23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TRADAREA TRANSILVANIEI - Inregistrare audio exploziva care demasca modul in care DNA a lucrat cu SRI si serviciul secret din Ungaria pentru executarea fostului sef al CJ Bihor Alexandru Kiss: “Serviciile secrete maghiare, serviciul secret romanesc cu care m-am intalnit si am discutat personal la restaurantul Epi, plus DNA m-au asigurat ca totul va fi 'ok'... Anterior primei chemari la DNA a fost contactat de ofiteri ai serviciului maghiar si i-au fost relatate aspecte din dosar” (Audio)

Scris de: George TARATA | pdf | print

5 November 2018 15:37
Vizualizari: 23800

DNA si SRI au lucrat cu serviciul secret magiar pentru a executa un presedinte de consiliu judetean din Romania. Este vorba despre fostul sef al Consiliului Judetean Bihor si fostul presedinte al UDMR Bihor, Alexadru Kiss, trimis in judecata de DNA pentru pretinse fapte de coruptie. Lumea Justitiei prezinta in exclusivitate o inregistrare audio exploziva care demasca planul pus la cale cu DNA, SRI si serviciul secret maghiar pentru infundarea lui Alexadru Kiss. Inregistrarea contine declaratia data in fata instantei de unul dintre inculpatii din dosarul lui Kiss, care arata ca a facut un denunt impotriva presedintelui CJ Bihor la presiunile facute asupra sa de DNA, SRI si serviciul secret maghiar. Acelasi inculpat a solicitat sa fie testat cu aparatul poligraf pentru a lamuri o serie de aspecte precum acela ca inainte sa fie audiat la DNA a fost contactat de ofiteri ai serviciului maghiar de informatii, ocazie cu care i-au fost relatate aspecte din dosarul in care urma sa fie audiat. Totodata, aceiasi ofiteri ai serviciului secret maghiar i-ar fi transmis ca va fi contactat de ofiteri ai SRI care ii vor oferi protectie daca va coopera in sensul dorit de cei din urma.


Astfel, omul de afaceri Bojtor Vilmos Laszlo a relatat in 11 octombrie 2018, in fata judecatorilor Gabriela Tarca si Antik Levente Farkas de la Curtea de Apel Oradea, modul in care s-a inteles cu cele trei institutii de forta – DNA, SRI si serviciul secret maghiar - sa faca denunt impotriva lui Alexandru Kiss. Bojtor Vilmos Laszlo ii indica in declaratia sa pe procurorul de caz Adrian Muntean de la DNA Oradea si pe comisarul sef Traian Surducan, politist judiciar, despre care se afirma ca el este de fapt cel care conduce aceasta structura teritoriala a parchetului anticoruptie, dar si un ofiter ai serviciul secret maghiar, aratand ca este dispus sa dezvaluie si numele ofiterilor SRI cu care a lucrat in acest caz.

Concret, in declaratia data in fata completului format din judecatorii Gabriela Tarca si Antik Levente Farkas, omul de afaceri - reprezentat de avocatul Dorian Senchetru din Baroul Brasov, in substituirea avocatului ales Vladimir Ciolacu din Baroul Brasov - a dezvaluit ca, in schimbul denuntului pe care urma sa il faca impotriva lui Alexandru Kiss – aparat de avocatul Razvan Doseanu coordonator al Societatii profesionale de avocati Doseanu & Asociatii -, comisarul Traian Surducan i-a primis ca va primi o pedeapsa maximum cu suspendare, ca si cum acesta ar fi avut puterea de a influenta judecatorii, in conditiile in care Bojtor nu facuse acord de recunoastere a vinovatiei, si chiar daca ar fi facut se stie ca de multe ori instantele resping aceste acorduri. Totodata, Bojtor Vilmos Laszlo a relatat o intalnire pe care a avut-o la restaurantul “Epy” din Oradea cu ofiteri SRI, precizand ca atat acestia, cat si reprezentantii DNA si ofiterii serviciul de informatii maghiar i-au dat asigurari ca totul va fi bine pentru el in cazul in care il va denunta pe Alexandru Kiss.

Iata declaratia data de Bojtor Vilmos Laszlo:


“Am avut o intelegere, deci practic un deal, cu doamna Radulescu Carmen (n.r. - avocata Carmen Radulescu), cu DNA. La prima declaratie pe care am dat-o in anul 2015, intelegerea a fost urmatoarea... Si de aceea am solicitat, si aici se cupleaza practic cu cererea de probatiune, am solicitat daca se poate sa fie chemat, invitat – ma rog, nu stiu cum se spune mai bine – si domnul fost comisar sef Surducan (sau inca comisar sef, nu stiu), si domnul fost procuror Muntean. Pentru ca practic mi s-a oferit, doamna presedinte, mi s-a oferit de catre DNA la acel moment -, neavand probe impotriva domnului Kiss, deci neavand, erau niste probe facute aiurea, eram singurul om care puteam sa il denunt pe domnul Kiss – deci mi s-a oferit maximum, si repet exact cuvintele domnului Surducan, maximum cu suspendare. Acest lucru as dori sa ma testati la poligraf, sa vina martorii... Parctic despre aceasta este vorba.

Vizavi de al treilea domn, Stanciu Dorica (n.r. - specialist DNA), am tot sustinut, si am sustinut de nenumarate ori in toate instantele, inclusiv la DNA, inclusiv la serviciile maghiare secrete care au stat pe bine doi ani de zile, si vreau sa sublinez acest fapt pentru ca nu a fost un fapt placut, deci normal ca trebuia sa aiba un fel de corespondenta, de protocol, de nu stiu cum se cheama cu partea romana, cu SRI-ul roman. DNA nu cred ca avea dreptul sa faca asa ceva, dar nu ma pronunt pentru ca nu stiu.

Deci, toate cele trei entitati, toate de notorietate, SRI-ul maghiar, sau ma rog serviciile secrete maghiare, atat serviciul secret romanesc cu care m-am intalnit si am discutat personal la restaurantul Epy, plus DNA prin reprezentantii dansilor m-au asigurat ca totul va fi 'ok'. Va spun foarte sincer ca eu in momentul ala am si crezut, pentru ca daca domnul Kiss, domnul Rus (n.r. - un alt inculpat din dosar), in momentul respectiv au stat in arest, le-au confiscat, pe mine efectiv m-au lasat in pace, deci am zis ca deal-ul sau ma rog afacerea care s-a facut este o afacere cat se poate de corecta”.

Iata consemnarile judecatorilor Gabriela Tarca si Antik Levente Farkas de la Curtea de Apel Oradea facute dupa declaratiile lui Bojor in cuprinsul incheierii din 11 octombrie 2018 (vezi facsimil):

“Astfel, cere audierea in calitate de martori a numitilor Radulescu Carmen – persoana care a avut calitatea de aparator al sau pe parcursul urmaririi penale, Surducan Traian - comisar sef din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Oradea, Munteanu Adrian - procuror de caz in cadrul DNA - Serviciul Teritorial Oradea si Stanciu Dorica - specialist in cadrul DNA - Serviciul Teritorial Oradea la momentul efectuarii urmaririi penale in prezentul dosar.

(…)

Apoi, mai arata ca, incepand cu anul 2013 si pana in anul 2015, Serviciul de Informatii Maghiar l-a contactat in fiecare luna si i-a solicitat sa se intalneasca cu membrii din acest serviciu in restaurante sau in cafenele, putand in acest sens sa ofere instantei de control judiciar numele acestora si numerele de telefoane, exemplificand astfel pe numitul Farkas Victor – ofiter.

(…)

Inculpatul apelant Bojtor Vilmos Laszlo arata ca, asa cum a afirmat mai sus, i s-au luat declaratii de catre trei institutii, respectiv de Serviciul de Informatii Maghiar, de catre Serviciul Roman de Informatii si de catre DNA - Serviciul Teritorial Oradea. Cere ca instanta de control judiciar sa aiba in vedere stresul la care a fost supus in momentul in care s-a intalnit cu ofiterul din cadrul Serviciului de Informatii Maghiar, si anume, cu numitul Farkas Victor in Bruxelles, la fiica sa care lucra in acel moment la Parlamentul European.

(…)

Inculpatul apelant Bojtor Vilmos Laszlo in concluzie, solicita admiterea cererii de probatiune astfel cum a fost formulata. Mai arata ca, la acel moment, intrucat nu existau probe impotriva inculpatului Kiss Alexandru, i s-a cerut un denunt, oferindu-i-se in schimbul acestuia de catre numitul Surducan Traian - comisar sef in cadrul DNA - Serviciul Teritorial Oradea 'maximum cu suspendare'. Cu privire la acest lucru, arata ca doreste sa fie testat cu aparatul poligraf. Mai arata ca s-a intalnit personal cu persoane din cadrul Serviciului Roman de Informatii la restaurantul 'Epy', si acestia si cei din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Oradea asigurandu-l 'ca va fi ok'. Invedereaza foarte sincer imprejurarea ca, la acel moment, i-au crezut datorita faptului ca, daca in cazul inculpatului Kiss Alexandru si al inculpatului Rus Beneamin, acestia se aflau sub puterea unor masuri preventive, in cazul sau insa, l-au lasat in pace, crezand deci ca este o afacere corecta. Mai arata insa ca dupa aceea a primit 6 ani de inchisoare”.


Ofiterii maghiari in cooperare cu “colegii romani”

Declaratia lui Bojtor Vilmos Laszlo a fost data in contextul in care acesta a formulat o cerere de probatiune extrem de interesanta (vezi facsimil 2). Prin intermediul acesteia, asa cum mentionam si la inceputul articolului, omul de afaceri a solicitat sa fie supus testului poligraf pentru a lamuri o serie de aspecte, inclusiv in ceea ce priveste intalnirile pe care le-a avut cu ofiteri ai serviciul de informatii maghiar, care i-au dat detalii din dosar si care i-au transmis ca va fi contactat de ofiteri SRI:

Dorim testarea poligraf cu privire la urmatoarele aspecte:

-Daca ofiterul Surducan Traian din cadrul DNA ST Oradea i-a spus inculpatului Bojtor ca va fi retinut si arestat daca nu accepta sa furnizeze o declaratie.

-Daca acelasi ofiter i-a promis ca va primi o pedeapsa cu suspendare daca va accepta sa formuleze o declaratie incriminatoare la adresa coinculpatului Kiss.

-Daca aceasta promisiune a fost confirmata de procurorul Muntean in prezenta doamnei avocat Carmen Radulescu.

-Daca structura declaratiei a fost creata de ofiterul Surducan.

-Daca anterior primei chemari la DNA a fost contactat de ofiteri ai serviciului maghiar si i-au fost relatate aspecte din dosar, la acea vreme inculpatul nestiind nimic despre dosar.

-Daca i s-a spus de catre acesti ofiteri ca va fi contactat de 'colegii romani' care vor avea grija de el, in sensul bun, daca declara ceea ce i se cere.

-Daca a fost contactat de catre ofiteri ai serviciilor de informatii din Romania cu privire la acest dosar.

-Daca aceste contacte repetate cu ofiterii maghiari si romani i-au indus o stare de teama pe fondul careia a cedat presiunilor exercitate de ofiterul Surducan si procurorul Muntean”.

Iata cererea de probatiune formulata de Bojtor Vilmos Laszlo:


Comentarii

# unul din lumea cea mare date 5 November 2018 16:04 +26

odata,mai demult va spuneam ca dna trebuie desfiintat ca o unitate militara care si/a pierdut drapelul in lupta.da!!! dna a fost o unitate MILITARA CARE SI/A PIERDUT SI DRAPELUL SI LUPTA CU CORUPTIABASCA ILEGALITATILE CIT SI TRADARILE LA CARE A PARTICIPAT DIN PLIN.martora imi este arhiva luju ca AM SPUS CA KOIVESOAICA ESTE AGENTUL SERVICIULUI SECRET UNGURESC.LUATI AMINTE ROMANI HASTAGISTI,O SA VA SINUCIDETI PE CAPETE CIND O SA AVETI REVELATII DESPRE ,,VIITOR,,

# Iulian date 5 November 2018 16:44 +5

Pana când un judecator care constata savarsirea unor fapte penale in timpul judecatii nu va opri procesul sau va da cu dosarul de pereti ca fiind fara valoare juridica, nu o sa am incredere ca ,,lantul de iubire” dintre procurori si judecatori nu s-a rupt!!!! Pana atunci, urmarirea penala si judecata in foarte multe cazuri este o joaca cinica pe spinarea acestui popor! Raspunderea magistratilor trebuie sa fie efectiva si eficienta altfel....apa de ploaie!

# Cata date 5 November 2018 16:57 +9

Cum adica, ofiterii romani colaboreaza cu cei maghiari pe teritoriul Romaniei?Adica in Romania actioneaza nestingheriti ofiterii maghiari???? Si va intrebati de ce Romania este o tara invinsa?

# vasile date 5 November 2018 17:24 +4

Este un serviciu facut de AVO(cel ce desfasoara actiuni antiromanesti in Transilvania si nu numai) catre SRI. Ce serviciu o fi facut SRI la schimb pentru AVO?

# Al mui_rea date 5 November 2018 17:28 +6

Servicii secrete: romanesti,unguresti,americane,etc.Din cate se vede in tara asta se tinea olimpiada si cupa mondiala a paradelii de catre serviciile secrete din lumea intreaga,incat toti participau la asa numita Justitie independenta.Nu degeaba vorbea ala de ,,campul tactic”,incat mai urmeaza sa aflam intr-o zi ca si rusii,afganii si sirienii,invatau pe viu chintesenta paradelii pe planuri mioritice si ca era mai rau sa fi paradit aici decat in inchisorile secrete c I a,unde macar ca nevinovat te compenseaza C E D O, cu 80000 de coco,net.

# livia date 5 November 2018 18:23 +4

Pai asta este un caz foarte grva de ytradare de tara. Cum de nu a reactionat nimeni pana acum? Cine de la DNA, si SRI a facut asa ceva? Nu sunt arestati inca?

# Adina date 5 November 2018 22:07 +8

Categoric este un caz grav de TRADARE DE TARA. DIICOT DE MULT trebuia sa actioneze. Nu o vor face pt ca DIICOT este mana in mana cu acesti tradatori de tara. DIICOT este una dintre cele mai periculoase institutii. Ceea ce face SRI cu interceptarea in masa a po******tiei se cheama TERORISM. Aceste institutii TREBUIE URGENT DESFIINTATE. Coalitia nu este in stare sa dea AMNISTIA SI GRATIEREA in urma justitiei ilegale facute pe protocoale secrete ilegale si coduri penale varza acum in AN CENTENAR. Coalitia nu mai dovedeste sa faca placul #rezist tradatorii de neam in loc sa faca ceva constructiv pt tara si sa se termine naibii odata circurile astea cu puscariile si institutiile astea tradatoare de neam si tara. Dragneo da GRATIEREA SI AMNISTIA sa se incheie odata circul asta a puscariilor. Da o lege a tradarii a denigrarii si a interesului national. Alt ex.ciolos care in direct la tv anunta daramarea guvernului. Taiate fondurile SRI a securistilor paraziti tradatori de neam.

# Adina date 5 November 2018 22:12 +2

PSD faceti naibii ceva odata si incheiati urgent circurile astea cu puscariile. Tara asta nu mai are nevoie de securisti si puscarii. Are nevoie de lucruri constructive. Uite ce face SRI. cu aceasta institutie impreuna cu DIICOT tradatori de tara care distrug Ro si societatea o denigreaza nu o lasa sa se dezvolte aceasta tara nu se va ridica in veci. Trebuie STOP. URGENT

# golan date 5 November 2018 20:41 +2

Ce interes or fi avut talharii de la sri-maghiar cu hotii romani,ca doar nu prea cred ca ii pot santaja in halul in care o fac sri-stii autohtoni.

# Toamna Costin date 5 November 2018 20:50 +2

Incredibil ! Ce justitie dreapta si independenta. Din acest motiv ni se cere de la Inalta Poarta a Comisiei Europene sa schimbam legile justitiei, dar sa ramana ca onainte. Mai ramane sa aflam ca s-au implicat si extraterestrii, ca in rest nu me mai mira nimic. Trist si tragic pentru Romania. In acest timp romanii, ce sa vezi, ies in strada pentru a cere protectie tot pentru procurori. Trezitiva dragi concetateni !

# ???!?!???!!! date 6 November 2018 03:17 +1

Ce vrei sa spui? Cum adica "in acest timp romanii, ce sa vezi, ies in strada pentru a cere protectie tot pentru procurori". Ce bagi o mana de securisti si rudenii a acestora ca si cum ar reprezenta toti romanii? Unde mai pui ca acum mai mult de cateva sute hai mii nu ies !? Astia sunt "romanii"? Dupa parerea ta?

# nae girimea date 6 November 2018 08:03 +4

De mult timp am spus ca la SRI miroase a gulash . Cum s-ar putea explica "retrocedarile" de tot felul, demolarea capitalului romanesc , amenintarea cu puscaria pt cel ce construieste legatura Muntenia -Transilvania , etc , distrugerea tarii ?

# zapot ion date 6 November 2018 08:23 0

INCREDIBIL,pentru persoanele de rînd, dar aceasta este realitatea. Știu ce spun. Este bine că persoanele care sunt parte/au calitate procesuală în dosare, spun ADEVĂRUL.

# justinianus date 6 November 2018 11:35 +1

Serviciul maghiar, AVO, dorea sa-l infunde poe Kiss, pentru ca, probabil, a refuzat sa colaboreze cu ei. Ai nostrii , ca brazii, au tradat deja! Ce rusine, ba DNA! Iar dl Bojtor, a devenit, impins si de romani, agentul AVO!

# Vigor migratorul date 6 November 2018 13:58 +1

AVO ,melcilor balosi, zi asa mai baieti,inca va tavaliti in chinuri dupa Transilvania,dupa capitalul romanesc baban, sa vi-l faceti loc de veci?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva