17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CARAMBA TATAIE! - Asociatia 21 Decembrie 1989 il someaza pe Augustin Lazar sa ceara scuze romanilor dupa dezvaluirile Lumea Justitiei privind tinerea dupa gratii a fostului dizident anticomunist Iulius Filip, pe motiv ca a “purtat discutii dusmanoase la adresa RSR” si a adus “injurii la adresa organelor de partid si de stat”. Lazar a fugit de presa cand a fost intrebat de legaturile cu PCR, dar a aruncat printre dinti: “Manipularile unui site dedicate campaniei”

Scris de: George TARATA | pdf | print

1 April 2019 14:00
Vizualizari: 9504

Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar (foto) este somat sa isi dea demisia si sa isi ceara scuze public tuturor romanilor. Solicitarea a fost facuta de Asociatia 21 Decembrie 1989, condusa de Doru Maries, si vine dupa dezvaluirile facute de Lumea Justitiei privind tinerea in puscarie a dizidentului anticomunist Iulius Filip, inchis la Penitenciarul Aiud pentru “propaganda impotriva orandurii socialiste”, pe motiv ca acesta “nu a dat dovezi temeinice de indreptare”, “a purtat discutii dusmanoase la adresa RSR” si a adus “injurii la adresa organelor de partid si de stat” (click aici pentru a citi).


Sunt dezvaluiri pe care Lumea Justitiei le-a facut vineri, 29 martie 2019, ocazie cu care inainte de a publica articolul i-am trimis o solicitare lui Lazar in care i-am adresat rugamintea de a comenta cazul dizidentului anticomunist. Augustin Lazar a avut posibilitatea de a nega implicarea sa, insa nu a oferit niciun raspuns. Iar tacere a fost si in zilele urmatoare, sambata si duminica, pana luni 1 aprilie 2019, cand Procurorul General al Romaniei a vorbit pentru prima data, pe fuga e drept, despre dezvaluirile Lumea Justitiei. Nu a vorbit insa in sensul de a clarifica daca el este sau nu procurorul care l-a tinut in puscarie pe dizidentul anticomunist Iulius Filip. In schimb, a acuzat Lumea Justitiei ca ar manipula: “Sunt manipularile unui site. Sunt manipularile unui site dedicate campaniei. Care sa fie manipularea in conditiile in care Lumea Justitiei nu a facut nicio acuzatie la adresa lui Lazar si i-a dat posibilitatea sa isi exprime un punct de vedere, insistand chiar in primirea unui raspuns?

Chiar si asa, Lumea Justitiei continua sa ii ceara lui Augustin Lazar sa raspunda la urmatoarea intrebare:

-este sau nu el procurorul care la mijlocul anilor '80 a slujit Partidul Comunist Roman si regimul Ceausescu, avand grija ca dizidentul anticomunist sa nu iasa din puscarie.

Iata comunicatul publicat de Asociatia 21 Decembrie 1989:

"In urma dezvaluirilor din media de azi 31.03.2019, Asociatia „21 Decembrie 1989” solicita imperativ demisia Procurorului General Augustin Lazar.

Totodata solicitam ca Augustin Lazar sa prezinte scuze public Presedintelui Romaniei, Domnului Klaus Iohannis si tuturor romanilor.

Consiliul Director al Asociatiei „21 Decembrie 1989”.


Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 1 April 2019 14:14 +18

Dacă acum 30 de ani se făcea TREABA PÂNĂ LA CAPĂT, azi nu am mai fi auzit sau nu ne-am mai fi lovit de cioate kaghebiste de genul procurorului socialist lazăr – șef de comisie de liberare condiționată, de sergentul major repetent coldea – nepoțel de securist de rang înalt, de lulutza kovesi – fiica altui procuror torționar comunist, sau de drojdiera kaghebistă monik luisa ghergehscu – fiică a basamacului, nepoată a alambicului, bacantă a lui Bachus, vestală a lui Dionysos. Dacă acum 30 de ani se ISPRĂVEA TREABĂ GOSPODĂREASCĂ, azi văzduhul patriei ar fi fost mult mai respirabil, mult mai luminos și senin!

# nu conteaza date 1 April 2019 16:13 +1

De unde stii ca nu s-a facut TREABA PANA LA CAPAT? Sau altfel spus, de unde stii ca acel CAPAT urmarit inca de acum 30 de ani, nu este cel aproape de care suntem acum? Privind cele petrecute in ultimii 30 de ani, ce te face sa crezi ca s-a urmarit ajungerea la un CAPAT firesc, dorit de majoritatea cetatenilor romani, unde sa se regaseasca demnitatea, cinstea, onoarea, siguranta si bunastarea tuturor si la care omul de rand, chiar sa aiba drepturile si libertatile scrise pe petecul ala de hartie, care a ajuns sa fie Constutia Romaniei?

# nu conteaza date 1 April 2019 16:19 +1

Daca acum 30 de ani se dorea cu adevarat ceva bun pentru tara asta, "TREABA GOSPODAREASCA" de care spui, NU se lasa pe mana celor de azi, magistrati si militieni stalinisti, politicieni care au absolvit Stefan Gheorghiu sau odraslele lor si, nu ajungea securitatea sa aiba puteri absolute in toate domeniile vietilor noastre! Tare ma tem ca s-a urmarit EXACT ceea ce avem astazi, inca de la bun inceput, din momentul in care s-a pus la cale asasinarea lui Ceausescu!

# Raul date 1 April 2019 14:28 +4

Atat stiu asociatiile, in marea lor majoritate, ca sunt foarte multe, "luari de pozitie" si nimic mai mult. Sau ba da, mai mult decoreaza "neotortionarii", asa cum face si PSD, prin alocarea unor pensii speciale, enorme, in comparatien cu bugetul Romaniei. Tortionarii, neotortionarii si slugile lor sunt recompensati cu salarii foarte mari si pensii pe masura. Marea majoritate a magistratilor merita salariul si pensia de serviciu insa atunci cand fac politica si politie politica, trebuie exclusi din magistratura, fara pensii speciale. Macar atat.

# COZMA date 1 April 2019 14:30 -7

Bubosul dorel l-a bagat la inchisoare cand era procuror comunist pe un sarac care si-a taiat vitelul ca sa aiba ce pune pe masa familiei si celor 6 copii pe care ii avea!

# DODI date 1 April 2019 15:03 +2

Asta îl face mai uman pe tractorist? Îl albește cumva? Nu confunda sula cu prefectura și nici pe macovei cu Albă ca Zăpada? Grijă mare la borcane. Le cam încurci! Dacă nu ar fi intenționat ar fi din prostie. Ceea ce nu cred că e cazul. Și asta e cu atât mai grav!!!!!!!!!

# DODI date 1 April 2019 14:40 +1

Sluga și neamul prost s-au întrupat într-un procuror comunist devenit peste noapte tractorist.

# Neanae date 1 April 2019 14:40 +5

E mani******re tovarășu procuror doar daca cineva se servește de o omonimie ... altfel e bine sa știm! Este informație prin mass media. Nu ești dumneata acel Augustin Lazăr? E ok, este așteptata luarea de poziție si poate cerem chiar scuze. Uite acuși in schimb cum un Președinte AMENINȚĂ - vorbiră plăvanul in TV - va fi referendum lămuritor asupra faptului ca NIMIC NU SE SCHIMBA! O prostie la care ori ca se da curs, ori ca nu se da, dovedește ca avem un președinte țâță! Sa sugă care vrea înțelepciune de mamă mamă. Pfui ...Votați Iohanis, ca dormim bine!

# Voinicul date 1 April 2019 14:46 +2

Imposibil să nu existe o soluție pentru ca această otreapă comunistoida să ajungă la pușcărie pentru tot restul vieții.

# xxx date 1 April 2019 14:47 +2

Are curaj să dea o declaraţie pe propria răspundere în faţa unei autorităţi publice în care să nege că el este cel care a participat la respingerea liberării condiţionate a disidentului? A dat declaraţia pe propria răspundere potrivit căreia nu a fost colaborator al Securităţii ca poliţie politică?

# Gilu date 1 April 2019 14:52 +3

In fine , s- au trezit si " Frumosii din Padurea Adormita " ! Sa intelegem ca Iuliu Filip nu era in evidenta voastra de luptatori anticomunisti ! Fatarnicilor , puteti sa explicati de ce , Lazar trebuie sa - i ceara scuze lui Iohannis ? Ca doar lui i- a inchis toate dosarele cu casele insusite prin abuz ...Ati amintit cumva de Iuliu Filip ? Falsilor !

# azumix date 1 April 2019 15:27 +4

Sincer , cred ca pe taica Lazar si pe multi ca el . ma refer la fostii procurori care au facut parte din comisiile de eliberare pe vremea comunismului...chiar ii doare undeva deoarece ei vor fi pensionari de lux cu pensii de peste 3500 , adica in jur de 14 000 lei lunar ...cum naiba sa nu fie ei BOIERI si sa rada in nas politicienilor care le au aprobat pensiile platite cu 70 la suta mai mult de catre cetateni ...ia sa le umble pa venituri acesti parlamentari , apoi sa vedeti ce fete fac acesti calai ....

# Ministrul Justitiei e dator sa faca lumina... Nu !? date 1 April 2019 15:30 +2

Catindatii inscrisi pentru Fonctia de Sef nu tre' sa declare cumva ca n-au fost tortionari sau n-au faptuit contra... ?

# De cand va zic ca asta-i un tortionar ?! date 1 April 2019 16:02 +4

Nu trebuie revocat , ci inchis pe viata ! Asta si Macovei vin din comunism , procurori ai securitatii , trebuiau demult judecati pana nu se abrogase pedeapsa cu moartea ! :o

# BELGIANCA date 1 April 2019 16:03 +3

VOI CREDETI CA ACEST CRETIN SVLAVUL COMUNISTILOR IAR ACUM A SMECHERILOR DIN SRI. SI SLUGA NEPRETUITULUI IUBIT PRESEDINTE. TREBUIA DE MULT SA FIE DEMIS DAR CIT TIMP CIOLANIS SI ALTI CA EL IL TIN IN BRATE NU VA FI DEMIS. NU VEDETI CE CURAJ ARE TORTIONARUL DE A CANDIDA DIN NOU PT FUNCTIA DE PG. IAR GOLANI VORBA LUI CIOLANISI II PUPA PESTE TOT. PT ACESTI GOLANI PERMTETI SA LE OFER MULTE PLACI SUEDEZE . CA SA AIBA TOTUSI O OCUPATIE .NORMAL CRED CA AR TREBUI TOTI CU TIGLE PE CAP AR TREBUIE SA DEPUNA PLINGERI PT ACEST TRACTORIST. POATE ASA SE VA FACE CEVA

# mitica date 1 April 2019 19:07 +5

La puscarie cu lazar!

# dfdffdf date 1 April 2019 21:16 +2

Imaginea procurorului Augustin Lazar, prietenul lui Ciolanis ( = cel caruia i-au fost albite cel putin 47 de dosare penale) , se transforma treptat in cea a unui tortionar comunist recidivist ! P.S.: in aceasta categorie am observat ca intra, de obicei, procurorii batrani (ex.: Monica Macovei, un procuror din Craiova, etc.) ! https://m.luju.ro/zbirul-oranduirii-comuniste-procurorul-augustin-lazar-a-avut-grija-ca-adversarii-lui-ceausescu-sa-infunde-puscaria-in-anii-80-ca-sef-al-comisiei-de-liberari-conditionate-a-penitenciarului-aiud-lazar-a-refuzat-de-doua-ori-sa-l-elibereze-pe-dizidentul-antic?fbclid=IwAR3mrbyvIOP3ciWN8AudzIgCR5l5dp7RDYdvh5Zq29NooMQIa2V22kUuAi4

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva