15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA A DAT IAMA IN SRI – Un ofiter al Serviciului Roman de Informatii a fost prins in flagrant si pus sub control judiciar pentru trafic de influenta: “I-ar fi pretins unei persoane 2.500 de euro, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionari din cadrul Serviciului, astfel incat sa ii determine sa nu isi indeplineasca un act ce intra in atributiile de serviciu ale acestora si care ar fi vizat persoana respectiva”

Scris de: G.T. | pdf | print

22 August 2022 13:53
Vizualizari: 5303

Un ofiter al Serviciului Roman de Informatii a fost pus sub control judiciar. Capitanul Bogdan Popescu de la Directia Regionala de Informatii Dobrogea este acuzat de DNA de trafic de influenta.


 

Conform comunicatului emis luni, 22 august 2022, de parchetul anticoruptie condus de Crin Nicu Bologa (foto), ofiterul SRI ar fi pretins suma de 2.500 euro de la o persoana, martor in cauza, promitand in schimb ca va interveni pe langa functionari ai Serviciului Roman de Informatii pentru ca acestia sa nu isi indeplineasca atributiile intr-o speta care viza respectiva persoana. Capitanul SRI Bogdan Popescu a fost prins in flagrant vineri, 19 august 2022, in timp ce primea cei 2.500 euro.


Prezentam comunicatul DNA:


“Procurorii militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 20 august 2022, fata de inculpatul POPESCU BOGDAN, ofiter in cadrul Serviciului Roman de Informatii (S.R.I) - Directia Regionala de Informatii Dobrogea, cu gradul de capitan, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta.

In ordonanta procurorilor militari se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

La data de data de 09 august 2022, inculpatul Popescu Bogdan, in calitatea mentionata, i-ar fi pretins unei persoane, martor in cauza, suma de 2.500 de euro, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionari din cadrul Serviciului Roman de Informatii, astfel incat sa ii determine sa nu isi indeplineasca un act ce intra in atributiile de serviciu ale acestora si care ar fi vizat persoana respectiva.

La data de 19.08.2022, inculpatul Popescu Bogdan a primit suma de 2.500 euro in scopul anterior mentionat, imprejurare in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul Popescu Bogdan trebuie sa respecte o serie de obligatii intre care sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de cate ori este chemat, sa se prezinte la Inspectoratul de Politie Judetean Constanta, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat, sa nu ia legatura, direct sau indirect, si sa nu comunice pe nicio cale cu persoane mentionate in ordonanta.

Inculpatului i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Inculpatului i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofiterilor de politie din cadrul Directiei Generale Anticoruptie.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale, respectiv efectuarea in continuare a urmaririi penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedura penala avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitati care nu pot, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# Cetateanul date 22 August 2022 14:49 0

Mwai... unde era corupționul! Dar dacă tot sunt așa de harnici, întreb pentru un prieten: ce se mai aude de dosarul cu zisu&urs căzuți pe tehnică tot pe trafic? Ups... Nu așa că vine greu prescripția?

# DODI date 22 August 2022 15:39 0

Fraierul de securist de rit nou a vrut să facă ce a văzut șa șefii săi de rit mai vechi, dar, pentru că nu a cotizat unde și cât a trebuit, va... suporta rigorile legii tocmai pentru a ne demonstra ce serviciu ”integru” are sub șezut alogenul HELLvig, cel care a servește interesele oricui numai ale poporului român nu.

# DNA si SRI ambele trebuie desfiintate! date 22 August 2022 22:43 +11

Sunt doua maciuci politice plantate de strainezi , aia cu "democracy", care paraziteaza bugetul si dupe aia va mirati ca nu e bani de scoli si spitale , de pensii si alocatii !

# Gogu Demagogu' date 23 August 2022 08:14 +4

Lucrătură interna, se vede clar. Ăla supărase vreun șef sau coleg care au pus mâna de la mana și l-au ars pe individ.

# Y date 23 August 2022 12:43 0

Despre dosarul lui Neicu Traian, colonel in cadrl DJI Constanta ce se aude ??. A fost prins conducand beat si nici nu a oprit la semnalul agentului de politie care l-a oprit in trafic. Si, in sfarsit, dupa o urmarire ca-n filme, noaptea pe la 1 - 2 , a inceput sa ii si ameninte pe cei de la circulatie, bagandu-le sub nas legitimatia de colonel SRI, sub amenintari "ca-i aranjeaza el " . LUJU ,poate ii intgrebati / ii interpelati pe procurorii militari de la Bucuresti pentru ca dosarul lui acolo s-a inregistrat. Se spune ca a si refuzat sa se supuna recoltarii de probe.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva