27 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Dincolo de aparente

Scris de: Judecatoarea Gabriela BALTAG, fost membru CSM | pdf | print

5 January 2023 17:39
Vizualizari: 11902

Ca o ironie a sortii, in anul in care s-au implinit 33 de ani de la momentul abolirii unui regim totalitar care a distrus viata acestui popor timp de peste cincizeci de ani, alta molima avea sa coboare peste noi.

Suntem condamnati sa distrugem tot ce cladim, fara a avea pretentia ca sacrificiul pe care-l aducem reprezinta ceva din eternitatea mitului mesterului Manole. Distrugem fiindca nu credem in ceea ce edificam, fiindca suntem tributari ai marilor tradari in numele Adevarului ... dupa chipul si asemanarea unora.


 

Justitia a fost capturata (sechestrata) de mai multa vreme de o grupare de autointitulati „reformatori”, caractere marunte care, in goana lor dupa putere, vand totul, ieftin si lacom. O camarila care nu are nicio legatura cu lumea juridica pentru care s-au straduit atat de mult, in toate timpurile, marii profesionisti ai Dreptului.

In anii din urma, am cunoscut (din nefericire) oameni care spulbera tot ce ating, oameni fara constiinta, dar mai ales fara de Dumnezeu. In numele unor inchipuite ,,lucruri marete” distrug principii, siluiesc legi si doctrine, distrug vieti.

Ce s-a intamplat cu sistemul judiciar in ultimul timp este rezultatul unor invoieli evidente, meschine, stabilite intre o parte a lumii politice, in special cea care decide pentru Romania in prezent, pe de o parte, si o mana de exaltati ai Binelui judiciar, pe de alta parte.

S-a tranzactionat constant, din dorinta de a dobandi putere si de a detine controlul, indiferent care erau cei care participau la negocieri (aflati la conducere sau in opozitie, minoritari sau majoritari) asupra a tot ce s-a cladit bun in anii care au urmat sfarsitului perioadei comuniste, daca ar fi sa acceptam ca ea s-a terminat cu adevarat in anul 1989. Totul in numele reformei, dar, in realitate, in interes personal, pentru a dobandi functii, control, putere, faima, de cele mai multe ori pandind din umbra, asemeni unor ucigasi tacuti; o lume malefica.

Prin comparatie, simt de multe ori impulsul sa afirm ca, nici macar comunistii nu au actionat cu atata violenta, in anii lor de glorie, desi declarau ca prin reformele propuse urmareau sa schimbe in bine o societate intreaga. Multe dintre nenorocirile ce s-au abatut asupra acestui popor au avut la origini declaratii de bune intentii, doar ca multe dintre ele au fost mincinoase, perfide.

Am trait o adevarata campanie in care legile ce guverneaza sistemul judiciar au fost masacrate pentru a deveni, in viitorul foarte apropiat, veritabile mecanisme ale abuzului, mai ales ale abuzului de putere, deosebit de periculos pentru intreaga societate si nu doar pentru cei chemati sa imparta dreptatea. Asadar, nu a fost deloc dificil sa-i abandonam si chiar sa-i impingem pe scari pe oamenii valorosi, profesionistii Dreptului.

Plicurile albastre, rosii, verzi, galbene sau indiferent ce alta culoare se pot duce mai usor in aceste imprejurari spre decidentii timorati si amenintati! Justitia a fost tradata si pregatita sa fie pusa in lanturi, iar efectele acestor nenorociri vor fi evidente foarte repede.

Epurarea sistemului judiciar, indeosebi din ultimii doi ani, este mai crunta si, depaseste, prin amploare, tumultul anilor 1948–1952. Serviciile de informatii secrete si masoneria au iesit din adaposturi, sunt la vedere, peste tot, pana la cel mai inalt nivel, riscand sa devina un fenomen generalizat! Cum sa ne aparam de acesti ,,iluminați” care au cuprins toate domeniile ?!

In saptamanile din urma, desi unii jeluiau sistemul judiciar pentru faptul ca este destabilizat si descompus de zvonuri nefondate, in realitate, aceleasi personaje distructive se straduiau, impreuna cu alti asasini tacuti ai Dreptului, in laboratoarele unor invoieli perfide, dupa multe negocieri, sa transforme zvonurile in certitudini.

Si... nu a fost dificil deloc fiindca avem deja in fata o societate dezbinata, macinata de ura care i-a fost picurata in suflet cu regularitate, in ultimii ani; vinovatia unora mentionata drept etalon, iar ,,inocenta” altora prezentata drept virtute! Stiu insa ca tot ce conteaza este Adevarul, ca el ne da libertatea de a fi, in primul rand, oameni, ca nu va ramane zavorat pe vecie, indiferent cat de mult se straduiesc in acest sens unii! Istoria a dovedit faptul ca Adevarul este tot ce conteaza!

Daca astazi ne-am abandonat identitatea si demnitatea fara nicio dificultate si ne-am pus la picioarele unora a fost pentru ca sunt, din nefericire, personaje cu putere de decizie care au exersat o viata intreaga statul in genunchi! Ne-am pierdut dreptul de a ramane la aceeasi masa cu partenerii nostri nu pentru lipsa intelepciunii sau a argumentelor...

Am aratat o alta fata a acestui popor, un chip pe care nu l-a cunoscut niciodata pana acum! Suntem mai rau decat in timpul domniilor fanariote! Stam cu fruntea plecata fara ca nimeni sa ne-o ceara; ne-am abandonat principiile si ne-am lepadat de valorile noastre pentru ca asa am ales! Nu mai decide nimeni pentru acest popor fara sa primeasca incuviintarea Europei! Cine sa-si doreasca asemenea parteneri!?

Am plecat din mandatul de membru ales in Consiliul Superior al Magistraturii si am parasit in acelasi timp o profesie pe care am iubit-o timp de peste 29 de ani, uneori, mai presus de orice, cu o dezamagire pe care nu o pot cuprinde in cateva cuvinte.

Si cu toate acestea, mai am inca nadejdea ca sistemul judiciar romanesc nu va permite nimanui sa-l asupreasca, ca nu va ingadui sa-si piarda independenta, ca va lupta pentru ce este si pentru ce trebuie sa fie, ca va fi credincios juramantului care ii da legitimitate si forta!

Am in continuare incredere in judecatori si le spun celor care vor sa transforme justitia intr-o marfa, dupa bunul lor plac, ca nu este totul de vanzare si ca e intelept sa nu uite ca, de foarte multe ori, lucrurile pregatite unora au venit ca un bumerang peste initiatorii lor!

Tradatori au mai fost mereu de-a lungul timpul si impreuna cu ei caractere pe masura! Nu-i lasati sa va doboare si sa va asedieze! Nu va mai exista apoi un drum de intoarcere, iar pentru unii va fi deja prea tarziu!

 

Comentarii

# Petre Lazaroiu date 5 January 2023 19:21 +67

Trist, dar din pacate adevarat. Sa nu ne pierdem totusi. sprranta. Sunt convins ca vor apare oameni adevarati care nu vpr abdica de la regulile unei morale sanatoase, oameni cu coloana vertebrala care vor sti sa spuna :,NU. AJUNGE. Acest popor merita RESPECT.

# PETRE LAZAROIU date 5 January 2023 19:25 +102

Trist,dar adevarat. Speranta moare totusi ultima.

# AF date 5 January 2023 22:08 +346

Sa pleci din profesie cu o dezamagire care nu poate fi descrisa nici macar in cateva cuvinte este TRIST. TRIST si ADEVARAT. Astfel de sentimente traiesc cei mai multi dintre cei care au ales profesia pentru a infaptui justitia in numele legii si nu altfel. Traiesc dezamagirea faptului ca functiile de conducere sunt atribuite unor persoane care nu aduc nimic bun ba dimpotriva. Aceasta este imaginea unui sistem care a avut toate sansele sa fie altfel. Sperante vor exista doar atunci cand fiecare se va limita la exercitarea atributiilor oferite de lege: politicienii-politica, magistratii-justitie. Atunci cand, spre exemplu, pensionarile din magistratura nu vor fi urmate peste noapte de numiri in functii politice.

# maxtor date 6 January 2023 00:25 0

era una prin Tribunal:discuta(in privat) ca a bagat 18 exceptii de neconstitutionalitate, i-au fost admise ca fiind " in legatura " doar 16,in cadru aceleeasi actiuni(in aparare).

# imun/teanu date 6 January 2023 04:17 +19

O... REGINA !

# Care popor? Care adevar? Care destin? E plin de prosti. date 6 January 2023 05:23 +203

Mestecam zilnic concepte, oferim solutii la probleme inexistente si pedepsim "vinivati" fara viba de 100 de ani. Problema nnu rezida in lipsa resurselor naturale sau a oportunitatilor ci in faptul ca toate deciziile dunt luate de prosti. Atentue, nu zic oameni lipsiti de inteligenta sau educatie (fie ea si spoiala) ci prosti. Oameni care au un orizont temporal marginit la cateva saptamani sunt pusi sa decida. Aici e problema. Romanii erau popor de agricultori (deciziile se luau pe orizonturi anuale sau bianuale) iar acum suntem un popor exclusiv consumator (maxim 2 saptamani sunt posibile intre actiune si recompensa). Asta este. Prosti din toate judetele uniti-va!

# lege-fărădelege date 6 January 2023 16:28 +54

Apeciez că nădejdea avută de doamna JUDECĂTOR că vor mai fi și judecători care vor da soluțiile în numele legii și în numele propriei conștiințe NU CRED că mai poate opera în sistemul de justiție când s-a introdus ORNISSUL când CURTEA CONSTITUȚIONALĂ a ignorat CONSITUȚIA ROMÎNIEI, când un referendum a fost anulat printr-o fițuică când infractori notorii care au generat prejudcii de milione de euro, au scăpat fără nicio sancțiune pentru că procurorii nu au un termen pentru soluționarea dosarelor penale, astfel că faptele infracționale cad sub sancțiunea prescripției, când pentru fapte minore sunt condamnați oameni politici, când justiția se face la televizor, când magistrații nesocootesc legea și nu suportă nicio sancțiune etc... într-un asemnea climat orice nădejde este total abolită, poate ne trebuie un ȚEPEȘ DOAMNE.

# Ghemi date 6 January 2023 18:20 +68

Consider TRADARE ca fiind inactiunea unora care prefera sa plece din sistem decat sa isi uneasca fortele pentru a se face cunoscute adevaratele valori, ADEVARATII PROFESIONISTI AI DREPTULUI. Se poate PROTESTA in strada si fara sa existe doar nemultumiri salariale. Scuze, nu ne permit NORMELE EUROPENE?

# Eugen date 7 January 2023 18:56 +141

Da , suntem viabili si utili breslei, atunci când nu acceptam minciuna și superficialitatea în actul de justitie, însă din păcate în proporție de cel puțin 15 % asta se întâmplă la fiecare instanta. De multe ori, instanta devine apărătorul neadevăruri și asta este regretabil, întrucât cei câte împart dreptatea sunt persoane lipsite de experienta sociala, ajung foarte repede pe scaunul dreptății și nu sunt în măsura sa înțeleagă cererile celor care apelează la justiție. Regretele doamnei judecator sunt tardive din păcate, și asta nu o poate justifica, întrucât a avut posibilitatea sa i-a poziției acedf sens și nu a facut-o !

# Catalin balauca date 8 January 2023 00:29 +427

Justiția este făcută de oameni, respectiv de angajați pe postul de judecător. Dacă marea majoritate a acestor angajați sunt monumente de inactiune, atunci când sunt semnalate de justițiabili, nereguli și incalcari ale legilor,atunci efectele hotărârilor lor, date bineînțeles "in numele legii", ajung sa se întoarcă ca un un bumerang în același societate, intru-un efect de bulgare de zăpadă. Respectiv funcționari publici din ce în ce mai slabi și încrezători în a face și mai multe rele, observandu-se în oglinda ca o justiție nedreapta da o societate corupta. Și este foarte ușor de intuit, când funcționarii aduși în cadrul procesual nu răspund aproape niciodată, când instituția suspendării e luata la mișto în instantele românești și când fapta ilicita este constatata dar fără a fi identificat prejudiciul (ceea ce este un non sens).

# Florescu Virgil date 8 January 2023 08:53 +1

RESPECT!ONORAT JUDECATOR!

# Maria J. date 8 January 2023 09:49 +11

Sant un om simplu.Tara asta in care D-zeu ne-a dat sa traim ar trebui sa avem grija de ea ca de lumina ochilor.Eu ,de multe ori ma intreb ce pot sa fac eu un om simplu daca cineva care are painea si cutitul in mana nu este lasat sa faca lucruri bune pentru acest popor.Putinii oameni drepti care ne-au mai ramas sant inlaturati.Cei care isi bat joc de tot ce exista pe acest pamant.romanesc intr-o zi vor plati scump.Ma rog sa fie asa caci daca s-ar intoarce Tepes ar plati scump de tot.

# Dan Drăghici date 8 January 2023 18:46 0

Nu e trist e groaznic ,a fost distrus sensul existenței unei comunități :capacitatea de a face dreptate! Suntem supuși unor ticăloșii devastatoare. Și, tragic,nu se întâmplă nimic pentru a stopa apocalipsa națională.

# Primul care a venit cu gura plina de date 17 January 2023 23:48 0

reforma a fost Basescu, ala de-a vandut tara le ameriloci , adica la milogii planetei iata : https://www.usdebtclock.org/

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.03.2023 – Predoiu aduce magistratii la disperare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva