16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DINAMIZAREA RELATIILOR ECONOMICE – Dialog strategic intre presedintele CCIR si ambasadorul Azerbaidjanului pentru intensificarea relatiilor bilaterale: “Trebuie reluate discutiile pe proiectul AGRI (Azerbaidjan – Georgia – Romania Interconnector), pentru transportul gazelor naturale din regiunea Caspica, care ar putea oferi Europei o alternativa la gazul rusesc, sens in care se impune preluarea pe agenda de lucru a Comisiei Europene si a Germaniei”

Scris de: L.J. | pdf | print

5 July 2024 12:34
Vizualizari: 1245

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto stanga), a avut miercuri, 3 iulie 2024, o intrevedere cu E.S. Gudsi Osmanov (foto dreapta), ambasadorul Republicii Azerbaidjan in Romania, in scopul dinamizarii relatiilor economice bilaterale.
Presedintele CCIR, Mihai Daraban, a punctat:

“Camera de Comert si Industrie a Romaniei este deschisa sa continue dialogul cu Ambasada Republicii Azerbaidjan pe toate palierele de lucru, pentru dezvoltarea legaturilor bilaterale. Trebuie reluate discutiile pe proiectul AGRI (Azerbaidjan – Georgia – Romania Interconnector), pentru transportul gazelor naturale din regiunea Caspica, care ar putea oferi Europei o alternativa la gazul rusesc, sens in care se impune preluarea pe agenda de lucru a Comisiei Europene si a Germaniei”.

Totodata, presedintele Daraban a subliniat importanta zonei Constanta, care are un potential semnificativ datorita portului si santierului naval:

“Portul Constanta poate sa ofere o reducere cu cel putin 60% a timpului de tranzit al transporturilor navale pe ruta Canalului Suez – Port Constanta, comparativ cu Portul Rotterdam. De asemenea, Coridorul Dunare reprezinta o alternativa eficienta la transportul rutier, facilitand tranzitul, intr-un singur transport, a aproximativ 18.000 de tone de bunuri catre pietele din Europa de Est si Centrala, in stransa legatura cu avantajele oferite de portul Constanta”.

E.S. Gudsi Osmanov, ambasadorul Republicii Azerbaidjan in Romania, a declarat:

“Suntem interesati sa discutam despre proiectul AGRI la nivel de conducere a statului Azerbaidjan, avand in vedere relatiile bilaterale solide atat la nivel politic, cat si in mediul de afaceri”.

In plus, E.S., ambasadorul Gudsi Osmanov, a oferit o scurta prezentare despre SOCAR si a lansat invitatia catre delegatia CCIR pentru o vizita oficiala in Azerbaidjan.

Compania Petroliera de Stat a Republicii Azerbaidjan (SOCAR) este o companie petroliera si de gaze naturale detinuta de stat si este considerata una dintre cele mai mari companii petroliere din lume. A fost fondata pe 13 septembrie 1992, prin Decretul 200 dat de presedintele Republicii Azerbaidjan, prin fuziunea a doua companii petroliere de stat, in urma nationalizarii industriei petroliere azere.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva