19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DISTRUGEREA MEDICULUI IRINEL POPESCU – Chirurgul Irinel Popescu denunta lucratura DNA in dosarul in care este acuzat ca ar fi incercat sa dea mita procurorilor anticoruptie: „O inscenare pusa la punct extrem de minutios de catre reprezentantii DNA... Acest dosar a fost deschis dupa ce toti expertii, inclusiv expertul DNA, au concluzionat ca am respectat intocmai legea, iar alegatiile privind presupusa fapta de abuz in serviciu erau vadit nefondate”

Scris de: G.T. | pdf | print

9 December 2021 12:05
Vizualizari: 8307

Medicul Irinel Popescu (foto), fost presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, reactioneaza dupa ce DNA l-a trimis in judecata pe motiv ca ar fi incercat sa dea mita procurorilor anticoruptie pentru a obtine solutii in cauzele in care era cercetat. Chirurgul denunta o inscenare a procurorilor DNA impotriva sa, precizand ca acuzatiile pe care acestia i le aduc nu au nicio acoperire in realitate.


 

Intr-un comunicat de presa remis Lumea Justitiei, miercuri, 8 decembrie 2021, Irinel Popescu subliniaza ca, in pofida alegatiilor DNA, nu a promis, nu a oferit si nici nu a dat vreunei persoane bani sau alte foloase pentru a obtine solutii favorabile in dosarele in care era vizat. Mai mult, Irinel Popescu dezvaluie ca dosarul in care a fost trimis in judecata miercuri, 8 decembrie 2021, a fost deschis dupa ce in cauza in care era cercetat (redeschisa dupa ce se dispusese de catre un procuror DNA o solutie de neincepere a urmaririi penale fata de subsemnatul), toti expertii, inclusiv expertul DNA, au concluzionat ca, in calitate de presedinte al CNAS, a respectat intocmai legea, iar presupusa fapta de abuz in serviciu era vadit nefondata. „Desigur, pentru ca nu a convenit acuzarii, expertiza a fost anulata iar subsemnatului i s-a realizat aceasta inscenare”, explica Irinel Popescu.

 

Iata reactia medicului Irinel Popescu dupa ce a fost trimis in judecata de DNA pentru o pretinsa fapta de dare mita:

 

Luand in considerare Comunicatul nr. 1022/VIII/3 emis la data de 8 Decembrie 2021 de catre Directia Nationala Anticoruptie se impun urmatoarele precizari:

Astfel, situatia de fapt prezentata mass-mediei este trunchiata, contrara realitatii, menita doar sa induca in eroare opinia publica inclusiv prin titlul pompos al informarii respectiv: 'Trimitere dare de mita solutionare dosar DNA'.

In realitate, dosarul ce a facut obiectul acestui comunicat reprezinta o inscenare pusa la punct extrem de minutios de catre reprezentantii DNA, fiind relevant ca opinia publica si reprezentantii mass-media sa cunoasca faptul ca subsemnatul NU am promis, NU am oferit si nici NU am dat vreunei persoane o suma de bani sau alte foloase, pentru a obtine solutii favorabile in dosarele aflate in instrumentarea organelor de urmarire penala.

De altfel, acest dosar a fost deschis dupa ce in dosarul in care eram cercetat (cauza redeschisa dupa ce se dispusese de catre un procuror DNA o solutie de neincepere a urmaririi penale fata de subsemnatul), toti expertii, inclusiv expertul DNA, au concluzionat ca, in calitate de presedinte al CNAS, am respectat intocmai legea, iar alegatiile privind presupusa fapta de abuz in serviciu erau vadit nefondate.

Desigur, pentru ca nu a convenit acuzarii, expertiza a fost anulata iar subsemnatului i s-a realizat aceasta inscenare.

De asemenea, 'incercarile' amintite in ultima parte a comunicatului nu au fost realizate de subsemnatul, ci dimpotriva de catre reprezentantii DNA care au incercat cu ardoare sa formuleze acuzatii de natura penala impotriva subsemnatului, acuzatii care frizeaza ridicolul.

Nu este de neglijat nici imprejurarea in care acest dosar a fost trimis in judecata, avand in vedere ca la data de 6 decembrie 2021, la termenul stabilit in cadrul dosarului nr. 9313/3/2021/a1 aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, ce are ca obiect presupusele infractiuni de abuz in serviciu si luare de mita, a rezultat ca DNA a mintit instanta de judecata cand a fost intrebata daca a colaborat cu SRI in dosarele ce ma vizau.

Dintr-o alta perspectiva, tot instanta va stabili daca organele statului au actionat cu buna sau cu rea-credinţa, daca au fost urmate procedurile legale pentru astfel de situaţii, daca a existat vreo ipotetica fapta, daca a existat vreun mobil ascuns, daca au existat presiuni sau constrangeri, de orice fel.

Este regretabila toata aceasta campanie concertata de discreditare a valorilor romanesti din medii precum educational, cultural, medical, juridic, academic samd., sau a mediului de afaceri cu capital romanesc.

Este regretabil ca, in Romania anului 2021, in anumite cauze, unicul scop al procesului penal, respectiv aflarea adevarului intr-o cauza penala, este deturnat in favoarea unor interese obscure ce nu au corespondent in valorile unui stat democratic.

Cu stima,

Prof. Dr. Irinel Popescu”.

 

Prezentam comunicatul DNA privind trimiterea in judecata a medicului Irinel Popescu:

 

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

- POPESCU IRINEL, director al Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic 'Dan Setlacec', din cadrul Institutului Clinic Fundeni din Bucuresti, pentru comiterea infractiunii de dare de mita,

- persoana fizica, administrator al unei societati comerciale, pentru comiterea infractiunii de complicitate la dare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut in esenta urmatoarea stare de fapt:

in intervalul decembrie 2017 - februarie 2018, inculpatul Popescu Irinel, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi promis ca va oferi suma de 100.000 euro organelor de urmarire penala din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, investite cu instrumentarea si solutionarea unor cauze in care acesta ar fi fost vizat.

Inculpatul ar fi fost dispus sa ofere anchetatorilor suma de bani mentionata mai sus, pentru ca in cauzele respective sa se dispuna masuri procesuale favorabile acestuia (in ceea ce priveste aplicarea unor masuri asiguratorii) si in final solutii de netrimitere in judecata.

Ulterior, cu toate aceste 'incercari', la data de 31 martie 2021, inculpatul Popescu Irinel a fost trimis in judecata pentru savârsirea unor infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata (http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=10300).

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infrânga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotarârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

Comentarii

# Alexandru date 9 December 2021 12:13 +1126

Acest DNA,trebuie desființat,iar toți cei care fac parte din această structură trebuiesc împușcați. Doar așa se poate reveni la o țară fără corupție!

# Urologul date 9 December 2021 12:36 +46

L-au trimis in judecata in ziua, 8 decembrie,ziua de nastere a dusmanul lui de o viata, urologul Sinescu, probabil omul responsabil din umbra de problemele prof. Popescu. Plagiatorul Sinescu implinea 70 de ani.... cadou special de la DNA! Radu Tudor stie mai multe........

# Lorenzo de Medici date 9 December 2021 13:30 +1181

Să se desființeze, primesc ! Să se împuște, nu primesc ! Mai bine, o detențiune severă pe vreo minim 10 ani, în mediul penitenciar românesc, atât de drag lor. Să beneficieze și ei de avantajele locurilor de cazare și sejur, în care vor să trimită toată țara dacă s-ar putea, în imbecilitatea lor, programată atât din interior, dar mai ales din afară.

# Victor date 9 December 2021 14:28 +800

De la Bruxxel s-a dat ordin ca tot cei Romanesc sa dispara,daca noi Romani mai toleram asa ceva si nu ne ridicam impotriva acestor tirani vom avea mult de suferit,oamenii trebuie sa inteleaga ca acest instrument odios pe nume DNA care are ordin sa distruga tot cei Romanesc trebuie sa dispara,acolo lucreaza procurori obedienti cu grave probleme care executa tot ce li se cere,daca clasa politica nu desfinteaza DNA la urmatoarele alegeri trebuie noi sa desfintam clasa politica ,si in parlament sa trimitem romani adevarati care lupta pentru noi si pentru tara

# Felicia date 9 December 2021 14:30 +600

Specialiștii lui Pește Prăjit din DNA nu au auzit oare ca de aproape 10 ani de canď a intrat in vigoare actualul Cod civil, nu se mai folosește sintagma "societate comercială"? Nici nu mai există ramura dreptului comercial, fiind înglobată in aceea a dreptului civil? Sau le cerem prea mult acestor vajnici procurori?

# Valter Cojman date 9 December 2021 17:08 +67

Omul are o razbunare perfecta: NU MAI TRATEAZA NICIUN PROCUROR CARE A AVUT SAU ARE LEGATURA CU DNA, CHIAR DACA MOARE DACA NU PRIMESTE INGRIJIRI MEDICALE URGENTE, pe motiv de conflict de interese...

# Pintea date 9 December 2021 20:10 +151

Omul acesta salveaza vieti! Dă speranță! Ceea ce de vreo 2 ani incoace, nu prea am vazut sa faca guvernul! Ba din contra, oamenii sunt lasati intentionat sa moara in spitale care nu dispun de nici un tratament. In afara de vaccinare, normal. Si daca ar fi incercat cineva sa le ofere mită, ce, i-a jignit cumva? Asistăm la un plan diabolic in care trebuie sa distrugem toate valorile, sa le nimicim, sa nu mai ramana decat oamenii de nimic, sa ramana hahalere ca acesti inchizitori care trebuie cu orice pret sa anihileze orice urma de rezistenta si de demnitate. Acest caz este inca o chestie care ar trebui sa ne trezeasca din toti rărunchii!

# Dem date 9 December 2021 23:26 -75

Din pacate, de aceasta data, DNA are dreptate… Prof. Irinel Popescu a dat spaga sa scape dintr-un dosar (fortat, dpdv al probelor - insa, probabil, de care ii era teama) Asta este adevarul si, incercarea lui de mituire, nu are nicio legatura cu a sa cariera de medic

# X date 10 December 2021 17:26 +103

În ritmul acesta vom rămâne și fără putinii medici buni din tara și vom merge la procurorii de la DNA sa ne trateze, ei fiind foarte "deștepți și competenți". După mintea lor ei sunt superiori medicilor.. Ei au făcut o prăpădit de facultate unde si_au plătit licența și aici nu vorbesc despre magistrații vechi, cei care au întrat la facultate când erau 8 pe loc și au avut coloana vertebrala, vorbesc despre i chipuitii ăștia cărora li se dau pensii speciale și importanta cât nu merita. Un medic face facultatea 6 ani și învață toată viata, nu au pensii speciale și mai sunt batjocoriți și de neispravitii ăștia, care în mare parte sunt un fel de portocala.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva