29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DEZVALUIRILE LUI DANIEL MORAR – Fostul sef al DNA si judecator CCR, avocatul Daniel Morar, a lansat cartea “Putea sa fie altcumva. O istorie subiectiva a Justitiei dupa 1990”: “Cartea poate fi vazuta si ca o istorie a maturizarii corpului magistratilor, dar si a deformarii acestuia, pe alocuri. Oamenii politici nu au cum sa lipseasca din poveste, iar unii dintre ei s-ar putea sa apara chiar mai bine conturati decat am intentionat”

Scris de: L.J. | pdf | print

17 November 2022 12:24
Vizualizari: 5090

Fostul sef al Directiei Nationale Anticoruptie si judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei, avocatul Daniel Morar (foto), prezinta istoria subiectiva a Justitiei de dupa 1990. Morar a lansat cartea “Putea sa fie altcumva. O istorie subiectiva a Justitiei dupa 1990”.


 

Cartea, realizata cu sprijinul jurnalistei Sorina Matei, prezinta nu doar detalii mai putin cunoscute din cariera lui Daniel Morar, ci abordeaza momente extrem de tensionate petrecute in sistemul judiciar, precum dosarele deschise unora dintre cei mai importanti magistrati, cazul suspendarii lui Traian Basescu sau implicarea serviciilor de informatii in actul de justitie (vezi facsimil). “Cartea poate fi vazuta si ca o istorie a maturizarii corpului magistratilor, dar si a deformarii acestuia, pe alocuri. Oamenii politici nu au cum sa lipseasca din poveste, iar unii dintre ei s-ar putea sa apara chiar mai bine conturati decat am intentionat”, precizeaza Daniel Morar.


Iata precizarile avocatului Daniel Morar privind cartea “Putea sa fie altcumva. O istorie subiectiva a Justitiei dupa 1990”:


“Am devenit magistrat in anul 1990, astfel ca, profesional vorbind, sunt de o varsta cu sistemul de justitie postdecembrist, in care m-am format si pe care l-am influentat intr-o anumita masura. In anii mei de procuror mi-ar fi placut sa citesc o istorie a justitiei din regimul comunist din perspectiva amintirilor si carierei unui magistrat, insa asa ceva nu s-a scris. Nu am lucrat, deci, ca magistrat inainte de 1989, insa am facut-o din plin dupa 1990 si, vrand sa las o imagine a justitiei vremurilor mele, a aparut ideea acestei carti.

Este o istorie subiectiva a justitiei din Romania de dupa caderea comunismului pentru ca reda, in special, momentele carora le-am fost protagonist sau martor, insa si pentru ca nu incerc sa obiectivez post factum lucrurile traite. Evenimentele sunt prezentate asa cum le-am perceput eu in acele momente, cu emotiile, temerile si deciziile proprii, dar si prin prisma modului cum au fost ele consemnate de presa vremii.

Cartea poate fi vazuta si ca o istorie a maturizarii corpului magistratilor, dar si a deformarii acestuia, pe alocuri. Oamenii politici nu au cum sa lipseasca din poveste, iar unii dintre ei s-ar putea sa apara chiar mai bine conturati decat am intentionat“.

 


Comentarii

# Nerelevant! date 17 November 2022 12:44 +437

Pentru domnul “Altcumva”! Spune-ti-ne cum ati contribuit la creșterea independentei justiției, cum v-ati implicat in apărarea judecătorilor de serviciile secrete si presiunile exercitate, si mai ales ce poziție aveți fata de predarea României prin încălcarea Constituției… asta pentru cei care nu cunoscut duplicitatea Dvs! Pe noi nu ne impresionați cu aceste scrieri de conjunctura!

# santinela date 17 November 2022 14:24 -66

Tupeu maxim are ciumpalacul. In loc sa te ascunzi in gaura de sarpe scoti carti ? Ce sa spui in ele ? Cum ai facut disparuta flota Romaniei,cum il pupai in dos pe Basescu,cum slujeai politicul la comanda ? Ma mir de Sorina Matei dar pentru bani ce nu face omul ? Obraz gros iti trebuie ( si il ai din plin) parchetarule fiindca judecator nu esti si nici nu ai sa fi vreodata !

# avramescu date 18 November 2022 17:23 -28

Chiar nu stiu ce ne poate spune acest individ, nu domn pentru ca nu a fost niciodata domn ci doar un slugoi la niste usi. Nu am incredere in el chiar daca a fost promovat si la Curtea Constitutionala de fostul securist Basescu.

# Marin TULUS OLt date 18 November 2022 21:57 -11

Individul este stilul magistratului ca isi vede interesul, nu dreptatea.L-am cunoscut si pe toți cei de la CCR  atunci cand am atacat  cu excepția de neconstitutionalitate Legeaexercitării profesiei de avocat  si amconstatat  mediocritatea  care este un indiciu rezonabil de  corupție a motivarilor  deciziilor acestui  grup, asa cum am constatat   ca au  fost  mediocri in tratarea problemei  corupției, rolul DNA -SRI, unde  trebuia  sa  fieprecizat rolul întregului  corpinstituțional  al statului,asa zis de drept, în realitate, un stat de clan,asa  cum le-am precizat  in anii trecuți chiar in fata lor la CCR.Am observat atunci că rădeau indivizii.Râdeau pt ca ei au salarii si pensii nesimtite,cum le  zice poporul,iar  noi( poporul) suntem săraci  si avem statut de sclav.Iată  că individul avea interes sa apere casta avocatilorfacuti la SRL-urile imperialistilor si nu de catre MEC pt că nu competența trebuie sa  fie răsplătită  ci mediocritatea  si hotia.Ne/au distrus in stil bolșevic!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva