptie Marin Nicolae grave acuzatii privind anchetarea sa abuziva, sub presiune si amenintarea permanenta ca va fi retinut. In esenta, ofiterul de politie Dan Manolachi a sesizat ca a fost obligat de procurorul DNA Marin Nicoale sa dea declaratii prin care sa il incrimineze pe presedintele PSD Liviu Dragnea, desi acestea nu corespundeau realitatii:

DNA – Dosar nr. 435/P/2012

Inregistrat sub nr. 6792/22.07.2013

"Domnule prim-procuror

Subsemnatul Manolachi Dan Emil, avand calitatea de inculpat in dosarul mentionat mai sus, formulez prezentul

MEMORIU

prin care doresc sa va semnalez urmatoarele aspecte de natura juridica:

1.Va rog sa aveti in vedere datele din prezentul memoriu care nu reprezinta o reclamatie, ci este doar un demers legal prevazut de disp. art. 172 al. 1 teza a doua, coroborat cu disp. Art. 6 din Cod de procedura penala raportat la art. (n.red. - neinteligibil) din Constitutia Romaniei, art. 48 al. 2 din Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene, menit sa asigure exercitarea drepturilor la aparare si protectia mea deoarece obligatiile dispuse prin numeroasele Ordonante sunt prea generale si exista posibilitatea de a fi acuzat pe nedrept de nerespectarea lor.

Precizez ca in data de 19.02.2013, cu ocazia retinerii mele spre audiere in calitate de invinuit mi-a fost incalcat dreptul la aparare (n.red. - neinteligibil), nu mi s-a asigurat dreptul a a-mi angaja un avocat si nici de a avea un avocat din oficiu, asa cum prevad dispozitiile Codului de procedura penala. Declaratia data de mine in data de 19.02.2013 contine un sir de evenimente despre care am luat la cunostinta precum si de acuzatiil care mi se aduc, din continutul Ordonantei procurorului de incepere a urmaririi penale.

Precizez faptul ca cele declarate la data de 19.02.2013 au fost date sub presiunea celor aproximativ 10 persoane prezente dintre care la interogatorii din cadrul politiei judiciare (n.red. - neinteligibil) punand intrebari despre relatia cu Dragnea Liviu.

Precizez ca cele declarate mi-au fost sugerate de procuror Marin Nicolae in biroul acestuia iar cele declarate nu corespund realitatii. Am fost amenintat in permanenta cu retinerea in caz ca nu declar ceea ce trebuie.

Precizez faptul ca dl. procuror Marin Nicolae a insistat in permanenta sa scriu despre legatura mea cu numitul Dragnea Liviu, despre care eu nu pot declara nimic intrucat nu il cunosc personal, nu m-am intalnit niciodata cu el si nu il cunosc decat de la televizor.

Ulterior, in data de 15.03.2013 am luat la cunostinta de la dl.procuror Marin Nicolae ca o alta persoana pe nume Lemnaru Cristian ce are calitatea de invinuit/inculpat in alt dosar aflat in lucru la dl. procuror Dumitriu Paul a facut un denunt impotriva mea ca mi-ar fi dat suma de 40.000 lei fara a face precizarea pentru ce si imprejurarile pentru care ar fi facut aceasta plata. Consider ca acest denunt deste o modalitate de a-mi aduce noi acuzatii impotriva mea pentru a ma forta sa imi sustin prima declaratie data sub presiune si sub sugestia a ceea ce trebuie sa scriu in declaratiile ulterioare.

Din toate aceste considerente enuntate mai sus, inteleg sa nu imi sustin prima declaratie data in ziua de 19.02.2013 si imi rezerv dreptul de a da declaratii numai in fata instantei de judecata. Precizez ca toate acuzatiile ce mi se aduc sunt neintemeiate si nefondate.

Mentionez faptul pana la data de 19.02.2013 in calitatea mea de ofiter de politie judiciara, la toate locurile de munca pe care le-am ocupat nu am avut abateri disciplinare, iar in activitatea mea profesionala am obtinut calificative de “foarte bine” in toti cei aproximativ 20 de ani de activitate in cadrul MAI.

Cu consideratie”.

Denuntul ofiterului Dan Manolachi a ramas fara niciun efect, el fiind trimis in judecata de DNA (institutia la care lucra) si condamnat. Cazul miroase a executie judiciara! Ofiterul se afla in prezent in penitenciar in executarea pedepsei.

* Cititi aici integral declaratia data la Inalta Curte la 9 februarie 2018 de catre polististul Dan Manolachi

* Cititi aici totul despre documentul clasificat folosit de SRI si generalul Florian Coldea

* Cititi aici denuntul comisarului sef al DNA Dan Emil Manolachi

Comentarii

# Cetateanul date 20 May 2018 15:09 +23

Si culmea ca se mai gasesc unii si altii care apere pe unii ca tulusi si moraru. Securitatea era mic copil!

# Laura Codruta date 20 May 2018 15:43 -7

Daniel Morar era la conducerea DNA, actualul judecător CCR care vă place că e patriot. Dan Manolachi a fost filmat din toate unghiurile cum fotografia documente clasificate, a fost înregistrat și cum anunța corupții că urmează să fie prinși în flagrant luând bani. Trebuia să mă aștept că-l apărați și pe asta după ce a fost condamnat de instanță pe fapte de le-a recunoscut și el. :o

# Cetateanul date 20 May 2018 21:24 +1

Ce comentariu Laura!? Ce treaba are Morar? Si, mai ales, cine l-a facut patriot? Patriotul cui? Hai sa ne revenim! Cat despre ce a recunoscut amaratul ala in instanta nu are nicio legatura cu faptele sarpelui cu ochelari!!!! Acu sa intelegem ca daca un securistoid obtine o recunoastere prin tortura, acesta este exonerat de orice raspundere doar ca amaratul a recunoscut. Paia asa functiona si Directia a VI-a.

# Laura Codruța date 21 May 2018 13:28 +1

Nu ai înțeles! Omul nu avea de ce să fie bătut. Nu era necesară declaratia lui. Probele strânse sunt suficiente. Nu se trimit dosare în judecată pe declaratia inculpatului de recunoaștere, că nu au valoare probatorie deplină. Scrie în CPP, citește! Omul a recunoscut în fața avocatului ales și apoi în instanță faptele comise. Dar tu mergi pe teoria abuzului procurorilor...

# bunaile date 20 May 2018 18:10 +3

si tu i-ai desavarsit opera cu unitatea de elita a lui ZDREANTA -LA CATI PROCURORI prosti au iesit la suprafata,dintre cei folositi la executarile tale si la cat ati dus la desfiintarea justitiei, ar trebui sa te duci in munti,la un schit, sa-ti speli pacatele ,cu toate echipele de zdrente -ceva mai hidos bu am intalnit -puteti sa-l luati si pe mentorul vostru, Basescu -Macovei cred ca deja bantuie prin catacombe

# nemultumita date 20 May 2018 18:25 +3

nu e zi lasata de D-zeu sa nu ne crucim, citind despre faradelegile procurorilor si ale judecatorilor. Nu mai folosesc cuvantul "unor", pentru ca majoritatea au facut faradelegi ( fara-de-legi). Si, care sunt urmarile acstor fapte, in afara de aclea ca o gramada de oameni sunt in puscarie sau ca au viata si carierele distruse ? Nici una. De ce ? In momentul in care scriu, magistrati din Forumul judecatorilor au iesit in strada sa-si verse nemultumirea pentru ca parlamentul face legi care sa corespunda deciziilor Curtii Constitutionale sau Cedo. Ei nu le vor. Vor sa functioneze ca pana acum, fara- de- lege. Cer demisia Ministrului justitiei, pentru ca nu vor ca nimeni sa nu-i poata controla. Frumos si sanatos, nu ?????

# Mda... date 21 May 2018 12:03 +1

Nu o fi zi sa nu auzim despre ilegalitatile din justitie dar ce fac politicienii? Ca nu fac absolut nimic. Platim atatea sute de putori doar pt vacante si atunci cand vin la" lucru" nu fac absolut nimic. Peste tot in tara asta numai bani irositi si ne mai miram de ce nu dam inainte: sute de politicieni, zeci de mii de sri-sti,procurori, judecatori platiti cu 4-5000 euro pe luna fiecare,başca ca judeca ilegal, nu respecta drepturile si libertatile omului, sunt corupti( decat un nevinovat in puscarie mai degraba 100 vinovati liberi). Va dati seama ce am putea face in tara cu toti banii irositi pe aceste putori care de fapt distrug tara?

# biet roman saracu' date 21 May 2018 14:35 0

respectivul'forum al judecarilor" pare o organizatie sorosisto-seseista

# nemultumita date 20 May 2018 18:35 +5

Si, intrebarea cheie este : cine, in romania ar putea face ceva ca sa indrepte lucrurile . Nimeni, zic eu, pentru ca magistratii sunt o casta iar Consiliul superior al magistraturii nu va face niciodata ordine in ograda proprie pentru bunul motiv ca " corb la corb nu scoate ochii". Acest Consiliu are prea multe drepturi, ca si cum ar fi ales prin votul poporului, dar nu este. Si, s-a dovedit cu varf si indesat ca este plin de persoane slab pregatite profesional dar cu ifose de mari juristi . Cum altfel se poate explica faptul ca au acceptat sa incheie protocoale cu SRI, frecandu-si mainile cu satisfactie la gandul ca vor trebui sa lucreze mai putin si cu mai multe rezultate cu care sa se poata lauda, ofiterii SRI, fiind cei scare vor veni cu toata munca gata facuta ?Kovesi a fost foarte smechera : ea a fost premiata, medaliata, datorita dosarelor facute de SRI, nu datorita ei, asa cum vedem acum.

# nemultumita date 20 May 2018 18:41 -1

DEci, in justitie nimeni, in afara de Consiliul Superior al magistraturii nu poate face nimic ; Guvernul si parlamentul lucreaza cu obstacole puse de Presedinte si de Consiliul Superior al Magistraturii. de ce ? Pentru ca acestora nu le plac legile facute de Parlament sau felul in care guvernul lucreaza. Tot timpul suntem in razboi intre institutii. De ce ? pentru ca asa prevede Constitutia, cica.

# nemultumita date 20 May 2018 18:49 +9

Dar, oameni buni, Constitutia nu este Biblia iar legile tarii le face Parlamentul. Parlamentarii au scris Constitutia, parlamentarii s-o schimbe daca impiedica buna desfasurare a activitatii statului. Nu inteleg ce se asteapta... Va dati seama ce ar insemna un al doilea mandat al lui Iohanis , daca de la inceputul primului a inceput razboiul cu guvernele ? Asa nu e posibil ca o tara sa progreseze. Totul se iroseste in dispute in loc sa se creeze ceva util pentru popor. Iar pentru problemele din justitie, scuzati, dar pana cand Ministrul justitiei este infruntat de catre subordonatii sai, pe care nu-i poate pedepsi in nici un fel ( vezi Kovesi), uitati de justitie independenta. Iohanis zice ca o vrea independenta de politic dar ii place ca e dependenta de SRI. Curat, murdar.

# Petet date 21 May 2018 00:50 -1

Ne punem intrbarea cine ar putea pune putin in ordine turbulentele din tara? Cei care "functioneaza" pe baza de ordine.Adica Armata.Ei dispun de toate structurile necesare: justitie proprie,diviziuni de cercetare,informatii,curte de conturi,retea economica,deci militarizarea vremelnica a economiei,finantelor,in general a activitatilor de importanta strategica(inclusiv transporturi,telecomunicatii) ar induce o disciplina in aceste ramuri,un control mai riguros al circulatiei banilor din investitii,accesari de fonduri,practic domenii care functioneaza haotic si neverificabil in momentul de fata.Cei care vor sa lucreze in interesul intregii natiuni(avand acces la parghiile specifice) si se vor vedea si rezultate concrete,vor avea parte de o cariera stralucita si onoruri pe masura."Centrifuga" va trimite ls periferie incompetentii si ,devalizatorii'.

# Klaus-Klaus date 21 May 2018 14:27 0

Adica despre CE armata ar (mai) fi vorba ? ca din cca 400000 cata era inainte de asa-zisa " profesionalizare" (sic!) acum e ceva catre 80000 din care MERCENARI LA ORDIN EXTERN .. pt SCOPURI TOTAL ANTI-ROMÂNEȘTI...

# 1 date 21 May 2018 09:39 +1

Ce minte diabolica au si astia. Asta poate si din cauza ca au prea mult timp liber. Ar fi bine sa mai dea afara dintre ei, poate asa se apuca pe bune de munca. :-)

# Adina date 21 May 2018 12:21 0

Mă bucur ca se solicita oficial copii din dosarele aflate pe rolul instantelor, bănuiesc de parti sau presa, cum e normal si vizate corespunzător spre aprobare de conducere, banuiesc, sa vedem cat de amenintati si inspaimantati sunt unii oameni ai legii din cauza mafiotilor. Mă mir doar ca o astfel de copie declaratie de inculpat apare la câteva luni de la luare in fata completului de judecata, in contextul unor cercetari făcute in aceste zile tocmai pe divulgare de secrete de stat (vezi document militar depus de TB pentru dosarul Bute, chiar in comisia parlamentara de profil). As prefera titluri de articole care sa nu aduca a comenzi mafiote, ci sa aibă ceva constructiv in ele. In rest totul e foarte interesant, inclusiv comentariile, ca de obicei, fără a se face cuiva procese de intentie sau a fi considerate afirmatii tendentioase, dupa vorba altui clasic in viata, I.I., camarad cu TB.

# biet roman saracu' date 21 May 2018 14:32 +1

aici nu e vorba de PSD , ciuma rosie , PDL alta mizerie, de stanga sau de dreapta.Niste pe bune agenti straini au infiltat 'organele" prin niste rebuturi morale , intelectuale, defecte alcoholo papalogic si actioneaza impotriva ROMANIEI.

# Ioan Dan date 21 May 2018 16:05 0

E f. posibil ca procurorul Marin Nicolae sa se fi ,, defectat" si el intre timp iar politistul sa fi fost fortat sa dea în el pentru a mai scăpa de cateva luni de închisoare.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva