19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA A DAT IAMA IN PNL – Deputatul liberal Cosmin Sandru a fost pus sub urmarire penala pentru dare de mita, dupa ce a fost inregistrat cand incerca sa cumpere un parlamentar AUR ca sa nu voteze motiunea de cenzura impotriva lui Florin Citu: “I-ar fi promis numirea unor apropiati in posturi de conducere a unor institutii... I s-a cerut sa absenteze de la sedinta in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea”. Pe cine va turna deputatul Sandru?

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 October 2021 15:01
Vizualizari: 7429

 

Scandal de coruptie in partidul lui Iohannis. DNA a produs joi, 14 octombrie 2021, un real cutremur in PNL. Deputatul Cosmin Sandru (foto alaturi de senatoarea PNL Alina Gorghiu) a fost pus sub urmarire penala pentru dare de mita, dupa ce a fost inregistrat in timp ce incerca sa cumpere un parlamentar AUR ca sa nu voteze motiunea de cenzura depusa impotriva premierului Florin Citu.


Alaturi de Cosmin Sandru, tot pentru dare de mita este urmarit penal si directorul general al Societatii de Transport Public Timisoara, Nicolae Florin Betea. Conform unui comunicat DNA, cei doi i-ar fi promis deputatului AUR ca daca va absenta de la sedinta Parlamentului in care urma sa se voteze motiunea de cenzura vor numi persoane apropiate acestuia in functii de conducere din institutii publice.

Ne intrebam: oare a oferit de capul lui posibila mita deputatul Sandru? Oare pe cine va da in primire acesta?


Prezentam comunicatul DNA:


“Ca raspuns la solicitarile formulate de reprezentanti ai mass media, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectii

SANDRU COSMIN, deputat in Parlamentul Romaniei si

BITEA NICOLAE-FLORIN, director general al Societatii de Transport Public Timisoara,

in sarcina carora s-a retinut comiterea infractiunii de dare de mita.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

La data de 01 octombrie 2021, in contextul in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea de cenzura initiata pentru retragerea increderii acordate Guvernului Romaniei, suspectii Sandru Cosmin si Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat in Parlamentul Romaniei, numirea unor apropiati in posturi de conducere a unor institutii publice.

Pentru a beneficia de aceasta „favoare”, persoanei respective i s-a cerut sa absenteze de la sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, din data de 05 octombrie 2021, in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea mentionata mai sus.

Suspectilor Sandru Cosmin si Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infrânga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# M votant date 14 October 2021 16:17 +113

Obligatoriu trebuie sa ajunga la Catu iar el va spune mai departe toata strategia cine a pus la cale coruperea acestor deputati. Acu depinde cine este procurir si cat este de influentat Salajeanu de Bologa, vom vedea dar parca vad ca il claseaza jmecheri sau il tine pana se prescrie

# basicuta date 15 October 2021 10:24 -15

Tanti Alina, daca mai iera la DNA-MMA tantea aia musculosa Kodruta, mi ti-l fezanda deja pe Sandru, de va dadea in gât (sau pe hârtie) toată schema...

# Gilu date 15 October 2021 22:41 +16

Să fim serioși! PNL este partidul protejat de instituțiile mafiote ale statului român ( ma rog, asa i se spune ) ; nu va intra nimeni la puscarie, pentru " Ei ", ancheta DNA ,e un fel de simulator ,uite ce poti pati daca nu esti atent ...Nu va pati nimeni nimic cat nu este de la PSD, or de la AUR ... Camorra italiana este inca la gradinita ...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva