18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COMUNIST CU JURAMANT – Procurorul General Augustin Lazar a jurat credinta oranduirii comuniste in 1982, cand a fost numit la Procuratura Alba: “Jur sa servesc cu devotament Republica Socialista Romania... Sa pun intreaga mea capacitate de munca in slujba infaptuirii politicii interne si externe a partidului si statului... Sa actionez neclintit pentru intarirea si dezvoltarea oranduirii noastre socialiste... Jur sa respect Constitutia RSR... Sa apar proprietatea socialista”

Scris de: L.J. | pdf | print

1 April 2019 18:02
Vizualizari: 27368

Uluitor! La 30 de ani de la evenimentele sangeroase din decembrie 1989, Procurorul General Augustin Lazar (foto 1 stanga), aflat in procedura de revocare, are tupeul sa mai pretinda un al doilea mandat, la adapostul secretizarii mapelor profesionale care ii tin la fereala trecutul comunist. Faptul ca in urma cu mai multi ani reprezentantii Binomului SRI-PICCJ au avut grija sa secretizeze mapele profesionale face ca opinia publica sa nu stie ca Augustin Lazar a depus in martie 1982, cand a preluat functia de proucuror la Procuratura locala Alba, un juramant de credinta fata de regimul comunist. Un juramant la indigo cu cel dat in septembrie 1982 de fosta procuroare comunista Monica Macovei (foto 1 dreapta). Iata deci cum Augustin Lazar si Monica Macovei sunt tovarasi de leat, ei devenind procurori in acelasi an 1982.


Lazar, idolul bandelor #rezist

Totusi, daca Macovei nu mai este procuror de foarte multi ani, Augustin Lazar inca este; si culmea: a reusit sa-si fanatizeze o buna parte a miscarilor #rezist (foto 2, Augustin Lazar, alaturi de protestatarul Marian Ceausescu), care il percep ca pe un luptator “anticomunist” impotriva “ciumei rosii”, reprezentate chipurile de PSD. Numai ca daca in cazul liderilor PSD care detin functii de conducere in partid nu se pot gasi legaturi cu dictatura comunista (majoritatea avand sub 20 de ani la Revolutie), in cazul lui Augustin Lazar exista dovada suprema ca acesta a jurat credinta oranduirii comuniste, angajandu-se sa actioneze neclintit pentru apararea regimului ceausist.

Apare anacronic si sfidator la adresa miilor de morti si raniti care s-au jertfit in decembrie 1989 ca un procuror care a jurat sa apere dictatura comunista sa stea in fruntea Parchetului General, in conditiile in care a facut parte din organele de represiune comuniste (Militia, Procuratura si Securitatea). Cum se impaca sustinerea europeana de care s-a bucurat pana acum Augustin Lazar (aparat de fariseii care ne tot monitorizeaza prin MCV la nivelul UE) cu trecutul comunist al acestuia?

Precizam ca era imposibil sa fii procuror pe vremea lui Ceausescu fara sa ai carnet de membru al Partidului Comunist, iar fara avizul Securitatii Statului nu puteai detine nico functie de conducere.

Dovada juramantului lui Augustin Lazar fata de regimul comunist

In Legea nr. 1 din 1975 cu privire la depunerea juramantului de credinta si devotament fata de Republica Socialista Romania (lege emisa de Marea Adunare Nationala si publicata in Buletinul Oficial nr. 30 din 21 martie 1975), s-a prevazut ca:

Membrii organelor de stat alese, precum si personalul unitatilor socialiste... vor depune la investirea lor in functiile care le sunt incredintate, un juramant de credinta si devotament fata de patrie si statul socialist, Republica Socialista Romania... Juramantul constituie angajamentul solemn... al celor care il depun, de a infaptui politica partidului si statului, de a indeplini cu intreaga raspundere atributiile incredintate, de a apara oranduirea socialista, de a asigura infaptuirea legalitatii si ordinii de drept socialiste.

Art. 3 – Jurmantul are urmatorul cuprins:

'Eu...Jur sa servesc cu devotament Republica Socialista Romania, poporul roman, sa pun intreaga mea capacitate de munca in slujba infaptuirii politicii interne si externe a partidului si statului, sa aduc la indeplinire, cu intreaga raspundere, atributiile care imi sint incredintate, sa actionez neclintit pentru intarirea si dezvoltarea oranduirii noastre socialiste, pentru apararea patriei, a suveranitatii, independentei si integritatii tarii. Jur sa respect Constitutia Republicii Socialiste Romania si legile tari, sa pastrez cu strictete secretul de stat, sa apar proprietatea socialista, sa actionez potrivit principiilor democratismului socialist, ale eticii si echitatii socialiste'.

Articolul 4

Juramantul se depune oral. Dupa prestarea juramantului, textul juramantului se semneaza, pentru atestare, de catre persoana in fata careia a fost depus. In cazul in care juramantul se semneaza, pentru atestare, de catre persoana care rezideaza lucrarile acestui organ.

(…)

Art. 15 – Depunerea juramantului este obligatorie pentru urmatoarele categorii de personal al unitatilor socialiste de stat:

(…)

h) personalul din organele sistemului justitiei, procuraturii...

(...)

Articolul 18 - Depunerea juramantului ... are loc in fata conducatorului unitatii socialiste de stat respective”.

Iata juramantul tras la indigo al fostei procuroare comuniste Monica Macovei, pe care l-a dat la 1 septembrie 1982 in fata fostului Procuror General al RSR Nicolae Popovici:


* Cititi aici Legea 1/1975 cu privire la depunerea juramantului de credinta si devotament fata de Republica Socialista Romania

* Cititi aici varianta in limba engleza a articolului

Comentarii

# Nicolae Ceausescu date 1 April 2019 18:08 -14

Si toti care au facut armata au jurat asa: „Eu, cetăţean al Republicii Socialiste România, intrând în rândul forţelor armate, jur să fiu devotat poporului muncitor, patriei mele şi conducerii de stat a Republicii Socialiste România. ... Jur să fiu luptător dârz, cinstit, curajos, disciplinat şi vigilent, să păstrez cu stricteţe secretul militar şi de stat, să păzesc cu grijă avutul militar şi obştesc, să execut fără şovăire prevederile regulamentelor militare şi ordinele comandanţilor şi şefilor mei. Jur să urăsc din adâncul fiinţei mele pe toţi duşmanii patriei şi ai poporului muncitor. ... Dacă voi călca jurământul meu, să mă lovească pedeapsa aspră a legii Republicii Socialiste România şi să-mi atrag ura şi dispreţul oamenilor muncii. Mă leg să îndeplinesc întocmai jurământul meu, pentru libertatea şi fericirea patriei şi a poporului muncitor.”

# DODI date 1 April 2019 18:21 +8

Că au fost procurori comuniștui nu ar fi o așa mare tragedie. Dacă nu ar fi făcut din aceasta un fetiș, dacă nu ar fi schilodit destine pentru a-și cultiva egoul lor de pupincuriști fruntași. În fapt imaginile sunt echivalentul a 1.000 de cuvinte. Buzele țuguiate (pentru a deranja prea mult fesele), fețele anonime (pentru a nu deranja ”mărimile” pe care le deserveau), creierul de moluscă (pentru a jigni prin inteligență nulitățile în slujba cărora s-au pus). Chemăm Societatea Timișora să mai instituie un PUNCT 8 prin care să ”reabiliteze” pe toți procurorii comuniști care și-au făcut un crez în a deservi cu supra de măsură oriânduirea comunistă multilateral desvoltată și pe conducătorul mult prea iubit. Cu mențiunea că acum conducătorul se numește ciolanis (până în toamnă când vor schimba macazul!).

# mitica date 1 April 2019 19:01 +3

trebuie condamnat la puscarie.Justitia trebuie sa hotareasca.

# cititoru date 1 April 2019 19:34 +2

aloo, luju, va rog sa nu mai puneti poze care sperie copiii!

# Gilu date 1 April 2019 20:09 +2

Ptiu ! Talpa Iadului ! Parca suntem in povestea lui Stan Patitu' , de Ion Creanga .

# sticla si dopul date 1 April 2019 20:28 0

Imaginea femeii ...,lipsite de rusine,hac..hac..urate creaturi exista pe Terra,mahalaua justitiei.

# Mircea date 1 April 2019 20:15 +2

Tudorel, era si el procuror nitel pe vremea aceea! Acelasi jurmant alt procuror!

# hjhh date 1 April 2019 21:11 +1

Imaginea procurorului Augustin Lazar, prietenul lui Ciolanis ( = cel caruia i-au fost albite cel putin 47 de dosare penale) , se transforma treptat in cea a unui tortionar comunist recidivist ! P.S.: in aceasta categorie am observat ca intra, de obicei, procurorii batrani (ex.: Monica Macovei, un procuror din Craiova, etc.) ! https://m.luju.ro/zbirul-oranduirii-comuniste-procurorul-augustin-lazar-a-avut-grija-ca-adversarii-lui-ceausescu-sa-infunde-puscaria-in-anii-80-ca-sef-al-comisiei-de-liberari-conditionate-a-penitenciarului-aiud-lazar-a-refuzat-de-doua-ori-sa-l-elibereze-pe-dizidentul-antic?fbclid=IwAR3mrbyvIOP3ciWN8AudzIgCR5l5dp7RDYdvh5Zq29NooMQIa2V22kUuAi4

# popescu date 2 April 2019 00:53 +2

Asta este o dovada ,indubitabila,de politie politica!!Adica de condamnare penala,pentru ca nu declarat ca a fost membru al securitatii ,inainte de 1989!! Nu cred ca mai trebuie dovezi suplimentare!!

# obiectiv date 2 April 2019 06:40 +1

Uitati-va la ei doi, parca sunt copiii lui Soros, nu numai slugile banditului cu chip de mort papuas! Dupa demascare, se vede de ce nu vrea tractoristul sa lase sefia, isi da seama ca infunda puscaria. Asa le trebuie, nenorocitilor astia!

# imun/teanu date 2 April 2019 10:49 +1

Frumoasa poza El si Ea!: un Turcan si o Turcana /doua... ordinare /travestite-n alta blana /scule trebilor murdare // meritat acestui duo /doar un lamentabil "huo!". * Intrebare la referendum: cine e cea mai justitie, cu sleahtele lor, Tuurcanul sau Turcana?

# Teatru date 2 April 2019 12:47 0

În regimul anterior, totul era condus de partidul unic, si am fost convinși că după revoluție, vom reuși sa ne bucuram de libertate si viata, în condiții civilizate! Dar, abuzurile au continuat și în democrație, aceleași metode de exterminare au fost modernizate,si sunt aplicate nu numai în anumite instituții, dar și in cuiburile din apartamente, acolo unde sunt interese, materiale, imobiliare si putere! 30 ani de democrație au trecut, iar plățile au fost făcute de milioane de români, păcăliți cu programe, proiecte si minciuni în campanii electorale și zi de zi la microfoane!

# BELGIANCA date 2 April 2019 14:13 0

AI DREPTATE CEAUSESCULE TOTI CARE AU FACUT ARMATA AU FACUT JURAMINTUL. DAR DACA VEZI CE A FACUT ACEST NEICA NIMENI NU SA DESMINTIT PT CA LUPUL ISI SCHIMBA PARUL DAR NARAVUL BA. DE ACEEA CA SA FI MINA IN MINA CU TRECUTL SI A FOST UNS DE OIEEUL SEF CA PG IMEDIAT A SEMNAT PROTOCOLUL CU SRI. DECI OBISNUITA DE A RAMINE LA BUTOANE. DAR SPERAM SA FIE PUS IN FINE UNDE II ESTE LOCUL. DAR CUM OIERUL SEF NU STIE SI NU IL INTERESEAZA DECI TRAGETI VOI CONCLUZIA

# indignata date 2 April 2019 15:11 +1

Ce poza sugestiva... el, tortionarul si ea, cu fata devastata de ... iar "ceausescu", este , de-a adevaratelea, masura intelectuala, morala si politica a acestor indivizi. Vreti sa stiti ce le urez acestor indivizi ???? Exact ce ne-ar dori ei noua daca ar fi in locul nostru... Ptiu, drace ....

# "Esact" cum ziceam , 2 tortionari Lazar si Macovei date 2 April 2019 16:53 +3

Se umfla de bani de pe spatele nostru si , via ONG , din banii lu` diavolul de Soros ! :-* Trebuie gasita o modalitate ca astia sa fie inchisi pe viata pt. inalta tradare .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva