24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA A SALTAT DIN DGA – DNA l-a retinut pe comisarul-sef Radu Adronache din cadrul Directiei Generale Anticoruptie pentru trafic de influenta privind angajari la Serviciul de Ambulanta Dambovita si Spitalul Judetean Targoviste: “Ar fi pretins 10.000 euro din care a primit efectiv 2.000 de euro... Ar fi pretins 10.000 euro din care ar fi primit efectiv, in trei transe, suma de 8.000 euro”

Scris de: G.T. | pdf | print

22 February 2023 16:32
Vizualizari: 5283

DNA a dat iama in Directia Generala Anticoruptie (DGA). Comisarul-sef de politie Radu Andronache a fost retinut marti, 21 februarie 2023, pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva. Masura a fost dispusa de Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, Sectia a II-a din DNA, condusa de procurorul Paul Silviu Dumitriu (foto).


 

Andronache este acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta in legatura cu interventii pentru angajari la Serviciul de Ambulanta Dambovita si Spitalul Judetean Targoviste. Concret, parchetul anticoruptie sustine ca, in anul 2021, comisarul-sef Radu Andronache ar fi cerut 10.000 de euro din care a primit 2.000 de euro sustinand ca isi va exercita influenta asupra mai multor persoane cu putere de decizie de la Bucuresti, din cadrul Consiliului Judetean Dambovita si din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste in vederea angajarii persoanei respective si ulterior definitivarii pe postul de asistent medical la Serviciul Judetean de Ambulanta Dambovita.

Ulterior, comisarul sef din cadrul DGA ar fi cerut alti 10.000 de euro, din care ar fi primit 8.000 de euro pentru a rezolva angajarea unei persoane ca asistent medical la Spitalul de Urgenta Targoviste.


Iata comunicatul DNA:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de Combatere a Infractiunilor Asimilate Infractiunilor de Coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 21 februarie 2023, a inculpatului ANDRONACHE RADU, comisar sef de politie in cadrul Directiei Generale Anticoruptie, pentru comiterea a doua infractiuni de trafic de influenta.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

1. In perioada aprilie - mai 2021, inculpatul Andronache Radu, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins, pentru sine, de la o persoana (martor in cauza) suma de 10.000 euro din care a primit efectiv suma de 2.000 de euro, pentru a-si exercita o presupusa influenta pe care ar fi pretins ca o are asupra mai multor persoane cu putere de decizie de la Bucuresti, din cadrul Consiliului Judetean Dambovita si din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste in vederea angajarii persoanei respective si ulterior definitivarii pe postul de asistent medical la Serviciul Judetean de Ambulanta Dambovita.

2. Intr-un context asemanator, in perioada aprilie - mai 2021 – iunie 2022, inculpatul Andronache Radu ar fi pretins, pentru sine, de la acelasi martor suma de 10.000 euro din care ar fi primit efectiv, in trei transe, suma de 8.000 euro, pentru a 'rezolva' angajarea definitiva a sotiei martorului pe un post de asistent medical in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste.

Precizam ca, ambele 'promisiuni' ale inculpatului s-ar fi materializat prin angajarea celor doua persoane in unitatile medicale mentionate mai sus.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 22 februarie 2023, inculpatul Andronache Radu urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

Comentarii

# DODI date 22 February 2023 16:43 0

Făcând haz de necaz putem spune că DNA: 1. l-a arestat pentru că nu a primit cât a cerut; 2. din ce a primit nu a ”decontat” la partid și 3. peste câțiva ani de procese (cu bani cheltuiți aiurea de PORCurori!) se va consta că ”fapta nu există”. Acestea sunt cele 3 spețe pe care lucrează calapodul DNA. Cât despre profesionalism să lăsăm la alții dacă nici la ciolaniSS-6case nu putem vorbi despre așa ceva.

# Tutuianu Cristinuta date 22 February 2023 17:03 0

Cel mai mare cuib de șerpi, dar si de nebunii, este la DGA-DNA Iasi. Dar pe ei, cine sa ii ia. Iasul este departe de București!

# Gica date 22 February 2023 17:37 0

Sa verifice si traficul de influenta de la DNA Craiova !La dosarul mastilor furate la Primaria Slatina nici un arestat! Taraganat si noi locuitorii avem masti contrafacute sau supraevaluate! Ce este acolo! Domnul Crin de la DNA central verificati dosarul masti Patrimoniu Slatina! Ca este groasa treaba!Sau este acolo ceva si il albiti!

# carcotaș date 22 February 2023 22:33 0

De cand traficul de influenta este de competenmta Sectiei pentru infractiuni de coruptie asimilate? Astia incep sa se calce pe picioare, căci e saracie mare in materie de dosare cu care sa iasă acum in presa, sa-și faca si ei carieră spectaculoasa

# DOREL date 23 February 2023 12:15 0

Ce avem noi aici ? Pentru ca singura proba pare a fi angajarea persoanei ca asistenta. Altfel, dupa atata timp, cum probezi pretinderea si primirea ca, la urma urmei, si eu pot sa zic ca i-am dat 2000 E ca sa vina Mos Craciun ! Si b): nu sunt avocatul nimanui, dar as zice sa nu uitam cine e DNA si cum a "construit" atatea si atatea dosare in care unii dintre inculpati s-au dovedit nevinovati iar altii s-au prapadit inainte de a afla ca sunt nevinovati ! Parerea mea ...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva