21 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

KOVESI E TERMINATA – Curtea Constitutionala a decretat ca DNA nu avea voie sa inceapa urmarirea penala si sa defileze ministri in dosarul Ordonantei 13: “Infractiunea de favorizare a faptuitorului nu poate fi comisa prin adoptarea unui act normativ... nici una dintre infractiunile pentru care s-a dispus extinderea nu intra in sfera de competenta a DNA... Toate argumentele expuse mai sus, impuneau organului judiciar solutia de clasare”. Kovesi si Lazar trebuie demisi (Decizia)

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

10 March 2017 16:35
Vizualizari: 101635

DNA este o institutie abuziva, care a incalcat grav legea si a instrumentat cu spectacol televizat si defilari de ministri un dosar penal impotriva Guvernului Grindeanu, actiunea echivalenta cu o tentativa de lovitura de stat, in conditiile in care aceasta cauza a fost folosita pentru incitarea protestatarilor din Piata Victoriei.

Curtea Constitutionala a dat vineri publicitatii motivarea Deciziei nr. 68 din 27 februarie 2017, in care s-a statuat ca DNA si-a arogat atributia de a verifica legalitatea si oportunitatea unui act normativ, respectiv Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 13/2017, cu incalcarea competentelor constitutionale ale Guvernului si Parlamentului, producand prin aceasta un conflict de natura constitutionala.


Motivarea Curtii Constitutionale releva practic ca procurorii DNA au comis un abuz urias atunci cand au inceput urmarirea penala pentru trei infractiuni (favorizarea faptuitorului; folosirea influentei ori a autoritatii sale de catre persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; si prezentarea cu rea-credinta de date inexacte Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului).

Judecatorii Curtii Constitutionale spun negru pe alb ca DNA avea obligatia sa claseze dosarul si nicidecum sa inceapa urmarirea penala. Asta intrucat infractiunile imputate nu puteau subzista in conditiile emiterii unui act normativ.

Mai mult, cu privire la extinderea urmaririi penale pe infractiunile de sustragere si distrugere de inscrisuri si fals intelectual (fapte declinate la PICCJ – Sectia de urmarire penala), judecatorii CCR afirma ca procurorii DNA nu aveau competenta materiala sa cerceteze asemenea fapte.

Cu alte cuvinte, CCR a demascat actiunea DNA ca un abuz de maxima gravitate, care trebuie investigat de autoritati in perioada urmatoare.

In opinia Lumeajustitiei.ro, se impune de urgenta excluderea din Magistratura a procurorilor de caz, precum si destituirea sefei DNA Laura Kovesi (care si-a permis zeci de declaratii cu conotatii politice si de defaimare la adresa Guvernului, cu efect de incitare a populatiei impotriva acestuia), precum si a Procurorului General Augustin Lazar, care a facut acelasi tip de declaratii si a protejat activitatea abuziva a DNA, actionand si reusind cu ajutorul Sectiei de procurori a CSM sa dea jos din functie pe secretarii de stat din Ministerul Justitiei Oana Haineala si Constantin Sima, audiati in dosarul deschis abuziv.

MOTIVAREA DECIZIEI 68/2017

Prezentam in continuare fragmentele relevante din Decizia 68/2017 a CCR pronuntata de judecatorii Valer Dorneanu, Marian Enache, Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Daniel Marius Morar, Mona Maria Pivniceru, Simona Maya Teodoroiu, si Atilla Varga:

... 109. Prin urmare, ”vazand ca actul de sesizare indeplineste conditiile prevazute de lege si ca nu exista vreunul dintre cazurile care impiedica punerea in miscare sau exercitarea actiunii penale, prevazute la art.16 alin.(1) din Codul de procedura penala”, in temeiul art.305 alin.(1) si (2) din cod, ordonanta procurorului dispune inceperea urmaririi penale in cauza cu privire la savarsirea urmatoarelor infractiuni: folosirea influentei ori a autoritatii sale de catre persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, infractiune prevazuta de art.13 din Legea nr.78/2000, favorizarea faptuitorului, infractiune prevazuta de art.269 alin.(1) din Codul penal, si prezentarea cu rea-credinta de date inexacte Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului, infractiune prevazuta de art.8 alin.(1) lit.b) din Legea nr.115/1999.

110. Avand in vedere faptele reclamate si cele retinute in ordonanta procurorului de caz, Curtea apreciaza ca toate elementele prezentate drept elemente materiale constitutive ale infractiunilor imputate nu constituie altceva decat aprecieri personale sau critici ale autorilor denuntului cu privire la legalitatea si oportunitatea actului adoptat de Guvern (...)

111. Curtea, analizand incadrarea juridica a faptelor denuntate, asa cum este ea configurata de catre procuror in ordonanta de incepere a urmaririi penale in rem, retine, in ceea ce priveste infractiunea de favorizare a faptuitorului, prevazuta de art.269 din Codul penal, ca aceasta infractiune nu poate fi comisa prin adoptarea unui act normativ. Este evident ca un act normativ de clementa (de gratiere) ori de dezincriminare a anumitor infractiuni este favorabil unor persoane care au comis faptele penale care cad sub incidenta respectivului act normativ, dar acest aspect nu se poate converti nicicum in ”ajutorul dat faptuitorului”, ca element material al infractiunii de favorizare a faptuitorului. Art.269 din Codul penal are in vedere alte ipoteze, respectiv acte individualizate strict care pot constitui un folos dat faptuitorului, menit sa impiedice infaptuirea justitiei intr-o cauza penala concreta. Actele normative de clementa sau de dezincriminare reprezinta intotdeauna vointa legiuitorului, iar optiunea acestuia este justificata de anumite nevoi sociale, juridice, economice, raportate la un anumit moment din evolutia societatii. Este evident ca prin caracterul lor normativ, legile si ordonantele Guvernului au aplicabilitatea generala si isi extind efectele asupra unui numar nedeterminat de subiecte vizate de ipoteza normelor. in aceasta logica, devine posibil ca in sfera de aplicabilitate a acestor acte sa intre si cei care le-au adoptat sau rudele, prietenii, cunostintele lor. A aprecia altfel, inseamna ca niciodata legiuitorul primar sau delegat nu ar putea adopta acte normative fara a fi sanctionat penal, intrucat caracterul mai favorabil al normelor adoptate ar favoriza intotdeauna anumiti faptuitori. Or, Curtea retine ca tocmai caracterul de generalitate a actului normativ, aplicabilitatea sa asupra unui numar nedefinit de persoane distinge actul normativ de actul individual, singurul care poate fi susceptibil de a produce foloase, avantaje, ajutor, in sensul prevazut de legea penala.

112. Asadar nu este de acceptat ca autoritatea legiuitoare primara sau delegata (parlamentari sau ministri) sa intre sub incidenta legii penale prin insusi faptul adoptarii sau participarii la actul decizional al adoptarii actului normativ, aceasta indeplinindu-si o atributie constitutionala. In virtutea imunitatii care insoteste actul decizional de legiferare, care, asa cum Curtea a retinut in prealabil, este aplicabila mutatis mutandis si membrilor Guvernului, niciun parlamentar sau ministru nu poate fi tras la raspundere pentru opiniile politice sau actiunile exercitate in vederea elaborarii ori adoptarii unui act normativ cu putere de lege. A admite contrariul inseamna a lasa, indirect, posibilitatea intruziunii in procesul legislativ a unei alte puteri, cu consecinta directa a incalcarii separatiei puterilor in stat. Lipsa raspunderii juridice pentru activitatea de legiferare este o garantie a exercitarii mandatului fata de eventuale presiuni sau abuzuri ce s-ar comite impotriva persoanei care ocupa functia de parlamentar sau de ministru, imunitatea asigurandu-i acesteia independenta, libertatea si siguranta in exercitarea drepturilor si a obligatiilor ce ii revin potrivit Constitutiei si legilor.

113. In acest sens, reglementeaza si Codul penal in cadrul Titlului V. Infractiuni de coruptie si de serviciu, Capitolul 2. Infractiuni de serviciu, respectiv infractiunea de conflict de interese, prevazuta de art.301. Dispozitiile alin.(2) al acestui articol stabilesc o conditie negativa, si anume ca dispozitiile incriminatoare de la alin.(1) nu se aplica in cazul emiterii, aprobarii sau adoptarii actelor normative. in justificarea acestei conditii negative, in doctrina se arata ca ratiunea acestei formulari a fost aceea de a evita riscul pentru legiuitor sa fie acuzat de conflict de interese, in conditiile in care actele normative emise, aprobate sau adoptate produc, de regula, efecte asupra tuturor persoanelor, fiind astfel posibil ca si persoane apropiate emitentilor actului normativ sa beneficieze de acele acte. Situatia este identica si in ceea ce priveste infractiunea de favorizare a faptuitorului, chiar daca legiuitorul nu a prevazut expres clauza exoneratoare de raspundere penala in cuprinsul art.269 din Codul penal.

114. De altfel, Curtea a antamat subiectul incidentei legii penale in cazul adoptarii unui act juridic normativ cu ocazia pronuntarii Deciziei nr.405 din 15 iunie 2016, mai sus citata, analizand notiunea de ”act”, existenta in continutul infractiunii de abuz in serviciu. Cu acel prilej, Curtea a aratat ca in sfera de cuprindere a acestei notiuni nu poate intra si actul juridic normativ, intrucat, in aceasta situatie, legislatia penala ar interfera cu proceduri judiciare reglementate de legiuitor in mod expres printr-o legislatie distincta, respectiv exceptia de nelegalitate/exceptia de neconstitutionalitate.

115. In ceea ce priveste infractiunea prevazuta de art.13 din Legea nr.78/2000, Curtea retine ca aceasta sanctioneaza fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid de a-si folosi influenta sau autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Pentru considerentele aratate mai sus, tocmai datorita caracterului de generalitate al unei legi sau ordonante, ”folosul” din textul incriminator are in vedere alte ipoteze si nicidecum ”beneficiul” obtinut de o persoana ca urmare a adoptarii unui act normativ, astfel ca acesta nu poate fi in niciun caz element constitutiv al laturii obiective a unei infractiuni si astfel nu poate determina raspunderea penala.

116. Referitor la infractiunea prevazuta de art.8 alin.(1) lit.b) din Legea nr.115/1999, Curtea observa ca aceasta incrimineaza fapta de prezentare, cu rea-credinta, de date inexacte Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului. Aceasta infractiune a fost introdusa in Legea responsabilitatii ministeriale prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.130/1999, prin art.61, nota de fundamentare prevazand necesitatea completarii legii cu ”doua infractiuni specifice activitatii unui membru al Guvernului in exercitiul functiei sale”. Din analiza elementelor constitutive ale acestei infractiuni reiese ca aceasta norma este incidenta atunci cand prezentarea de catre membrii Guvernului a datelor inexacte este rezultatul indeplinirii unei obligatii legale fata de cei indrituiti sa solicite aceste date, Parlamentul, respectiv Presedintele Romaniei. Or, raportat la starea de fapt descrisa in denuntul formulat si retinuta in ordonanta de incepere a urmaririi penale emisa de organul judiciar, potrivit careia ”in mod deliberat ministrul justitiei a dezinformat Parlamentul Romaniei cu privire la intentiile lui a promova acte normative […] prin procedura ordonantei de urgenta” si ca ”in mod deliberat, prim-ministrul Romaniei si ministrul justitiei l-au dezinformat pe Presedintele Romaniei, inaintea sedintei de Guvern ca nu aveau intentia sa treaca pe ordinea de zi cele doua ordonante”, Curtea constata ca ”datele inexacte” se refera la necomunicarea unor intentii, care, in viziunea autorilor denuntului si a organului judiciar, se converteste in ”dezinformare”. Nicio norma legala sau constitutionala nu obliga Guvernul sa-l informeze pe Presedintele Romaniei cu privire la ”intentiile” sale in sensul includerii pe ordinea de zi a unei sedinte de Guvern a actelor normative supuse adoptarii si nici sa informeze Parlamentul cu privire la ”intentia” sa de a adopta ordonante de urgenta. Cu privire la acest din urma aspect, singura obligatie a Guvernului este de a depune, dupa adoptare, ordonanta de urgenta spre dezbatere in procedura de urgenta la Camera competenta pentru ca aceasta sa intre in vigoare, conform art.115 alin.(5) din Constitutie.

117. Avand in vedere toate aspectele prezentate mai sus, Curtea constata ca starea de fapt descrisa in actul de sesizare a organului judiciar si incadrata juridic in dispozitiile art.269 din Codul penal, art.13 din Legea nr.78/2000 si in cele ale art.8 alin.(1) lit.b) din Legea nr.115/1999 constituie cadrul procesual retinut si asumat de Ministerul Public – Directia Nationala Anticoruptie, care prin Ordonanta din 1 februarie 2017 a dispus inceperea urmarii penale in rem, cu privire la faptele reclamate. Toate argumentele expuse mai sus, impuneau insa organului judiciar solutia de clasare, in baza art.294 alin.(3) din Codul de procedura penala, fara a efectua acte de urmarire penala, ca urmare a incidentei art.16 alin.(1) din acelasi cod, intrucat toate faptele reclamate priveau in realitate aspecte legate de procedura de adoptare a unui act normativ, respectiv aspecte de oportunitate si legalitate care nu cad sub incidenta controlului organelor de cercetare penala, indiferent de incadrarea juridica stabilita de catre procuror. intrucat, doar prin ea insasi, adoptarea actelor normative nu poate constitui elementul material al unor infractiuni, Curtea constata ca faptele reclamate prin denuntul care a stat la baza intocmirii Dosarului nr.46/P/2017, inregistrat pe rolul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, nu pot intra sub incidenta legii penale, indiferent de incadrarea juridica data.

118. De altfel, aceasta concluzie rezulta si din examinarea Ordonantei din 24 februarie 2017 de clasare, disjungere si declinare a cauzei, unde la ”Situatia de fapt, asa cum a rezultat in urma efectuarii urmaririi penale” pentru cele trei infractiuni, procurorul face referire (filele 2-7 din ordonanta) exclusiv la aspecte ce tin de procedura de legiferare, respectiv cronologia evenimentelor, intocmirea proiectelor de ordonanta de urgenta, opiniile critice exprimate de specialistii din Ministerul de Justitie, lipsa unor avize, emiterea unor avize incomplete ori cu observatii, nemotivarea urgentei proiectului de ordonanta de urgenta, suplimentarea ordinii de zi a Guvernului etc.

119. In legatura cu mentiunea de la fila 2 din Ordonanta din 24 februarie 2017 de clasare, disjungere si declinare a cauzei, potrivit careia in aceeasi zi, printr-o alta ordonanta, procurorul a dispus extinderea urmaririi penale pentru alte trei infractiuni, respectiv infractiunea de sustragere sau distrugere de inscrisuri, prevazuta de art.259 alin.(1) si (2) din Codul penal, infractiunea de sustragere sau distrugere de probe ori de inscrisuri, prevazuta de art.275 din Codul penal, si pentru infractiunea de fals intelectual, prevazuta de art.321 din Codul penal, Curtea constata ca nici una dintre infractiunile pentru care s-a dispus extinderea nu intra in sfera de competenta a Directiei Nationale Anticoruptie. Or, extinderea urmaririi penale cu privire la aceste fapte in conditiile in care procurorul dispune in aceeasi zi declinarea competentei la Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, tocmai pentru ca nu era indrituit sa efectueze urmarirea penala, nu este in logica fireasca a cursului cauzei. Oricum aceste imprejurari, prezentate Curtii Constitutionale in ziua dezbaterilor, 27 februarie 2017, nu sunt de natura a schimba starea de fapt si de drept a cauzei si, implicit rationamentul Curtii Constitutionale in analiza si solutionarea conflictului juridic de natura constitutionala dintre Ministerul Public si Guvern.

120. Pentru aceste considerente, avand in vedere ca prin Ordonanta din 1 februarie 2017 a Directiei Nationale Anticoruptie se retine ca ”nu exista vreunul dintre cazurile care impiedica punerea in miscare sau exercitarea actiunii penale” si, in consecinta, se dispune inceperea urmaririi penale si se efectueaza acte de urmarire penala cu privire la savarsirea infractiunilor mentionate in denunt, apare cu evidenta faptul ca Ministerul Public, ca parte a autoritatii judecatoresti, s-a considerat competent sa verifice oportunitatea, respectarea procedurii legislative si, implicit, legalitatea adoptarii ordonantei de urgenta a Guvernului. O astfel de conduita echivaleaza cu o incalcare grava a principiului separatiei puterilor in stat, garantat de art.1 alin.(4) din Constitutie, deoarece Ministerul Public nu doar ca isi depaseste atributiile prevazute de Constitutie si de lege, dar isi aroga atributii ce apartin puterii legislative sau Curtii Constitutionale. In activitatea sa de interpretare si aplicare a legii, procurorul trebuie sa realizeze un echilibru intre spiritul si litera legii, intre exigentele de redactare si scopul urmarit de legiuitor, fara a avea competenta de a se substitui autoritatilor competente in acest domeniu. Obligatia care incumba procurorilor deriva direct din normele constitutionale ale art.131 din Constitutie, potrivit carora, in activitatea judiciara, ei reprezinta interesele generale ale societatii si apara ordinea de drept, precum si drepturile si libertatile cetatenilor.

121. in aceasta lumina, Curtea constata ca prin verificarea circumstantelor in care a fost adoptata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal si a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedura penala, Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie si-a arogat competenta de a efectua o ancheta penala intr-un domeniu care excedeaza cadrului legal, ce poate conduce la un blocaj institutional din perspectiva dispozitiilor constitutionale ce consacra separatia si echilibrul puterilor in stat. Astfel, in conditiile in care inceperea urmaririi penale presupune activitati de cercetare si ancheta penala cu privire la modul in care Guvernul si-a indeplinit atributiile de legiuitor delegat, actiunea Ministerului Public inceteaza sa mai fie una legitima, devenind abuziva, intrucat depaseste competenta stabilita de cadrul legal in vigoare. Mai mult, actiunea Ministerului Public creeaza o presiune asupra membrilor Guvernului care afecteaza buna functionare a acestei autoritati sub aspectul actului legiferarii, avand drept consecinta descurajarea/intimidarea legiuitorului delegat de a-si exercita atributiile constitutionale. Declansarea unei ample anchete penale care s-a concretizat prin descinderi la Ministerul Justitiei, ridicarea de acte, audierea unui numar mare de functionari publici, secretari de stat si ministri a determinat o stare de tensiune, de presiune psihica, chiar pe durata derularii unor proceduri de legiferare, creandu-se premisele unui blocaj in activitatea de legiferare. Astfel, sub imperiul unei temeri declansate de activitatea de cercetare penala si de formularea unor viitoare acuzatii care 55

pot determina incidenta raspunderii penale, Guvernul este blocat in activitatea sa de legiuitor. imprejurarea creata goleste de continut garantia constitutionala referitoare la imunitatea inerenta actului decizional de legiferare, de care beneficiaza membrii Guvernului, garantie care are ca scop tocmai protejarea mandatului fata de eventuale presiuni sau abuzuri ce s-ar comite impotriva persoanei care ocupa functia de ministru, imunitatea asigurandu-i acesteia independenta, libertatea si siguranta in exercitarea drepturilor si a obligatiilor ce ii revin potrivit Constitutiei si legilor. Prin conduita sa, Ministerul Public – Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie a actionat ultra vires, si-a arogat o competenta pe care nu o poseda – controlul modului de adoptare unui act normativ, sub aspectul legalitatii si oportunitatii sale, ceea ce a afectat buna functionare a unei autoritati, care isi are remediul in dispozitiile art. 146 lit. e) din Constitutie, care prevad solutionarea conflictelor juridice de natura constitutionala dintre autoritatile publice de catre Curtea Constitutionala.

122. Prin urmare, Curtea constata existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie, pe de o parte, si Guvernul Romaniei, pe de alta parte.

(...)

125. In ceea ce priveste Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie, conduita conforma Constitutiei transpare din cele statuate mai sus, si anume exercitarea competentelor stabilite de lege in conformitate cu prevederile constitutionale referitoare la separatia puterilor in stat si, deci, abtinerea de la orice actiune care ar avea ca efect subrogarea in atributiile altei autoritati publice. Prin urmare, Ministerul Public nu are competenta de a desfasura activitati de cercetare penala cu privire la legalitatea si oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor.

126. Avand in vedere considerentele expuse, dispozitiile art.146 lit.e) din Constitutie, precum si prevederile art.11 alin.(1) lit.A.e), ale art.34 si 35 din Legea nr.47/1992, cu majoritate de voturi,

CURTEA CONSTITUTIONALA

in numele legii

DECIDE:

Constata ca a existat si exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie si Guvernul Romaniei, generat de actiunea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie de a-si aroga atributia de a verifica legalitatea si oportunitatea unui act normativ, respectiv Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.13/2017, cu incalcarea competentelor constitutionale ale Guvernului si Parlamentului, prevazute de art.115 alin.(4) si (5) din Constitutie, respectiv ale Curtii Constitutionale, prevazute de art.146 lit.d) din Constitutie.

Definitiva si general obligatorie.

Pronuntata in sedinta din 27 februarie 2017."

NOTA Judecatoarea Livia Stanciu fosta presedinta a Inaltei Curti care s-a declarat public “partenera de nadejde a procurorilor DNA” a facut opinie separata, in sensul ca in mintea ei nu ar exista un conflict juridic de natura constitutionala intre DNA si Guvern.

* Cititi aici integral Decizia nr. 68/27.02.2017 a Curtii Constitutionale

Comentarii

# ceir date 10 March 2017 16:39 +51

Orice fiinta cand se naste si planta cand rasare este ajutata de cei din jur, ,,,,, cu multa rea credinta a atacat din fasa guvernul stia ca nu are dreptate, nu este chiar atat necunoscatoare, ea fost procuror general , chiar si actualul procuror general,,, dar mai cu seama presedintele Romaniei,,, ura si dusmanie , umilinta poporului , a votantilor fie de ori care parte ,UN GRAS ABUZ DE PUTERE, sau mai precis o RUSINE NATIONALA . ??????>

# unul din lumea cea mare date 10 March 2017 16:55 +35

dragnea!!tariceanu!!grindeanu!!tudorel!! 1)imediat trebuie data la tradus decizia ccr.2)TREBUIE FACUTA CONFERINTA DE PRESA CU TOATE TELEVIZIUNILE ROMANESTI,CU TOATE TELEVIZIUNILE CARE AU CORESPONDENTI LA BUC,CU TOATE AMBASADELE!!!!.TREBUIE SA LI SE INMINEZE COPIA TRADUSA (atentie si legalizata) A DECIZIEI CCR.3)IN CONFERINTA DE PRESA TUDOREL TOADER SA ANUNTE DEMITEREA!!!!!!!!! LUI LAZAR SI KOIVESI!!(PENTRU NIMIC ALTCEVA DECIT PENTRU MOTIVELE DIN DECIZIA CCR)4)SA ANUNTE TUDOREL TOADER CA SE SCHIMBA LEGEA CSM /ULUI CARE A FOST PARTE LA LOVITURA DE STAT PUSA LA CALE DE HITLERICA IN SPILHOZENI.5) SA FIE CERCETATE TOATE ONG/URILE SI CONDUCATORI LOR PENTRU CA AU SFIDAT ORDINE CONSTITUTIONALA.6) SA SE PROCEDEZE LA SUSPENDAREA LUI JOIANIS PENTRU ATAC LA ORDINEA CONSTITUTIONALA SI A DEMOCRATIEI.azi cred ca incepe sa reinvie justitia in mermelica.DRAGNEA SI TARICEANU!!!!!!!!!DACA NU ORGANIZATI ACEASTA CONFERINTA DE PRESA SI MASURILE CE SE IMPUN ,am sa incerc pers

# unul din lumea cea mare date 10 March 2017 17:21 +13

ne/ati furat voturile.in procesul de suspendare a lui hitlerica in spilhozeni sa fie ANCHETAT SI HELVIG CACI LA SRI ESTE DEPARTAMENTUL PENTRU APARAREA CONSTITUTIEI,SA FIE DECLASATE SI PREZENTATE TOATE DOCUMENTELE CARE SINT IN ACEST DEPARTAMENT AL SRI INCEPIND CU NOAPTEA CIND HITLERICA IN SPILHOZENI a incercat sa dea lovitura de stat fiind in slujba unor puteri straine,sa fie anchetat hitlerrica in spilhozeni si pentru tradare(cum se numeste altfel indeplinirea ordinelor serviciilor secrete germane.deasemeni pentru COMPLICITATE SA FIE ANCHETAT LAZAR,KOVESI SI NOUL CSM(mai putin coana victorita).daragnea si tariceanuDACA NU VETI REALIZA PE PCTE CE V/AM TRANSMIS,LUMEA O SA INCEAPA SA IASA SI IMPOTRIVA VOASTRA,CACI NE/AM SATURAT DE BATAIA DE JOC A PROSTILOR DE CONTRIBUABILI!!!!!!!NE/AM SATURATTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!VREM SA SE RESPECTE LEGILEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

# scopu scuză mijloacele date 10 March 2017 19:46 +3

Penalul Ciolannis von Joiannis are nevoie de Guvernul meu plus un al doilea mandat și ... scopul scuză mijloacele...

# așa știe de la îngeru berlinez date 10 March 2017 21:11 +7

În 1998, CDU pierde alegerile. La ceva timp după aceea apare, în ziarul ,,Frankfurter Algemeine Zeitung”, un articol semnat de Angela Merkel. Dar nu conţinea nici o referire la calităţile deosebite de politician ale lui Helmut Kohl, care fuseseră, recent, negate de alegătorii lui. ,,Fetiţa” cere demisia protectorului său din funcţia de lider al creştin-democraţilor, pentru că ,,nu stăpîneşte schimbările specifice acestei epoci”. Aşadar, Helmut Kohl demisionează. http://www.nasul.tv/exploziv-memoriile-lui-kohl-dezgroapa-secretele-angelei-merkel/

# autocritica penalului Joiannis date 11 March 2017 13:35 +1

Penalu' Ciolannis von Joiannis: „În România, statul de drept este funcțional, iar declarațiile unor persoane puse sub învinuire sau trimise în judecată care pun sub semnul întrebării ori contestă acest lucru sunt lipsite de credibilitate.” DEMISIA, ce mai aștepți?

# Salvamar date 12 March 2017 19:50 0

Uitati ce, sa zicem ca pe Ghita, un inculpat, nu-l credem, dar pe americani de la care ne luam lumina, fiind marele si iubitul licurici, ii baga in seama? raportuil unui ONG american, condus de sotul doamnei Nuland, cea care raspunde a de Europa de Est, cum il tratam? Or fi si americanii niste inculpati? Oare CSM, ianinte de a-i tot spala onoarea superpatata a dpoamnei Kovesi, nu ar trebui sa analizeze raportul ONGului american sau ce spune despre justitie Loretta Sanchez, co-presedintele Grupului de prietenie cu Romania din Congresul SUA, care este ingrijorata de incalcarea drepturilor omului sub pretextul combaterii coruptiei. O fi doamna senator inculpata? Serios, doamna Kovesi nu ne spune nimic despre lucrurile spuse despre relatia cu Ghita etc..

# răs-gîndacu-de-Kotroceni date 12 March 2017 19:46 0

A grăit corect Ciolannis: „Daca cineva care isi scrie lucrarea de doctorat copiaza mi se pare o problema proportional mai mare si se numeste plagiat... Cineva care este prins ca a copiat si numai 3 randuri si a plagiat este obligat sa se retraga”. CNATDCU a decis ca Laura Kovesi a plagiat nu 3 randuri, ci 20 de pagini iar Joiannis, consecvent stilului său, a-ntors-o...

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 10 March 2017 17:29 +18

CONTINUARE// SA SE CEARA AUDIOVIZUALULUI SA FIE INVESTIGATE TOATE TELEVIZIUNILE(IN SPECIAL REALITATE SI RARES BOGDAN SA DISPARA DIN AUDIOVIZUAL PENTRU INSTIGARE IN MAS MEDIA IMPOTRIVA CONSTITUTIEI SI A LEGILOR DEMOCRATICE).DRAGNEA/TARICEANU/GRINDEANU/TUDORELE A VENIT TIMPUL SA SE STERMINE CU TOATA JUSTITIA CARE A FOST TOTAL DECREDIBILIZATA.VREM ANTICORUPTIE PE BUNE NU CU OENGEURILE LUI SOROS,MACOVEI,PRUNA,HITLERICA,GHENA .NE/AM SATURAAAAAATTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SI DE URGENTA LEGEA RASPUNDERII PENTRU JUDECATORI SI PROCURORI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(CA AU SALARII NESIMTIT DE MARI SI AU DEMONSTRAT CA LE ,,MERITA,, DIN PLIN!!!!!!!!!!!

# Andrei Muresan date 12 March 2017 03:21 0

Romanilor le-a ramas doar dreptul, nu la libera exprimare, ci la blesteme si pomelnice. Oare cate pomelnice au pus cei nenorociti de aceste loaze analfabete si urate care "sug sangele boborului" intr-o veselie la masa cu "iresponsabilul national", Vierme-r ?

# Edelweiss - Cyber-blăstămător de Bukowina date 12 March 2017 15:36 0

Asta s-o crezi tu, Andrei! Să nu te-mpingă necuratul să glăsui vreun BLESTEM = IMPRECAȚIE (figură de stil retorică) la adresa vreunui analfabet din system. Am făcut-o Io* la adresa unei cucuvele de la Rădăuți și acu sunt condamnat penal pentru AMENINȚARE LA ADRESA EI, A SOȚULUI ȘI A COPIILOR! :eek: Șăzi blând și rostește blăstămul în gând! LA fel o Blăstămat Daniela Sava din Oradea ș-o fost condamnată și ea, și soțul ei pentru... șantaj. :eek: Cu prostanii ăștia dementoizi din sistem, cu IQ mai mic de 30 unități și agri-cultura generală însușită la colhozul din Pătârlagele NU-I BINE SĂ TE PUI.// Acatistele sunt în continuare o soluție validă.

# DOREL date 12 March 2017 05:36 0

Pentru CEIR: te inseli, Codruta e mai nestiutoare ca un copil de 10 ani, ea doar repeta, frumos si cu mainile la spate, ce i-au scris unii pe care n-are curaj sa-i intrebe ce inseamna, maestrul Bolcas a stiut el ce a stiut cand a spus ce a spus ! Si, b): Lazarica, e alta papusa (ma rog, tonomat, nea Traiane, aici ai dreptate), tre' sa cera aprobare si cand trece strada (nu de alta, da' o ia pe urma lu' Nitu si imediat se redeschide ceva undeva) ! Parerea mea ...

# DODI date 10 March 2017 17:02 +15

Degeaba spui unui prost că e prost. Nu te crede. Dimpotrivă crede că ești invidios pe ”inteligența” și poziția lui. Așa și luluța cu zdreanță. Au impresia că sunt buricul pământului acoperindu-se cu plapuma numită ciolanis și preșul numit CSM care îi apără indiferent câte ilegalități fac. Din această cauză ei văd în CCR niște neica nimeni pe care nu trebuie să îi iei în seamă. Din contră sunt numai buni să le faci dosare. Nu realizează că au trecut vremurile când, mână în mână cu SRI, au greblat printre cei care nu doreau Legea Big Brother. Problema acestor sfertodocți, ajunși printr-o eroare a istoriei în funcții pe care nu le merită, este că tot mai multe voci se ridică împotriva lor. Cred că luluța este invidioasă pe zdreanță care, într-un timp relativ scurt, a făcut mai multe ilegalități decît ea în 10 ani. Totuși trebuie să știe că funia va fie egală pentru amândoi. Problema este cine va folosi săpunul.

# Camp tactic date 10 March 2017 17:31 +5

@Dodi - am pierdut zece ani din cauza experimentelor CIA. Eu zic sa asteptam desecretizarea documentelor referitoare la Romania!!!

# rikkof date 10 March 2017 22:31 +5

[quote name="DODI"]Degeaba spui unui prost că e prost. Nu te crede. Dimpotrivă crede că ești invidios pe ”inteligența” și poziția lui. Așa și luluța cu zdreanță. Au impresia că sunt buricul pământului acoperindu-se cu plapuma numită ciolanis și preșul numit CSM care îi apără indiferent câte ilegalități fac. Din această cauză ei văd în CCR niște neica nimeni pe care nu trebuie să îi iei în seamă. Din contră sunt numai buni să le faci dosare. Nu realizează că au trecut vremurile când, mână în mână cu SRI, au greblat printre cei care nu doreau Legea Big Brother. Problema acestor sfertodocți, ajunși printr-o eroare a istoriei în funcții pe care nu le merită, este că tot mai multe voci se ridică împotriva lor. Cred că luluța este invidioasă pe zdreanță care, într-un timp relativ scurt, a făcut mai multe ilegalități decît ea în 10 ani. Totuși trebuie să știe că funia va fie egală pentru amândoi. Problema este cine va folosi săpunul. [/quote] nu sunt prosti, sunt RAI E o mare diferentza...

# geo date 10 March 2017 17:44 +3

Păpușarul șefei dna trebuie căutat în altă parte. STOP!.

# doris date 10 March 2017 17:46 +6

:lol: Ce spune SMENARUL de ioh-ANUS. Sa=i pupe undeva pe elefantii................!

# penalu Ciolannis și bîrna date 10 March 2017 20:12 +2

“Luptam cu gasca celor cu probleme penale!” Dar penalu' Ciolannis von Joiannis „uită” că și el e penal... https://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/klaus-von-munchhausen-presedintele-klaus-iohannis-minte-constient-cand-afirma-nu-am-fost-niciodata-in-nicio-calitate-urmarit-penal-nu-am-avut-dosare-nu-am-avut-probleme-iata-dovada-ca-presedintele-a-fost-urmarit-penal-pentru-abuz-in-serviciu-si-i-s-a-dat-

# Rovenţa Ion date 12 March 2017 19:48 0

La 27 ani de la revoluție...constat cu regret că ne conduc niște hoți la figurat..dar mai es la propriu...unul ne prostește că are 7 case din inchirieri anterioare...alta copiază de rupe și se vrea doctorandă....eventual sa facă rocada la președinție...mi-e scârbă !

# alexandru morarescu date 10 March 2017 17:47 +9

Doamna procuror general Kovesi a trecut peste linia care separa statul de drept inspre haosul institutional ! Demisia de onoare este o reparatie minima dar efectiva !

# principalu succes al DNA = incitarea protestatarilor? date 10 March 2017 18:58 -20

Mobilizarea istorică a tinerilor din zonele urbane, adesea absolvenţi de studii superioare, demonstrează că această generaţie, care nu este în mod obligatoriu majoritară la urne, are cel puţin speranţa că actuala sa clasă politică va funcţiona, într-o zi, fără mită, subliniază Le Monde. Acesta va rămâne, dincolo de condamnări, principalul succes al DNA, conchide publicaţia. https://www.news.ro/externe/le-monde-protestele-din-romania-sunt-rezultatul-asteptarilor-tinerilor-nascute-din-lupta-anticoruptie-1922401808262017021216625270

# MINCIU_RELU le are în ode date 10 March 2017 19:33 +7

Odă a scribului binomului 1/4dokt Lu-Lu (Luisa-Luluța). Pildă de limbi trase la dosul apărătoarei iconice a disposnicilor: „Astazi, Monica Macovei traieste departe de viata politica, intr-un apartament de doua camere din Bucuresti, impreuna cu fiul sau de 18 ani. Aceasta mama divortata, in varsta de 54 de ani, nu a parasit niciodata modestul apartament, nici macar atunci cand era ministru”, se incheie articolul din Le Monde. Articol publicat in 12.06.2013. Imposibil ca RADU MAMII să aibă doar 18 ani la data publicării articolului. Și apoi cel fiu eminent, terminînd liceul în Canada, vreo 2 ani prin Paris, deja student din 2011 la Londra să fie atît de pămpălău să accepte să șadă, fie și ocazional, cu mamițica?

# NOTA BENE date 10 March 2017 20:01 +3

Dislexule, mai ușor cu... disposnici, corect gays, nu pidosnici. Că scriitorul necunoscut Mirel Bran, tradus în Franța și SUA, prezent peste baltă cu soața la lansarea cărții, pe banii românilor, desigur, vrea să lingă niște poponețe, e treaba lui. Că dezinformează Franța - nu mai contează după ce ambasada franceză ne-a mințit în față: „ Aceasta perioada sportiva intensa nu v-a deturnat de la studiile dumneavoastra.”

# MARELE SCRIITOR NECUNOSCUT MINCIU_RELU date 11 March 2017 13:56 0

„De fapt, până când a fost racolat în reţeaua de agenţi politici ai PDL şi ai lui Traian Băsescu, Mirel Bran era un corespondent oarecare, între atâţia alţii ce-şi câştigau cinstit o pâine. Statutul său s-a schimbat radical când „a semnat pactul” şi, abandonând principiile gazetăreşti, s-a pus în slujba partidului. Astfel, în anul 2006, deşi n-avea decât experienţa scrisului prin ziare, Gabriel Liiceanu îi publică lui Mirel Bran, la Humanitas, romanul „Bucureşti, dezgheţul”, care nu e altceva decât o porcărie literară, aşa cum rezultă chiar din prezentarea editurii, care a inclus volumul în colecţia „în afara colecţiilor” :P . http://m.cotidianul.ro/mirel-bran-corespondentul-le-monde-abonat-la-banii-icr-189313/

# Mr GRIGORAS ține cu ursu date 11 March 2017 14:39 0

In luna iunie 2016 autorului tezei de doctorat a fost decorat de Ambasada Frantei, iar in luna noiembrie 2016 de catre ambasada Suediei. Sa incercam acum sa revenim la sfarsitul lunii noiembrie sau inceputul lui decembrie, si va intreb care estimati ca ar fi fost probabilitatile ca expertiza intocmita de catre o comisie de cadre didactice din Franta si decizia CNATDCU sa fi fost: (1) favorabile autorului tezei si urmate de niste scandaluri in presa romaneasca si atat si (2) potrivnice autorului tezei? Va dati seama ce tzunami diplomatic ar fi starnit probabilitatea (2)? Aici se poate discuta inclusiv despre interesul national imens al altor state ca aceasta afacere sa fie in continuare musamalizata intr-o tara in care presa reprezinta oficial amenintare la adresa sigurantei nationale. In alte tari plagiatul se constata pur si simplu public, dupa cum si in Romania s-a expus si se expune public, si este o chestiune de onoare ca lucrarea sa fie retrasa imediat... luju.ro

# plictisit de caterinca date 12 March 2017 19:29 0

Chiar crezi ca acei profesori din ,,strainatate'' au fost alesi asa, la intamplare pentru un caz atat de important? Haida de!

# Similia similibus curantur! date 12 March 2017 19:31 0

In mod similar toti coruptii anchetati de DNA ar trebui sa fie lasati in pace daca au primit spagi de 4% din valoarea contractelor. Adica ptr Kovesi muma si ptr altii ciuma? Nu stiu cat valora punga cu caltabosi a lui Remes, dar ma indoiesc ca s-ar fi incardat in acel 4% admisibil, conf normelor sefei DNA. Nici cat % in bani ar fi valorat capitalul electoaral castigat de Olguta Vasilescu ptr ca a varuit blocurile din Craiova, DNA nestiind sa faca acest calcul cu expertii sai umflatori de prejudicii....

# mitingurile de apărare DNA = justificate date 10 March 2017 21:04 -1

„Cred ca mitingurile saptamanale de aparare a DNA sunt justificate - trebuie aparat DNA de erorile si egocentrismul propriei conduceri!” scrie Victor Ponta pe Facebook.

# Kovesi nu realizează ce vorbește date 11 March 2017 13:19 0

Sefa DNA Codruta Kovesi a scapat porumbelul despre dosarul deschis lui Ponta fix in ziua in care PNL a depus motiune de cenzura impotriva Guvernului: "Nu, nu este nicio coincidenta. Procurorii isi vad de treaba... Nu are niciun fel de legatura cu depunerea sau nu a vreunei motiuni, deci nu este nicio coincidenta". luju.ro

# adunătură SPONTANĂ: vin acolo cu pancarde tipărite bine date 13 March 2017 11:47 0

„Toţi aceia care vin acolo cu pancarde tipărite bine. Oare nu este mânat de la spate de cineva? Oamenii aceştia au autorizaţia să se unească şi să mărşăluiască? Adică ei se adună pentru că nu sunt de acord cu cei care au votat în majoritate. Este asta democraţie sau anarhie? Deocamdată au votat oamenii pentru ăştia. Lasaţi-i! Oamenii ăştia nu au voie să fie acolo. Şi ăla care nu a votat deloc nu are ce căuta în piaţă. Ăştia din Piaţa Victoriei sunt atât de departe de adevăr de nici nu vă daţi seama. Hai să-i lăsam pe ăştia să vedem ce-or face.” Ion Țiriac

# rikkof date 10 March 2017 22:33 -7

[quote name="principalu succes al DNA = incitarea protestatarilor?"]Mobilizarea istorică a tinerilor din zonele urbane, adesea absolvenţi de studii superioare, demonstrează că această generaţie, care nu este în mod obligatoriu majoritară la urne, are cel puţin speranţa că actuala sa clasă politică va funcţiona, într-o zi, fără mită, subliniază Le Monde. Acesta va rămâne, dincolo de condamnări, principalul succes al DNA, conchide publicaţia. https://www.news.ro/externe/le-monde-protestele-din-romania-sunt-rezultatul-asteptarilor-tinerilor-nascute-din-lupta-anticoruptie-1922401808262017021216625270 [/quote] mucea, articol cumparat in presa straina, altceva nu mai ai?

# perversa Luluța Ciordutza date 11 March 2017 12:20 0

Kovesi a comandat special acest articol... din perversitate :P . Că doar scribul MINCIU_RELU = MIREL BRAN e expert în ode închinate binomului 1/4dokt Lu-Lu (Luisa-Luluța). A se citi mai la deal...

# adevăratu „mucea” date 11 March 2017 12:29 0

„mucea” = Vasile Damian, care ne minte: Le Monde din 9 februarie 2017, despre lupta anticoruptie din România si nasterea unei societàti civile. Articolul original: „En Roumanie, la lutte anticorruption a fait naître une société civile Les manifestants contre les ordonnances du gouvernement assouplissant le code pénal ont fait de la procureure anticorruption leur icône.” LE MONDE | 08.02.2017 à 06h39 • Mis à jour le 08.02.2017 à 12h02 | Par Mirel Bran (Bucarest, correspondant) et Jean-Baptiste Chastand. http://www.rfi.ro/special-paris-92976-romania-lupta-anticoruptie-dat-nastere-unei-societati-civile-le-monde

# Într-un interviu pentru La Croix, şefa DNA s-a plâns... date 11 March 2017 13:48 0

Kovesi îşi continuă ofensiva în presa din străinătate, în timp ce în ţară i se cere demisia, după decizia CCR care a arătat că procurorii DNA au încălcat principiul separației puterilor în stat. Într-un interviu pentru La Croix, şefa DNA s-a plâns de atacurile politicienilor și ale presei. „Amenințați nu am fost, dar am fost asaltați de atacuri fără precedent, din ce în ce mai intense și mai agresive din partea presei și a politicienilor. Direcția Națională Anticorupție este din ce în ce mai eficientă, desigur. Dar nimic nu se poate îmbunătăți în mod durabil, pentru că nu avem certitudinea că în cadrul legislativ sunt reforme stabile și ireversibile”.

# corul milogilor o proslăvește pe 1/4dokta LCK date 11 March 2017 20:45 +1

1/4dokta LULUȚA CIORDUTZA e proslăvită de toată presa străină. De aveți vreo idee de cine-verite, acționați!

# portret elogios in NY Times date 12 March 2017 17:12 0

Sefa DNA, portret elogios in NY Times - „"Am o viata normala, merg la cinema, la sala. Cand merg la piata, la magazin sau la cinema, intalnesc oameni prietenosi care ma felicita si ma incurajeaza sa continuu.” Nici o boabă despre realizări concrete ale superdecoratei ;-) . http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18561096-sefa-dna-laura-codruta-kovesi-portret-elogios-new-york-times.htm

# așa-zisul interviu cu Bloomberg NU există! date 11 March 2017 20:56 0

... interviu acordat de Codruţa Kövesi celor de la Bloomberg! În mod normal, fiind vorba despre cuvinte foarte tari la adresa politicienilor români, Codruţa Kövesi ar fi trebuit să apară public şi să dezmintă faptul că ar fi acordat vreun interviu trustului american de presă. N-a făcut-o, aşa încît putem presupune că i-a convenit nu numai apariţia articolului, ci şi felul în care s-a vorbit despre el în ţară, ca şi cînd americanii ar sprijini-o în faţa acuzaţiilor colosale care i s-au adus în ultima vreme! O dezinformare crasă, pe care Codruţa Kövesi a acceptat-o pentru că îi este convenabilă în acest moment, cînd pare îngrozită de dezvăluirile apărute în ultimul timp în spaţiul public la adresa sa, mai ales în ceea ce priveşte plagiatul său evident, dar mai ales despre modul ilegal în care a fost „spălată” în 2012, potrivit autodenunţui deputatului Sebastian Ghiţă! http://www.cotidianul.ro/codruta-kovesi-a-cerut-protectie-americana-de-la-agenta-de-influenta-andra-timu-289572/

# LCK, imagine bună cu minciuni SOROS-iste date 12 March 2017 16:02 0

Să dezmintă cea mai curajoasă femeie că a băgat-o trustul american de presă în seamă? Ce gheșeft ar fi avut?

# geofreeland date 13 March 2017 13:25 0

Tantica asta lu' Kovesi, un om cu un psihism dovedit ipocrit, doctorita in drept, e una din marile gafe ale functionarilor statului. Ati vazut o sperietoare pe ogor? Asa pe bete in cruce, niste haine rapanoase imbracandu-le si cu palarie-n par? Cam asta e Kovesi, goala pe dinauntru, un dezastru profesional, tip de om ofuscat si deranjat pueril ca i s-au luat jucariile. Eu nu inteleg de ce o mai platim cu milionul de lei pe luna pe aceasta individa? Tu te plangi de poporul tau in presa straina? E greu de crezut ca un meteor poate da iama peste un popor, ca o napasta. Dar o Kovesi da, da iama, fara-de-lege. In fond cine e Luluta asta? Si daca nu ar mai fi p-aci ce ar fi? Ar muri lupta anticoruptie? Nu, merge inainte. Aceasta Jeanne d'Arc nu e mai sus de copita vacii si acolo va ramane. Imi cer scuze vacii.

# Ko dimineața bea, în loc de cafea, lacrimi de corupt date 11 March 2017 21:01 0

În articolul din Der Spiegel citat de Digi 24, Kovesi este prezentată ca o eroină a românilor, persoana care conduce instituția care se bucură de cea mai mare încredere în rândul po******ției. Jurnalistul Keno Verseck amintește că și tatăl Laurei Codruța Kovesi a fost procuror și că șefa DNA a făcut baschet de performanță. După mai multe detalii din viața personală și profesională a lui Kovesi, ziaristul german citează site-ul de satiră Times New Roman, cu o glumă despre Kovesi care dimineața bea, în loc de cafea, lacrimi de corupt. Verseck amintește despre tentativele Parlamentului de a-i scăpa de justiție pe unii membri ai săi, dar și despre deciziile CCR care ar fi limitat puterile DNA. http://www.qmagazine.ro/der-spiegel-kovesi-femeia-fata-careia-tremura-romania_314272.html

# Mika Plagiatoare (doar 4%) = eroină date 11 March 2017 21:07 -1

The Telegraph i-a făcut un scurt profil şefei DNA, apreciind că ea este un ''dușman incurabil'', iar pentru susținători Laura Codruța Kovesi este o ''eroină'', ''singura persoană care în cele din urmă a înfruntat elita coruptă și puternică despre care ei cred că a jefuit țara timp de decenii''. Așa o fi... http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/laura-codruta-kovesi--intr-un-interviu-pentru-publicatia-the-telegraph--toti-romanii-onesti-si-care-doresc-o-societate-bazata-pe-corectitudine-si-respect-sunt-puternici-435732

# Eroina l-a dat gata pe Ponta date 11 March 2017 21:14 0

Ciordutza se laudă că l-a dat gata pe Ponta: According to Kövesi, the investigations into the outgoing prime minister lasted about four months, at the end of which he was formally indicted on multiple counts of forgery, money laundering and being an accessory to tax evasion, dating from a period between 2007 and 2008 when he was still a practising lawyer. https://www.theguardian.com/world/2015/nov/04/woman-leading-war-on-corruption-romania

# Așa, tinerilor: SUS 1/4DOKTA! date 11 March 2017 13:53 0

Absolvenți de studii superioare o susțin pe 1/4docta Kovesi (nașa autorilor MAKARENKO + S. GLASER și expert în engleza de baltă - „White coilar crime”). GIP arată că tezaru Lascu a copiat inclusiv greșelile! „Câteva exemple: – Paragrafele începând cu „Crima organizată poate fi percepută …” de la paginile 21-24 sunt plagiate integral, inclusiv greșeala din nota de subsol nr 16, unde lucrarea „White collar crime” apare ca „White coilar crime”. Greșeala se repetă și la Bibliografie... – Paragrafele începând cu „Potrivit doctrinei dreptului internațional …” de la paginile 26-28 sunt plagiate integral, inclusiv greșeala de a-l numi „Ștefan Glaser” pe profesorul polonez Stefan Glaser. www.propatrialex.ro/revista/PPL-2010-nr2.pdf

# Mika Plagiatoare respinge acuzele de plagiat date 11 March 2017 21:31 0

Suferind de "exces de atenție, față de sine" (Cioran), Kovesi făcu pierdute cele 60-80 dischete de la dosar cu înregistrări Stolo&Udrea, obținînd prăpădirea unor articole din EVZ patronat de Udrea. Verificați: pagina nu a fost gasita - http://www.evz.ro/kovesi-respinge-acuzele-de-plagiat-982148.html

# De ce pociși numele bietei autoare, Ciordutzo? date 11 March 2017 21:43 0

Un cuplu însă se detaşează din această imensă gaşcă a „hoţilor de inteligenţă”: Petre Tobă, ministrul de Interne, şi Laura Codruţa Kövesi, şefa DNA. Pe cei doi înalţi funcţionari ai statului nu-i uneşte teza de doctorat, ci felul în care au pocit numele autorilor din care spun ei că au citat! Apud Petre Tobă Astfel, în teza lui de doctorat, Petre Tobă a trecut la Bibliografie doi autori inexistenţi care par a fi fraţi: „APUD STIGLITZ JOSEPH” şi „APUD BARRY BUZAN”, ei fiind trecuţi unul după altul într-o presupusă ordine alfabetică la litera „A”, ca şi cînd numele lor de familie ar fi fost „Apud”... http://gandeste.org/general/acuzatiile-de-plagiat-de-la-toba-la-kovesi-sau-de-la-apud-la-tamam-2/72475

# Tamam... „E o teză valoroasă” date 12 March 2017 17:04 0

Supărat că în ciuda eforturilor sale („Am citit teza, am analizat-o cu creionul în mână şi opinia mea este că nu a plagiat”), nu a reușit să dezlege enigma împerecherii contra firii slavone Tamam + Makarenko, ditamai expertul Mateuț îmbrățișează opinia euroflașnetei - „S-a urmărit denigrarea sistemului judiciar”. hă, hă

# Prof. univ. dr. Radu Chirita recunoaște date 12 March 2017 17:26 0

"Sunt pasaje care au fost plagiate... Doamna Kovesi nu a adus nimic original... Mie mi s-a parut foarte subtire... Daca era vorba de o idee originala, pot sa inteleg un mobil pentru care o furi. Dar cand furi ceva in introducere, nu pot sa inteleg de ce... Plagiatul e o forma de a fura ideile altuia", luju.ro

# Allicia Lucetti date 12 March 2017 19:24 0

Albirea lui Kovesi, facuta cu cateva zile inaintea alegerilor, a mai ridicat PSD cu 5 %. Ne-au luat de fraieri si noi i-am pedepsit! Distrugerea carierei dr. Brunei ne arata ca e urgenta nevoie de o lege a raspunderii celor din justitie! Procurorul nu e Dzeu pe Pamant!

# DNA, iesi cu ERATA! date 12 March 2017 19:27 0

DNA să iasă repejor cu erata la Comunicat DNA nr. 1230/VIII/3 din 27 septembrie 2016 - „Nu am plagiat.” cu procentul dovedit fără tăgadă :P :P :P

# în fruntea DNA se află o impostoare? date 11 March 2017 21:52 +1

„În 2016, Codruţa Kovesi şi-a permis să ridice telefonul de convorbiri operative şi să sune un demnitar înalt al statului român, ameninţând că vor fi arestări dacă se va continua analiza tezei sale de doctorat. Este mai degrabă o reacţie la faptul că Kovesi, Coldea şi alţii încearcă să elimine pe cineva care ştie din substraturile statului. S-ar putea să aibă surprize. Poate vor apărea şi alte acuze, cum ar fi valize de bani sau spălări de bani. Ar trebui să se autosuspende din funcţie. E timpul să aflăm dacă în fruntea DNA se află o impostoare sau o doctorandă în drept”, a spus fostul preşedinte BASESCU

# Ar fi normal ca presa... date 12 March 2017 17:34 0

Ar fi normal ca presa să ducă o întreagă campanie prin care să ceară reexaminarea tezei de doctorat a Codruţei Kovesi. Care presă? Presa are drept patroni cetăţeni care se tem de moarte de DNA sau care încearcă să se pună bine cu Codruţa Kovesi, în speranţa că DNA nu va da peste ei. Din acest punct de vedere, întrebarea va rămîne fără răspuns. Asemenea întrebării Cine a tras în decembrie 1989? evz.ro

# jurnalistă, amenințată date 12 March 2017 19:17 0

„După ce săptămâna trecută am publicat textul în care am arătat care sunt elementele care nu stau în picioare în apărarea folosită în 2012 de Laura Codruța Kovesi în fața acuzațiilor de plagiat, m-am trezit în fața celor mai detestabile acuze posibile venite din cele mai diverse zone, de la prieteni reali și virtuali, de la cunoscuți și mai ales de la necunoscuți. De la femeia curajoasă, care scrie despre mafia plagiatelor, m-am trezit că sunt unealta infractorilor care duc un război personal cu șefa DNA”, scrie jurnalista, pe Facebook.

# adevăru supără date 12 March 2017 19:57 0

Iata dezvaluirea jurnalistei Emilia Sercan privind concluziile Comisiei de Etica de la UVT: „Sesizarea de plagiat formulata de Grupul de Investigatii Politice (GIP) cu privire la teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi este 'partial indreptatita si fundamentata' - aceasta este una dintre concluziile Comisiei de Etica a Universitatii de Vest din Timisoara (UVT), au declarat pentru PressOne surse din conducerea UVT. Sesizarea GIP viza circa 4.000 de randuri din totalul de 11.000 de randuri ale tezei intitulate 'Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal', cu care procurorul-sef al DNA a obtinut, in 2011, titlul de doctor in Drept. Potrivit surselor noastre, Comisia de Etica a UVT a constatat ca exista similitudini cu lucrari ale altor autori in cazul a peste 500 de randuri din cele 4.000 vizate de sesizare.”

# Tolba cu săgeți a tezarului Lascu date 11 March 2017 22:09 0

În capitolele 2, 3 și 4 ale tezei sale de doctorat, Laura Codruța Kovesi a plagiat masiv cartea „Traficul de ființe umane. Infractor. Victima. Infracțiune" scrisă de o echipă condusă de profesorul Gheorghiță Mateuț și publicată în anul 2005 la Editura Alternative Sociale din Iaşi. De exemplu, subcapitolul II.3.2.1 al tezei lui Kovesi plagiază în întregime subcapitolul 4 al Capitolului 1 al lucrării lui Mateuț. Kovesi nu a pus ghilimele, nu a citat, nu a pus vreo notă de subsol. A încercat însă să-și ascundă furtul prin mici modificări aduse textului original. În loc de „noua configurație a Europei" cum apare în textul original, Kovesi a scris „noua dimensiune a Europei"; în loc de „scoate în evidență pericolul" cum apare în textul original, Kovesi a scris „evidențiază pericolul"; în loc de „se impune astfel" cum apare în textul original, Kovesi a scris „s-a impus astfel"; în loc de liniuțele care apar în textul original, Kovesi a pus săgeți.

# Cetateanul date 12 March 2017 20:01 0

Stiti ce este mai socant? Ca Lulutza si ai ei se luptau cu "plagiatorii" care, chipurile, nu faceau lucrari stiintifice prin puscarii. Chiar a deschis dosare pentru asta. Pai oamenii aia erau aruncati de ea prin beciuri, unii pe nedrept, si incercau sa faca tot ce puteau sa scape mai repede din iadul acela. Si macar ca citeau si copiau de pe la altii si tot era bine. Ea, in libertate, pentru onoruri si marire, a copiat cu nesimtire si nimeni nu ii face nimic: ramane in continuare in cea mai "smechera" functie, nici vorba de dosare deschise. Chiar in halul asta a ajuns Romanica sa nu fie in stare sa "produca" un procuror normal la cap, neplagiator si fara "party - pris"- uri cu diversi politicieni? Unul care sa poata conduce onest si nepolitic DNA-ul? Chiar in halul asta e tara asta? Ca doar n-a ales-o nimeni in functia aia. I-au dat-o unii (ciolanis si sistemul) moca. Cumplite vremuri!

# de ce respect plagiatu date 11 March 2017 21:33 +1

Colegii de la ZiuaNews au mai descoperit un plagiat de-al doamnei Procuror General al Romaniei, Laura Kodruta Covesi. Este vorba de cartea „Arestarea preventivă. Aprecierea pericolului social concret pentru ordinea publică. Hotărâri CEDO. Practică judiciară”, scrisa in colaborare cu Dana Tițian și Daniela Frăsie. Un capitol este dedicat si miscarii lui Gregorian Bivolaru, MISA, parte a miscarii mondiale anti-umane New Age. Fostii mei colegi de la ziarul ZIUA publica mai multe fragmente care dovedesc noul plagiat al doamnei Kovesi. Eu unul, insa, o felicit! Pentru ca, in cercetarea ei despre MISA, a plagiat de unde trebuie si nu de la colega sa, ma rog, fosta sa colega, procuroarea pedelisto-comunista Monica Macovei, membra a MISA si a Asociatiei Homosexualilor (AH – ACCEPT). http://roncea.ro/2012/07/11/de-ce-respect-plagiatul-doamnei-laura-codruta-kovesi-un-plagiat-contra-misa-si-a-miscarii-new-age-din-parintele-dan-badulescu-fostul-chitarist-la-sfinx-si-rosu-si-negru-felicitari/

# Mika Plagiatoare are alergie la ghilimele date 11 March 2017 21:45 0

Kovesi a copiat fără să folosească ghilimelele sau să indice sursele, lucrări cunoscute în domeniu, studii din reviste de specialitate, strategii guvernamentale, dar şi referate disponibile pe internet, pe site-uri specializate. Procurorul general a copiat inclusiv lucrări disponibile pe site-uri precum:http://www.referate-scolare.ro/, http://www.referat.ro/, http://6profu.ro, http://facultate.regielive.ro/etc.

# tezaru LASCU&BIBLIOGRAFIA ASCUNSĂ date 12 March 2017 17:22 0

Să fi intrat miss Lascu în coliziune cu „Aceasta este o faza a cercetarii bibliografice la care tezarul însusi trebuie sa devina bibliograf, sa fie capabil sa foloseasca orice sursa ascunsa de informație (trimiteri, note, bibliografii ascunse, etc.)” și a crezut că bibliografia trebuie ascunsă? O bibliografie ascunsă e altă mîncare de pește. Așa numitele bibliografii ascunse = referințe bibliografice la fine de capitol or carte.

# țopisme cu pretenții date 11 March 2017 21:57 +1

Țopisme de dragul Luluței Ciordutza: Ciolannis: „Am observat că mi-au fost răstălmăcite cuvintele. Eu n-am spus că nu sunt indicii. Eu n-am avut indicii.” Ciolos: „Ar fi pacat ca functionarea unei astfel de institutii sa fie afectata de atacuri la persoana”. Pruna ne-a fericit - reinvestirea Luluței fiind „singura soluție de bun simț”. G. Mateuț: „S-a urmărit denigrarea sistemului judiciar”. H. Dumbrava: „Tinta scrisorii deschise nu e ambasadorul SUA, ci DNA si doamna Kovesi... E exagerata pretentia celor doua asociatii de a vorbi in numele judecatorilor”...

# Mr K vrea să ne prostească date 11 March 2017 22:02 0

Ambasadorul SUA denigrează GIP! Ambalînd șmecherește plagiatul LULUȚEI - „Daca exista vreo pata” - Mr K vrea să ne convingă de unde i se trage: „Ca procuror şef al DNA, a trimis la închisoare nişte oameni destul de puternici.” Plagiatul a fost dovedit din 2012 și nimeni din grupul GIP nu a fost răsplătit cu pîrnaie :P

# Mr K e tufa de VENETIA in drept date 12 March 2017 17:19 0

Klemm a absolvit Indiana University cu o licență în economie și istorie și Stanford University cu un masterat în Politici internaționale de dezvoltare (wikipedia). Dar e la zi cu realizările mărețe ale Luluței . Normal că e poftit la ședințele festive ale DNA, dar vai, pleacă cu bazaconii în cap, deși se învîrte prin lumea bună a (in)justiției române.

# Mr K prostit de Ko date 11 March 2017 22:05 +1

Mr Klemm a fost indus în oroare, pardon, eroare de protejata sa. Kovesi trînti cu mucii în fasole într-un interviu acordat publicatiei austriece Der Standard unde a afirmat ca Directia Nationala Anticoruptie ar putea fi nevoita sa aresteze toti medicii si profesorii inainte de a se lua masuri impotriva coruptiei.

# Mr K e contrazis de un profesionist date 11 March 2017 22:07 +1

Mr K a picat în fund de admirație: „Ca procuror sef al DNA, a trimis la inchisoare niste oameni destul de puternici.” Fostul sef al US Secret Service pe Europa de Est, Darren White: „Deseori oamenii pe care ii vezi anchetati de DNA, DIICOT sunt tinte politice... Acele structuri, SIE si SRI, sunt deseori folosite in scopuri politice”. Dupa cateva ore de tacere, Binomul si-a revenit si a pus cainii maidanezi sa schelalaie la americanul care a rupt lanturile omertei. Cica a fost dat afara din Serviciul Secret american, n-a plecat la cerere. Daca a stat 5 ani in România intr-o functie speciala, in cadrul Ambasadei, omul este bine informat despre realit​a​tile din tara noastra. Nici nu mai conteaza ca nu mai este functionar american.

# plagiat: articol pus la index date 11 March 2017 21:37 +1

Ne pare rau! Pagina nu a putut fi gasita!http://www.qmagazine.ro/laura-codruta-kovesi-plagiat-teza-de-doctorat-dovada__trashed_325377.html

# s-a trezit MATRAFOXATU date 11 March 2017 21:39 +1

„Şi Coldea, şi Kovesi au muşamalizat propriile lor plagiate. În 2013, când am nominalizat-o, nu ştiam. Ştiam doar că în 2011, când s-a dus la Timişoara să susţină doctoratul, s-a dus cu mare alai, cu generalul Coldea, cu George Maior. Acum fac o mulţime de legături. Din păcate nu le-am făcut la momentul potrivit (…) Am avut informaţii, dar nu probe, din 2014. Astăzi vă confirm că ştiam că Mihnea Costoiu a scris raportul de neplagiat şi că s-a alergat prin ţară după nişte semnături” - T. BASESCU

# interpelare inoportună date 11 March 2017 21:49 +1

Senatorul VM a cerut verificarea acuzațiilor de plagiat, 7 sept. 2016. El fu premiat cu dosar penal pt. publicistica sa: 'Fara Codrut si Codruta. Demiterea procurorului general al Romaniei si a procurorului sef al DIICOT','Laura Codruta Kovesi, procuror general din mila si mita portocalie', 'Cum s-au impartit parchetele in 2013', 'Controlul statului si al societatii in regimul Basescu', 'Daca procurorul sef al DNA n-ar fi trecut dreptul constitutional ca voda prin loboda', 'Autosesizarea si sesizarea PICCJ, DNA si DIICOT in legatura cu marea coruptie si crima organizata in perioada 2006-2012', 'Justitia si integritatea, pe mainile odraslelor opresiunii ceausiste', 'Verificarea si sanctionarea abuzurilor in cazul Mariana Rarinca'...

# BBW Ko e damă bine date 10 March 2017 19:02 +1

„Kovesi e atacată pentru că arată bine”! Să te c... de rîs. O spune un redator șef cu pretenții, nu o baragladină de tractir ce-și apără prestatoarele de sevicii. "Big Beautiful Woman" (commonly abbreviated as BBW) is a euphemism for an overweight woman and is frequently used in the context of fat fetishism. Wiki

# Cucuveaua mov croncăne - ”Sunt decorată” ... mi s-a dus buhu date 11 March 2017 14:26 +1

Pîrîta Ko se dă măreață la proces: „In al doilea rand, doamna presedinta, sunt un om care tot ce a obtinut in viata profesionala, a obtinut prin munca. Sunt decorata de presedintii a doua state.”, 16 oct. 2015. :P :P :P

# nu era de dama bine munca de jos date 11 March 2017 14:43 0

Interviu în Psychologies: „ascultam muzica po******ra, atunci cand lucram la Bruxelles”. Ce sau pe cine? A încasat în fiecare luna în care a stat la Bruxelles un salariu de aproximativ 3.600 de euro. Pe lângă indemnizație, statul român a mai cheltuit alți aproape 1800 de euro, reprezentînd cheltuielile cu transportul și chiria lunară pentru locuința procuroarei. În total, 32.562 euro. Ministerul Afacerilor Externe a refuzat sa comunice ce făcea, invocând caracterul clasificat al activității desfășurate de membrii misiunilor diplomatice. Sinceră, senora Julia a scris pe poza cu Ko&Mihnea Motoc: “golden exile”.

# BBW Ko, umor involuntar date 11 March 2017 22:00 +1

“Si fratele meu a avut probleme”. La cateva secunde dupa ce a rostit aceste cuvinte, Kovesi a adaugat: “I-am zis sa se duca la sefa lui, ca stie cine sunt”. Bună gluma dînsei: "Totdeauna sunt corecta in ceea ce fac” :P http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/filaj-la-clubul-vault-laura-codruta-kovesi-s-a-intalnit-la-o-terasa-din-centrul-vechi-al-capitalei-cu-doi-barbati-cu-care-a-discutat-despre-dosarele-referendumului-kovesi-a-pronuntat-numele-fostilor-ministri-ioan-rus-si-victor-paul-dobre-si-a-vorbit-despr

# SILE SPERIATU date 10 March 2017 19:06 0

LULUȚA CIORDUTZA e damă trăsnet dar sindromul 2D („Cea mai mare satisfactie a mea este sa arestez si sa trimit la puscarie”) de care suferă o face incompatibilă cu profilul DNA ;-) .

# DNA arestează? date 10 March 2017 19:43 +3

A trîntit fără jenă cu mucii în fasole că DNA ... ARESTEAZĂ în interviu la străinezia iar la intern și-a luat un angajament strașnic: „Procurorul sef DNA Laura Codruta Kovesi a declarat ieri intr-un interviu la Radio Romania Actualitati ca “vom aresta si 1000 de oameni daca trebuie”. Mai pe seara, Kovesi a reevaluat : a declarat ca Digi ca “daca e nevoie, arestam si 10.000 de oameni”. Ce sa zic? De 10 ori mai eficient, in doar cateva ore… http://radu-tudor.ro/kovesi-arestam-10-000-nu-1000/

# DNA nu arestează date 10 March 2017 20:39 +5

"Nu arestează pe nimeni procurorii! Procurorii te duc la arest, după care judecătorul decide dacă vei rămâne în arest sau nu” - CTP. Tot procurorii sunt cei care aresteaza si pe judecatori, asa ca judecatorii au doar o sarcina de functionari cu manecute, adica sa copieze pe alte formulare ce au scris deja procurorii si, eventual, sa mai faca o munca de "cap limpede" adica sa mai corecteze niste virgule, vreun articol cu numarul citat gresit din graba, din astea! Nu "decid" ei nimic, treaba a fost analizata si decisa dinainte de cine trebuie, de la Organe.

# Ko suferă și de sindromu Mesia date 11 March 2017 14:04 0

A în­ceput cumva Kövesi să sufere de „sin­dro­mul Mesia“? Adică, a început să creadă, ca mulți alții, desigur, că fără ea țara e pierdută? Că rolul ei în această lume și în acest moment este unul istoric? Aparent, pare că, dimpotrivă: atrage mereu atenția că DNA nu poate singură curăța România de corupție, că e indispensabilă implicarea cetățenilor. Simplă retorică și strategie de război sau reală credință, scrie redactorul șef adjunct al revistei 22, Andreea Pora. http://www.flux24.ro/andreea-pora-kovesi-sufera-de-sin%C2%ADdro%C2%ADmul-mesia/

# 2 ouă negre date 10 March 2017 20:09 +6

Procurorii condusi de Laura Codruta Kovesi s-au ocupat de puii si curcanii primiti de medici de la pacienti, de rochiile, caprele si strutii judecatorului CCR Toni Grebla - saltat de DNA la cateva zile dupa ce Curtea Constitutionala a intors a treia Lege Big Brother mult dorita de SRI - si de operatiunea "Guvernul meu" prin inculparea premierului Victor Ponta pentru fapte pretins comise acum 8 ani.

# DNA monitorizează intimitatea șefei date 11 March 2017 12:56 0

Deși nu are în atribuții, DNA ne amenință cu comunicatu' de ne legăm de amorul ghebos al boassei: „Simpla imprejurare ca, de-a lungul timpului, am avut relatii personale cu persoane angajate la o societate comerciala nu poate sa afecteze impartialitatea sau legalitatea unui dosar instrumentat de colegii mei din cadrul DNA. Orice fel de atacuri defaimatoare la adresa mea, inclusiv a vietii mele personale, vor impune un demers ferm, prin folosirea cailor legale”.

# John Doe date 10 March 2017 18:04 -11

Uite care e treaba, e clar ca se fac abuzuri la DNA, dar isi permit sa faca aceste abuzuri pentru ca stiu cu cine au de a face. Spre exemplu eu nu am niciun interes in nici una din parti, ca cetatean al acestei tari ma intereseaza sa o ducem mai bine, sa nu se fure din banii publici. Fiind realist imi dau seama ca acest lucru este imposibil pentru ca altfel nimeni nu si-ar mai dori sa vina la putere, nici un primar din tara asta. De ce? Pentru ca asa s-a impamantenit de-alungul anilor, cine vine la primarie, trebuie sa fure, altfel e prost. In mod normal ar trebui sa fie o mandrie sa reprezinti comunitatea. Procurorii nu fac exceptie pentru ca si ei se trag tot din neamul asta, asa ca pana nu ne vom starpi cu totii de flagelul coruptiei, inclusiv spaga la medic si la diferiti oameni din administratie nu se va schimba nimic. Pe de alta parte nu cred ca cei din DNA ancheteaza nevinovati, sau cel putin asa vreau sa cred. Daca fac asta, e foarte grav si urat si se va intoarce impotriva lor

# Kovesi vrea să facă politică? date 10 March 2017 18:47 +4

”Dacă doamna Kovesi vrea să facă politică să facă politică, dar nu din postura asta. La fel și domnul Lazăr” a conchis Mircea Badea.

# „ursu joacă de nevoie” date 10 March 2017 19:13 +3

Dl Lazăr nu vrea să facă politică, vrea doar să nu i se tragă scaunul de sub fund, să nu cumva să i se redeschidă dosarul... A văzut destule „fete mari” (apud Ioan Rus) mărșăluind, călăuzite de mascați, spre TURNUL DE FILDEȘ unde-i așteaptă nerăbdătoare domnița Laurika, făcîndu-le ochi dulci :P . http://infobrasov.net/scheletii-din-dulapul-procurorului-general-augustin-lazar/

# penalu Lazăr n-are chef de „polemici publice" date 13 March 2017 11:51 0

Intrebat de presa daca are in intentie o demisie, procurorul a raspuns raspicati: "Va spun doar atat. NU si nici nu intru in polemici publice", notează Ziare.com.

# tractorist pe tarlaua justiției date 13 March 2017 12:47 0

Acest neica nimeni are nu numai figura dar și apucăturile evidente de tractorist pe tarlaua justiției. Pe el îl interesează doar la ce adâncime să ascundă adevărul pentru a nu fiu cunoscut de ceilalți și a pregăti un NUP. În rest un tip insipid, inodor, necizelat și insignifiant la care și laudele curg ca bolovanii în prăpastie.

# NU LAZARICA E „ZDREANTA” date 13 March 2017 13:01 0

NU LAZARICA E „ZDREANTA” - Procurorul General Augustin Lazar anunta fericit ca nu despre el vorbea procurorul DNA Mircea Negulescu... luju.ro

# “Este nepoliticos sa veniti neanuntati...” date 13 March 2017 13:11 0

Senatorul Serban Nicolae a dat-o afara din sala pe procuroarea Irina Kuglay trimisa de Procurorul General Augustin Lazar sa vegheze dezbaterile pe OUG 14/2017 pentru abrogarea OUG 13/2017: “Este nepoliticos sa veniti neanuntati... Faptul ca incercati sa imi explicati ca este un lucru firesc sa va autoinvitati la Comisia juridica ma face sa cred ca aveti alte ganduri. Nu avem nevoie de supraveghere”, luju.ro

# Edelweiss - Nedumirit de Bukowina date 13 March 2017 13:13 0

Bravooooo! Să învețe și acești Voitin-Voitinovici de rit neo-securist că singura funcție judiciară ce le este dată în competență este funcția judiciară a urmăririi penale. Iar după întocmirea rechizitoriului și sesizarea instanței, procurorul DOAR PROMOVEAZĂ acțiunea penală. Să bage odată la căpățână acești „prozatori” neobrăzați din Ministerul fără minister să nu-și mai bage nasul în oalele puse pe spuza altor funcții judiciare sau pe vatra altor puteri constituționale. Să-și vadă de lungul nasului!

# Lazar a inceput sa faca ambasadelor cu ochiul date 13 March 2017 13:31 0

Lazar a inceput sa faca ambasadelor cu ochiul. Lazar a analizat situatia Justitiei din Romania si lupta anticoruptie cu ambasadorul Sloveniei la Bucuresti. Ce cauta un magistrat sa se intalneasca cu un reprezentant politic al unui stat strain? Viitorul ministru al Justitiei trebuie sa interzica magistratilor sa discute cu politicienii straini problemele interne ale tarii! luju.ro

# „iniţiativa unei proceduri lăuntrice individuale” = 2CIU date 13 March 2017 11:57 0

”Zilele următoare voi avea discuții cu procurorul general al PIICJ, Augustin Lazăr, și separat cu procurorul-șef de la DNA, Laura Codruța Kovesi”, a spus ministrul Justiției, Tudorel Toader, duminică, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3. Apoi, ”voi face și o evaluare a lor. După evaluare, voi stabili măsurile pe care le voi lua”, a adăugat ministrul Toader. Ministrul Justiţiei a lăsat de înțeles că nu exclude nici o demisie a celor doi. "Eu nu exclud, ca în lipsa unei proceduri declanşate de mine, să aibă dânşii iniţiativa unei proceduri lăuntrice individuale privind modul în care s-au poziţionat la dispoziţiile legale, constituţionale", a spus Tudorel Toader. Întrebat cam în cât timp estimează că va lua o decizie, șeful de la Justiția a răspuns: ”Cred că maxim 10 zile - două săptămâni”.

# prokuroru ceaușist date 13 March 2017 12:07 0

„Chiar daca Procurorul General si-a inceput si si-a desfasurat multi ani cariera de procuror in Prokuratura comunista ceausista, in prezent sistemul de valori constitutionale este complet diferit", av. C-L. P

# Procurorii comuniști au 2 clase peste milițieni date 13 March 2017 12:10 0

Procurorii comuniști au 2 clase peste milițieni întrucât ei NU răspund în fața nimănui pentru fărădelegile, abuzurile, enormitățile și încălcările repetate și grosiere a legilor. Mărțișor de la DODI

# jenant&penibil concomitent&în același timp date 13 March 2017 12:42 0

Lazăr se străduie să fie penibil: Lazar a avut cel mai jenant discurs de la bilantul DNA. Pana si Laura Kovesi a parut stanjenita de laudele pe care i le tragea Lazar. luju.ro

# Lazăr e atras de „activitatea de legiferare” date 13 March 2017 12:18 0

Nu este suficient ca PICCJ sa treaca sub tacere cuvintele "In activitatea judiciara", scrise clar si expres in Constitutie (pe modelul secretului lui Polichinelle), pentru a pretinde ca rolul constitutional al Ministerului Public de a reprezenta interesele generale ale societatii si de a apara ordinea de drept, precum si drepturile si libertatile cetatenilor, s-ar putea in vreun fel exercita si in activitatea de legiferare, cu uzurparea rolului constitutional al altei autoritati constitutionale si cu violarea principiului separatiei puterilor in stat. Intr-un stat de drept si democratic (art. 1 alin. (3) din Constitutie), bazat pe suprematia Constitutiei si pe respectarea legii (art. 1 alin. (5) din Constitutie), nimeni nu este mai presus de lege (art. 16 alin. (2) din Constitutie), nici macar procurorii. Av. C-L. P.

# soso date 13 March 2017 13:17 0

Procurorii si judecatorii fac legile in tara asta? Ei sunt cei care le aplica, ce sa-mi comenteze nu stiu ce procuror general sau de care o mai fi ce sa scrie intr-o lege, ei sa aplice corect legea dar de asta nu sunt capabili.

# roman satul date 13 March 2017 13:38 0

Asta mai instrumenteaza vreun dosar, ca vad ca se tine toata ziua de politica, vrea sa faca legi? Uite ca-i spun eu, instrumenteaza taierile ilegale ale padurilor!

# seful Parchetului General nu cunoaste si nu respecta... date 13 March 2017 12:22 0

Grav, foarte grav ca seful Parchetului General nu cunoaste si nu respecta actuala Constitutie !!! Invatamintele din cei 7 ani de prokuror comunist, la fel ca si cele din cei 7 ani de acasa, si-au spus cuvantul, intrandu-i in reflex. Fragment, Pif, 2 martie 2017 07:57

# „fapte penale concrete care de fapt au fost facute” date 13 March 2017 12:25 0

„Procurorul General Augustin Lazar s-a antepronuntat in dosarul privind OUG 13/2017 si a dat indicatii procurorilor: „Eu am vazut dosarul... Va spun ca sunt fapte penale concrete care de fapt au fost facute”. Lazar s-a oferit sa puna la dispozitia CSM un dosar aflat in faza secreta. Legea 303/2004 stabileste clar: „Procurorii nu isi pot exprima public opinia cu privire la...cauze cu care a fost sesizat parchetul”. luju.ro

# penalu Lazăr dă lecții date 13 March 2017 12:58 0

Lazăr e mînuit de Mika Plagiatoare (doar 4%). „Din înregistrările SRI Hunedoara depuse la dosarul penal instrumentat de DNA București, dar și din alte documente și declarații, a rezultat foarte clar că procurorul Lazăr este implicat într-un act de corupție. N.B. Din coroborarea dovezilor s-a ajuns la concluzia că dosarul poate fi soluționat cu trimiterea în judecată a lui Augustin Lazăr în stare de arest!” http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/augustin-lazar-numit-procuror-general-desi-avea-dosar-penal-la-dna-50064.html/

# XXX date 13 March 2017 12:28 0

Cat de varza mai e si tataie asta, daca dupa o viata de motait pe scaunul de procuror n-a inteles macar un principiu elementar cum cel ce consacra interdictia de a te antepronunta. Cata lipsa de bun simt ii trebuie sa mai stea cocotat acolo sus, acum când e clar ca nu e decat un diletant de provincie ce n-are nimic de-a face cu profesia de magistrat.

# Alba date 13 March 2017 12:37 0

Dl procuror general vorbeste limba romana arhaica? Sau ceva dialect necunoscut? Ca romana literara nu e, in nici un caz. Vad ca si-a formulat concluziile, inainte de finalizarea anchetei. Si le sustine sus si tare. Dar nu ma mir ca nu intelege legile, sunt scrise in alta limba decat cea pe care o utilizeaza. Cat poate fi de penibil pentru noi toti sa avem asa personaje, fara etica, fara cultura, autosuficienti, in pozitii cheie.

# pt. polemică îți trebuie VERB nu bîlbe date 13 March 2017 12:33 0

Agustin Lazar: S-ar putea interpreta si in acest sens. Sa fie timorati procurorii care au inceput o ancheta penala pentru fapte concrete, fapte concrete, eu va spun ca am vazut dosarul si as fi dori colegii care apreciaza dosarul sa il vada pentru a putea aprecia. Va spun ca sunt fapte penale concrete care de fapt au fost facute...

# Kovesi cîntă, ursu dansează date 13 March 2017 12:55 0

„Augustin Lazar s-a asezat in siajul doamnei Kovesi si au facut un tandem nefericit...”, zice Băse. Bietul Lăzărică nu crede în învierea sa și-și știe prea bine scheleții din dulap ;-)

# de ce si-au arogat drepturi neconferite de lege? date 13 March 2017 12:01 0

„de ce si-au arogat drepturi neconferite de lege si au facut declaratii publice in momente sensibile”? Din ... AROGANȚĂ :P :P :P

# atracția tinichelelor de la ambasade date 13 March 2017 13:21 0

„Mint cu nerusinare in presa internationala despre tara lor... Kovesi si domnul Procuror General s-au bagat de partea celor care vor sa faca Romania fara capacitate de negociere intr-un moment de repozitionare in interiorul UE... Probabil le sunt mai dragi decoratiile de la alte tari, decat cele ale statului roman”. Băsescu

# Pentru ei nu exista reguli, nu exista separatia puterilor... date 13 March 2017 13:28 0

„Pentru ei nu exista reguli, nu exista separatia puterilor in stat, exista doar dominatia lor suprema... DNA si Ministerul Public trebuie conduse de oameni integri, care sa nu faca nici jocurile SRI, nici ale politicienilor... Daca punem pumnul in gura presei, asa cum incearca Augustin Lazar, cine va mai semnala abuzurile care se fac in Justitie?” Presedintele Partidului Ecologist Roman, Danut Pop

# Andrei Muresan date 10 March 2017 18:56 +6

Cum sa fie terminata!? Iresponsabilul national, Wiermer, sta ascuns sub fusta baragladinei si nu o va demite cat va fi presedinte, caci are probleme mari si urate cu meditatia si casele.

# Ko terminată/neterminată? date 10 March 2017 19:16 +5

De ce cobiți, Mr Muresan? Un pik de optimism, acolo, ar fi binevenit...

# pușcăriabila LULUȚA date 12 March 2017 19:44 0

COLDEA SI KOVESI POT LUA PANA LA 20 ANI DE PUSCARIE – Avocatul Sergiu Andon arunca bomba. PICCJ trebuie sa deschida dosar de tradare dupa dezvaluirile lui Ghita despre intalnirile dintre capii “Binomului SRI-DNA” si sefii statiei CIA... luju.ro

# Denunțătorii sunt de vină! date 10 March 2017 19:50 +1

Denunțătorii sunt de vină! LCK a sărit să-i ajute pe cei din „Partidul meu” să-și desăvîrșească capodopera :P și nu are nici o vină :P .

# Ko face gulaș din termeni de drept date 10 March 2017 20:35 +5

„Potrivit legii, am analizat sesizarea şi am constatat că ea nu întrunea toate condiţiile prevăzute de lege. Ca atare, această sesizare a fost restituită persoanei care a făcut-o. Însă, după câteva zile, una dintre persoanele care a semnat plângerea s-a prezentat personal la DNA, a completat exact aşa cum prevede CPP şi a depus această plângere.”, Kovesi. Un postac: „Este absolut ridicol că la cel mai înalt nivel al DNA se face confuzie între denunț și plângere...”

# partenera de nădejde nu se desminte date 10 March 2017 20:41 +3

Livia Stanciu apreciază că DNA, prin începerea şi apoi extinderea urmăririi penale, a acţionat în urma unei sesizări legale, conformându-se normelor de procedură, situaţie în care activitatea procurorilor este expresia unor competenţe constituţionale proprii, neputând fi identificată, în stadiul actual al anchetei, o imixtiune în activitatea de legiferare specifică Guvernului. http://www.feedler.ro/feed/5595536--livia-stanciu-nu-se-poate-stabili-o-imixtiune-a-ministerului-public-in-exercitarea-competentei-guvernului-de-initiere-si-adoptare-a-oug-13

# RS să ne traducă! date 10 March 2017 20:30 +7

„Ministerul Public susţine că analizează "atent" motivarea Curţii Constituţionale privind existenţa unui conflict juridic între DNA şi Guvern, iar procurorii vor respecta întocmai această decizie.” La ce folosește ANA&LIZA? Să se respecte decizia și BASTA!

# Mariuca date 11 March 2017 14:34 +1

Trebuie acționat urgent înainte ca cei din sistem sa acopere dezvăluirile ilegalităților și abuzurilor cu vreun NOU COLECTIV sau vreo" PARADA" de creiere spălate. . .

# Ipochimen date 12 March 2017 19:40 0

Nu intreba un procuror daca e de acord cu amnistie/gratiere pentru ca-ti va raspunde - invariabil - NU! Nu poti intreba un magistrat daca e de acord cu legea raspunderii magistratilor pentru ca raspunsul va fi la fel de invariabil - NU! (pai, ce-i nebun sa accepte sa fie facut responsabil?!). Parerea mea e ca aceste probleme, ca si altele (vezi rezolvarea articolelor neconstitutionale din codul penal) trebuie discutate si cad in sarcina parlamentului. Si asta, cat mai URGENT!

# Mr Klemm, ai o misiune, nu te-ascunde! date 11 March 2017 14:36 0

Mandatul lui Klemm: 'Când am fost în România am cunoscut o tânără femeie incredibil de curajoasă, Laura Kovesi, și ca ambasador sperăm ca dumneavoastră să vă asigurați că va avea susținerea guvernului român', a declarat Ron Johnson, președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului american. Să ne fie clară prioritatea priorităților!

# Ați cerut punctu de vedere DNA??? date 12 March 2017 17:31 0

Articol scris de jurnalist incorect, nerespectînd Directiva Kovesi - „Dar apreciez la anumiti jurnalisti ca inainte de a scrie un articol cer un punct de vedere, chiar daca ulterior nu sunt de acord cu ceea ce DNA le spune, e important sa aiba un punct de vedere si sa il publice. Aceia sunt jurnalisti corecti”. E pregatit DNA sa aplice DIRECTIVA KOVESI? Vin jurnalistii buluc la sediu or altă dovada de "agerime tulburatoare"?

# Canarul date 10 March 2017 20:31 +2

Nasol la PG. Ce procuror va avea tupeul sa dea clasare cand Lazarica a declarat public ca a vazut el fapte? PS Cat despre partenera de nadejde i se aplica zicerea conf careia in mintea stramba si lucrul drept se stramba

# d i s c r i m i n a r e date 10 March 2017 20:32 +5

DNA a sărit să-i ajute pe denunțătorii din PARTIDUL MEU. Dar s-a rușinat s-o ajute pe femeia nepricepută la denunțul contra lui Coldea. Să nu se interpreteze ca răzbunare a șefei adusă de Co în pragul sinuciderii! ”Este adevărat, domnule general-locotenent Florian Coldea, că de ani de zile ai o relație sexuală cu Laura Codruța Kovesi, lucru arhicunoscut la cel mai înalt nivel din SRI, şi odată a ameninţat că se sinucide când dumneata te-ai combinat cu o tânără extrem de sexy, recrutată ulterior pentru SRI?” http://www.cotidianul.ro/sri-si-acuzatiile-de-mare-coruptie-294478/

# Aha, de aia are amanta-krampon deviații comportamentale date 12 March 2017 16:26 0

Astfel de minciuni sfruntate, în văzul tuturor, precum cele din ultimele sale apariţii publice, nu fac altceva decît să pună problema unor deviaţii comportamentale extrem de periculoase ale Codruţei Kovesi, care reprezintă adevăratul pericol pentru sistemul judiciar! Lucruri pe care le-au subliniat deseori şefii asociaţiilor magistraţilor din România chiar în adrese către CSM sau în luări publice de atitudine faţă de multele devieri de la principiile de drept după care trebuie să se ghideze sistemul juridic de la noi: arestări abuzive, dosare infirmate de instanţe, erori judiciare, telejustiţie, difuzarea pe surse a probelor din dosare aflate în anchetă. http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/filmul-spionilor-black-cube-are-si-o-poveste-romantica-auto-contrazicerile-sefei-dna-laura-codruta-kovesi/

# amor ghebos, dosare cu „malformatii” date 12 March 2017 16:36 0

In naivitatea mea nu am crezut aceste birfe dar, dupa investigatia mea, am inteles ca stie toata presa, tot SRI-ul si stiu toti procurorii ca COKO este o telenovela dimboviteana! E GRAV! Nici macar in republicile bananiere seful operativ al serviciului secret nu sta in pat cu sefa procurorilor, fiindca ies niste dosare cu „malformatii”! Iubirea lor a fost „contra naturii”! Ca civil pot sa accept ca s-au iubit nebuneste, dar trebuia sa-si dea amindoi demisia de urgenta! Stati linistiti! Nu se darima nici Justitia iar procurorii tot ii trimiteau la bulau pe coruptii de pina acum! Justitia nu sta in doi-trei oameni! http://www.nasul.tv/coldea-si-kovesi-o-mare-poveste-de-iubire/

# POT SA UD SI CANAPEAUA, MAMA NU SE SUPARA date 10 March 2017 21:00 +3

Procurorul şef DNA, Laura Codruţa Kovesi a fost devoalată în la un post de televiziune, de fostul preşedinte al României. Traian Băsescu spune că în urmă cu doar o zi, Kovesi alături de mai mulţi procurori, s-ar fi întâlnit în secret. "Şi-a adunat toţi procurorii DNA la Cheile Grădiştei. Cred că e de ieri sau azi. Babele se încurajează între ele.", a spus Traian Băsescu. https://www.antena3.ro/actualitate/laura-codruta-kovesi-data-de-gol-de-traian-basescu-ce-ar-fi-facut-sefa-dna-403214.html

# Ko promovată cu încălcarea legii date 11 March 2017 13:38 0

La numirea în importantul post de Procuror General, nu a existat nicio brumă de competiție și nici nu s-a ținut cont de realizările profesionale (cam inexistente în cazul Kovesi), ci strict de sex și vîrstă, încălcîndu-se O.G. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, sunt discriminatorii prevederile, criteriile sau practicile aparent neutre care dezavantajează anumite persoane, pe baza criteriilor de vîrstă, sex, naționalitate, religie etc.

# Ko fidelizată ca pe vremea lu Stalin date 11 March 2017 13:41 +1

Angajaţi din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, SRI şi SPP susţin că preşedintele Traian Băsescu (alias Zeus) ar fi fidelizat-o şi mani******t-o pe Laura Codruţa Kovesi (dar şi pe alte reprezentante ale Parchetului General) prin invitarea ei în mod frecvent la reşedinţa sa de la Palatul Cotroceni şi prin cuplarea acesteia cu un angajat din Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP), care, pe lângă servicii de conducere auto şi de gardă de corp, îi asigura şi acompaniament sexual. http://www.avertisment.net/despre-cariera-laurei-kodruta-kovesi/

# mită pt. promovarea LCK date 11 March 2017 14:10 0

...pentru promovarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror general al României a fost oferită o mită substanţială de anumite cercuri de afaceri din judeţul Sibiu. Astfel prezintă interes faptul că, în anul 2007, ex-ministrul Vasile Blaga, primul şi principalul susţinător al lui Kovesi în anul de graţie 2006, a primit, conform menţiunilor din declaraţia sa de avere, suma de 1.100.000 RON (circa 330.000 euro la cursul valutar din perioada respectivă) de la doi apropiaţi ai directorului Transgaz, Florin Muntean: 600.000 RON de la Doina Stoia, sora lui Muntean, angajată la SCGN Romgaz Mediaş, şi 500.000 RON de la Valer Crişan, prieten şi asociat cu Muntean la SC Baza Auto de Transport Mediaş, la care deţinea funcţia de director general. Vasile Blaga şi-a trecut aceste sume în declaraţia de avere ca împrumuturi fără dobândă şi cu termen de scadenţă de 10 ani, respectiv la 1.07.2017. Chestionat de presă, Vasile Blaga a refuzat să ofere amănunte...

# 11 întrebări fără răspuns date 11 March 2017 14:12 +2

Cine v-a recomandat-o pe Laura Codruţa Kovesi, în 2005, pentru a fi numită procuror general al României: ministrul justiţiei, Monica Macovei, şi/sau ministrul de interne Vasile Blaga? Ce criterii de performanţă, experienţă, competenţă şi integritate au recomandat-o pe Laura Codruţa Kovesi pentru această funcţie? De ce aţi renumit-o, în septembrie 2009, în funcţia de procuror general al României, deşi Secţia de procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a respins renominalizarea sa (cu 5 voturi contra şi unul pentru)? De ce aţi menţinut-o în funcţie după ce Serviciul Român de Informaţii v-a informat că se află sub urmărire operativă atât soţul său Eduard Kovesi, pentru furnizarea de date şi informaţii serviciului secret ungar, cât şi tatăl său Ioan Lascu, pentru implicare în afaceri cu companiile naţionale Romgaz şi Transgaz?... http://www.avertisment.net/despre-cariera-laurei-kodruta-kovesi/

# Base si principiul nulitatilor controlabile date 11 March 2017 14:17 +1

Conform unor procurori din cadrul PG și DNA, Băse & MLM l-au aplicat în cazul promovării lui Ko & Morar. Potrivit acestui principiu, în funcțiile cheie din instituțiile fundamentale ale statului au fost promovate persoane mediocre profesional, obediente și șantajabile, relativ tinere și originare din provincie, pentru a putea fi controlate și mani******te. Simptomatic este că, datorită obedienței manifestate, Băse a renominalizat-o pe Ko în funcția de procuror general al României în 2009, deși CSM (autoritatea supremă și reprezentatitvă a justiției din România) a respins categoric renumirea sa (cu 5 voturi contra și 1 vot pentru). Băse & Co au impus-o, cu ajutorul US EMBASSY, pe Ko în funcția de procuror șef al DNA în 2013, reușind să înfrângă opoziția inițială a premierului. meritocratia.ro

# Edelweiss - Photoshopist de Bukowina date 10 March 2017 22:15 +8

Păcat că mi-am pus căpăstru la blog*, că imediat postam pictura Lulutzei în seria „Când sonorul îl punem noi”. Dar, făcând apel la imaginarul cetitorilor, se poate vedea cam așa: Lulutza în poziția epică „Rugăciunea unui drac”. În dreapta sus, într-un baloon translucid, imaginea lui Florien al II-lea „leta se Moa” cu plete aristocratice, pe post de Sburător mitologic. Iar orația elegiacă a Lulutzei identică celei a lui EmineM: „Și te-ai dus, dulce minune, / Ș-a murit Binomul nostru / Florian-albastru! florian-albastru!... E atât de trist în lume!” // * l-am închis fiindcă n-aveam vieweri decât un tâNpit sergent-major de miliție cu grad de subcomisar, sebi și cătălin - gemeni de bombardament judiciar - prosecutori Licențiați de Ziua a Șaptea la Sfredelu Haret ș-un tehnician SRI care înainte de cooperativa „Ochiul și Timpanul” a fost tractorist la Sovhozul din Pătârlagele.

# zn-zn*!* date 10 March 2017 22:59 +13

Pentru cei care mai au neuroni reactivi ia o subtila paralela, si sa ne inchipuim ce mesaj inept ar citi(daca...) tolomacul Jochan-Nicht, sau sosiile lui securistoide la dibla(LcK, AL): - Pentru "romanii meii"(in care am mare incredere), sa stie(!) la ce foloseste mani******rea maselor cand: - in 1945, la o demonstratie po******ra de adulare a guvernului Groza(dr. P.), propagandistii infiltrati dadeau tonul cu "jos fascistii!", iar cei mai din urma, prin ecou, au preluat-o cu "jos farmacistii!???

# marian bucuresti date 11 March 2017 03:05 +1

Demiterea din orice functie a statului roman!Aceasta persoana in orgoliul sau a distrus destine,punand mai presus de orice bolnav de glorie si prea marire!

# nae girimea date 11 March 2017 07:25 +2

La puscarie !

# escu date 11 March 2017 08:30 +1

Un abuz al DNA ce trebuie urgent anchetat, dacă am avea un procuror general care să vegheze la respectarea legalității în România. Cum acesta provine din aceiași zonă cu Luluța, unde s-au comis de-a lungul timpului multe ilegalități ținute sub cheie, este puțin probabil. Johannis nu are nici curajul și nici interesul de a o demite, iar ministrul justiției, încă, se dovedește a fi slab în materie de aplicare a legislației. Johannis este șantajabil cu dosare pe care Luluța le mai palmează și care ar putea însemna sfârșitul carierei politica a acestuia. Ministrul justiției încă nu se desprinde de catedră și ține lecții de drept constituțional. Slabă speranță și din partea CSM, unde mai fac legea strâmbă foștii băsiști.

# un roman date 11 March 2017 08:57 +1

Doamne-ajuta, dar cat timp avem un Johannis la Cotroceni, plagiatoarea Kovesi si comunistul Lazar ramin in functii! :cry: Pariu? :-x

# NEMESIS(!!!) date 11 March 2017 10:44 +9

Chiar dacă simt o nevoie atroce ce a mă adresa acestei „forme de viață” cu apelative deloc reverențioase nu am s-o fac. Voi spune doar că Laura Kovesi, Monica Macovei și Livia Stanciu sunt CELE TREI... GREȚURI(!) ale justiției și sistemului juridic din toată istoria României. Toate trei își au obârșia scârnavă în hrubele imunde și pestilențiale ale „justiției” comuniste. Răul pe care l-au făcut românilor și României fie-le anatemă și blestem pentru toată mizerabila lor viață.

# Exemplul Trump date 11 March 2017 11:22 +1

De luat exemplul Trump care a concediat toți procurorii de pe vremea lui Obama. Asa trebuie făcut și în România și concediați absolut toți procurorii din DNA, DIICOT,  PARCHETE  și FOARTE IMPORTANT: PROCURORII DIN ROMÂNIA TREBUIE CERCETAȚI PENAL ÎNTRUCÂT AU COMIS ABUZURI EXTREM DE GRAVE DIN INTENȚIE,  CU BUNA ȘTIINȚĂ PT INTERESE PERSONALE( BANI, PROMOVĂRI,  ȘPAGĂ) NECONTAND VIATA OMULUI CARE ESTE ÎN JOC ȘI DISTRUGÂND VIATA DIN ROMÂNIA. SA PLĂTEASCĂ ACESTI NESIMȚIȚI. 

# Alex date 11 March 2017 12:54 0

Din pacate, Iohannis nu e Trump si nu are niciun interes s-o debarce pe Kovesi. Ei doi au oricum in comun calcarea in picioare a Constitutiei Romaniei, asa ca, mai degraba, se vor tine in continuare de manutza, impotriva poporului roman.

# CIOCALAU date 11 March 2017 11:28 0

CODRUTA NU POATE SA DEMISIONEZE,DECAT DUPA CE BASE CU GASCA ESTE LA RACOARE. OK.

# Adrian date 11 March 2017 22:23 -1

A taiat salariile bugetarilor. Deci cum crede tot prostul, e corupt.

# Plangere penala si Referendum (Alex) date 11 March 2017 11:46 +4

:-x Propun ca si de aceasta data, LUJU (impreuna cu G.I.P., eventual) sa depuna o plangere penala impotriva lui Kovesi pt sav. infractiunilor de abuz in serviciu si uzurparea functiei. Totodata, cred ca este necesara organizarea unui referendum pt modificarea art. 31 din Legea 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor. Numirea sefilor de institutii trebuie facuta de Parlament, nu de presedinte, la propunerea ministrului Justitiei si cu avizul UNJR.

# monty21 date 11 March 2017 12:30 0

In sinea ei aceasta suparata si neinteleasa Cetateanca a Romaniei, isi spune ca Lapusneanu : Daca voi nu ma vreti...Eu va vreau.De ma voi intoarce pe multi o sa popesc - A se traduce : Daca aveti curajul sa ma DEMITETI pe toti cu dosare o sa va Rastignesc. Iar puterile obscure care o sustin din Exteriorul Tarii sant pregatite in a Bombarda Romania cu blamaje si blocarea ei. Normal ca se gaseste intr-o situatie de Sah Mat si dupa FIREA SENINA, care ii caracterizeaza multele iesiri la TV, multele Interviuri in presa Nationala si Internationala , nu va ezita sa ARUNCE IN AER TOATA ROMANIA !!! Intalnirea cu cei 400 ( poate nu or fi fost, dar cine stie ) a fost aprinderea fitilului si cuvantul de ordine in DARAMREA STATULUI ROMAN !!!!! DACA INDRAZNESC SA MA DEMITA ......ACTIONATI !!! L. C. Kovesi este o fiinta DIABOLICA o naparca care musca rau. Un Machiavelii of Romanian.

# interviu neinspirat, VINEREA NEAGRĂ e de vină date 11 March 2017 14:30 0

„Avem o colaborare foarte bună, avem foarte multe informări pe care le primim din partea SRI, avem un protocol în baza căruia colaborarea noastră a fost dezvoltată şi facem echipe comune pe anumite cazuri. Ne sprijină în tot ceea ce înseamnă activităţi de investigare, de punere în aplicare a măsurilor de interceptare. Pot să spun că mi-aş dori să avem aceeaşi colaborare cu toate celelalte instituţii ale statului aşa cum avem şi cu SRI.” Un interviu neinspirat, dat într-o VINERE NEAGRĂ - vineri, 13 dec. 2013, evz.ro

# geofreeland date 11 March 2017 14:32 +2

Un protocol incheiat intre doua institutii ale statului, prin incalcarea principiilor fundamentale ale drepturilor omului si ale Constitutiei, inseamna un grav abuz. El trebuie pedepsit fara replica, persoanele, si in special Laura Codruta Kovesi pentru minciuna din 2017 cand afirma ca protocolul semnat de ea nu exista, trebuie incadrata in prevederile Codului Penal si exclusa din Magistratura. E altceva? Mai e loc de interpretari? Luju trebuie sa ceara demisia lui Kovesi imediat. Vrem stat de drept adevarat? Reactia societatii civile trebuie sa fie ferma, de neiertat, pentru ca un astfel de abuz intrece orice inchipuire. Procurorii si-au incalcat deontologia profesionala iar SRI si-a depasit atributiile. Inregistrarile pe siguranta nationala pentru gainarii ordinare sunt un alt abuz, o politie politica ordinara, mascata de lupta anticoruptie. Pentru acest abuz, savarsit de SRI-isti si procurori, cu lefuri super-babane de la stat, trebuie sa plateasca.

# klopstock date 11 March 2017 15:19 0

S-a spus tot ceeace era de spus dupa decizia istorica a CCR.Eu nu am de pus decat o singura intrebare : in ce stat normal,un asemenea act jurisdictional,provenind de la instanta de control consttutional stabileste fara orice posibilitate de tagada - exceptant trista exceptie a unei persoane compromise moral in cazul Marinca -faptul ca unele autoritati ale statului au incalcat grav Constitutia,iar cei aflati in fruntea acestor autoritati isi vad senin de treaba in continuare,ba unul,mai ocos declara ca "mai analizeaza"!Fara comentarii !

# Sporky date 11 March 2017 23:11 +1

Unii inteleg mai usor iar altii mai greu sau deloc. Fiecare are ritmul personal de a citi si intelege cele 49 de pagini din considerentele Deciziei CCR.

# snobu date 12 March 2017 16:10 0

Mai haios o spune LEC: „Unii înțeleg abia în generațiile următoare” - din memorie...

# Andrei Muresan date 11 March 2017 16:02 0

Comparati: "La 28 februarie 1945, primul ministru Nicolae Rădescu a demisionat. La 6 martie 1945, sub presiunea forțelor sovietice și la indicațiile lui Andrei Vișinski, adjunctul ministrului sovietic de Externe, în România a fost instalat primul Guvern comunist din istoria țării, condus de Petru Groza." si "La 28 februarie 1995, sub presiunea forțelor americane și la indicațiile Unchiului Sam, în România a fost instalat primul Guvern nazist, sorosist din istoria țării, condus de Klaus Wierme Iohanis.".

# BASILE date 11 March 2017 16:50 +1

PSD a pus al 2-lea ministru de MAMALIGA care se preface a NU SESIZA ca - incalcarea Constitutiei este Incalcarea LEGII - incalcare pentru care, EL ministrul Justitiei , ar trebui sa ceara CSM si Presedintelui declansarea procedurii de DEMITERE lui Lazar si a Codrutei

# Deny date 11 March 2017 23:37 0

De ce scoateți la iveala adevaruri și abuzurile  discutandu -se doar despre DNA. EU înțeleg de aici ca va interesează  doar soarta  Vip-urilor  ( primari, politicieni, ) de fapt și nu sunteti interesați si de soarta oamenilor obisnuiti ai acestei tari.de ce nu se vorbește și despre ilegalitățile și abuzurile pe care le fac cei de la DIICOT.  CE MAFIE ESTE ȘI ACOLO  ȘI CATE PROCESE PE BANDA RULANTA SE FAC,  FĂRĂ PROBE  DE-ȚI STA MINTEA-N LOC. DE ACEȘTIA DE CE NU DISCUTAȚI!? SAU SOARTA OAMENILOR  OBIȘNUIȚI NU PREA VA PREOCUPA?! O ADEVARATA CARACATIȚĂ ȘI LA DIICOT. CORUPȚIE MAI CEVA CA LA DNA. Infracționalitate ilegalități abuzuri  coruptie MAXIMA LA DIICOT. DE CE NU ARĂTAȚI ADEVĂRUL ȘI DE ACOLO SA VADĂ LUMEA CU CE SE OCUPA MAFIOȚII  DIICOT( LUPTĂTORI AI CRIMEI ORGANIZATE ȘI TERORISMULUI). Ei înșiși sunt un grup de crima organizata 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva