19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA A VRUT SA-I FACA LA PACHET PE VANGHELIE SI ILIESCU – Iata ordonanta de clasare a procurorului DNA Laurentiu Melnic fata de fostul primar Marian Vanghelie si fostul sef SPP Dumitru Iliescu. Vanghelie si Iliescu au fost tinuti cu dosar la DNA timp de 6 ani. Cu interceptari datand din 2014, dosarul de abuz in serviciu si folosire de informatii nedestinate publicitatii a fost inchis de DNA in 2020, stabilindu-se ca fapta nu exista (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

5 July 2020 13:14
Vizualizari: 7068

DNA i-a tinut cu dosar timp de sase ani pe fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie si pe fostul sef al SPP Dumitru Iliescu. Si totul s-a intamplat pentru niste pretinse fapte care in final, asa cum chiar parchetul anticoruptie recunoaste, s-au dovedit a fi niste bazaconii. In final, dosarul – cu interceptari chiar si din 2014 – a fost inchis pe motiv ca fapta nu exista si ca fapta nu este prevazuta de legea penala. Cazul a fost prezentat deja de anumite publicatii, in cursul zilei de vineri, 3 iulie 2020. Astazi insa, Lumea Justitiei publica ordonanta de clasare primita de Marian Vanghelie si Dumitru Iliescu.


 

Dosarul de baza a fost format in 2014, cand prin ordonanta 344/P/2014 din 19 august 2014, s-a dispus inceperea urmaririi penale in cauza privind posibila comitere a unor infractiuni, printre care si cea de folosire de informatii nedestinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii. Vreme de aproape cinci ani nu s-au intamplat prea multe, pana in 12 martie 2019, cand s-a dispus extinderea urmaririi penale pentru abuz in serviciu si instigare la abuz in serviciu. Peste alte noua zile, in 21 martie 2019, DNA a extins urmarirea penala pentru o alta pretinsa fapta de folosire de informatii nedestinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Ulterior, in 8 aprilie 2019, DNA a dispus disjungerea dosarului, formandu-se dosarul 74/P/2019, privind cele patru fapte prezentate mai sus. Concret, dosarul viza o pretinsa incercare a lui Dumitru Iliescu de obtinere de informatii din interiorul DNA pentru fostul deputat Viorel Hrebenciuc si de o pretinsa interventie a lui Marian Vanghelie pe langa functionari din cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI), in favoarea lui Dumitru Iliescu.

Dosarul a mai stat in lucru la DNA pana in 22 iunie 2020, cand procurorul Llaurentiu Sorin Melnic a decis clasarea cauzei, pentru urmatoarele motive:

-fapta nu exista, in cazul infractiunilor de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii (in legatura cu informatiile pe care fostul sef al SPP Dumitru Iliescu ar fi urmat sa le obtina din DNA);

-fapta nu exista si fapta nu este prevazuta de legea penala, in cazul infractiunii de abuz in serviciu, respectiv instigare la abuz in serviciu (in legatura cu interventiile pe langa functionarii OCPI).

 

Iliescu merge la SIIJ


Foarte grav este ca fostul sef al SPP Dumitru Iliescu nu a stiut absolut nimic despre faptul ca a fost anchetat de DNA vreme de sase ani. A spus-o chiar Iliescu, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, dupa primirea ordonantei de clasare. De asemenea, Dumitru Iliescu a anuntat ca va formula plangere penala la SIIJ impotriva procurorilor DNA:

Binomul SRI-DNA...cancerul societatii romanesti...

Astazi... am aflat ca am fost urmarit penal 6 ani de zile, fara sa mi se comunice acest aspect...Mi s-au incalcat toate drepturile procesuale, nu am fost informat ca am un asemenea dosar, nu am fost citat sa dau declaratie in dosarul penal respectiv, ca urmare, nu mi -am ales un avocat sa ma apere si sa participe la audierea martorilor, nu am fost anuntat despre aceste audieri! Dupa 6 ani, pe 03.07.2020, am primit un plic de la DNA, plic in care mi se trimitea Ordonanta de clasare a cauzei, referitoare la patru capete de acuzare. Toate cele 4 acuzatii cuprinse in dosarul penal, reprezentand infractiuni grave, sanctionate cu multi ani de puscarie, au fost solutionate identic, fapta nu exista, nu sunt probe, nu sunt prevazute de legea penala! Atunci, de ce am fost urmarit penal...6 ani?
Pentru ca, doar asa, aveam statutul de 'penal' si puteau sa ma monitorizeze complex... in toata aceasta perioada, ceea ce au si facut... In dosar apar nume de persoane pe care nu le-am cunoscut, niciodata, nu m-am intalnit cu ele, nu am dialogat niciodata cu acestea.

Exemplul tipic de construire a unui dosar penal de catre binomul SRI-DNA.

Voi depune o plangere penala la SIIJ”.


Iata ordonanta de clasare dispusa de procurorul DNA Laurentiu Sorin Melnic fata de fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie si fostul sef al SPP Dumitru Iliescu:

 

Comentarii

# mitica date 6 July 2020 14:58 -1

Acel procuror mai este in libertate? Pentru asa ceva toti procurorii trebuie sa fie condamnati la inchisoare pe viata si confiscarea totala a bunurilor!

# NM date 6 July 2020 16:03 0

Cu siguranță este u u dintre cele 1000 dosare confecționate în același mod. A văzut cineva vreun nenorocit de procuror condamnat sau arestat pentru aceste fapte deosebit de grave? Vedeți câte dosare se clasează în instanta tot de DNA fabricate.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva