18 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt

S-A TERMINAT – Fostul presedinte al CCR Ioan Vida da verdictul: "Presedintele are obligatia de a o revoca pe Kovesi, asa cum a propus ministrul Justitiei... Cand s-a facut Constitutia, din care eu am scris o parte buna, s-au stabilit competentele legate. Presedintele nu are ce sa faca. La noi s-a inteles ca presedintele este un fel de Ceausescu, ori nu e asa. Presedintele trebuie sa tina seama de ce spune Guvernul. Este penibil faptul ca presedintele se pronunta inainte de a citi Raportul"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

23 February 2018 20:04
Vizualizari: 125923

Iata prima luare de pozitie responsabila si argumentata a unui om avizat care s-a exprimat pentru Lumeajustitiei.ro cu privire la obligatia presedintelui Klaus Werner Iohannis de a o revoca pe Laura Kovesi din functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Demonstratia juridica facuta de fostul presedinte al Curtii Constitutionale a Romaniei, profesorul Ioan Vida, (foto) este fara echivoc si zdrobeste din fasa toate luarile de pozitii ale comentatorilor pro-DNA care si-au dat cu parerea in fel si chip dupa ce Lumeajustitiei.ro a lansat public demonstratia ca procedura de revocare a Laurei Codruta Kovesi este ireversibila.


Fara a face alte comentarii, prezentam in continuare declaratia fostului presedinte al Curtii Constitutionale, profesorul Ioan Vida, acordata in exclusivitate pentru Lumeajustitiei.ro:

"Este corecta pozitia dumneavoastra! Atunci cand s-a facut Constitutia asta, din care eu am scris o parte buna, s-au stabilit competentele legate. Aceste competente legate inseamna atunci cand un ministru propune ceva, iar presedintele nu face decat sa confirme, sa ii dea putere acelei decizii.

In Romania nu s-a inteles ca in Constitutia noastra exista competente legate.

Presedintele nu are ce sa faca in aceste chestiuni. La noi s-a inteles ca presedintele este un fel de Ceausescu, ori nu e asa. Presedintele trebuie sa tina seama de ce spune Guvernul, pentru ca Guvernul este emanatia poporului.

Presedintele doar confirma numirea sau revocarea propusa de Parlament, de Guvern sau de ministru. In Constitutie se spune ca presedintele are o competenta delegata, legata de ceea ce i se spune.

Oamenii trebuie sa inteleaga ca in acest moment presedintele Romaniei are obligatia de a o revoca din functie pe Laura Kovesi, asa cum a propus ministrul Justitiei.

Este penibil faptul ca presedintele Romaniei se pronunta inainte de a citi Raportul. Dupa 20 de puncte de vedere corecte... Eu nu am vazut Raportul, dar am vazut ce a spus ministrului Justitiei, iar ceea ce a spus dansul este perfect. "

Comentarii

# Dragos date 23 February 2018 20:24 -31

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba" - parintele Arsenie BOCA .... Voi nu vedeti cum arata tara asta, nu vedeti ca totul e stramb, tara e stramba, soselele sunt strambe, voturile sunt strambe... Si voi vreti sa ne ziceti ca cei responsabili, de la conducere, sunt drepti? S-au strambat demult, nu e nevoie de niciun procuror, sef sau nu, sa ne zica. Si nu e nevoie sa ne zica un (fost) judecator de la CCR cat de drepti sunt politicienii, cat de imaculati si nevinovati sunt ei, ca au fost acuzati pe nedrept ei fiind niste ingerasi, subintelegandu-se ca noi suntem niste strambi si prosti ca-i credem corupti pe toti.

# unul din lumea cea mare date 23 February 2018 22:17 +8

bai mermelitorilor de minjitii statului si de terfeliti LUATI BA EXEMPLU CUM GINDESTE UN JUDECATOR .BAAAAAAA!!!!!!! ONORABILUL JUDECATOR NU SI/A LUAT GRADELE IN MAGISTRATURA CU HOTARIRI JUDECATORESTI,DA!!!!!!!!!1 ASA CUM ATI CITIT,CITI JUDECATORI SI/AU LUAT GRADELE PE BAZA DE hotarire judecatoreasca?????!!!!!!!!!!hai sa vedem daca mai stie cineva si daca din aia cu roba si topor au corajul sa recunoasca

# fara studii juridice date 1 March 2018 12:07 0

Nu voi crede niciodata ca parerea unui fost profesor la Stefan Gheorghiu este corecta pentru ca nu traim intr-o societate multilateral dezvoltata (unii isi aduc aminte ce inseamna). Sper ca legea sa fie la baza, nu bariera pentru boi. Smecherii tot timpul sa poata ocoli legea si cei corecti sa stea ca prostii.

# ELENA date 23 February 2018 23:49 +5

deci conform legii,daca Ministrul Justitiei a deschis procedura de revocare,presedintele are obligatia sa o confirme,daca nu o poate ataca cu argumente legale valabile

# Grosu date 24 February 2018 22:33 +4

Elena, n-ai inteles nimic: este OBLIGATIA presedintelui de a confirma propunerea ministrului justitiei. Prevederea legala este IMPERATIVA (adica fara drept de a o pune in discutie!), NU DUBITATIVA (in sensul ca ar putea s-o respinga dintr-un motiv sau altul, fie si unul bine argumentat! Ceea ce nu e cazul aici!). Textul de lege spune: „presedintele confirma...” nu „presedintele POATE confirma...”. ”! Ti-e clar?!

# maria date 24 February 2018 09:14 +22

Dragos, toti Romanii sustin lupta anticoruptie dar pe principii democratice si nu nu practici staliniste. DNA se lauda ca in 12 ani au recuperat 668 milioane Euro - dar cit au cheltuit in 12 ani? sigur mai mult? citi oameni nevinovati au stat in inchisoare si cit capital romanesc s a distrus? Ce a facut DNA cu ADEVARATA CORUPTIE- mICROSOFT, TRANSGAZ, neplata acciziilor la exploatarea resourselor minerale, defrisari, capusele distribuitoare de energie, companii straine care au luat bani sa faca drumuri si au fugit cu banii - praf in ochii naivilor - deshis dosare, disjuns dosare (numai romanii treuies pedepsiti!) clasat iar deschis iar clasat ina s au proscris-- cine a dirijat mani******rea asta? DNA a salvat Romania cu cele 668 milioane cind tara a fost este este jefuita de sute de MILIARDE: Este vreo multinationala cere de zeci de ani declara profit ZERO (fac munca patrioticain Romania!) cercetata si pedepsita ? sa fim seriosi... sintem serbi in tara noastra .. spre deosebire de Poloni

# Avram Vasile date 24 February 2018 12:41 +5

Maria: Ai perfecta dreptate in viziunea mea. Si eu gandesc exact ca tine. Ma bucur ca mai sunt si altii care impartasesc aceleasi opinii. Bravo !!!

# gelu date 24 February 2018 11:41 +6

Joha e penal. "Preşedintele Klaus Iohannis este subiectul unui dosar penal încă din anul 2008, cînd Codruţa Kovesi era procuror general al României, avînd această calitate şi în anul 2015, cînd DIICOT emite acest document în care nu este menţionată vreo clasare a dosarului! Informaţia este oficială şi este confirmată în scris, sub semnătura procurorului Daniel Constantin Horodniceanu, şeful DIICOT, ca răspuns la solicitarea Gabrielei Ghitcuţă, redactor la România TV. De remarcat este faptul că această adresă a fost emisă de DIICOT pe 28 august 2015, cînd Klaus Iohannis era deja preşedintele României! Este vorba despre Dosarul nr. 609/P/2007, deschis de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Sibiu, trimis la Parchetul General (de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie) pe 21.02.2008, după care a fost declinat spre soluţionare la DNA pe 25.02.2008, cu adresa nr. 532/II/2008." Vezi Cotidianul de astazi.

# ?????? date 23 February 2018 20:27 -24

Probabil domnul Vida dorește să îi susțină pe avocați pentru a nu le fi crescute taxele, dumnealui știind că suveranitatea poporului se exprimă îndeosebi prin președinte ,ca reprezentant al celor mai multe persoane care votează , aproximativ ca la CCR, domnul Augustin Zegrean având o altă opinie ?

# Botomei Vasile, doctor in drept,0744191717 date 23 February 2018 20:41 -1

Botomei Vasile, doctor in drept, considera ca actuala Curte Constitutionala are o probitate morala si profesionala la nivelul cel mai ridicat decat a fost pana anul in care a fost ales actualul presedinte Valer Dorneanu. Motivul de neconstitutionalitate privind nererspectarea calitatii legii, aplicat in temeiul 1 art.1(5) din Constitutia Romaniei,prin care a fost intoarse modificarile la legea 303/2004 privind statutul magistratilor, a fost de maxima intelepciune. Pe acest temei urmeaza CCR sa se pronunte pe 27-03-2018,in cauza privind sesizarea admisa de ICCJ din dosarul 458/32/2013, prin care Curtea este chemata sa se pronunte pe neconstitutionalitatea textului art.60.6 din legea 51/1995, republicata, privind profesia de avocat. Sa dea Dumnezeu lumina judecatorilor CCR, prin care sa se modifice in sens constructiv legea avocaturii din Romnania, caci multe victime a facut pana acum!

# alfa date 25 February 2018 09:38 0

Dar daca traditionalii vor influenta CC ?

# ion date 23 February 2018 20:44 -20

KOveshi-DeNeAtins

# maria date 24 February 2018 09:25 +1

visezi cu ochii deschisi... dupa inregistrari cie in tara asta mai crede in Kovesi.. I a si a asumat faptele procurorilor cica de elita (pt ca probabil si ei au probe mpotriva ei! Mai oribile decit astea facute publice!) si trebuie sa suporte consecintele

# Florins date 24 February 2018 16:34 -6

SUNT DE ACORD CU Traian Berbeceanu : Sunt încă polițist! Și nu voi putea accepta vreodată faptul că un infractor, condamnat definitiv de ÎCCJ, poate să-mi conducă țara, poate să-mi hotărască viitorul, poate să-i stabilească destinul fiului meu! Și nu voi putea să accept niciodată faptul că un infractor dovedit poate să hotărască modificarea legislație în baza căreia i-au fost probate faptele! Și nu vreau să accept nici aceea că infractorul poate să pedepsească instituția care l-a pedepsit! Un condamnat definitiv, chiar cu suspendarea executării pedepsei, rămâne un infractor dovedit indiferent de instanța care s-a pronunțat în acest sens! Așa am învățat! Așa am înțeles de-a lungul a 25 de ani de carieră! După de-ăștia am alergat o jumătate din viață, pentru pedepsirea ăstora mi-am neglijat familia și mi-am șubrezit sănătatea! Din cauza ăstora am fost aruncat la beci, nevinovat fiind! Așa voi gândi și voi simți cât încă sunt polițist, și pentru tot restul vieții după aceea.

# Unu' date 24 February 2018 20:01 0

Btw, cei ca tine care se prefac ca nu poate exista mai mult de de o idee (sau, poate chiar nu au mai mult decat o idee!), ce parere ar avea in situatia in care institutia "care ii pedepseste" pe unii, in cazul altora, care poate chiar te conduc sau te-au condus - cu consecinte te vor afecta toata viata si pe tine si pe copiii tai, s-a facut si se face ca nu ii vede si foloseste toate caile posibile si chiar imposibile ca sa-i acopere?

# gheorghe pensionaru' date 24 February 2018 22:28 0

In concluzie, e un penal...un politist penal! Ca tot e la moda chestia cu penalii... 8)

# burduja date 23 February 2018 20:53 +13

un om cu bun simt ar pleca singur, nu ar astepta sa fie demis aceasta femeie merge.pe principiul- daca voi nu ma vreti, eu va areau,

# Gilu date 23 February 2018 20:56 +14

Repet: este o Constitutie pentru un popor normal , nu pentru un popor chinuit de sindromul parternalist al tatucului autocrat ...Doua centre de putere care se faulteaza reciproc in dauna constructiei economice si modernizarii tarii..Avem prea putine asteptari de la politicieni si asa zisi intelectual de frunte , care inalta imnuri justitiei patibulare...Auzi : " DNA, esti iubirea mea !" Sa versi, nu alta ...

# Mihuti Ioan date 23 February 2018 22:46 +9

Dacă ar avea probitate morala și coloana vertebrala ar trebui sa demisioneze în secunda 2 ; PROCURORUL GENERAL AUGUSTIN LAZAR ; PROCURORUL ȘEF D.N.A.LAURA CODRUȚA KOVESI ȘI PREȘEDINTELE KLAUS WERNER JOHANIS PE MOTIVUL PRINCIPAL CA AU PROBLEME PENALE ÎN SUSPENSIE ȘI CA S-AU PRONUNȚAT FĂRĂ A CUNOAȘTE SPEȚĂ -RECHIZITORIUL MINISTRULUI JUSTIȚIEI TUDOREL TOADER ÎN CAZUL KOVESI MAI ALES CA FUNCȚIILE NU LE PERMIT ANTEPRONUNTAREA.. CRED CA JIGNESC ROMANII !

# Nistor date 24 February 2018 00:57 -5

Dragoș....nici po******ția nu e departe.

# Jkl date 24 February 2018 09:42 +13

Nistor, doar o parte a po******ției, adică cei care nu reușesc să înțeleagă un argument, fac diaree de la lozinci ieftine, își lipesc o etichetă #rezist și se screm în Piața Victoriei. Voi aveți impresia că sunteți spuma acestei țări, iar restul sunt strâmbi și proști. Ei, află de la mine că un om simplu de la țară este mult mai înțelept decât voi. Dacă vă așez pe oricare dintre voi în fața bunicului meu de 96 de ani de la țară, vă dați palme singuri. Știi de ce? Bunicul a fost în război, a văzut moartea cu ochii și a acceptat să moară pentru noi, urmașii nedemni ai acestei țări. După război a avut o viață grea, a trecut prin foamete, i s-a confiscat pământul de comuniști, a trecut prin toate și a reflectat la toate. Înainte să moară era supărat din cauza lui Băsescu, a zis că nici comuniștii nu au fost mai răi decât sistemul creat de el. Bunicul plângea când auzea Imnul. Știi de ce? Pentru că nu numai că îl înțelegea, ci îi simțea semnificația. Voi nu știți decât să râdeți de părinți.

# petrea gheorghe date 24 February 2018 08:40 +4

Nicaieri in lume o persoana nu a fost nu este si nu va fi de neinlocuit .Sper ca Presedintele Romaniei sa aiba sfatuitori intelepti si sa joace in favoarea Romaniei .Sistemul juridic din Romania la ora actuala este total compromis .Odata cu procurorul sef DNA din SISTEM AR TREBUI EXCLUSI (e) foarte multe personalitati .Presedintele in aceste momente dificile pentru Romania ,ar trebui sa recurga la cea mai inteligenta miscare ,REFORMAREA SISTEMULUI JURIDIC DIN ROMANIA .Nu avem nevoie sa platim in cadru MJ oameni din departamente diferite care sa faca practic aceiasi treaba .Daca suna bine DNA ,ok nu ii mai spunem MJ ii spunem DNA,dar important este ca lefegii incadrati in acea structura sa fie calculati in functie de nevoile reale si nu dupa poftele lui x si z si cel mai important sa isi faca treaba in conformitate cu cerintele legislatiei in vigoare nu in conformitate cu fel de fel de intelegeri ascunse intre ei si serviciile secrete si alte structuri ,fara sa fie catelusii ambasadelor

# adrian date 24 February 2018 09:52 -6

MInistrul Justitiei este om politic.NU ar fi normal ca un om politic sa poata revoca...in mod normal CSM ar trebui sa poata revoca.

# gheorghe pensionaru' date 24 February 2018 22:44 +3

Intreab-o pe MM, fost ministru al Justitiei, caci ea a modificat actuala lege prin asumarea raspunderii si fara nicio dezbatere publica in 2005... 'Noaptea ca hotii' iti suna cunoscut?! 8)

# Romeo-Paul Postelnicu date 24 February 2018 11:07 -5

D-le Vida,pai revocarea nu este un act de decizie?Si daca DA,atunci Presedintele nu are dreptul sa cantareasca o propunere,sa consulte avizul CSM-ului,sa se pronunte ?Inteleg din ce spuneti ca Presedintele este o autoritate care trebuie doar sa se conformeze la ce spune unul sau altul dintre ministrii!Dati-mi voie sa va intreb,daca Guvernul este emanatia poporului,Presedintele(care are mult mai multe voturi)al cui este?Si mai e un aspect,pai un ministru,parte a puterii executive, poate,fara a incalca principiul sacrosant al separarii puterilor in stat, demite sau revoca un magistrat?Va impartasesc opinia ca Presedintele nu trebuia sa se pronunte pana nu ajungea avizul CSM-ului la Cotroceni.Va asigur ,in continuare,de toata stima si pretuirea mea!

# AndreiV date 24 February 2018 11:53 +4

Sa intors zegrean `marele jurist`,poate o mai pune de o erata.Cata nerusinare!!!Biet popor roman,batjocorit si umilit,cat vei mai tolera sa fii tratat ca un sclav de catre strainii si cozile lor de topor,care au devalizat tara,au distrus economia romaneasca facuta cu imprumuturi si platita din munca si sudoarea acestui popor,iar ei au facut averi uriase si au desfiintat toata industria si agricultura romaneasca.Scopul lor finnd acela de a importa de la straini,RASELE NOBILE SI SUPERIOARE,cele mai proste produse din punct de vedere calitativ,pline de chimicale.Deci produse fabricate cu nerusinare si buna stiinta asa,pe linii de fabricatie speciale,destinate romanilor,dar folosind acelasi ambalaj si etichetare ca si pentru cele destinate pentru po******tia lor de vita nobila.aici ne-a adus cei care ne controleaza si spun ca noi suntem subdezvoltati intelectual si ca atare nu stim si nu avem capacitatea de a ne conduce.Critica URSS si perioada in care s-au facut si greseli,acum ue ce este.

# sandu date 24 February 2018 11:58 +7

Dante spunea ca bunul simt este viziunea practica si realista asupra lucrurilor.Este cea mai corecta definitie pt.raul si pretiosul bun-simt care multora le lipseste cu desavarsire.Un OM fara bun-simt nu poate fi un om intelept!Un om care este total lipsit de BUN-SIMT face umbra pamantului deageaba.In acelasi timp trebuie stiut ca intelepciunea e legata de bunul simt,iar nesimtirea merge mana-n mana cu prostia si rautatea.Din nefericire lipsa de bun-simt a patruns pana si in sanul justitiei (DNA)unde ar trebui sa exite multa independenta si totul curat ca lacrima!Pana la urma are de pierdut cetateanul de rand.PACAT,PACAT si iar PACAT!!!!!!!

# Ion date 24 February 2018 13:04 0

Presedintele are dreptul sa cantareasca propunerea ministrului justitiei si sa consulte avizul CSM-ului inainte de revocarea procurorului sef DNA. Deci dl Romeo-Paul Postenicu are si el dreptate.

# Pif date 24 February 2018 15:44 0

Presedintele Patriei ARe OBLIGATIA sa respecte articolul 80 din Constitutie. Si nu sa asculte in casti ce-i sufla in urechi tot felul de diversi .Ori e barbat, ori e carlig pt. zdrente .

# Mihai date 26 February 2018 11:09 0

Ce spune articolul 80 din Constitutia Romaniei: Art. 80 – Rolul Preşedintelui (1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. (2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

# Baran Gheorghe date 24 February 2018 16:31 +4

Cine sa respecte art. 80 din Constitutie, Werner Klaus I?? Pain geaca rosie l-a incalcat si nu a patit nimc . In loc sa medieze s-a raliat . Acest site esete unul pentru profesionisti , nu doresc sa scriu cuvintele mele pe care le am pentru cetateanul IKW , dar pot sa spun ca pentru a citi raportul d-lui Tudorel Tooader e un efort prea mare pentru IKW, lecturarea primelor pagini ii produce somnolenta si poate ameteala. Cred ca vacantele dese sunt o dovada.

# mitocanu date 24 February 2018 17:24 0

zegrean-alt fost sef la ccr zice exact contrariul...pe cine sa mai crezi????...

# Grusuzache Romica date 24 February 2018 17:34 +4

Nu a greșit Papașa când l-a caracterizat astfel pe marinar: "cel mai toxic produs al politicii române". Dar asta a fost odată, "în vremea aceea". Acum, în vremea aceasta, "chiorul" pare "copil de mingi" în comparație cu "mutul". Acesta este mult mai toxic, un veritabil atentat la siguranța națională. Pentru că el este stricător al unei valori esențiale ale nației. El demolează "pas cu pas" liniștea socială garantată și ocrotită de Constituție. Așa îl joacă ... "păpușarii".

# cozma ioan mangalia date 24 February 2018 18:03 +2

dl vida este calificat sa aprecieze , comparativ cu zegrean care a fost jusistconsult la bjatm si ca lipitor de afise si lingau slugarnic a lui base a fost numit politruc sef la ccr . care la digi 24 balmajea niste aberatii de te dadea pe spate ! auzi la el, cica legile si constitutia sunt interpretabile, in asta consta frumusetea lor !lasta primesta bani de handicapat de la stat, pensie babana pt ticalosia care a facut-o pri hot ccr nr6/2012, cand in cardasie cu ponta , zgonea, antonescu, coldea . cojocarita ...etc au subminat parlamentul si l-au tinut pe base 2,6 ani ca impostor la cotroceni !noroc de monitor ca nu poate fi distrus , ca tot vor da candva socoteala !

# Costy date 24 February 2018 18:41 0

Nu regret că actualul președinte nu poate lua decizii totalitare ! Asemenea "decizii comuniste" nu le poate lua decât un comandant militar sau un dictator. El nu poate și nu este nici dictator nici Napoleon !!!

# gica date 24 February 2018 19:22 0

Doamna Maria ,dosarul Transgaznu poate fi rezolvat ca acolo este implicat fratele lui Codruta ,cum sa-si condamne fratiorul iar Microsoftul nu poate face nimic ca deranjeaza Bruxelul.Asa arata marea luptatoare anticoruptie.

# Goargăș date 24 February 2018 19:24 0

Liniște, bă, ce dracu! Altfel sar mediat, din baie, Popiescu (S.F.) și Liicheanu (Ed. Pol.) și ne arată că negrul e alb. Doamne, ce urât au îmbătrânit ăștia! La propriu (hâzi) și la figurat (tarați).

# Antoniu date 24 February 2018 19:33 +1

Bravo domnule Ioan Vida. Ma bucur ca mai sunt si oameni cinstiti si curajosi in aceasta tara !

# Gicu date 24 February 2018 21:16 +2

Iohannis calcă în străchini într-una! Oare, așa Consilieri de Slabi are de Nu îl învață Cum e Bine/Corect să facă într-o așa situație (să Aprobe Demiterea Cucuvelei evident!) chiar dacă nu îi convine ceva, pentru a nu se face Mereu de râs?! Ori consilierii îl învață dar Nu se conformează el?! O fi de acord cu PROBE FALSE în dosare și Amenzi Plătite la CEDO, doar pentru a-și "Înlătura" Adversarii Politici?!

# Ionica date 24 February 2018 21:18 -3

Din moment ce este nevoie de avizul CSM inseamna ca Iohanis nu este "notar" ci trebuie sa tina cont de ambele puncte de vedere (al MJ si al CSM). CCR este o institutie pur politica si personal as desfinta-o ...

# Adrian83 date 25 February 2018 01:10 0

Daca CCR este o institutie politica atunci la fel de politica este si institutia numita Ministerul Public. Asa cum judecatorii CCR sunt numiti de politicieni (Presedinte, deputati si senatori) la fel si procurorii sefi din cardul Ministerului public sunt si ei numiti tot de politicieni (Presedinte si Ministrul Justitiei). Pe undeva insa este bine ca e asa pentru ca doar cei alesi de catre popor au legitimitate democratica si doar ei pot transmite aceasta legitimitate altor functionari ai statului.

# REMEMBER date 25 February 2018 11:18 0

CESEMIȘTII se c... pe ei de frică de cînd Mika Plagiatoare (doar 4%) s-a lăudat că a arestat pe cei ce-au pus-o șef...

# Partidele sunt in parlament si nu persoana date 24 February 2018 22:09 -3

Din pacate partidele politice sunt cele care manevreaza constiinta celor alesi . Asa se explica de ce se tolereaza "penali" in partid . Presedintele Romaniei este ales de popor DIRECT . Are cea mai mare legitimitate - mai mult de cit un guvern minat de interesul de grup - cre la momentul acesta - guvernul Romaniei nu reprezinta nici macar 18 la suta din electorat. Iohannis are puterea de decizie si puterea in stat - asa ati vrut voi cei care ati scris constitutia Romaniei pentru ION ILIESCU - acum acuzat pentru ca a omorit oameni. EXISTA INTERESUL PUBLIC - STAT DE DREPT. INTERESUL PUBLIC ESTE REPREZENTAT DE PROCUROR - JUDECATORUL ESTE CENTRUL - EPICENTRUL JUSTITIEI - EL HOTARASTE DACA MIJLOACELE FOLOSITE DE PROCUROR SUNT CONFORM CU LEGEA : DA - SE POATE IMBUNATATI LEGEA PRIN A CERE PROCURORULUI SA CEARA DE LA JUDECATOR CONFIRMAREA DE MIJLOACE PENTRU URMARIREA PENALA - Sa nu traga cu tunul dupa vrabii care murdaresc partid

# Morariu date 25 February 2018 01:13 0

Cei mai multi cu pregătire în domeniu sau pronunțat în conformitate cu constituția dar ca ori unde sunt si persoane care ori nu vor să înțeleagă ori sunt de rea credință făcând fel de fel de comentări .Aceste persoane prin atitudinea lor da semnale celor din stradă #rezist.Vum vedea dacă președintele înțelege care trebuire sa fie hotărârea pe care Este obligat de constituție să o ia .

# Marius date 25 February 2018 08:40 0

Cine o contesta pe Angelina Joli e un penal. Cine o ridica la cer un căutător al adevărului. Cine are o părere și nu și-o exprimă , un iresponsabil. Cine o privește de sus în jos, un excitat de drept comun. Cine o privește de sus în jos, un impertinent fără margini. Cine o privește în ochi, un îndrăgostit de cătușe și adevăr. Cine nu difuzează mesaje de susținere un împătimit al fărădelegilor. Cine nu protestează contra e Gică contra și cine protestează pro e Gică Hagi. Cine se ascunde în spatele feței e un fățarnic, dar cine se ascunde sub fusta DNA-ului e un factor de coagulare a intimităților justiției. Dar cel mai important: cine s-a călugărit trebuie neaparat să-i pună poza distinsei doamne în chilie. Aceasta îl va feri, pe adevăratul căutător spiritual, de tentații, gânduri păcătoase și fapte reprobabile.

# Plecat don tara date 25 February 2018 10:35 0

Din punctul meu de vedere,este o lupta surda intre DNA si PSD si din toata aceasta sifuatie tara sta pe loc si cetateanul sufera in urma acestei dispute.Nu ne trebuie DNA si nici penali la conducerea tarii, aceasta tara se stinge usor, usor ar trebui sa plecam toti din tara sa ramana singuri sa si dispute acest joc.Noua ne trebuie o justie dreapta si impartiala, fiecare judecator sa raspunda pentru deciziile luate altfel Romania va scapa de platala care ne obliga deciziile CEDO.Un lucru foarte important este faptul ca cetatenii acestei tari nu isi dau seama ca orice parlamentar ales intr o circumscriptie electorala trebuie sa raspunda in fata cetatenilor care la ales, mai presus de toate el trebuie sa voteze cum cer cetatenii comunitatii din care a fost ales....dar sa creat o obisnuita prin care parlamentarul ales nici nu tine cont de cetateniì care l au ales, nici numai vb de informarea lor....acestea voteaza cum spune partidul nu cum spune comunitatea.....

# Statul de drept nu este al partidelor date 25 February 2018 11:38 0

Partidele sunt numai agenti intr-o democratie cu un stat de drept. Partidele nu sunt numite pozitiv decit numai ca niste agenti care ajuta la formarea opiniei publice . Persoana aleasa raspunde fata de constiinta proprie cind i-a decizii ca reprezentant/a electoratului - asa este Teoria - insa la noi s-a perpetuat STATUL PARTIDULUI COMUNIST ROMAN - IN CARE TOATE SE FACEAU PRIN PARTID: NICI NU EISTA UN STAT - ERA PARTIDUL CARE ERA STATUL . tranzitia la un stat de drept este mai ales dureroasa pentru cei Juristi care au servit in Statul partidului comunist . NU AVEM JURISTI FORMATI IN STATUL DE DREPT - MAI DUREAZA : DE ACEEA AVEM "PENALI" ACOPERITI DE PARTID. "PENALII " ISI DESFASOARA ACTIVITATEA CU SIGURANTA CA SUNT "CORECT POLITIC"- SI NU CORECT CU LEGILE TARII : DEMOCRATIA AUTENTICA NU ESTE CEA A LUI "ION ILIESCU- CEA ORIGINALA - DE PARTID". Partidele nu sunt democratia in statul de drept ci numai grupuri de interes . Si interesul partidelor se vede cu ochiul

# adrian date 25 February 2018 12:05 +1

Dar Zefrean ce zice?Cica Iohannis poate sa nu revoce.Tot un presedinte la CCR a fost si el. :lol:

# Ne indreptam spre usa de iesire UE date 25 February 2018 12:05 0

Atita vreme cit avem " penali" cu acoperire de la partid se se poate vorbi de stat de drept - ca nu ajungi la acestia cu nici un instrument al statului de drept. Sub streasna psd- sunt multe - lichele care au -Acoperire de la partid contra a tot ce este drept si justitie in Romania . Asa se vede si din eterior - numai ca multi romania nu sunt educati sa vada - numai sa urmeze ce se aude prin "festivalul penalilor" . Democratia este un exercitiu continuu si de durata unde cetateanul/ca isi ascute mintea si hotaraste la votare care ii va fi viitorul - daca dobindeste un asemenea intelect. Si intelectul acesta de unde ? de la fostii - ca avem inteligenta ?? - de unde . Sunt numai citiva romani care - NU CRED NUMAI IN TELEVIZOR SI AU PROPRIUL DESCERNAMINT: CINE A URMARIT POLITICA IN rOMANIA VEDE CE SE FACE SI CUM ESTE SCOS STATUL DE DREPT LA CIMITIR.

# Jkl date 25 February 2018 13:16 +1

Stai jos! Ai nota patru. Asta în România.. Dacă spui prostiile astea în SUA, ești arestat de către instituții, nu de către persoane. În statul de drept e vorba de instituții care reprezintă interesele cetățenilor și le apără drepturile conform legii. Nicăieri în legea română nu scrie cuvântul "penali". Mai mult, raspunderea penală este individuală, ci nu de grup. Dacă ai probe că un politician a săvârșit o infracțiune, condamnă-l și gata. A face afirmații despre o persoană că a săvârșit o infracțiune fără să ai probe, e calomnie în statul de drept, produce prejudiciu și trebuie să răspunzi.

# pARTIDUL a adus un fost din SRI date 25 February 2018 12:39 -2

Acest fost din SRI vorbeste permanent de "statul paralel" -. SI ASTA LA ADRESA STATULUI DE DREPT - CIT TUPEU ! DAR SE VEDE CU OCHIUL LIBER ORCHESTRAREA "FESTIVALULUI PENALILOR" DE CATRE GRUPURI DE INTERES DIN PSD CARE VOR ADUCEREA LA TACERE A ANTI-CORUPTIEI CU ORI CE PRET : CA SE PRACTICA DEJA SI IN POLONIA SI UNGARIA SI EXCELENT IN TURCIA - DE CE NU AR FI SI IN ROMANIA : AICI PUCISTII SUNT IN PARLAMENT SI SE CRED SALVATORII DEMOCRATIEI - TREZITIVA SI VEDETI CE SE INTIMPLA IN JURUL VOSTRU . N U D N A ESTE PROBLEMA CI "PENALII" CARE AU FRICA CA DUPA ION ILIESCU - TATL LOR SPIRITUAL VOR AJUNGE SA NU MAI POATA FURA - CE PERSPECTIVA CRUNTA PENTRU ROMANIA - SA NU MAI POTI FURA : S A F U R A M I N L I N I S T E M A I D E PARTE : TRAIASCA PARTIDUL! JOS KOVESI ! !

# marius date 25 February 2018 12:56 0

# Ne îndreptam spre ușa de ieșire UE Statul de drept este scos la cimitir de cei care-l compun. Vrăjeala cu partidele care scot statul de drept la cimitir e de domeniul neuronului #rezist. Mai scutiți-ne cu cei câțiva români care nu se informează de la televizor. Acei, asemeni vouă, se informează ,probabil, numai de la informatori și structuri informative. Nu ne îndreptăm spre nici o ieșire. Cine n-are coloană vertebrală e evident ca trebuie să se îndrepte spre ieșire.

# Ideea este ca PIS in Polonia a decapitat Justitia date 25 February 2018 14:26 0

Ca PIS a dat lovitura statului de drept in Polonia si in Ungatia sunt posibiule legi contra "Soros" de ce nu ar fi posibil si in Romania decapitarea "anti.coruptiei" cu putere de la partidele toxice in frunte cu psd-ul . eu cred ca vom avea surpriza sa spuna UE - ajunge ! bani nu mai vedeti - si asa lipsesc miliarde - dupa Brexit . Dar ce va trebuie voua romanilor "Stat de drept " i- facetiva stat de gringolada - facetiva cleptocratie - tineti pe refugiati la distanta ca va intelegeti de minune cu turcul Erdogan si aveti voie sa culegeti capusuni in Italia

# Costel date 26 February 2018 01:00 -1

Președintele este parte a puterii executive. Mandatul îl primește de la popor. Nu poate fi obligat să semneze împotriva propriei constiinte. Constituția noastră are multe neclarități și poate fi interpretata in mod eronat de persoane de rea-credinta. Tovarășul Ioan Vida este un produs al dictaturii comuniste și nu înțelege principiile statului de drept. Ce putea el sa învețe la "Academia Stefan Gheorghiu" ? Democratie, principiile statului de drept ? Cred că este un comunist irecuperabil, ostaș disciplinat al statului paralel pe care îl slujește in continuare cu devotament și credința, chiar și ca pensionar de lux al unei societăți în care inclusiv justiția este profund coruptă. Magistrați corupți și lipsiți de conștiință, slab pregătiți profesional. Promovați de un sistem corupt pe pile și relații și nu pe merite profesionale. Într-o țară coruptă sistemul de justiție nu face excepție. Curtea constituțională este o instituție politică și este aservită puterii politice.

# Carmen date 26 February 2018 18:47 0

O singura intrebare am si eu: temei de lege avem??

# Tcaciuc Carmen date 26 February 2018 18:49 0

Temei de lege avem???

# Pif date 26 February 2018 20:55 0

Potrivit art.129 din Constitutie, procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului justitiei si nu a presedintelui. Din acest motiv, potrivit Constitutiei, nici numirile in functii de conducere a procurorilor si nici revocarea acestora din functiile respective nu sunt la discretia presedintelui. Totusi, legea 303/2004 l-a inclus si pe presedinte in procedura de numire/ revocare, astfel incat, daca exista nelamuriri in aplicarea textului de la art.54 alin 4 din L303/2004, se citeste din nou Constitutia, inclusiv art.94(daca este cazul) . Astfel cum recomanda si Dl.Ioan Vida

# ORLANDO date 25 March 2018 10:08 0

D-l Vida este o eminenta, o somitate in materie de drept ! Vad pe aici si comentarii tampe care il ataca pe acest om deosebit de bun specialist si profesionist care stie ce spune si este un om cu bun simt si masura cuvintelor !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.11.2024 – Procurorul Lia are viata grea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva