psdolt
24 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

CONCEDIILE OTRAVITE – Plangere penala impotriva fostilor sefi DNA, Daniel Morar si Laura Kovesi, si a fostului sef DIICOT Daniel Horodniceau pentru ordinele ilegale prin care au dat zile de concediu procurorilor, peste limita celor 35 de zile prevazute de lege. Procurorul General Augustin Lazar este acuzat ca nu s-a sesizat in privinta celor trei. Avocatul Florin Ghiulbenghian: “Prin activitatile lor infractionale, au produs prejudicii insemnate bugetelor celor doua institutii” (Plangerea)

Scris de: B.G. | pdf | print

27 July 2018 15:45
Vizualizari: 8886

Plangere penala impotriva fostilor sefi ai DNA, Daniel Morar si Laura Kovesi, ex-sefului DIICOT Daniel Horodniceanu si Procurorului General Augustin Lazar. Aceasta a fost depusa la PICCJ, vineri 27 iulie 2018, de avocatul Florin Ghiulbenghian, presedintele fundatiei EurHones, in legatura cu ordinele ilegale prin care Morar, Kovesi si Horodniceanu au dat zile de concediu procurorilor, peste limita celor 35 de zile prevazute de lege.


Ghiulbenghian arata in plangere ca: prin activitatile lor infractionale numitii nu au produs numai prejudicii insemnate bugetelor celor doua institutii, dar au perturbat in mod grav activiatate de cercetare penala a acestora, fiind de notorietate numarul extrem de mic de rechizitorii intocmite anual de DNA, raportat la numarul de procurori”. Avocatul Florin Ghiulbenghian ii acuza pe Daniel Morar si Laura Kovesi ca au emis Ordine prin care s-au acordat ilegal zile suplimetare de concediu, peste cele prevazute imperativ de legislatia primara, producandu-se un prejudiciu bugetului institutiei si ca in emiterea respectivelor Ordine, cei doi au beneficiat de colaborarea unor subordonati din cadrul DNA care au intocmit notele de fundamentare si au avizat emiterea respectivelor ordine: Valoarea prejudiciului creat prin acest abuz in serviciu, calculata la un buget annual de 160 milioane RON, pe o perioada de 10 ani, la un numar de 5 zile de concediu anual, este estimata de noi la circa 30 milioane de lei. In ceea ce-l priveste pe Daniel Horodniceanu, in plangere se arata ca acesta a emis in 2017 si a reinnoit in 2018 anul Ordine similare cu cele emise de Morar si Kovesi, estimand un prejudiciu de 1.2 milioane de lei.

Pe de alta parte, Ghiulbenghian acuza ca Procurorul General Augustin Lazar nu s-a sesizat in privinta ordinelor emise de Daniel Morar, Laura Kovesi si Daniel Horodniceanu, cu toate ca dupa ce Lumeajustitiei.ro a dezvaluit aceste aspecte (cititi mai multe aici), a transmis o nota CSM in care informa ca a cerut anularea ordinelor respective: “Consideram ca numitii Morar Daniel Marius, Kovesi Laura Codruta, Horodnioceanu Daniel si subordonatii lor din cadrul DNA si DIICOT se fac vinovati de constituirea unui grup infractional organizat, respectiv aderare la grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals si delapidare.
Consideram ca numitul Lazar Augustin se face vinovat de aderare la grupul infractional organizat constituit de numitii Morar Daniel Marius, Kovesi Laura Codruta si Horodniceanu Daniel, favorizarea faptuitorului si omisiunea sesizarii
”. 

Iata plangerea depusa la PICCJ:

"Domnule Procuror,

Subsemnatul GHIULBENGHIAN FLORIN MIHAI, in calitate de Presedinte al Fundatiei Europene pentru Buna Guvernare si Prevenirea Coruptiei – EurHONEST, in conformitate cu prevederilor imperative din Statutul Fundatiei:

“FUNDATIA va actiona in sensul prevenirii derivelor in functionarea institutiilor guvernamentale si a prevenirii aparitiei daunelor produse de acte de administrare defectuoasa sau ineficienta. FUNDATIA isi va desfasura activitatea in interesul general al cetatenilor europeni, pentru crearea unei societati ce trebuie sa devina un exemplu pentru celelalte natiuni.”

Prin prezenta doresc sa va aduc la cunostinta faptele descrise mai jos, comise de urmatorii:

1.Morar Daniel Marius, fost procuror-sef al DNA, actualmente judecator in cadrul Curtii Constitutionale a Romaniei;

2.Kovesi Laura Codruta, fosta procuror sef al DNA, actualmente procuror in cadrul Parchetului General;

3.Persoanele inca neidentificate din cadrul DNA care au intocmit notele de fundamentare mentionate mai jos si au avizat ordinele procurorilor sefi mentiobate mai jos;

4.Horodniceanu Daniel, fost procuror sef al DIICOT;

5.Persoanele inca neidentificate din cadrul DIICOT care au intocmit notele de fundamentare mentionate mai jos si au avizat ordinele procurorului sef mentionate mai jos;

6.Lazar Augustin, procuror general al Romaniei;

fapte ce constituie, in opinia mea, infractiuni extrem de grave, prin prisma functiilor detinute de cei nominalizati, a rolului pe care si l-au asumat public in lupta contra coruptiei si abuzurilor si a capacitatii de a influenta actul de justitie. Prin activitatile lor infractionale numitii nu au produs numai prejudicii insemnate bugetelor celor doua institutii, dar au perturbat in mod grav activiatate de cercetare penala a acestora, fiind de notorietate numarul extrem de mic de rechizitorii intocmite anual de DNA, raportat la numarul de procurori.

A. In fapt, in cursul anului 2018 am luat la cunostinta din presa despre emiterea de catre procurorii sefi ai DNA si DIICOT mentionati mai sus a unor ordine vadit ilegale, prin care s-au acordat zile suplimentare de concediu personalului celor doua institutii, asa cum rezulta si din adresa nr. 1813/C/8950/2018 emisa de Procurorul General al Romaniei, d-ul Augustin Lazar, catre Consiliul Superior al Magistraturii, nominal catre d-na judecator Simona-Camelia Marcu, presedinta CSM.

B. Referitor la numitii Morar Daniel Marius si Kovesi Laura Codruta, incepand cu anul 2007 au emis Ordine ale Procurorului Sef al DNA prin care s-au acordat ilegal zile suplimetare de concediu, peste cele prevazute imperativ de legislatia primara, producandu-se un prejudiciu deosebit de important bugetului institutiei. In emiterea respectivelor Ordine, cei doi au beneficiat de colaborarea unor subordonati din cadrul DNA care au intocmit notele de fundamentare si au avizat emiterea respectivelor ordine. Concret, ne referim la urmatorele acte:

1.Ordinul 26 din 03.04.2008 emis de Procurorul Sef al DNA de la acea data, nota de fundamentare care a stat la baza emiterii ordinului si numele si functia persoanelor din cadrul DNA care au avizat emiterea ordinului;

2.Ordinul 107 din 12.06.2017 emis de Procurorul Sef al DNA de la acea data, nota de fundamentare care a stat la baza emiterii ordinului si numele si functia persoanelor din cadrul DNA care au avizat emiterea ordinului;

3.Ordinul 40 din 29.04.2008 emis de Procurorul Sef al DNA de la acea data, nota de fundamentare care a stat la baza emiterii ordinului si numele si functia persoanelor din cadrul DNA care au avizat emiterea ordinului;

4.Ordinul 117 din 31.07.2017 emis de Procurorul Sef al DNA de la acea data, nota de fundamentare care a stat la baza emiterii ordinului si numele si functia persoanelor din cadrul DNA care au avizat emiterea ordinului;

Valoarea prejudiciului creat prin acest abuz in serviciu, calculata la un buget annual de 160 milioane RON, pe o perioada de 10 ani, la un numar de 5 zile de concediu anual, este estimata de noi la circa 30 milioane de lei.

C. Referitor la numitul Horodniceanu Daniel, acesta a emis in anul 2017 si a reinnoit anul acesta Ordine similare cu cele emise de numitii Morar Daniel Marius si Kovesi Laura Codruta pentru angajatii DNA. Prin respective ordine angajatii DIICOT beneficiau in mod ilegal de zile suplimentare de concediu peste cele prevazute imperativ de legislatia primara, producandu-se un prejudiciu deosebit de important bugetului institutiei. In emiterea respectivelor Ordine, numitul Horodniceanu Daniel a beneficiat de colaborarea unor subordonati din cadrul DIICOT care au intocmit notele de fundamentare si au avizat emiterea respectivelor ordine. Concret, ne referim la urmatorele acte:

1.Ordinul 918 din 03.11.2017 emis de Procurorul Sef al DIICOT de la acea data, nota de fundamentare care a stat la baza emiterii ordinului si numele si functia persoanelor din cadrul DIICOT care au avizat emiterea ordinului;

2.Ordinul 307 din 03.07.2018 emis de Procurorul Sef al DIICOT de la acea data, nota de fundamentare care a stat la baza emiterii ordinului si numele si functia persoanelor din cadrul DIICOT care au avizat emiterea ordinului;

Valoarea prejudiciului creat prin acest abuz in serviciu, calculata la un buget annual de 140 milioane RON, pe o perioada de 9 luni, la un numar de 3 zile de concediu anual, este estimata de noi la circa 1.2 milioane de lei.

D. Referitor la numitul Lazar Augustin, din documentele prezentate in mass-media rezulta faptul ca a doua zi dupa prezentarea publica a ordinelor ilegale emise de procurorii-sefi ai DNA in perioada 2008-2018, adica in data de 17 iulie 2018, a redactat si a transmis catre CSM o nota prin care prezenta situatia descoperita la DNA si DIICOT si preciza masurile luate pentru corectarea acesteia.

Cu toate ca este evident abuzul in serviciu comis de numitii Morar Daniel Marius, Kovesi Laura Codruta, Horodnioceanu Daniel si subordonatii lor din cadrul DNA si DIICOT, constata ca numitul Lazar Augustin nu s-a sesizat nici pana astazi, la 10 zile de la transmiterea notei catre CSM cu privire la infractiunile de o gravitate deosebita comise de sus-numitii.

Fata de cele prezentate mai sus, am suspiciuni rezonabile ca reclamatii mai sus mentionati au comis urmatoarele infractiuni:

Articolul 367: Constituirea unui grup infractional organizat

Incepand cu 08-iul-2014 Art. 367 din partea II, titlul VIII, capitolul I a fost in legatura cu Decizia 12/2014

(1) Initierea sau constituirea unui grup infractional organizat, aderarea sau sprijinirea, sub orice forma, a unui astfel de grup se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

(2) Cand infractiunea care intra in scopul grupului infractional organizat este sanctionata de lege cu pedeapsa detentiunii pe viata sau cu inchisoarea mai mare de 10 ani, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

(3) Daca faptele prevazute in alin. (1) si alin. (2) au fost urmate de savarsirea unei infractiuni, se aplica regulile privind concursul de infractiuni.

(4) Nu se pedepsesc persoanele care au comis faptele prevazute in alin. (1) si alin. (2), daca denunta autoritatilor grupul infractional organizat, inainte ca acesta sa fi fost descoperit si sa se fi inceput savarsirea vreuneia dintre infractiunile care intra in scopul grupului.

(5) Daca persoana care a savarsit una dintre faptele prevazute in alin. (1)-(3) inlesneste, in cursul urmaririi penale, aflarea adevarului si tragerea la raspundere penala a unuia sau mai multor membri ai unui grup infractional organizat, limitele speciale ale pedepsei se reduc la jumatate.

(6) Prin grup infractional organizat se intelege grupul structurat, format din trei sau mai multe persoane, constituit pentru o anumita perioada de timp si pentru a actiona in mod coordonat in scopul comiterii uneia sau mai multor infractiuni.

Articolul 297: Abuzul in serviciu

(1) Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, nu indeplineste un act sau il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o paguba ori o vatamare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica.

Articolul 321: Falsul intelectual

(1) Falsificarea unui inscris oficial cu prilejul intocmirii acestuia, de catre un functionar public aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau imprejurari necorespunzatoare adevarului ori prin omisiunea cu stiinta de a insera unele date sau imprejurari, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani.

Articolul 323: Uzul de fals

Folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda, cand inscrisul este oficial, si cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, cand inscrisul este sub semnatura privata.

Art. 269. Favorizarea făptuitorului

(1) Ajutorul dat faptuitorului in scopul impiedicarii sau ingreunarii cercetarilor intr-o cauza penala, tragerii la raspundere penala, executarii unei pedepse sau masuri privative de libertate se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda.

Art. 267. Omisiunea sesizarii

(1) functionarul public care, luand cunostinta de savarsirea unei fapte prevazute de legea penala in legatura cu serviciul in cadrul caruia isi indeplineste sarcinile, omite sesizarea de indata a organelor de urmarire penală se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda.

Art. 295. Delapidarea

(1) Insusirea, folosirea sau traficarea de catre un functionar public, in interesul sau ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestioneaza sau le administreaza se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica.

Consideram ca numitii Morar Daniel Marius, Kovesi Laura Codruta, Horodnioceanu Daniel si subordonatii lor din cadrul DNA si DIICOT se fac vinovati de constituirea unui grup infractional organizat, respectiv aderare la grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals si delapidare.

Consideram ca numitul Lazar Augustin se face vinovat de aderare la grupul infractional organizat constituit de numitii Morar Daniel Marius, Kovesi Laura Codruta si Horodniceanu Daniel, favorizarea faptuitorului si omisiunea sesizarii.

In drept, ne intemeiem prezenta plangere pe dispozitiile Art. 367, 297, 321, 323, 269, 267 si 295din Noul Cod Penal.

Solicitam aplicarea in cauza a dispozitiilor Art. 35. Unitatea infractiunii continuate si a celei complexe, Art. 77. Circumstante agravante, lit. a., Art. 309. Faptele care au produs consecinte deosebit de grave, Art. 367. Constituirea unui grup infractional organizat.

D-le Procuror Sef, fata de cele descrise mai sus, tinand cont de pericolul social extrem pe care il prezinta faptele descrise, de perioada lunga de timp pe parcursul carora au fost comise, de mijloacele dolosive folosite de magistrati implicati direct si pe o perioada indelungata in combaterea coruptiei si sanctionarea abuzurilor in serviciu, precum si de prejudiciul extrem de mare cauzat institutiilor pe care le-au condus, de impactul social pe care il va avea aducerea la cunostinta publica a acestor fapte descrise mai sus va rugam sa dispuneti cu maxima celeritate si in deplina transparenta masurile legale ce se impun.

Pentru orice alte detalii privind faptele descrise mai sus si precizarea detaliilor suplimentare necesare in faza urmaririi penale va stau oricand la dispozitie la numarul de telefon...

Doresc ca toata corespondenta referitoare la cele de mai sus sa imi fie furnizata, in format electronic, la urmatoarea adresa de e-mail, sau prin posta.

D-na/D-le Procuror, fata de cele prezentate mai sus, va rog sa dispuneti.

Cu respect,

Florin M. Ghiulbenghian

Presedinte Fundatia EurHonest"

Comentarii

# Halal justitie date 27 July 2018 17:45 +10

35 de zile lucratoare ? :eek: Pai da, ca sa aiba dreacu timp sa cheltuie ceva din salariile alea monstru ... :o

# Tortionari publici date 27 July 2018 22:54 +1

Categorie de functionari publici (public servants) care folosind legea drept ghioaga savarsesc numai infractiuni in ideea de a stopa alte infractiuni. Diferenta constand in aceea ca ultimele sunt inchipuite pe caz de boala. Delir/Psihoza/etc. Ca si cauze.

# Cetateanul date 28 July 2018 01:09 +2

Din nou. Curtea de Conturi a României mai funcționează? Nenea ăla de îi zice omu lu Dragnea mai e șef pe acolo? S-a dat descărcare de gestiune pe anii respectivi?

# un mizantrop date 28 July 2018 15:25 +1

Asta a facut regimul Basescu, in primele zile de jaf, a castrat Curtea de conturi si acum vine eunucul, munceste de se speteste, constata, incadreaza fapta si sesizeaza DNA, sau ANAF, apoi securitatea triaza cazurile "de interes" si-i rad firma lui Ion, pe motiv de nefolosirea casei de marcat si-l favorizeaza pe multinational sa-i ocupe locul si sa-i ia afacerea pe nimic, in timp ce Curtea de Conturi fluiera a paguba ca marile tunuri sesizate sunt ignorate de "institutiile statului", care nu mai au obligatia sa "comunice de urmare"...Actuala putere pare sa foloseasca "facilitatea" in interes propriu

# Valter Cojman date 28 July 2018 07:22 +1

Abuz in serviciu, abuz de putere, deturnare de fonduri, frauda, foloase nemeritate, etc., plus imense prejudicii aduse statului de sute de mii de euro, chiar de milioane de euro. Cineva trebuie sa plateasca pentru asta cu varf si indesat.

# RAdu date 28 July 2018 08:40 0

Cand fac cate un act din asta fara diacritice, nici nu am rabdare sa il citesc..

# un mizantrop date 28 July 2018 15:34 0

Nu ca in rest te-ai intrebuinta prea tare...Nu v-a spus nimeni ca neuronii mor indiferent daca sunt folositi sau nu, ba chiar aia nefolositi mor mai repede, dar, daca tot aveti angajati "cititori", "intelegatori" si "prelucratori prin aschierea textelor", eu zic sa-i folositi....Cum cautati voi motive sa nu cititi si sa va justificati precaritatea intelectuala, ba lipsesc diacriticele, ba gramatica e deficitara, ba au muncit unii dupa program si "nu se pune"..."Lent si trist" ca sunteti in doliu...

# 6,5 milioane euro ? date 28 July 2018 11:11 0

numai atat ? prostii costa intodeauna foarte scump... nici rusia cat e de mare, de stranie, etc. n-a avut vreodata hututui din astia. intrecusem rusii cu experimentul pitesti, dar cu experimentul dna iesit din creiere demente i-am surclasat pe rusi.

# Zah Ioan date 28 July 2018 15:33 -1

Dar prin activitatiile infractionale ale celor care conduc statul roman nu s-au adus prejudicii insemnate poporului roman?In tara asta, nimic nu se face: nu se construieste, nu se modernizeaza, nu se dezvolta nimic, doar legile justitiei. sunt in atentia lor.Jenant, rusinos si revoltator !

# justinianus date 29 July 2018 09:15 0

Veniturile necuvenite, incasate de procurori, in aceasta lunga perioada, sunt de citeva milioane de ori, mai mari decit asazisul prejudiciu, din dosarul "fetele din Teleorman", in care s-au dat 27 de ani de puscarie , cu si fara executare! Oare domnii judecatori dela Inalta Curte, erau beti la acel moment, sau ordinul de la Klaun si structuri era clar,: condamnati-i pe toti, ca sa puteti sa-l condamnati si pe Dragnea!

# Dorina date 30 July 2018 14:47 0

Al Capone a fost -rezolvat- de FISC... Cei care nu dorm noaptea de grija natiunii… in locuite de serviciu somptuoase, cu bolizi si bodyguarzi! Pompati obligatoriu cu remuneratii gigantice si sporuri de STRES!

# ?????? date 31 July 2018 18:38 0

Unii dintre cei ce au comentat neagă preponderența meritocrației la ocuparea funcțiilor publice, chiar și prin alegeri ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva