13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TICLUIRE DE PROBE – Exploziv: schema martorului triplat, folosita de Lucica Onea in dosarul fostei sefe AEP, a fost aplicata de procurorii DNA Claudia Rosu si Gheorghe Popovici in cazul primarului din Iasi Gheorghe Nichita. Fosta prietena a edilului a dat declaratii atat cu numele real, cat si cu pseudonimele Gheorghe Popescu si Marina Savulescu: „Martorului Kramer (fosta Samson) Adina-Mihaela ii inceteaza atribuirea pseudonimului 'Savulescu Marina'” (Documente)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

4 November 2018 12:32
Vizualizari: 13275

Nu e noua smecheria cu martorul caruia ii acorzi diverse identitati false, ca sa para ca ai obtinut turnatorii din mai multe parti. Ceea ce au facut in 2016 procurorii Lucian Onea (zis Lucica) si Cerasela Raileanu, de la DNA Ploiesti, impotriva fostei sefe AEP Ana-Maria Patru (click aici pentru a citi) fusese deja aplicat cu un an inainte de alte doua vedete ale DNA: Claudia Rosu (foto 1) si seful Sectiei I, Gheorghe Popovici. Ne referim la atribuirea calitatii de martor protejat Adinei Samson, casatorita Kramer (foto 2), fosta prietena a lui Gheorghe Nichita, pentru ca aceasta sa il denunte pe primarul PSD de Iasi, in dosarul in care acesta a fost trimis in judecata de Rosu si Popovici pentru luare de mita.


La termenul de marti, 30 octombrie 2018, in fata judecatorilor Antoaneta Nedelcu (presedinte) si Alin-Benone Raduinea, de la Curtea de Apel Bucuresti, Adina Kramer a povestit cu lux de amanunte cum DNA si SRI au facut presiuni asupra ei, ca sa-l toarne pe Nichita in legatura cu pretinse fapte de coruptie (click aici pentru a citi). Tot atunci, Kramer a sustinut ca DNA i-a acordat statutul de martor protejat, ea semnand pe parcursul anului 2015 denunturi atat cu numele real, cat si cu pseudonimele Gheorghe Popescu si Marina Savulescu.

Cronologia declaratiilor date de Adina Kramer a fost dupa cum urmeaza:

- 27 aprilie 2015: Gheorghe Popescu;

- 1 mai 2015: Adina Samson;

- 4 mai 2015: Marina Savulescu;

- 23 iunie 2015: Adina Samson;

- 23 septembrie 2015: Marina Savulescu.

De data aceasta, Lumea Justitiei va prezinta cele doua declaratii ale Adinei Kramer (Samson) semnate cu pseudonimul Marina Savulescu, precum si confirmarea scrisa ca pseudonimul ii apartine fostei prietene a lui Nichita, confirmare venita chiar din partea Directiei Nationale Anticoruptie. Este vorba despre ordonanta din 2017 prin care procurorul DNA Adrian Tirlea a dispus incetarea calitatii de martor protejat a Adinei Kramer. In aceeasi ordonanta, procurorul Tirlea arata cum Adina Samson trimisese o adresa catre DNA, semnata cu numele real, in care spunea ca nu are cunostinta despre faptele pe care parchetul i le imputa lui Gheorghe Nichita, chiar daca in declaratiile de martor date ca Marina Savulescu ea sustinuse ceva diametral opus.

Inca din faza de fond a procesului, apararea lui Gheorghe Nichita a obtinut includerea in dosar a acestei ordonante, precum si audierea Marinei Savulescu, insa aceasta a refuzat sa se prezinte. Asa cum puteti vedea mai jos, prima dintre cele doua declaratii date sub pseudonimul Marina Savulescu nu a fost inregistrata audio-video, parchetul pretextand ca nu dispunea in acel moment de aparatura necesara.

De asemenea, la termenul marti, 30 octombrie 2018, Adina Kramer a confirmat ca tot ea daduse declaratii la DNA, in faza de urmarire penala, sub identitatea Gheorghe Popescu.

In opinia noastra, este de o gravitate extrema ceea ce a facut DNA, prin ticluirea probelor, iar pe aceasta cale cerem public Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, din cadrul PICCJ, sa se autosesizeze in legatura cu posibila savarsire a infractiunilor de inducere in eroare a organelor judiciare (art. 268 Cod penal) si represiune nedreapta (art. 283 Cod penal).

Iata ordonanta din 8 martie 2017, emisa in dosarul nr. 126/P/2015 (vezi facsimil 1):

Adrian Tirlea – procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei, examinand actele din cauza cu numarul de mai sus, constat:

Prin rechizitoriul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei emis in data de 17.12.2015, in dosarul nr. 126/P/2015, s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Nichita Gheorghe, Mardarasevici Iulius Gabriel, Urdareanu Tiberiu si Tanasescu Mihail, dosarul fiind inaintat spre judecare Tribunalului Bucuresti, in citativ fiind indicat si martorul cu identitate protejata cu pseudonimul 'Savulescu Marina'.

Anterior, prin ordonanta nr. 126/P/2015 din 27.04.2015 a Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei, s-au dispus urmatoarele:

- admiterea cererii formulate la 27.04.2015 de catre martorul Samson Adina Mihaela, in sensul acordarii statutului de martor amenintat si protejarea datelor sale reale de identificare in dosarul nr. 126/P/2015 al Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei;

- martorului Samson Adina Mihaela i s-a atribuit, in cadrul urmaririi penale care s-a efectuat in dosarul nr. 126/P/2015, pseudonimul 'Savulescu Marina' cu care urma sa semneze declaratiile.

In esenta, masura a fost motivata de depozitia martorului Samson Adina-Mihaela, care cu ocazia audierii sale a precizat ca datorita influentei si conexiunilor de care se bucura inc. Nichita Gheorghe in randul unor inalti functionari si avand in vedere miza contractului in cauza, are temeri ca viata, integritatea corporala si activitatea profesionala ar putea fi puse in pericol ca urmare a datelor furnizate organelor de urmarire penala, motiv pentru care a solicitat instituirea unor masuri de protectie prevazute de lege.

La examinarea cererii s-a avut in vedere imprejurarea ca, potrivit actelor aflate in acel moment la dosarul cauzei, martorul Samson Adina-Mihaela desfasura activitati profesionale ce ar fi putut fi afectate in contextul in care s-ar fi devoalat calitatea sa de martor in cadrul cauzei penale.

Ca atare, s-a retinut ca fiind semnificativ, sub aspectul incidentei prevederilor art. 125 din Codul de procedura penala, faptul ca pentru martorul Samson Adina Mihaela exista un potential risc la care aceasta s-ar fi expus in cazul dezvaluirii, in acel moment, a datelor sale reale de identificare.

In consecinta, s-a dispus admiterea cererii formulate la data de 27.04.2015, de catre martorul Samson Adina Mihaela, privind protectia datelor sale de identificare, astfel ca, in conformitate cu prevederile art. 125 si urm. din Codul de procedura penala, martorului i s-a acordat, in acea faza procesuala, masura protectiei prev. de art. 126 alin. 1 lit. c.

***

Ulterior, in cursul fazei de judecata, in urma citarii martorului cu identitate protejata 'Savulescu Marina' de catre Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala, in dosarul nr. 46544/3/2015, au fost efectuate demersuri in vederea audierii acesteia la termenele din 5.12.2016 si 30.01.2017, fara rezultat insa, deoarece martora a refuzat sa se prezinte.

De asemenea, pentru termenul din data de 13.03.2017, cu ocazia efectuarii demersurilor necesare pentru a informa martorul cu privire la acest aspect, a rezultat faptul ca martora Samson Adina-Mihaela ar fi plecat in luna ianuarie 2016 in Germania, casatorindu-se cu un cetatean german.

Relativ la cele ce preced, se retine faptul ca, in data de 16.02.2017, martorul cu identitate protejata 'Savulescu Marina' a fost apelat telefonic pentru a fi informat cu privire la citarea sa, insa martorul nu a raspuns. In consecinta, in aceeasi zi, respectiv 16.02.2017, s-a procedat la transmiterea telefonica a unui mesaj tip sms martorului, prin care a fost incunostintat cu privire la citarea sa.

De asemenea, martorul 'Savulescu Marina' a fost incunostintat cu privire la citare si in scris, atat prin posta, la adresa sa de domiciliu, cat si prin intermediul organelor de politie.

Totodata, o dovada in plus ca martorul a fost informat cu privire la citarea sa consta intr-un inscris transmis chiar de catre martor Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei, inregistrat sub nr. 126/P/2015 din 07.03.2017, din care rezulta ca martorul a luat la cunostinta despre citarea sa.

Astfel, martorul a transmis Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei acest inscris cu numele sau real (ce contine o incheiere de dare de data certa de catre un avocat), inregistrat sub nr. 126/P/2015 din 07.03.2017, in care a precizat ca nu are cunostinta despre faptele ce fac obiectul dosarului nr. 126/P/2015.

In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca martorul Samson Adina Mihaela (avand pseudonimul 'Savulescu Marina') s-a casatorit in anul 2016, iar in urma casatoriei se numeste Kramer Adina-Mihaela.

De asemenea, martorul figureaza in continuare cu domiciliul in (…).

Totodata, retinem faptul ca, in faza de judecata, Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala a procedat la audierea inculpatilor si a majoritatii martorilor in dosarul nr. 46544/3/2015, iar inc. Nichita Gheorghe nu mai detine calitatea de primar al Mun. Iasi.

Fata de cele de mai sus, se constata ca nu se mai mentin conditiile care au determinat luarea masurilor de protectie, urmand a se dispune incetarea acestora.

Astfel, viata, integritatea corporala si activitatea profesionala a martorului nu pot fi puse in pericol ca urmare a datelor furnizate organelor de urmarire penala.

De asemenea, activitatile profesionale desfasurate de martor nu mai pot fi afectate in contextul in care se devoaleaza calitatea sa de martor in cadrul cauzei penale.

Ca atare, pentru martorul Kramer (fosta Samson) Adina-Mihaela, caruia i-a fost atribuit pseudonimul 'Savulescu Marina', nu mai exista vreun potential de risc la care aceasta sa fie expusa in cazul dezvaluirii datelor sale reale de identificare.

Fata de cele expuse, in temeiul art. 126 alin. 5 si 6 din Codul de procedura penala, dispun:

1. Incetarea masurilor de protectie dispuse fata de martorul Kramer (fosta Samson) Adina-Mihaela prin ordonanta nr. 126/P/2015 din 27.04.2015, in sensul incetarii aplicarii statutului de martor amenintat si incetarii protejarii datelor sale reale de identificare, in calitate de martor, in dosarul nr. 126/P/2015 al Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei.

2. Martorului Kramer (fosta Samson) Adina-Mihaela ii inceteaza atribuirea pseudonimului 'Savulescu Marina'.

3. Un exemplar al prezentei ordonante se comunica Tribunalului Bucuresti – Sectia I Penala, in dosarul nr. 46544/2015, in vederea citarii martorului la adresa sa de domiciliu din (…).

4. Un exemplar al prezentei ordonante se comunica, in copie, martorului Kramer (fosta Samson) Adina-Mihaela”.

 

Prezentam declaratia de martor data de Adina Kramer (Samson), in 4 mai 2015, semnata cu pseudonimul Marina Savulescu (vezi facsimil 2):

Cunosc faptul ca inca de la momentul incipient al derularii proiectului imobiliar 'Palas', Gheorghe Nichita s-a inteles cu numitul Iulian Dascalu, finantatorul acestui proiect, ca primul sa detina mai multe spatii in acest complex prin intermediul unor persoane interpuse, spatii pentru care nu se plateste chirie. De asemenea, cunosc faptul ca intermediarul acestei intelegeri a fost numitul Turcanu Doru, patronul de la Restaurantul Pergola si al Cafenelei Papillon.

Este de notorietate relatia stransa de prietenie dintre Doru Turcanu si Iulian Dascalu, cei doi petrecand concediile impreuna cu familiile lor. Din activitatile de comert desfasurate pentru Nichita Gheorghe in acele spatii, acesta obtine lunar sume de bani. Stiu ca aceste sume de bani sunt primite cash de catre primarul Iasului.

Cunosc faptul ca primarul Gheorghe Nichita detine spatii si in alte locatii din Iasi, tot prin persoane fizice sau juridice interpuse.

In perioada dintre Craciun si Revelion, in anul 2014, Nichita Gheorghe urma sa se deplaseze in concediu in Dubai, fapt pentru care i-a solicitat lui Mardarasevici Gabriel sa plateasca acesta contravaloarea concediului, fiind vorba de o suma intre 15.000 Euro si 20.000 Euro. La acel moment, Mardarasevici Gabriel era implicat intr-un proiect de modernizare a sistemului de trafic al Municipiului Iasi. In fapt, Mardarasevici Gabriel trebuia sa achite contravaloarea excursiei direct la firma de voiaj din Bucuresti, dar acesta din urma i-a comunicat primarului Nichita faptul ca nu are bani cash.

Stiu ca indiferent de plata efectuata de catre Nichita Gheorghe sau pentru dansul, nu se facea niciodata virament bancar, deoarece acesta se ferea de astfel de plati. Stiu ca Nichita Gheorghe s-a suparat pe Mardarasevici pentru ca l-a refuzat. Pana la urma, banii au fost trimisi, tot cash, printr-un sofer al Primariei Iasi, pe nume Nelu.

Stiu ca in Dubai Nichita a stat 5 zile, iar acolo s-a intalnit cu Iulian Dascalu.

Stiu, de asemenea ca Nichita Gheorghe detine un bloc de locuinte care este in curs de finalizare si care este situat in cartierul Pacurari din Iasi. Blocul este trecut pe numele cumatrului sau. Nu cunosc exact numele acestuia, dar stiu ca unul dintre cumetrii sai este numitul Relu Bof din Dorohoi. Precizez ca de contractele de vanzare-cumparare pentru apartamentele din acel bloc se ocupa Ilinca, fiica primarului.

Stiu ca in anul 2015 Nichita Gheorghe a incercat sa achizitioneze pentru fiica sa Ioana un apartament cu 3 camere in Bucuresti, iar pentru a negocia acel pret a fost trimis ginerele primarului, pe nume Cosmin.

Precizez ca inainte de nunta fiicei lui Nichita Gheorghe, Ilinca, cu numitul Cosmin, primarul Iasului ar fi precizat in anumite cercuri ca ar fi strans o suma intre 600.000 Euro – 700.000 Euro pentru fiica sa Ilinca.

Revin la cele declarate in legatura cu excursia din Dubai a primarului Nichita si arat ca stiu ca acesta a platit cashi sau prin intermediul unui card inregistrat pe numele lui Chisca Costel, fostul sau sofer si actualmente sef de serviciu in cadrul primariei. Acel card a fost emis cu cateva luni inainte de excursie pe numele lui Chisca Costel, dar a fost folosit de Nichita Gheorghe.

Atat declar, sustin si semnez dupa ce am citit.

Declaratia a fost luata intre orele 16:50 – 18:05, neinregistrata audio / audio-video din lipsa echipamentelor necesare.

In continuarea declaratiei mele date in ziua de 04.05.0215, precizez ca detalii despre firma de voiaj, despre modalitatile de plata, cat si despre organizarea nuntii fiicei primarului stie mai multe detalii numita Izabela Todirica, secretara lui Nichita Gheorghe.

Atat declar, sustin si semnez”.

 

Redam declaratia de martor data de Adina Kramer (Samson), in 23 septembrie 2015, semnata tot „Marina Savulescu” (vezi facsimil 3):

Cunosc ca in cursul anului 2014 Nichita Gheorghe si alti angajati din Primaria Iasi au efectuat o deplasare in China – Hong Kong, impreuna cu mai multi oameni de afaceri: Mardarasevici Gabriel, Ioan Nani si Paul Butnariu.

Am aflat ca Nichita i-a cerut lui Mardarasevici sa plateasca el cazarea, lucru pe care acesta l-a si facut.

Stiu ca secretara lui Nichita, Todirica Izabela, s-a ocupat de documentele referitoare la deplasarea respectiva.

De asemenea, am aflat ca intr-un apartament care era folosit de prietena lui Nichita, soferul acestuia, Chisca Costel, a adus mai multe echipamente electronice, care fusesera achizitionate pe numele lui Chisca; am inteles ca acesta ar detine si facturile fiscale. Cunosc ca mobilierul din apartamentul respectiv a fost facut la comanda pe numele prietenei lui Nichita, insa nu stiu de unde proveneau banii cu care a fost cumparat. Chisca Costel s-ar fi ocupat partial si de aceasta achizitie. Si aparatura electrocasnica, de ordinul zecilor de mii, a fost cumparata pe numele prietenei lui Nichita cu bani de la acesta, dar nu cunosc provenienta acelor sume.

Atat declar, sustin si semnez.

Declaratia a fost data intre orele 11:30 – 12:00”.


Comentarii

# unul din lumea cea mare date 4 November 2018 14:31 +15

de cind va spusei io ca dupa plecarea koivesoaicei vor iesi numai ATROCITATI la iveala din minunata mermeleala din asa zisa justitie.stati oleaca sa dispara si pitecantropul de tractorist si atuncilea sa vedeti alt scandal enorm.o sa fie SCANDALUL CEDO!!!!in care o sa se vada cum statul mermelit a intervenit si a spaguit si influientat curtea de la strasbourg.o sa iasa la lumina si scandalul HASTAG ,IN CARE O SA SE VADA CLAR CA LA COLECTIV A FOST CRIMA CU PREMEDITARE,ORDONATA DE LA VIRFUL STATULUI(cotroceni) cu ,,experti in gazare,, veniti din germania.tudorele ,ca sa se vaza efectele muncii tale ELIMINA TOTI PROCURATORII SI JUDECATORII PARTICIPANTI LA REVOLTA ,,SCARILOR,,...oricum tot la ideea mea o sa se ajunga,macar citiva ani justita facuta de judecatori din import.altfel CORUPTIA O SA TRIUMFE PROMOVATA DE MAGISTRATI.PROCURORII SA NU MAI FIE MAGISTRATI CACI DE LA EI A INCEPUT CORUPTIA!!!!!

# DOREL date 4 November 2018 20:21 0

Sa nu-o mai dam pe dupa visin: DNA trebuie declarata entitate terorista si criminala si supusa unui regim de “denazificare” (similar procesului din Germania de Vest de dupa razboi) ! Declaratia poate si trebuie s-o faca Parlamentul, eventual – de ce nu ? – dupa un referendum national ! Si b), sa nu mai zica ce-or vrea sa zica UE, Comisia de la Venetia, Frans Timmermans, Junker si ceilalti pretini al DNA ! Parerea mea …

# SANCHI date 4 November 2018 14:38 +1

Adică s-a ales prafu' de munculița DNA? Păcat de risipa de hîrtie...

# Edelweiss date 4 November 2018 14:57 +4

MINISTERUL PUBLIC = GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT

# laura date 4 November 2018 15:08 +1

Băi, da' mă lăsaţi odată, cu ce fac procurorii, cu ce dreg procurorii.... Pai, bă' nene, toate astea au fost cu acceptul larg al judecătorilor. Păi pe aştia nu i-a interesat niciodată să verifice identitatea reală a martorilor sub acoperire? Păi dacă nu i-a interesat, cum de mai sunt mă' judecători de penal la ora actuală? Păi adică ei nu lămuresc cine dă declaraţii în cauză?? Grav, foarte grav

# Edelweiss - Pamphletar de Bukowina date 4 November 2018 17:54 +3

Juzii NU CONTEAZĂ ÎN ECUAȚIA RESPONSABILITĂȚII fiindcă ei SUNT SLUGI. Ori, se știe că răspunderea pentru faptele prepușilor revine comitenților, după cum la fel de adevărat este că răspunderea pentru pagubele produse de animale revine proprietarilor animalelor. Idem și la argați: răspunderea pentru faptele lor revine Stăpânilor. ;-) link: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2018/08/blind-judicial-obedience-trad-sluga.html

# Florins date 4 November 2018 21:26 0

Era un film, o comedie , numit parca 'un barbat multiplicat' care nu-si mai putea duce sarcinile la indeplinire si care a acceptat sa fie clonat! Sa folosesti un martor cu declaratii si nume diferite nu este doar o tragedie pentru martor ci si o crima pentru procurori! Astfel de indivizi trebuie luati de guler - la propriu- si anuncati dupa gratii! Cat mai poate accepta poporul roman astfel de magarii?

# DOREL date 4 November 2018 23:06 +3

Comfirm pozitiv ! Si b), desi nu dupa gratii ar trebui aruncati, ci la Spitalul Penitenciar Jilava, sectia periculosi rau ! Parerea mea ...

# Gilu date 5 November 2018 08:16 +1

Cat o fi cheltuit Statul Roman , pentru supravegherea prohabului d= lui Nichita , ori cu mirosirea budelor Judecatorilor ?

# tamaris.lucian date 5 November 2018 08:18 0

D-na Rosu a primit spaga impreuna cu D-ul Cerbu si au dat achitare infractorului Radulescu Stefan dupa condamnarea de 5 ani. Rugam redeschiderea dosarului. Angajati ai Mobins.S.A

# Astea se intampla caci legea le permite !!! date 5 November 2018 16:41 0

Cum adica o persoana sa se substituie la mai multe ? Ori se declara cine e ori baga alt nume conform protectiei , si gata ! Cum sa se substituie o persoana la poporul chinez ? Adica sa dea greutate dosarului zice ca 1 mrld. au dat declaratii .... :eek:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva