24 January 2025

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA A LUAT-O RAZNA DE TOT – Nu e gluma: DNA s-a apucat sa faca dosare de trafic de droguri. Patru persoane au fost retinute de procurorii anticoruptie pe motiv ca au vandut 8 grame de cannabis si cocaina, precum si 30 de pastile de ecstasy. Pe langa trafic de droguri, inculpatii sunt acuzati de camata, punerea in circulatie de valori falsificate, precum si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Unde e coruptia?

Scris de: George TARATA | pdf | print

1 February 2021 14:50
Vizualizari: 7208

DNA a luat-o razna complet. O dovedeste cel mai nou dosar anuntat de parchetul anticoruptie condus de procurorul Crin Nicu Bologa (foto). Va vine sa credeti sau nu, DNA s-a apucat sa faca dosare de trafic de droguri.


 

Concret, DNA a anuntat luni, 1 februarie 2021, retinerea a patru persoane pentru trafic de droguri, camata, punerea in circulatie de valori falsificate si nerespectarea regimului armelor si muntiilor. Inculpatii sunt acuzati ca ar fi vandut 8 grame de cannabis si cocaina si 30 de pastile de ecstasy, ar fi incercat sa puna in circulatie 10 bancnote a cate 50 euro fiecare falsificate, iar la locuintele a dou dintre ei ar fi fost descoperite noua cartuse cu glont care erau detinute fara drept.

In comunicatul de presa dat publicitatii, DNA precizeaza ca dosarul a fost disjuns dintr-o cauza de abuz in serviciu instrumentata de parchetul anticoruptie, in care este vizat fostul sef al Politiei Eforie Cornel Gabriel Coteanu. Chiar si asa, ne intrebam: unde e competenta DNA? Caci dosarul pe partea de trafic de droguri, camata, falsificare de bancnote si nerespectarea reginului armenlor si munitiilor ar fi trbuit declinata catre un alt parchet competent, in speta DIICOT.

 

Iata comunicatul DNA:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 31 ianuarie 2021, a patru inculpati, pentru comiterea unor infractiuni de
trafic de droguri, punerea in circulatie de valori falsificate, camata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Prezentul dosar s-a disjuns din cauza penala privind savarsirea de catre inculpatul Coteanu Cornel Gabriel, la data faptei sef al Politiei Eforie, judetul Constanta, a infractiunilor de luare de mita in forma continuata si instigare la abuz in serviciu (comunicat nr. 506 din 1 septembrie 2020).

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

in perioada august 2020 – 31 ianuarie 2021, pe raza municipiului Constanta, cei patru inculpati ar fi vandut unor persoane fizice cantitatea de peste 8 grame de droguri de mare risc (canabis, cocaina) si 30 comprimate ecstasy (MDMA). In acelasi context, inculpatii ar fi incercat sa puna in circulatie un numar de 10 bancnote a cate 50 euro fiecare, falsificate.

De asemenea, la domiciliile a doi dintre inculpati (unul dintre ei ocupandu-se si cu activitati de camatarie) au fost gasite 205 comprimate ecstasy (MDMA), 79,7 grame canabis si noua cartuse cu glont care erau detinute fara drept.

Celor patru inculpati li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 01 februarie 2021, inculpatii sunt prezentati Tribunalului Constanta cu propunere de luare a masurilor arestarii preventive si a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

Comentarii

# Neanae date 1 February 2021 15:14 +11

Dacă nu curge, măcar sa pice! Sa facă si ei ceva, sa le fie justificat salariul baban, nesimțit de baban. Cum sa intervină contra corupției când sunt preteni și tavariși? Sa muște mâna (laba) care le întinde plicurile cu “babane” .... Câinele nu mânca câine, chiar dacă sunt turbați. S-au saturat sa facă dosare peste dosare fără conținut doar, doar un judecător pupincurist și șantajat sa le cânte in struna .... Ce sila, ce jale, ce javre .. intre DNA, SRI, Partid și Guvern nu știu care e mai de batjocură. Ah, uitam de ăla de la Treicoceni!

# MN date 1 February 2021 15:16 +3

cine isi permite sa intrebe vreun procuror DNA de ce a instrumentat acest dosar, au competenta sau nu ei fac ce vor, probabil procurorul sau cineva din structura avea o polita de platit acestui personaj si asa s-a ajuns ca DNA sa faca asemenea dosare. ati uitat ca astia sunt dumnezei pe pamant, daca aveau un superior cu adevarat schimba si mama procurorului in urma acestui abuz, dar neavand cine sa ii sanctioneze fac ce vor

# Ioana M. date 1 February 2021 16:33 +2

Ei...se va ridica exceptia necompetentei...se va admite...vor pica toate probele si traficanti...ce credeti ca se va intampla cu ei ?

# un mizantrop date 1 February 2021 16:50 +5

Poate desfiinteaza DIICOT-ul, acum, ca asociatii clanurilor "prezidati" din deal au ajuns la putere...Si daca tot incepe DNA sa ancheteze "tonice" si recreative, n-ar fi bine sa inceapa cu afirmatia lui Vanghelie (la data aia, totusi, un parlamentar al statului), ca se consuma, la greu cocaina (pentru asta chiar ai nevoie de coruptie sa ti-o procuri...sau, de o pensie nesimtita de magistrat altoita pe o indemnizatie si mai sfidatoare) , cu sprijinul SPP de catre o mare figura a "justitei"...ca nici nu mai are mult din mandat si cred ca Iohanis o s-o schimbe cu urmasa la tron...(cred ca slugarnicia se ia prin dos, de la scaun...ori e conditie la recrutare)...

# Ion Boboron Ficior de Domn date 1 February 2021 18:00 +2

Temeiul il reprezinta art 13 alin. (5) din OUG 43/2002 privind organizarea DNA. Acesta are urmatorul continut: 5) În cazul în care dispune disjungerea în cursul urmăririi penale, procurorul din cadrul Direcției Naționale Anticorupție poate continua efectuarea urmăririi penale și în cauza disjunsă. Asa ca au competenta indiferent de infractiune, cata vreme dosarul s-a format in urma unei disjungeri, asa cum rezulta din articol. Mai cititi legea, dragi cititori, inainte sa postati comentari fara fundament si inainte sa ii blamati ca fac treaba DIICOT-ului. Competenta e perfect legala, chiar daca poate parea absurda.

# Ion boboron 2 date 1 February 2021 18:57 0

La fel in Oug 78/2016 privind functionarea Diicot scrie ca procurorii Diicot in cauza disjunsa pot continua urmarirea penala chiar pt o fapta sau persona care nu ar cadea in competenta lor, de ex care ar fi in competenta DNA sau alt Parchet!aceste norme ajuta la.finalizarea rapida a unot cauze,nemaifiind necesara declinrea pt ca alt procuror sa o ia de la capat cu ancheta.!

# Ion boboron 3 date 1 February 2021 18:59 0

De ex daca in cercetarea unui trafic de droguri sau a unei delapidari de 1000000 euroun procuror Diicot desvopera o mita,e normal ca el sa rezolve si aceasta fapta,deci legea nu impune sa o decline ci sa o rezolve unitar sau intr o cauza disjunsa

# Ion Boboron Ficior de Domn date 1 February 2021 22:31 0

Asa e si cu DIICOT-ul, cum zici tu. Doar ca unii judecatori nu vor sa priceapa ce scrie la art 11 alin 3 din OUG 78/2016 si anuleaza aiurea acte de urmarire penala, dupa momentul disjungerii, inclusiv cu consatari de nulitati absolute pe la rechizitorii. Ca sa mai scape cate unul, altul.

# Av. N.T. date 2 February 2021 01:33 +3

Dosarul se restituie unității de parchet care a emis rechizitoriul. În motivarea restituirii, judecătorul de cameră preliminară referindu-se la lipsa de competență materială a parchetului respectiv arată in concret ce unitate de parchet trebuie să efectueze ancheta penală. Procurorul respectiv, primind dosarul restituit, are obligația să-l trimită procurorului competent material și teritorial, respectiv DIICOT. Încă o dovadă că procurorul șef care verifică rechizitoriul la trimiterea in judecată o face in mod formal; în realitate sunt procurori șefi de formă cu delegări pe pile sau concursuri cu dedicație.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.01.2025 – DNA are nevoie de 26 de sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva