21 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SISTEMUL A RECUPERAT-O PE CAMI – Prinsa ca a luat bani de la o parte din proces careia i-a dat solutie favorabila, judecatoarea Camelia Bogdan a fost reprimita in magistratura. Completul vicepresedintei ICCJ Gabriela Bogasiu a anulat excluderea din magistratura a Cameliei Bogdan. Judecatoarea a fost trimisa 6 luni la CA Targu Mures, dupa care va reveni la Bucuresti. Decizia a fost luata cu doua opinii separate in sensul albirii totale a Cameliei. Inspectia Judiciara nu s-a aparat la ICCJ

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 December 2017 16:23
Vizualizari: 17350

Ceea ce era de asteptat sa se intample, s-a intamplat: judecatoarea Camelia Bogdan a fost recuperata de sistemul pe care l-a slujit cu loialitate atatia ani de zile. Prinsa ca a luat bani de la un SRL contractat de Ministerul Agriculturii, in timp ce judeca dosarul “Telepatia” in care parte era chiar Ministerul Agriculturii, dar exclusa din magistratura pentru ca a primit cei 10.000 de euro intr-o calitate nepermisa, Camelia Bogdan va face parte din nou din corpul judecatorilor. Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie condus de vicepresedinta instantei supreme Gabriela Bogasiu (foto) a decis, miercuri 13 decembrie 2017, anularea hotararii CSM de excludere din magistratura a Cameliei Bogdan.

Practic, ICCJ a confirmat ca judecatoarea a comis o abatere disciplinara, dar a inmuiat pedeapsa dispusa de CSM. Mai exact, Completul de 5 judecatori a decis inlocuirea sanctiunii de excludere din magistratura cu cea de mutare a Cameliei Bogdan la o alta instanta. Astfel, incepand cu 15 ianuarie 2018 Camelia Bogdan va presta la Curtea de Apel Targu Mures, dupa care, cel mai probabil, se va intoarce la Curtea de Apel Bucuresti.


Decizia ICCJ nu a fost luata cu majoritate, ci cu doua opinii separate. Dar nu opinii in sensul mentinerii excluderii din magistratura, ci in sensul albirii totale a Cameliei Bogdan. Judecatorii Rodica Susanu si Cristian Daniel Oana s-au pronuntat in sensul respingerii ca neintemeiate a actiunii disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara impotriva Cameliei Bogdan, actiune in urma careia judecatoarea a fost exclusa din magistratura in februarie 2017.

Inspectia Judiciara a lipsit la ICCJ

Asa cum mentionam mai sus verdictul de la ICCJ era unul previzibil. Iar faptul ca Bogdan va fi reprimita in magistratura a devenit evident, in opinia noastra, la ultimul termen de la instanta suprema, cel din 4 decembrie 2017. Atunci, Inspectia Judiciara nu a avut reprezentanti in sala de judecata si nu si-a aparat deciziile luate in cazul Cameliei Bogdan. In schimb, in cel mai mediatizat caz de excludere din magistratura Inspectia Judiciara nu a gasit de cuviinta sa isi sustina interesele. Apare asadar suspiciunea ca decizia in ceea ce o priveste pe Camelia Bogdan era luata dinainte.

Sefa Completului mentionata in fata lui Kovesi

Pe de alta parte, un alt lucru interesant a precedat verdictului dat de ICCJ. Camelia Bogdan a facut o serie de referiri la presedinta Completului de 5 judecatori ICCJ care a reprimit-o in magistratura, Gabriela Bogasiu. Concret, Camelia Bogdan a acuzat presa ca ar fi santajat-o pe Gabriela Bogasiu, iar in acest sens a invocat dezvaluiri despre actuala vicepresedinta ICCJ vechi chiar si de, atentie, 11 ani. Si nu doar atat. Camelia Bogdan s-a afisat la dezbaterea organizata la GDS de mai multe ONG-uri sorosiste, invocand numele Gabriele Bogasiu si acuzand din nou presa ca ar fi santajat-o pe cea aceasta chiar in fata sefei DNA Laura Kovesi: “Eu in calitate de expert al Uniunii Europene in materia combaterii intereselor financiare am fost exclusa din magistratura. In fruntea Inspectiei Judiciare avem pe cineva care nu si-a declarat apartenenta la masonerie. A savarsit aceasta infractiune de fals in interese. Este pentru prima data cand intr-o cercetare disciplinara se accepta ca alaturi de Inspectia Judiciara sa participe persoane condamnate de respectivul judecator, in cazul meu este vorba de Fundatia FACIAS a domnului Dan Voiculescu. Acesti jurnalisti, in prezent o santajeaza pe vicepresedintele ICCJ, Gabriela Bocasiu, cu faptele presupus a fi savarsite de catre sotul domniei sale, in privinta caruia se spune ca spala bani pentru domnul Gabriel Radulescu. Nu mi-ar fi atras temeri aceste suspiciuni daca nu erau publicate pe portalul Luju”.

Asadar, ne intrebam: exista cumva posibilitatea ca presedinta Completului de 5 judectori al ICCJ, judecatoarea Gabriela Bogasiu, sa se fi intimidat in urma acestor evenimente, inclusiv dupa ce Camelia Bogdan a facut referire la ea in fata sefei DNA Laura Kovesi?

A naibii coincidenta: dosarul cu dezvaluirile lui Basescu despre executia din “Telepatia”, inchis de PICCJ inainte de verdictul pentru Cami

Si mai este un lucru care s-a intamplat inainte de pronuntarea verdictului ICCJ si care ar trebui privit cu mare atentie. Astfel, in 12 decembrie 2017, deci cu 24 de ore inainte ca Inalta Curte sa admita reintoarcerea Cameliei Bogdan in magistratura, in presa a aparut informatia ca PICCJ a inchis dosarul deschis in urma inregistrarii audio in care Traian Basescu vorbea despre cum s-a pus in practica executia din dosarul “Telepatia”. Este vorba despre inregistrarea in care Basescu afirma urmatoarele: “Coldea, doamna Kovesi, judecatoarea Camelia Bogdan. Ba, da' sa vezi conversatia cand imi spuneau ca il luam pe Mustata din complet. Da? Hai baieti sa-l aruncam in aer! Vreti sa-mi distrugeti familia? (…) Sa-i vezi cand vorbeau a doua zi dupa condamnarea, care cum le-o spusese cu trei zile inainte, s-a implinit. Cum imi spunea maine il luam pe Mustata si intra Bogdan. Sa-i vezi dupa o zi cand spuneau am vorbit cu Bogdan si a spus ca daca aveam codul penal ii dadea 20 de ani, a putut sa-i dea doar zece. Pe urma trage concluziile Coldea, stii. Sa-l vezi ce spectaculos e Coldea cand trage concluzii. (…) Bogdan este, a intrat judecator in dosarul ginerelui. Un judecator care duce dosarul de-un an este schimbat si la ultimul termen a intrat Bogdan. Ba, Bogdan, eu te stiu cine esti!

La fel, ne intrebam: sa fi fost inchiderea acestui dosar de catre PICCJ un semnal pentru ceea ce avea sa se intample la Inalta Curte in dosarul Cameliei Bogdan?

Iata minuta ICCJ:

Cu majoritate: Admite recursurile declarate de parata Bogdan Camelia si intervenienta Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania impotriva Hotararii nr. 1/J din 8 februarie 2017, pronuntate de Consiliul Superior al Magistraturii – Sectia pentru judecatori in materie disciplinara in dosarul nr. 14/J/2016. Caseaza in parte hotararea atacata, in ceea ce priveste sanctiunea excluderii din magistratura, pe care o inlocuieste cu sanctiunea constand in mutarea disciplinara pe o perioada de 6 luni, la Curtea de Apel Targu Mures, incepand cu data de 15 ianuarie 2018, sanctiune prevazuta de art. 100 lit. c) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Mentine celelalte dispozitii ale hotararii recurate. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 13 decembrie 2017.

Cu opinia separata a doamnei judecator Rodica Susanu si a domnului judecator Cristian Daniel Oana, in sensul ca: Admite recursurile declarate de parata Bogdan Camelia si intervenienta Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania impotriva Hotararii nr. 1/J din 8 februarie 2017, pronuntate de Consiliul Superior al Magistraturii – Sectia pentru judecatori in materie disciplinara in dosarul nr. 14/J/2016. Caseaza in parte hotararea atacata, in sensul ca respinge, ca neintemeiata, actiunea disciplinara exercitata de reclamanta Inspectia Judiciara impotriva paratei Bogdan Camelia, judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti. Respinge cererile de interventie accesorie formulate in interesul reclamantei Inspectia Judiciara de catre Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) si Asociatia Grupul pentru Investigatii Politice (GIP). Admite cererea de interventie accesorie formulata in interesul paratei Bogdan Camelia de catre Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania. Mentine celelalte dispozitii ale hotararii recurate”.

Comentarii

# Canarul date 13 December 2017 16:42 +15

”Nicio pasiune nu fură minții toate puterile așa de bine cum o face frica” Edmund Burke

# Un om de rand date 13 December 2017 16:44 +9

S-ar parea ca CORB LA CORB NU SCOATE OCHIUL . . . Si ca sunt muuuulti atinsi de mucegaiul ce a facut si face atat de mult rau intregii Romanii. Oare sa mai avem vreo nadejde ca ceva se va schimba in bine? Cat despre inchiderea dosarului de la PICCJ cu privire la afirmatiile lui Basescu Traian . . . : Mafia este inca pe pozitii, inalte si bine ancorata ! Probabil ca doar o noua Revolutie mai poate schimba ceva. . .

# cozma ioan mangalia date 13 December 2017 18:20 0

o astfel de ... NU poate judeca , ea executa ordine .
Citeza pe Un om de rand
S-ar parea ca CORB LA CORB NU SCOATE OCHIUL . . . Si ca sunt muuuulti atinsi de mucegaiul ce a facut si face atat de mult rau intregii Romanii. Oare sa mai avem vreo nadejde ca ceva se va schimba in bine? Cat despre inchiderea dosarului de la PICCJ cu privire la afirmatiile lui Basescu Traian . . . : Mafia este inca pe pozitii, inalte si bine ancorata ! Probabil ca doar o noua Revolutie mai poate schimba ceva. . .

# Miclovan date 13 December 2017 16:54 +12

Ce se va intampla acum este ca lumea isi va baga picioarele-n justitie , sub toate formele , deoarece s-a dovedit ca una care ia spaga si distruge vieti nu pataste nimic . PSD , ba adormitilor , bai speriatilor , faceti o lege severa pt. raspuderea magistratiilor caci altfel o sa dispara justitia , va ajunge o bascalie cu credibilitate zero ! :eek:

# Floare Albastra date 13 December 2017 16:58 -16

Eu de la inceput am zis ca pedeapsa luata e prea dura. Acum ar trebui prigoniti la fel cei care au exclus-o din magistratura. Trebuie lasati si ei fara salariu, fara viitor, etc. Sa vada cum e. Parsivenia romaneasca e fara limite si trebuie sansctionata. 

# @florisica albastruie date 13 December 2017 18:14 +5

duduie florisica eu cred ca matale ai tras pe nas ca sa citez o vorba din magistratura romaneasca... daca duduia bogdana nu voia sa ramana fara job si far abani era bine sa nu faca porcarii.. daca un amarat fura o gaina i se da cu executare, dar acestui cancer din magistratura i se comuta pedeapsa la all inclusive... parsivenia romaneasca e in capsorul tau si ar trebui verificat putin..

# Floare Albastra date 14 December 2017 13:33 -1

Mentalitatea ta de securisit stie un singur lucru: cand cineva nu se supune si gandeste altfel trebuie trimis obligatoriu la casa de nebuni. Alte argumente logice ai? Conform "logicii" tale, si cei de la ICCJ trebuie internati, pentru ca au gandit ca mine si nu i-au oferit judecatoarei Bogdan pedeapsa maxima, adica excluderea din magistratura.  

# Carcotas date 13 December 2017 17:06 +10

Este de bon ton sa zici ca ai încredere in judecatori; insa, daca raportul Inspectiei in sensul îndepărtarii judecătoarei din magistratura a fost votat de toti judecatorii din csm, ce calitate profesională au oamenii astia? Daca nu au avut ce le trebuia pentru o decizie privind pe una de-a lor, cum sa ma incred eu in judecăttile lor cand vizează oamneii obisnuiti? Astia isi merita lefurile, diurnele, avantajele, respectul?!

# Magdalena Valentina Feru date 13 December 2017 17:17 +8

@Floare Albastra- Daca "parsivenia romaneasca e fara limite si trebuie sactionata"- nici Bogdan, nici Coldea,nici Kovesi , nici Basescu si foarte probabil - nici tu , nu ar trebui sa fiti in libertate.

# unul din lumea cea mare date 13 December 2017 18:33 +2

imi este scirba de INJUSTITIA ROMANEASCA OAMENI NEVINOVATI AU FACUT SI FAC INCHISOARE( orice alt comentariu este de prisos dupa vorba romaneasca 1000 de vorbe 2 bani nu fac

# nuibai date 13 December 2017 19:05 +4

Soluţie corectă. Pentru primirea banilor de la acel minister era de ajuns şi o mustrare. Dar pentru felul cum s-a lăsat introdusă şi a "lucrat" în dosarul Telepatia trebuia băgată afară, dar după arestare. Cine se ocupă?

# Viorel date 14 December 2017 09:25 +2

S-a ocupat ! PÎCCJ a ”reușit” să închidă dosarul respectiv. ”Mirosul” faptelor era de la ”ozon”, nu de la ”usturoiul” mâncat de făptași. Închiderea dosarului cu doar o zi înainte de ”spălarea” blondei de la Curtea de apel București. Perfect organizat, sincronizat și executat ! Să mai zică cineva că INjustiția nu funcționează impecabil... (când VREA EA !).

# Pintea date 13 December 2017 19:47 +1

I.C.CJ., din pacate, a emis multe prostii de-a lungul timpului, ceea ce o decredibilizeaza f. mult. Era de asteptat o asemenea solutie, pt ca sistemul inca are mare nevoie de camelia bogdan. De cate ori credem ca justitia face un pas mic spre recuperare, se loveste singura si tot invalida este. Jalnic!

# Viorel date 13 December 2017 21:40 +2

”Ezistă o esplicație!” (sau două ?) 1) PESIMISTĂ: Binomul e bine-merci și nu-i pasă de dorința majorității cetățenilor sau de corectitudinea justiției. 2) OPTIMISTĂ: Binomul are ”pierderi” semnificative, fapt pentru care a ”recuperat-o” pe CB pentru că are de ”rezolvat” urgent pe Cineva, în câteva luni, la Tg. Mureș și apoi în București. După aceea se ”descoperă” ceva șe este mazilită definitiv. Eu pariez pe ambele variante !

# Claudia date 14 December 2017 00:17 +1

Hei, aveti încredere în JUSTITIE? Aveti bani, pile, cunostinte si relatii? Sunteti pe "culoarul" interior sau pe cel exterior ?

# radu date 14 December 2017 08:06 0

iata de ce trebuie legea raspunderii magistratilor

# santiela date 14 December 2017 08:29 +3

Multi,foarte multi prozeliti a mai lasat in ICCJ Livia Stanciu. Un caz ca asta al Cameliei Bogdan putea fi judecat si de catre cineva care nu are cunostiinte de drept.Trebuie putin bun simt si sa nu fi sluga ordinara raspunzind la comenzi. Adica in plenul CSM-ului 9 judecatori o exclud din magistratura pe aceasta sinistra Camelia Bogdan si apoi vin 3 ciumpalaci de judecatori si spun "baaaaa voi astia 9 duceti-va la dracu noi stim mai bine si hotarasc ei taman pe dos" !! Multa mizerie patroneaza sefa ICCJ ,adica toate aceste magarii se fac cu stirea ei bieinteles.

# gogu de la strehaia date 14 December 2017 09:00 0

Inca o dovada ca binomul,trinomul sau cum se va mai numi exista Eram dispus sa pariez toti bani mei pe revenirea pe cai mari in magistratura a individei.As fi devenit un om bogat.Cum acest lucru nu a fost posibil nu pot sa spun decat GHINION vorba ilustrului prin absenta a scumpului nostru Presedinte.Nu ratati in urmatoarele sase luni  evolutia individei la CA Targu. Mures

# autor date 14 December 2017 09:01 0

hotararea nu a fost luata cu majoritate? nu stii sa aduni?

# stefania.olteanca date 14 December 2017 09:54 0

Toate povestile cu Udrea in arest si Jud.Bogdan si altele de genul asta sunt diversiuni securiste. Se dau unii din sistem loviti in aripa ,pentru ca apoi sa apara victime. Totul e diversiune si ar trebui sa se stie acest lucru. Bineinteles ca autorul e Basescu si ai lui.

# Vladimârrr...!!! date 14 December 2017 10:07 +7

Intreb si eu iar, ca tot prostul, cum mai poate acest CSM sa fie garantul independetei justitiei, rol atribuit de insăși CONSTITUTIA ROMANIEI, Biblia democratiei noastre, atata timp cat NU NUMAI CA NU POATE, DAR NICI NU VREA SA SE APERE PE EA INSASI, lipsind in mod las si inexplicabil de la judecarea apelului unei hotarari luata de el, consiliul, in unanimitate. Asa ca nu mai trebuie sa mire pe nimeni ca un Lazar, o Kovesi, o Bogdan, o Ghena, o Tarcea, un Danilet, o Ghica si atat de prea multi altii, isi fac in voie de cap torpiland cu nesimtire si ultima boare de incredere po******ra in aceasta defuncta institutie intitulata pompos "JUTITIA ROMANA" ...

# Vladicrr date 14 December 2017 13:00 -2

Sa nu exageram.E totusi una dintre cele mai capabile jude.

# Vladimârrr...!!! date 14 December 2017 14:24 +5

Da-ți-ar bunul Dumnezeu o judecată neexagerata din partea unei jude atat de capsomana, pardon de "capabilă", ca_Cameluța si cand te-oi trezi cu ochii-n soare si in curu' gol, guluț, sa vii sa te plangi si matale pe-acilea, printre noi obiectii mistoului tau de doua parale, de tipul Closettei Chichiraau, că prea curata, uscata si nevinovata matale Bogdanița, nu e nici magistrata septica si nici justitia nu-i pe placul eroilor vostri #rezistent ...

# Ciolanis date 15 December 2017 10:51 0

Acum intelegeti de tin atat de mult sa nu se schimbe justitia lor. Sa analizam: doctorita din Lehliu-gara a luat o ciocolata si 2 flori => este corupta, camelia bogdan a luat 10.000 euro => este putin indisciplinata.

# Floare Albastra date 15 December 2017 16:08 -1

In tara asta nu mai este apreciata munca? Plata s-a facut pentru niste  cursuri tinute. E altceva. 

# Ciolanis date 16 December 2017 14:22 0

Stim si noi cum sunt cursurile astea, pentru ca nu suntem prosti.

# 10.000 date 18 December 2017 09:18 0

de euro? sigur? :lol: :lol: :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva