7 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DIICOT pune sechestru pe mai multe imobile, terenuri si instalatii industriale in dosarul de delapidare al lui Omar Hayssam. Printre bunurile sechestrate se afla doua terenuri din Otopeni de peste 10.000 metri patrati detinute prin intermediul cumnatului sau, Nicolae Nasture si un cont de peste 1.000.000 euro apartinand SC CITY Center SRL (Document)

Scris de: L.J. | pdf | print

1 August 2013 14:50
Vizualizari: 9847

 

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) condusi de procurorul sef Alina Bica (foto) au pus sechestru, in dosarul de delapidare al lui Omar Hayssam, judecat de Tribunalul Bucuresti, pe mai multe imobile, terenuri si instalatii industriale, precum si peste un milion de euro. Intr-un comunicat transmis de DIICOT se arata ca in dosarul in care Omar Hayssam a fost trimis in judecata, alaturi de alti patru inculpati, pentru complicitate la delapidare in forma continuata, inselaciune in forma continuata, spalare de bani in forma continuata, complicitate la folosirea de acte falsificate la autoritatea vamala, complicitate la infractiunea de tentativa la inselaciune si initiere si constituire a unui grup infractional organizat, "au fost dispuse si aduse la indeplinire masuri asiguratorii". Prejudiciul produs in acest caz este de 7,8 milioane lei prin delapidare, 4.171.261,86 de dolari, respectiv 2.295.698 de lei, prin inselaciune, si 17,3 milioane de lei prin spalare de bani.


Printre bunurile puse sub sechestru in acest dosar se numara un apartament al lui Omar Hayssam situat pe Calea Calarasilor din Capitala, o cladire si teren aflate pe strada Spatarului din Bucuresti, doua terenuri din Otopeni, de 4.301 de metri patrati, respectiv 6.611 de metri, detinute de sirian prin intermediul cumnatului sau Nicolae Nasture, si un cont deschis de Hayssam la Credit Europe Bank, pentru suma de 10.780,58 de dolari.

De asemenea,
anchetatorii au instituit sechestru asigurator prin blocarea tuturor conturilor deschise la banci de un numar de 47 de societati comerciale, dar si asupra sumei de un milion de euro dintr-un cont deschis la Credit Europe Bank si a unui Audi A8, proprietate a SC City Center SRL.In acelasi dosar, prin ordonanta din 28 noiembrie 2005, "s-a dispus poprirea sumelor de 7.744.893.066 Rol datorata de SC City Center SRL catre SC Kaiser Trading SRL si asupra sumei de 6.273.855.287 Rol datorata de SC City Center SRL catre SC Dorothea Trading SRL. ”Pana in prezent nu a fost transferata nici o suma in contul SC Kaiser Trading SRL si SC Dorothea Trading SRL", mai precizeaza DIICOT.
In februarie 2006, anchetatorii au instituit sechestrului asigurator si asupra unor instalatii industriale, printre care statie de epurare, deferizare, hala deferizare, depozit, punct termic, fabrica de apa situate in Vatra Dornei, instalatie de suflat preforme marca Sidel, generator abur, cazan 1.250 de kilograme, compresor, masina de impachetat baxuri marca Kisters, cuptor pentru folie termocontractabila, benzi transportoare pentru produse finite si pentru baxuri, paletizor marca Krones, tablou electric general, toate situate in incinta fabricii de imbuteliere a apei din Vatra Dornei.

Alte popriri instituite, de zeci de miliade de lei!

O alta poprire a fost dispusa pentru sumele de 29.267.024.202 lei si 1.829.000.000 lei datorate de SC Bucovina Enterprises SRL si respectiv SC Rio Bucovina Distribution SRL lui Omar Hayssam, ca urmare a creditarilor efectuate in societate. Conform anchetatorilor, "prin procesul-verbal din data de 14.03.2006, s-a constatat ca pana la data aducerii la indeplinire a masurilor asiguratorii SC Rio Bucovina Distribution SRL a restituit asociatului o parte din suma retinuta in ordonanta, astfel ca s-a dispus masura asiguratorie a popririi doar asupra sumei de 1.734.016.800 ROL, suma ce nu a fost transferata de catre societate pana in prezent. Totodata, cu privire la suma datorata de SC Bucovina Enterprises SRL inc. Omar Hayssam, cu prilejul aducerii la indeplinire a masurii asiguratorii s-a constatat ca societatea mai avea de platit suma de 27.054.350.800 lei". Tot in dosarul de inselaciune si delapidare, s-a pus sechestru pe bunuri situate in incinta fabricii de imbuteliere a sucurilor din Timisoara, respectiv drumuri si platforma beton, retele canalizare, retele apa, puturi, instalatie de sirop marca Dohler, instalatie de suflat preforme marca Sidel, bloc Krones, instalatie de deferizare si demanganizare, carusel si antemasa VKS-PET, masina etichetat Canmatic, masina de impachetat in folie prin contractie 190/60, unitate preamestec si tablou electric de comanda paletizor. Alte bunuri puse sub sechestru asigurator sunt: autospeciala-platforma autospecializata marca Roman, autospeciala-platforma autospecializata marca Roman, apartament situat in Comanesti, autotractor Volvo si semiremorca utilitara, semiremorca utilitara.
Dupa cum se stie,
Omar Hayssam a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT, in acest dosar, in octombrie 2012, alaturi de fratele lui, Mohamad Omar, cumnatul sau, Mihai Nasture, si doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteuca si Doina Farladanschi, fiind acuzati de inselaciune si delapidare. Sirianul a fost condamnat definitiv, in lipsa, in trei dosare, la 20 de ani, 16 ani si, respectiv, trei ani, pentru rapirea celor trei jurnalisti, inselaciune in cazul "Volvo" si fraude in cauza "Foresta Nehoiu". El este judecat si pentru trecerea frauduloasa a frontierei de stat, alaturi de fratii acestuia, Mukhles si Mahmoud, si de omul de afaceri Mustafa Tartoussi. In acest dosar, in 8 octombrie 2012, Omar Hayssam a fost condamnat de Curtea de Apel Oradea la doi ani de inchisoare cu executare pentru trecerea frauduloasa a frontierei, in timp ce Mustafa Tartoussi, Mukhles si Mahmoud Omar, acuzati ca i-ar fi inlesnit fuga din tara, au fost achitati.
Condamnarea dispusa in cazul lui Hayssam a fost contopita cu cea de 20 de ani primita anterior pentru terorism, urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, de 20 de ani de inchisoare.Sentinta nu este definitiva, fiind atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Instanta a stabilit urmatorul termen in dosar la 12 septembrie.

*Cititi aici comunicatul DIICOT

Comentarii

# ADEVARUL date 1 August 2013 15:00 +9

AR FI INTERESANT DE CLARIFICAT DACA EXISTA SI CARE ESTE LEGATURA DINTRE OMAR H. SI PROFESOR. 8)

# albul date 1 August 2013 16:38 +7

pai vedeti ca o buna parte din averea sirianului se afla in conturile lichelei de la Cotroceni.poate manifestati si voi putina decenta profesionala si sechestrati si partea aia de avere

# unul din lumea cea mare date 2 August 2013 10:45 0

s/a pus sechestru si pe partea din averea lui o.h.care a ajuns de la preacinstitul yasin la preacinstitul presedinte gunoi???

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2022 – Judecatori noi la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva