18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DIVULGARE DE SECRETE IN DOSARUL CNAS – Protejata lui Kovesi, procuroarea Florentina Mirica e artizana dosarului CNAS, din care s-au sifonat in presa, inainte ca judecatorii sa se pronunte pe arestare, secrete de serviciu, inclusiv interceptarile si referatul. Denuntatoarea din dosar e fosta abonata la banii din Sanatate din regimul PD-L, deranjata ca i s-a oprit robinetul. Florentina Mirica e cercetata disciplinar de CSM. Mai prezinta Mirica credibilitate? (Documente)

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

3 September 2017 14:00
Vizualizari: 14311

Atentie la dosarul CNAS, din care DNA a scurs in presa informatii extrem de grave la adresa mai multor functionari si avocati, inainte ca acestia sa fie arestati de Curtea de Apel Bucuresti! Acest dosar are toate sansele sa devina un nou spectacol judiciar, menit sa cosmetizeze imaginea extrem de sifonata a DNA. Dosarul apare compromis din fasa, dat fiind scurgerea in presa, inainte de luarea deciziei arestarii a 14 persoane la Curtea de Apel Bucuresti a unor date compromitatoare din dosare care constituie secretul anchetei, actiune fata de care intr-un stat cu o justitie democratica precum SUA, de exemplu, nu s-ar fi luat niciodata o masura privativa de libertate in aceasta faza a anchetei, iar probele ar fi fost anulate.


Cea mai grava scurgere de informatii este transmiterea preferentiala a referatului DNA din 1.09.2017, cu propunerea de arestare preventiva, in oficiosul Stiripesurse unde a aparut la data de 1 septembrie 2017, la ora 12.05.56, in conditiile in care inculpatii retinuti au fost prezentati seara la instanta cu propunerea de arestare, aceasta masura fiind luata in toiul noptii de 1 spre 2 septembrie 2017.

In opinia noastra, este o mostra clara de incalcare a legii privind informatiile clasificate cu regim de secret de serviciu, si nu exista dubii ca referatul a provenit de la DNA, intrucat este in forma electronica (format .pdf. care nu putea proveni decat dintr-un computer al DNA) si are cenzurate numele procurorilor de caz si datele personalevezi documentul atasat integral la finalul articolului.

Vazut plastic, cazul CNAS apare ca un nou dosar cu arestare de vineri seara, dupa ce in prealabil au fost scurse la presa, in mod premeditat si organizat, date de natura sa compromita imaginea acuzatiilor, dar si sa creeze un val de furie populara care sa constituie o presiune pentru judecatori sa incuviinteze propunerile de arestare preventiva.

Dupa ce DNA a efectuat zeci de perchezitii in dosar, iar in presa au aparut, ca un facut, informatii de natura sa distruga credibilitatea celor 14 inculpati - care au fost retinuti de DNA, parchet care a dat publicitatii un comunicat in care a distrus imaginea acuzatilor - s-a ajuns la demiterea din functie a presedintelui CNAS Marian Burcea (o grava greseala a premierului Mihai Tudose, care a girat astfel acuzatiile incalcand drepturile omului). Totul inainte sa se ia decizia arestarilor, decizie care apare ca o masura susceptibila a fi influentata de scandalul mediatic provocat de DNA.

Procuror de caz extrem de dubios

Date de ultima ora arata ca show-ul mediatic poate avea o explicatie. Conform documentului pe care il prezentam in facsimil, dosarul este lucrat de procuroarea Florentina Mirica (foto), individa dubioasa, adusa la DNA in urma cu mai multi ani, pe un banal interviu, direct de la Parchetul Judecatoriei Buftea unde se specializase in denuntarea sefilor ei. In multe dosare ale lui Mirica s-a procedat la spectacole judiciare similare.

Florentina Mirica este in prezent anchetata disciplinar de CSM pentru dosarul ofiterilor DIPI, unde a facut prostia sa dea publicitatii informatii secret de stat, inclusiv sa divulge numele unor martori sub acoperire. Mirica este protejata fatis de Kovesi, care a venit cu ea de mana, in masina sefei DNA, la fiecare termen al procesului disciplinar de la CSM, fara ca in atributiile sefei DNA sa existe asemenea activitati, care miros a intimidare.

Kovesi a pus-o pe Mirica in urma cu cativa ani sefa Serviciului de combatere a coruptiei in Justitie, care se ocupa de anchetarea judecatorilor si procurorilor care devin tinte ale DNA. Mirica a fost cocotata si in Colegiul Director al DNA, alaturi de favoritii lui Kovesi, Jean Uncheselu, Lucian Onea, Paul Dumitriu (fostul consilier al ex-ministresei Monica Macovei), Nicolae Marin si Calin Nistor.

Denuntatoarea din dosar si mai dubioasa

Dosarul nu e dubios doar dupa numele procuroarei Mirica si a modului de regizare a show-ului judiciar televizat, dar si prin persoana denuntatoarei.

Potrivit Flux24: Principalul denuntator in dosarul de la Casa de Sanatate este Ion Alina-Andreea, patronul unei firme din domeniu care a incasat sume imense in timpul guvernarii PD-L. Intre anii 2007 si 2010, Casa de Sanatate Bucuresti (CASMB) a virat in conturile furnizorului de ingrijiri la domiciliu Alicia Medical Expert peste 18,3 milioane lei pentru servicii de specialitate prestate asiguratilor CASMB. Asta, in conditiile in care, pe ultimii patru ani, bugetul destinat acestui tip de ingrijiri a fost de circa 23 milioane lei, iar cifra de afaceri a societatii a fost in perioada respectiva de 19,7 milioane lei. Prin urmare, Alicia Medical Expert a reusit performanta incredibila de a incasa 79,2% – adica 4,7 milioane euro – din banii alocati ingrijirii asiguratilor din Capitala intre 2007 si 2010, dar si sa-si asigure astfel 93% din venituri direct de la stat, scria acum cativa ani Romania Libera.

Alina Ion l-a denuntat si inregistrat pe Nicolae Sergiu Ciobanu, finul si fostul consilier al ex-directorului SRI, George Maior.

Alina Ion a fost secretarul general adjunct al PDL sector 3 in timpul cand la conducerea filialei era Silvian Ionescu,fost ofiter DIE-spionajul extern comunist , iar mai apoi a trecut la PDL sectorul 1 in momentul in care fostul sef al Casei Sanatate, Lucian Duta, a preluat filiala.

Alicia Medical Expert domina piata de ingrijiri medicale la domiciliu, avand contract cu statul inca din 2005.

Alicia Medical Expert a fost acuzata de umflarea deconturilor si fals, dar CASMB a conchis dupa fiecare control ca totul este in regula in timpul lui Lucian Duta.

Sub guvernarea PSD, Alicia Medical Expert a pierdut o parte din contracte si a ajuns Alina Ion la finul si fostul sef al lui George Maior care a intervenit pentru ea la noua conducere a Casei de Sanatate.”

* Cititi aici referatul DNA cu propunerea de arestare, sifonat in presa de casa inainte ca judecatorii sa ia decizia arestarii

* Cititi dovada ca referatul DNA a aparut pe stiripesurse.ro inainte ca judecatorii sa decida asupra propunerilor de arestare preventiva

* Cititi aici comunicatul DNA referitor la inculpatii din dosarul asigurarilor de sanatate

Comentarii

# outsider date 3 September 2017 14:20 +5

PĂI denunțurile astea se fac cînd îi vine ăluia/ăleia pe chelie? Presupun că exiată totuși niște limite, nu te trezești după 2 cincinale...

# tudorv date 3 September 2017 16:47 +3

Conjurația putorilor!

# DODI date 3 September 2017 16:53 +5

Acest dosar este cusut cu ață albă de se vede din avion. Numai ciolanis stă crăcănat în prostia lui de a admira ca pe Dumnezeu făpturile de la DNA doar-doar scapă nevasta lui de un dosar penal. Cât privește stilul celor de la DNA este explicabil. Lipsa responsabilității materiale pentru făcăturile lor, nivelul redus al neuronilor care le rătăcesc prin singura cirumvoluțiune (cea rămasă de la chipiu) nu ne miră că ne cred proști să le înghițim aberațiile vărsate în gazetele de perete ale SRI+DNS (știripesurse, hotnews, etc.). Problema lor este simplă, la intelectul lor redus nu pot concepe altceva și nici că noi putem fi mult mai deștepți (și treji pe deasupra!) decât ei. De la adunătura de lighioane, cu luluța în frunte, nu te poți aștepta la sclipiri intelectuale, ci doar la răzbunări tâmpite sau ordine executate la comandă. Din păcate pentru România majoritatea comenzilor sunt de dreapta (Europei).

# xXX -triple X date 3 September 2017 17:45 +5

Nu este nici o surpriza cum lucreaza Catelele si Cateii de la DNA. Noaptea ca HOTII LATRAND la LUNA. Curvele systemului CORUPT din DNA si SRI , curvele systemului acesta Made in Italy- Mafiot 100% nu se vor lasa pama cand nu se va trezii acest Adormit Popor sa le taie Capetele. Pe Ceausescu l-au Ucis si ei vor fi la randul lor Ucisi.

# Restul date 4 September 2017 01:19 +1

Nu va convine asta e dar acești indivizi și-au bătut joc de sanatatea oamenilor. Foarte bine ca s-a dat publicitatii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva