19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DIVERSIUNEA “TINUTUL SECUIESC” – Pentru acoperirea prostiilor debitate de Klaus Iohannis la conferinta de marti, in care s-a declarat stapanul tarii, Sistemul a aruncat in media tarasenia cu autonomia Tinutului Secuiesc, trecuta tacit prin Camera Deputatilor. O neglijenta cauzata cu concursul PNL a fost speculata impotriva PSD, dandu-i ocazia lui Iohannis sa atace furibund principalul partid de opozitie pe modelul Corneliu Vadim Tudor (Documente)

Scris de: George TARATA - Valentin BUSUIOC | pdf | print

29 April 2020 13:40
Vizualizari: 38849

O uriasa diversiune menita sa-i profite din plin presedintelui Klaus Iohannis (foto alaturi de liderii asa-zisului „Tinut Secuiesc”) a fost lansata pe piata in ultimele 24 de ore. Ne referim la diversiunea intitulata “Autonomie pentru Tinutul Secuiesc”.


 

De marti seara, 28 aprilie 2020, intreaga Romanie vorbeste despre un singur subiect: Camera Deputatilor a adoptat tacit autonomia Tinutului Secuiesc. Stirea s-a rostogolit pe mai toate canalele media, fiind prezentata aproape identic. Totul miroase insa a operatiune mediatica bine pusa la cale, cu doua scopuri: in primul rand, sa distraga atentia de la enormitatile debitate de Klaus Iohannis in conferinta de presa de marti seara; iar in al doilea rand, sa ii ofere lui Werner ocazia de a poza din nou in salvator al Romaniei si de a lansa un nou atac la adresa PSD, parte a amplului plan al presedintelui privind distrugerea principalului partid de opozitie, astfel incat el, Iohannis, sa puna mana pe intreaga putere.

Camera Deputatilor a constatat adoptarea tacita a proiectului de lege privind autonomia Tinutului Secuiesc in sedinta din 23 aprilie 2020. Adica in urma cu sase zile. Nimeni nu a observat acest lucru, nimeni nu a discutat despre aceasta problema pana marti seara, 28 aprilie 2020, cand publicatiile au dat in serie breaking news-ul ca autonomia Tinutului Secuiesc a fost adoptata tacit de Camera Deputatilor. Curios: scandalul a izbucnit imediat dupa conferinta de presa a lui Klaus Iohannis in care acesta a facut afirmatii revoltatoare si cand a recunoscut, practic, faptul ca el este cel care conduce Romania, Guvernul PNL fiind doar o marioneta: “Deci, repet, nu exista nicio divergenta, nicio falie si nici nu am de gand sa las sa apara asa ceva, fiindca, asa cum am lucrat acum, s-a vazut ca autoritatile din Romania, cu toate problemele lor, venite si din trecut, si din lipsa de resurse, s-au miscat bine. Si, daca imi permiteti, este cu totul si cu totul altceva decat pe vremea guvernelor pesediste, cand eu spuneam una, ei faceau alta si a pierdut Romania. Acum castigam cu totii”.

 

Diversiunea a facut uitat delirul lui Iohannis


Stirea privind autonomia Tinutului Secuiesc a venit asadar fix in momentul in care presedintele Klaus Iohannis era pur si simplu calcat in picioare de romani pe Facebook din cauza declaratiilor facute in stil dictatorial la conferinta de presa. Dovada sunt reactiile de pe Facebook. Ei bine, odata cu propagarea stirii privind autonomia Tinutului Secuiesc, aproape nimeni nu a mai vorbit despre delirul lui Iohannis de la conferinta de presa. Discutiile s-au mutat automat catre “ruperea” Romaniei, prin acordarea de autonomie pentru Tinutul Secuiesc. In concluzie, un prim efect al asa-zisei stiri, vechi de o saptamana aproape, a fost ca aberatiile si excesele de putere ale lui Klaus Iohannis au fost date uitarii.

 

Vadim s-a intors


Asa cum afirmam mai sus, a existat insa si un alt efect al stirii privind autonomia Tinutului Secuiesc. Efect care i-a profitat din plin din nou presedintelui Klaus Iohannis. Concret, in presa aproape in totalitate inregimentata in aparatul de propaganda al lui Klaus Iohannis au fost lansate atacuri la adresa PSD si a liderului social-democrat Marcel Ciolacu, care au fost scosi vinovati pentru adoptarea proiectului de lege privind autonomia Tinutului Secuiesc.

In paralel, Klaus Iohannis a folosit acest scandal pentru a poza din nou in salvatorul Romaniei si pentru a se napusti iarasi asupra PSD, prin atacuri ce fac parte de fapt din planul iohannist de distrugere a principalului partid de opozitie, PSD, astfel incat presedintele sa puna mana pe intreaga putere.

Iohannis a iesit intr-o scurta declaratie de presa, miercuri, 29 aprilie 2020, ocazie cu care, din cauza declaratiilor halucinante facute, multi dintre noi am avut impresia ca il vedem din nou pe Corneliu Vadim Tudor. In acest sens, Klaus Werner Iohannis a mers pana acolo incat, pe modelul “intelegerilor secrete cu evrei”, a acuzat PSD ca (atentie!) da Ardealul ungurilor:

Jó napot kívánok, PSD!

Este incredibil, dragi romani, ce se intampla in Parlamentul Romaniei. PSD a ajutat UDMR sa treaca prin Camera Deputatilor o lege prin care da autonomie larga tinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce intelegeri se fac in Parlamentul Romaniei! in timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autoritati ne luptam pentru vietile romanilor, ne luptam ca sa scapam de aceasta pandemie, PSD, marele PSD, se lupta in birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor.

Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, in schimbul acestei intelegeri? Vedeti, dragi romani, asta inseamna o majoritate toxica, majoritatea toxica pesedista. De aceea, dragii mei, se intelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale natiunii sa fie hotarate de PSD. Eu nu mai vreau ca aceasta majoritate toxica pesedista sa hotarasca impotriva Romaniei si impotriva romanilor. Este inadmisibil asa ceva si, pana sunt eu Preşedintele Romaniei, o astfel de lege nu va exista!”


Din pacate, este posibil ca aceasta ampla diversiune sa isi fi atins in mare parte scopul. Asta intrucat, asa cum studiile sociologice au dovedit, o mincinuna aruncata in spatiul public si mediatizata excesiv nu mai poate fi anulata de nicio alta dezmintire, chiar daca aceasta prezinta adevarul. Explicatia o gasim in conceptul de „pozitionare” din teoriile comunicarii, care spune ca oamenii au tendinta sa tina minte mai bine ceea ce a apucat sa aiba o rapiditate cat mai mare. “Nu uita niciodata ca emotia e dusmanul logicii, al ratiunii”, este unul dintre principiile manipularii, enuntat de profesorul Noam Chomsky, un lingvist, filosof, istoric si activist politic american. Iar in cazul "autonomie pentru Tinutul Secuiesc" este clar ca emotia a fost provocata din plin, ratiunea fiind lasata intr-un con de umbra.

 

Panica indusa artificial. Senatul va respinge proiectul de lege


Revenind la proiectul privind autonomia Tinutului Secuiesc (unul dintre multele depuse de UDMR de-a lungul anilor), acesta a fost intiat de catre deputatii UDMR Biro Zsolt-Istvan si Kulcsár-Terza József-György. Proiectul de lege a fost introdus in Camera Deputatilor la 23 decembrie 2019, fiind trimis la 10 februarie 2020 catre Comisia pentru administratie publica si amenajarea teritoriului, pentru raport. Desi termenul pentru depunerea raportului era fixat pentru 20 februarie, documentul a venit abia in data de 4 martie 2020 (vezi facsimil 1). De subliniat: presedinta Comisiei pentru administratie publica este deputata PNL Angelica Fador (vezi facsimil 2). Deci neglijenta adoptarii tacite a proiectului de lege a fost cauzata inclusiv de un parlamentar PNL.

 


Proiectul are in vedere constituirea Tinutului Secuiesc in calitate de comunitate autonoma, cuprinzand judetele Harghita, Covasna si Mures. Regiunea ar urma sa fie condusa de un presedinte, organele puterii legislative si executive urmand sa fie Consiliul de Autoadministrare, respectiv Comisia de Autoadministrare. De asemenea, initiativa de act normativ prevede impartirea Tinutului Secuiesc in opt scaune, conduse la randul lor de catre un presedinte, un consiliu scaunal si o comisie scaunala. Mai mult: proiectul de lege stipuleaza infiintarea unei politii proprii in fiecare scaun, in plus fata de Politia Locala.

 


Dupa cum puteti vedea in documentele anexate la final, atat Consiliul Economic si Social, cat si Consiliul Legislativ au emis avize nefavorabile privind infiintarea Tinutului Secuiesc, sustinand ca reorganizarea administrativa pe criterii etnice este discriminatorie fata de celelalte etnii din Romania, precum si ca in Constitutie este prevazuta doar organizarea teritoriala in judete, nu in tinuturi. De asemenea, autonomia teritoriala pe criterii etnice nu este permisa de caracterul de stat national al Romaniei, arata cele doua consilii. In plus, la referendumul din 2011, nicio persoana nu s-a declarat de etnie secuiasca. Totodata, Curtea Constitutionala a stabilit deja, in Decizia nr. 84/2014, ca „acceptarea unei alte organizari administrativ-teritoriale, cu o fundamentare diferita de cea care sta la baza delimitarii unitatilor administrativ-teritoriale expres si limitativ prevazute de Constitutie, este de natura sa afecteze caracterul unitar al statului, constituind, de asemenea, o incalcare a limitelor revizuirii” Constitutiei, mai noteaza cele doua consilii.

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, inclusiv guvernul Orban a emis un punct de vedere nefavorabil acestui proiect de lege, dar a facut-o cu o intarziere de peste doua luni. Astfel, Camera Deputatilor ii solicitase acest punct de vedere inca din 23 decembrie 2019, dandu-i termen data de 7 februarie. In schimb, Executivul a catadicsit sa trimita punctul de vedere abia la 14 aprilie (vezi facsimil 1, mai sus).

Isteria indusa in piata (repetam: care ii profita din plin lui Klaus Iohannis) este insa una artificiala, intrucat adoptarea tacita a unui proiect de act normativ nu produce efecte juridice, procedura fiind aplicabila doar primei camere parlamentare sesizate (deci nu camerei decizionale). De asemenea, nu exista niciun pericol iminent in aceasta privinta, intrucat la Senat proiectul autonomiei se afla abia in comisii, care trebuia sa se pronunte pana la data de 12 mai 2020. Mai mult: proiectul de lege nu trece prin Parlament in procedura de urgenta (vezi facsimil 3).

 


Pe de alta parte, PSD a convocat Senatul pentru miercuri, 29 aprilie 2020, pentru a respinge proiectul de lege privind autonomia Tinutului Secuiesc.

Presedintele Klaus Iohannis si-a facut insa numarul.

Noi, la randul nostru, ne-am facut datoria sa demontam imensa manipulare.

UPDATE - Senatul a respins proiectul privind autonomia Tinutului Secuiesc.


* Cititi aici proiectul de lege trecut tacit de Camera Deputatilor

* Cititi aici expunerea de motive

* Cititi aici avizul Consiliului Economic si Social

* Cititi aici avizul Consiliului Legislativ

Comentarii

# DODI date 29 April 2020 14:08 +12

Prostul tot prost rămâne chiar dacă, cu ajutorul SRI și STS, s-a cățărat în fruntea statului român. Iar UDMR trebuie să mulțumiți de acest tâmpit pe care l-au ales, căruia i-au facilitat demolarea guvernului Dăncilă și au pus votul pentru promovarea nulității de guWERNER sică mandolină. Poate UDMR se va trezi în al 12 ceas. Din partea tembelului de ciolaniSS nu am nici o așteptare. Tot prost moare și tot nu a înțeles nimic din mentalitatea poporului pe care tembelul mai crede că îl poate prosti cu teme dictate de SRI. Mulțumim de asemeni alogenului HELLvig care, minoritar fiind, asmute o minoritate împotriva majorității și a sașilor din țară. Câți sași mai sunt și câți mai cred ca și ciolaniSS.

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 29 April 2020 14:10 +10

Ce banal! Punctul 1 din Decalogul manipulării: „1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate Pentru aceasta: Să distragi permanent atenția de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoțional.”

# Edelweiss - Ivory Tower Writer date 29 April 2020 14:16 +2

Un fragment dintr-o postare proprie, din data de 27 aug. 2018, inspirată din modul în care s-a încercat „tencuirea” mediatică a temei protocoalelor cu o altă temă, ce a gripei porcine. :-? „„Tencuiala mediatică” sau „Psihedelismul tele-comandat(!)” :-? „Tencuiala mediatică” este o modalitate elementară de persuasiune și mani******re însă este accesibilă doar observației spiritelor obiectivate, situate în turnulețe de fildeș aseptice, aflate la înălțimea atmosferei rarefiate, specifice altitudinii de croazieră a condorilor imperiali. Adicătelea, mai pe înțelesul prostovanilor, procurorilor, milițenilor, colhoznicilor, tractoriștilor, moronilor, imbecililor, idioților, a lui cristi danileț, sorina marinaș și bogdan mateescu:

# Edelweiss - Ivory Tower Writer date 29 April 2020 14:16 +3

axiomă: „ca să deturnezi atenția publică de la un subiect sensibil, creează un boom mediatic superior, care să acopere subiectul de senzație actual.” Adică, dacă vrei să le „tencuiești” celor de la putere zidul mediatic, pe care de defilează știri și dezbateri despre protocoalele de o criminală ilegalitate nazistă, inventează un eveniment de interes public, a cărui aplicare pe canalele media să acopere stratul mediatic curent.

# io date 29 April 2020 14:24 +4

Autonomia "Tinutului Secuiesc"! CAPCANA pentru cretini!! UNICUL SCOP al readucerii in discutie al acestui subiect este de a se 'involbura" lumea si de a se arata revoltata la adresa politicienilor care joaca dupa cum canta iohannis. Mai exact: pe fondul unei asemenea disensiuni si in urma unei pierderi a po******ritatii iohAnnisului in decursul crizei CoVid, a trebuit adus in atentie un subiect revoltator pentru societate, situatie care ar trebui solutionata de catre cineva. Si,... iata, "salvatorul" pluii, iohAnnis, cum isi face el aparitia si spune "nu, asa ceva nu-i cu putinta!" Pai normal ba, ca nu-i cu putinta! Exista un articol in constitutie care spune asta! ...E o vrajeala adusa in atentia publica doar ca sa prosteasca proștii care ar putea pune botu' la rahatu' acestui "salvator" infect, iohannisu'!!

# romqn date 29 April 2020 14:27 -15

Nu e nicio surpriza faptul ca PSD se manjeste pe la bot cu ungurii, dragostea asta dintre PSD si UDMR e eterna. O promisiune de autonomie pentru un mini-parteneriat surprinde pe cineva? E CUMVA PRIMA DATA? PSDul face orice sa-si salveze pielea iar noi nu vom uita si nu vom ierta niciodata aceasta mizerie indiferent cum incercati voi sa spalati manevra. RUSINE. JOS LABELE DE PE ARDEAL.

# Dan date 29 April 2020 14:30 0

Gata ,au rezolvat toate problemele României.

# Dan date 29 April 2020 14:41 +1

Proiectul cu pricina: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=18286

# Biet roman saracu' date 29 April 2020 14:56 +3

cand/daca acest proiect, in 1-2-3 ani, va trece sub majoriate PNL , urmat de "euroregionalizare" restului Transilvaniei, poate vor da vina pe Dragnea si pe Ponta??

# Cetateanul date 29 April 2020 15:10 +1

Se dovedește încă o dată că ciolanu este de fapt marioneta ficusului ... pus fix pentru a fi încasator de plăcuțe suedeze ... din toate părțile posibile ... și pentru a duce pesedoșii la sub 20%. Să aplaudăm papagalul cu cioc pentru marile sale reușite! PS Oricum declarația de la cea mai oficială tribună a nației sună a acuzații de trădare în cel mai pur sens al art. 394 C.Pen....așa că hai cu sesizarea din oficiu și cu dosarul pentru ciolanu.

# Hades date 29 April 2020 15:35 +5

Eu mă bucur, când văd degringolada în care se află Iohannis și ciracii lui. La mai mare ! Că asta se întâmplă acum. Iar fiara, când e încolțită, lovește în stânga și în dreapta,fără să mai țină cont de nimic. Cam așa și cu diversiunea werneristă de azi. Denotă disperarea celui care se afundă din ce în ce mai mult în dezastrul pe care singur l-a creat și din care nu mai știe cum să iasă, având nevoie pentru asta de ținte false, doar doar nu vede poporul în ce rahat a intrat din cauza unui incapabil, pe care, culmea, l-a și votat cu 66% la ultimele alegeri prezidențiale.

# Valter Cojman date 29 April 2020 15:37 +4

Gutentag, her WuhaniSS! Ce ți-a promis BND-ul lui Merkel ca să trimiți zeci de mii de sclavi români în Germania?

# Obs date 29 April 2020 15:56 +3

Totul a plecat de la greseala impardonabila, daca a fost doar greseala, de la Camera Deputatilor. Timp de 5 luni sa nu fii in stare sa RESPINGI o asemenea lege, chiar daca esti prima camera sesizata, denota cata superficialitate, nepasare si lene este in Parlamentul Romaniei. De parca era un proiect de lege despre protejarea vreunui animalut sau gandacel neprihaniti ! Toti cei vinovati din Camera Deputatilor, indiferent de partid, in frunte cu Ciolacu trebuie sa se retraga in regim de urgenta. Cat priveste pozitia lui Iohannis si a lacheilor sai din PNL, nimic nou sub soare. Articolul de pe Luju.ro privind acordarea steagului ,,Tinutului Secuiesc"lui Iohannis este mai mult decat sugestiv. Asta e ! A primit susnumitul peste 6 milioane de voturi de la ai nostri romani ? A primit !

# ilegalitatea nazista nu-i cu putinta date 29 April 2020 16:48 +1

e manevra lu fratii mei evreii masonii sa bage batul prin gard ,iar WernereSS pregateste camerele de gazare.numai evreu ungur sau tigan sa nu fii in vremurile acestea,brrrrrr.

# YES. date 29 April 2020 17:17 -4

Daca este "diversiune" , atunci CONCESIA cu sprijin TACIT ce este !?. Cum a ingaduit asa ceva Marcel Ciolacu ??!.

# Pas cu Pas! date 29 April 2020 18:10 -2

Bravo domnule presedinte al Romaniei , K.W. JOHANNIS !. Cine citeste asa zisu proiect de lege (tinutul-secuiesc) te INGROZESTI ce cuprinde in continut .Cine TRADEAZA ?.

# NM date 29 April 2020 18:43 0

Ca nazistu e un mare prost este foarte adevărat, dar sa fie foarte clar ca ceva ca acest proiect sa treacă tacid a fos sa fie clar. Acum eu ca și un susținător al PSD bănuiesc pe Ciolacu de mai multe... Care a fost motivu de nu a introdus acțiune pentru suspendare din functie? La câte a făcut acest nenorocit eu cred ca motive erau suficiente.

# nae din dealul feleacului date 29 April 2020 18:48 +5

Cine mama dracului a mai inventat "legi trecute tacit"?Acest asa zis proiect de lege privind autonomia "tinutului secuiesc",tinut ce nu exista pe harta RO si nici secui nu mai exista in RO,este neconstitutional.Si atunci ce a pazit acest "adormit de Colacu" in functia de Pres.al Camerei Deputatilor si Pres.Interimar al PSD-ului?

# mitica date 29 April 2020 19:24 -1

Acest individ este bolnav? Sa-l bagam in carantina pentru 20 ani!

# VIKY date 29 April 2020 19:58 +6

Cine il mai crede pe acest impostor, care simte ca se apropie sfarsitul confortului la Cotroceni?. Ura care o emana acest individ, si avand doar discursuri de invrajbire a po******tie, are un singur scop: distrugerea Romaniei. Opriti acest impostor pana nu este prea tarziu. Cred ca ar trebui sa fie consultat de un specialist in psihiatrie, iar dupa rezultat, sa fie... "izolat".

# stefan date 29 April 2020 21:15 +1

toti sunt la fel. nu va mai puneti speratele in astia. fac circ ei oricum primesc ordine de la altii din par european etc. l am votat pe tolomacu asta ca sa nu votez cu psd dar e acelasi lucru

# Constatare date 30 April 2020 07:17 0

Un scelerat ales in fruntea bucatelor de un popor de idioti.

# Am vazut date 30 April 2020 07:23 +1

Am vazut cu groaza la TV cuvantarea presedintelui Nationalsozialistische Deutsche Arbeitpartei, ascuns sub masca PNL. Urmeaza lagarele PSD de care ne vorbea presedintele NSDAP in noiembrie si camerele de gazare?

# Eori date 30 December 2023 11:19 0

Ungaria Este O Țară De Căcat

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva