13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA A PORNIT DOSARUL LUI NICUSOR DAN – Consilierul primarului Sectorului 4, fostul jurnalist Cristi Zarescu, a depus la DNA inregistrarile cu discutiile in care Nicusor Dan intervenea pentru a opri demolarea constructiei ilegale a afaceristului Mihai Mitrache, zis “Caine”. La DNA a fost depus deja un denunt impotriva lui Nicusor Dan pentru santaj, luare de mita, trafic de influenta, fals in declaratii si spalare de bani (Denuntul si Inregistrarile)

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 September 2020 13:34
Vizualizari: 6357

DNA a dat drumul la dosarul lui Nicusor Dan (foto). Parchetul anticoruptie a inceput primele audieri in cazul inregistrarilor cu discutiile in care candidatul PNL-USR la Primaria Capitalei Nicusor Dan intervenea la Primaria Sectorului 4 in favoarea afaceristului Mihai Mitrache, zis “Caine”, pentru a opri demolarea unei constructii ilegale a acestuia din “Oraselul copiilor” (click aici si aici pentru a asculta inregistrarile cu Nicusor Dan).


 

Astfel, joi, 24 septembrie 2020, la sediul DNA s-a prezentat consilierul primarului Sectorului 4 Daniel Baluta, fostul jurnalist Cristi Zarescu, cel care l-a inregistrat pe Nicusor Dan in timp ce acesta facea lobby pentru afaceristul “Caine”. Zarescu a precizat la iesirea de la DNA ca a depus cele patru inregistrari cu Nicusor Dan si ca a fost intrebat de procurori despre contextul in care ele au fost realizate. In declaratia acordata jurnalistilor prezenti la sediul DNA, Cristi Zarescu a explicat din nou faptul ca a facut inregistrarile in conditiile in care functionarii Primariei Sectorului 4 au primit amenintari din partea lui Mihai Mitrache, inclusiv cu implicarea in acest caz a lui Nicusor Dan.

 

Santaj, luare de mita, trafic de influenta, fals in declaratii si spalare de bani

 

Pe de alta parte, amintim ca dupa aparitia inregistrarilor cu interventiile candidatului PNL-USR la Primaria Capitalei in favoarea lui Mihai Mitrache, la DNA a fost depus un denunt impotriva lui Nicusor Dan. Formulat de mai multi parlamentari PSD de Bucuresti, denuntul vizeaza fapte de santaj, luare de mita, trafic de influenta, fals in declaratii si spalare de bani care ar fi fost comise de Nicusor Dan.


Iata un fragment din denuntul depus la DNA impotriva lui Nicusor Dan, acesta putand fi citit integral la finalul articolului, alaturi de inregistrarile cu Nicusor Dan:

 

“Asociatia Salvati Bucurestiul in care a fost membru este initiatoarea a numeroase demersuri in instanta indreptate impotriva autoritatilor statului, a autoritatilor administratiei publice locale si a unor dezvoltatori imobiliari.

In spatele acestor initiative aparent dezinteresate se afla in realitate interesele financiare ale deputatului Nicusor Dan, care blocheaza proiectele imobiliare ale mai multor investitori pentru ca ulterior sa-si retraga actiunile, in schimbul unor sume de bani care intra in patrimoniul acestuia cu titlu de donatie.

Presiunile puse asupra investitorilor prin folosirea acestui mecanims pot fi dovedite prin urmarirea cererilor de renuntare la judecata sau la anumite capete de cerere si a sumelor primite cu titlu de donatie. Chiar din declaratiile de avere ale acestuia reiese ca a primit sume importante cu titlu de donatie (ex: 100.000 lei; 76.000 lei) de la persoane fizice si juridice.

Mai mult, in spatiul public a aparut o inregistrare audio in care faptuitorul intervine in favoarea unui anume Mihai Mitrache, astfel incat sa nu fie demolata cladirea construita ilegal de acesta pe spatiul verde al unui parc. In mod bizar, in acelasi parc detine un restaurant, presedintele Asociatiei Eco Civica, o asociatie care sustine demersurile efectuate de Nicusor Dan prin intermediul Asociatiei Salvati Bucurestiul impotriva dezvoltatorilor imobiliari (informatii care au aparut in presa).

Din inregistrarea audio reiese intentia faptuitorului Nicusor Dan de a determina reprezentantii institutiei publice sa indeplineasca anumite acte care intra in indatoririle lor de serviciu, 'pe speta asta cu cladirea', in interesul direct si imediat al lui Mihai Mitrache. incercarile acestuia de a influenta decizia reprezentantilor primariei reiese in mod evident din exprimarea acestuia: 'eu cred ca el are dreptate', respectiv 'v-am si dat un raspuns scris, tocmai de asta am si intarziat, ca sa citesc din nou toate legile si astea si eu sunt convins ca el are dreptate'.

Interlocutorul acestuia confirma traficul de influenta comis pe care faptuitorul Nicusor Dan. Astfel, din inregistrarea audio reiese cum interlocutorul confirma ca insasi continuarea dialogului si a corespondentei scrise este urmarea directa a acestei imprejurari de fapt, respectiv a faptului ca faptuitorul Nicusor Dan 'ocupa o functie importanta si s-ar putea sa ocupati o functie si mai importanta', precum si pentru ca acesta a 'garantat' si a 'intervenit' pentru numitul Mihai Mitrache.

Mai mult, in mod deloc surprinzator, deputatul nu neaga relatia extrem de apropiata cu afaceristul Mihai Mitrache in momentul in care interlocutorul sau face vorbire despre apropierea dintre acesta si Mihai Mitrache, apropiere care reiese din declaratia afaceristului cum ca „vin cu fratele meu Nicusor, ca va fac eu cu Nicusor, ca va pune Nicusor cu botul pe labe, ca am aranjat cu Nicusor sa nu se atinga nimeni de mine de la Sectorul 4”.

Fara nici un dubiu, aceasta inregistrare audio releva o conduita infractionala, impotriva principiilor ce stau la baza exercitarii demnitatilor si functiilor publice cu integrate.

Inregistrarea audio nu este singura dovada a interventiilor facute de dl deputat in beneficiul numitului Mihai Mitrache. In presa au aparut dovezi ale existentei unei cereri de interventie accesorie formulata de Asociatia Salvati Bucurestiul in dosarul lui Mitrache (in acest sens anexam articol de presa). In plus, Zarescu Cristian, interlocutorul faptuitorul, confirma in cadrul unui talk-show ca aceasta interventie nu este izolata, in realitate existand cinci astfel de convorbiri, de cele mai multe ori initiate de faptuitorul Nicusor Dan.

Fata de cele prezentate anterior facem referire la Decizia nr. 629/2018 a Curtii Constitutionale, potrivit careia, 'Curtea reţine ca deputatii si senatorii nu au dreptul sa intermedieze/mijloceasca nici relatia dintre cetateni si organele administratiei publice centrale si locale si serviciile si directiile din subordinea acestora, in sens de control al activitaţii acestora din urma, si nici relatia dintre aleşii locali si autoritatile publice centrale, dintre potentialii investitori si autoritatile publice locale, in sens de reprezentanti ai alesilor locali/ investitorilor, intrucat aceste activitati reprezinta, in realitate, fie o forma nepermisa de control parlamentar, fie o arogare de drepturi care denatureaza mandatul parlamentar si care se constituie intr-un veritabil impediment in relatia directa a alesilor locali/ investitorilor cu administratia centrala sau locala”.


* Ascultati aici inregistrarile cu Nicusor Dan (I)

* Ascultati aici inregistrarile cu Nicusor Dan (II)

* Cititi aici integral denuntul impotriva lui Nicusor Dan

Comentarii

# Neanae date 24 September 2020 14:41 +4

Curat murdar coane Fanica! Rămân marionetiștii fără marionetă. Oh la laaa! Și in vânt cu afacerile visate visând de amu coșmaruri. Hai dle Vela, cum era fotografia aia cu degetele către ochi? Sunteți pe fază? Cu ochii pe ei? Interlopi, hoți de toate rangurile, corupți și abuzatori, traficanți de influență și altele și mai grele? Adunați notițe despre unul care a furat case și a dat patrimonii fondului german finca așa “fondu îi pupă fundu’?”Ca o ieși din imunitate o data și o data acest surogat de Neamț. DNA, nu-i așa ca se poate și fără SRI? Ca oricum e treaza entitatea numai la comanda. Cum se face ca matematicianului nu i s-a ascultat apa din baie, telefonul și conversațiile cu amicii bizari ilegaliști? SRI SRI, ce e tânjala asta? Doar PSD & CO va face efectul cafelei?

# NM date 24 September 2020 21:52 +1

Eu personal pe acest gaozar îl vad cu siguranță cu un picior la parnae. Faptele cu siguranță au fost savarsite este doar o chestiune de timp și procedura pentru a merge ușor sa nu ii cada ceva din c...r spre Rahova acolo unde cu siguranță cu timpu se va îndrăgosti de vreun băiat de prin camera. Ii doresc la mulți ani

# CAMELIA DUICA date 25 September 2020 15:47 +2

STATI LINISTITI, PRAF IN OCHII FRAIERILOR................. CAINE VA MUSCA IN CONTINUARE DIN SPATIILE PE CARE A PUS OCHII IAR PANARAMA PNL-USR NU VA PATI NIMIC.........DUPA ALEGERI SE INCHIDE DOSARUL........SA NU CREDETI CA NU AJUNGE MUcINOL PRIMAR CU AJUTORUL STS-ului, DESIGUR.......................

# Horia date 26 September 2020 00:09 0

Bună seara.Nu cred ca DNA se va atinge de Nicusor Dan., DNA nu se atinge de ARAHAT. Cred ca Firea din pacate pentru ea a fost zdrobită de PSD. PSD E ISTORIE.PESEDÈEEEEEEEEE CUM SPUNE MY LIEBE FUR HER. EXISTA UN SINGUR CONDUCATOR,UN SINGUR PARTID,UN SINGUR POPOR.,, JOHANNIS,PNL=PSD,ROMANII=MAGHIARI=GERMANI=ROMI=RUSI=SECUI....

# Pentru horia date 27 September 2020 08:54 0

"ROMANII=MAGHIARI=GERMANI=ROMI=RUSI=SECUI...." Esti dus cu sorcova

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva