24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA CURATA ADVERSARII REGIMULUI PNL-IOHANNIS – Parchetul anticoruptie mai da drumul la un dosar inainte de alegerile parlamentare. Vizat este tot un membru al Opozitiei. Dupa dosarul fabricat fostului ministru Nicolae Banicioiu, lider al Pro Romania, DNA l-a trimis in judecata pe ex-primarul PSD al Constantei Decebal Fagadau pentru un pretins abuz in serviciu comis in urma cu sapte ani. In dosar a fost bagat si Radu Mazare

Scris de: George TARATA | pdf | print

21 October 2020 12:27
Vizualizari: 4510

Fix inainte de alegerile parlamentare, DNA a lansat ofesniva. Coincidenta, vizati sunt politicieni din tabara care se opune regimului Iohannis-PNL. Dupa ce marti, 20 octombrie 2020, DNA a anuntat ca cere urmarirea penala impotriva fostului ministru al Sanatatii Nicolae Banicioiu, lider important al Pro Romania si un critic al PNL si al presedintelui Klaus Iohannis (click aici pentru a citi), parchetul anticoruptie a dat drumul la o noua cauza in care vizat este tot un membru al Opozitiei. Ne referim la fostul primar al municipiului Constanta Decebal Fagadau (foto), membru al PSD.


 

Astfel, DNA a anuntat miercuri, 21 octombrie 2020, trimiterea in judecata a ex-primarului din Constanta Decebal Fagadau. Acesta este acuzat de o pretinsa fapta de abuz in serviciu, ce ar fi fost comisa, atentie, in urma cu sapte ani. Mai exact, in 2013. Intregul dosar priveste un litigiu intre Primaria Constanta si o societate comerciala pe de-o parte si o alta societate comerciala pe de alta parte, precum si modul in care au fost niste autorizatii de construire a unui imobil, fara ca DNA sa retina, cel putin conform comunicatului, existenta vreunui prejudiciu.

Alaturi de Fagadau, in acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata patru functionari ai Primariei Constanta, dar si fostul edil al muncipiului Radu Mazare, despre care tocmai s-a stabilit ca a fost extradat ilegal din Madagascar in Romania (click aici pentru a citi).

Interesanta este schimbarea de optica produsa in DNA. Afirmam asta in conditiile in care recent seful DNA Crin Nicu Bologa afirma ca parchetul nu a dat drumul la dosare in campania electorala pentru alegerile locale pentru ca procurorii sa nu fie acuzati de implicare in jocul politic, strategie care iata nu se mai aplica in cazul alegerilor parlamentare.


Prezentam comunicatul DNA:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

FAGADAU DECEBAL, la data faptei viceprimar al municipiului Constanta, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

CONSTANTIN NICOLETA, la data faptei sef al Serviciului autorizatii in constructii din cadrul Primariei municipiului Constanta, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

DINESCU FULVIA ANTONELA, la data faptei director executiv adjunct al Directiei administratiei publice locale din cadrul Primariei municipiului Constanta, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

TANASE LUIZA ELENA, la data faptei arhitect sef al municipiului Constanta, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

MAZARE RADU STEFAN, la data faptei primar al municipiului Constanta, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

MUNTEANU MARIANA, la data faptelor inspector in cadrul Primariei municipiului Constanta – Directia de urbanism, pentru savarsirea infractiunilor de:

-fals intelectual in forma continuata,

-complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata,

Persoana fizica, la data faptei arhitect, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

Persoana fizica, administrator al unei societati comerciale, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut in esenta urmatoarea stare de fapt:

Cei sase inculpati, functionari in cadrul Primariei Constanta, in cursul anului 2013, ar fi reautorizat, in mod nelegal, construirea unui imobil de lux deja ridicat in proportie de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care anterior, autorizatia de construire initiala fusese anulata definitiv si irevocabil de instanta civila.

Concret, starea de fapt detaliata in rechizitoriu este urmatoarea:

Pe plaja din statiunea Mamaia, judetul Constanta, in zona centrala a statiunii, ar fi fost construit, cu nerespectarea dispozitiilor legale, un imobil in regim P+5E-6E cu destinatie cazare si alimentatie publica. Imobilul a fost ridicat in baza unei autorizatii de construire emise in anul 2009 de primaria municipiului Constanta.
In acelasi an, Primaria municipiului Constanta si societatea constructoare au fost date in judecata de o alta societate comerciala care detinea o constructie in imediata vecinatate a noului imobil, cerand anularea autorizatiei de construire.
Prin decizia civila definitiva pronuntata de Curtea de Apel Constanta in anul 2012, autorizatia de construire emisa de Primaria municipiului Constanta a fost desfiintata.
Instanta a retinut ca, la emiterea autorizatiei de construire, nu s-ar fi respectat interdictia de a construi in interiorul zonei de protectie si ca amplasarea imobilului ar fi situata in zona benzii litorale a Marii Negre in cuprinsul careia sunt interzise orice fel de constructii definitive. De asemenea s-a mai retinut ca autorizatia de constructie ar fi fost emisa cu incalcarea dispozitiilor legale referitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere si servitute privind distanta dintre constructii.
In anul 2013, ca urmare a anularii autorizatiei de constructie, societatea reclamanta a cerut in instanta, printr-o noua actiune, si demolarea imobilului de lux, precum si obligarea Primariei municipiului Constanta sa emita actul administrativ de desfiintare a lucrarilor ce fusesera executate in baza autorizatiei anulate.
La data de 22 august 2013, Primaria municipiului Constanta a cerut respingerea actiunii ca nefondata, sustinand ca autorizatia de construire anulata de instanta a fost modificata printr-o alta autorizatie de construire emisa la data de 24.03.2011, autorizatie neanulata si perfect valabila.

Ulterior, in cursul aceluiasi an, Primaria municipiului Constanta a venit cu o completare prin care instiinta instanta de judecata ca a intervenit un element nou, respectiv ca a fost emisa, la data de 03 septembrie 2013 o noua autorizatie de construire, pentru imobilul a carui demolare se cere. Prin urmare, Primaria municipiului Constanta considera ca nu mai exista temei legal pentru ca societatea reclamanta sa solicite si sa obtina demolarea constructiei edificate in regim P+5E-6E.

Aceleasi aspecte, intemeiate pe existenta unei autorizatii valabile din data de 03 septembrie 2013, au fost invocate in aparare si de societatea constructoare a imobilului.

In anul 2016, prin sentinta civila nr.745/2016, Tribunalul Constanta a dispus anularea autorizatiei de construire emisa la data de 03 septembrie 2013 de Primaria Municipiului Constanta, intrucat pe terenul pentru care s-a emis autorizatia era deja construita o cladire (imobilul rezidential ce fusese construit in proportie de 95% in baza autorizatiei anulate) prin urmare autorizatia din anul 2013 a fost emisa nelegal.

Decizia a fost anulata ulterior, ca urmare a faptului ca partile au ajuns la o intelegere amiabila.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

Comentarii

# santinela date 21 October 2020 13:36 +7

Abuz in serviciu de acum 7 ani ? Trebuie sa fi cel putin cretin sa faci asa ceva,dar cu procurorii de la DNA nimic nu este imposibil . Ordinul trebuie executat,chiar daca tu ca "magistratul lui peste prajit" din DNA te faci de ris,adica de risul curcilor. Pentru ei nu conteaza ! R-ati ai dracului de nenorociti ati distrus ,impreuna cu Kovessi,sistemul juridic din tara asta .

# Lorednzo de Medici date 21 October 2020 14:04 +9

A devenit un truism să spui că DNA face poliție politică și vânează vrăjitoare, pe foarte mulți bani publici, plătiți de amărâții de cetățeni ai acestei nefericite țări. Acum, la obiect, lăsând de o parte caracterul ”istoric” al faptei, cică comisă în 2013, dar pentru care este sesizată instanța penală în 2020, treaba miroase de la o poștă a făcătură ordinară, marca DNA. Primo, din chiar comunicatul DNA reiese că este vorba despre un litigiu de contencios administrativ, bașca finalizat și cu tranzacție între împricinați. Secundo, în faimoasa Decizie 405/2016, CCR a consacrat principiul ”minimei intervenții a legii penale” în zona faptelor de abuz în serviciu comise de funcționarii publici sau privați ”ultima ratio”. Așa că și primo și secundo=fapta nu e prevăzută de legea penală și=DNA este un infractor, săvârșind infracțiunea de represiune nedreaptă-art. 283, alin. 1 Cod Penal.

# DODI date 21 October 2020 14:16 +4

Noua conducere a DNA a luat de sub kurul slujirii dosarele puse la dospit, și utilizând același tehnici din dotare și cu ”ajutorul SRI” vrea să facă ordine în sertare. Le scapă un amănunt: nu toți judecătorii sunt acoperiți, nu toți răspund favorabil la șantajul cu dosare, iar rechizitoriile făcute de DNA put a naftalină, ailegalități și a încropiri de încadrări aiuristice. Fost-ai lele, cât ai fost, chiar dacă în frunte-un un prost, nici PSD-ul nu-i ce-a fost!

# Constantean date 21 October 2020 14:38 +1

Nu exista constantean care sa se indoieasca de vinovatia acestui personaj. A adus orasul in paragina ca urmas al Mazaroiului. Este adevarat ca e cam curioasa sincronizarea.. De ce nu l-au pus sub acuzare cand inca era primar? Sigur i-ar fi prins mai bine Constantei cu el pensionat mai devreme.

# escu date 21 October 2020 16:17 +1

Acum vă este clar? La mititica trebuie să meargă numai membri PeeeSeeedeee cei ai liberalilor NU. Probabil peste 7-8 ani vor fi trimiși în fața instanței și cei care au furat la localele din acest an, dovedite și cu imagini. Înseamnă că DNA a furat startul în campania electorală pentru parlamentare. Succesuri! Dar aș dori și dosarele din pandemie cu furăciunile liberalilor. Hai, curaj băieți independenți din DNA, sau altfel, curaj găină că te tai.

# gigi date 21 October 2020 20:51 -1

bine ma, stii tu mai bine! esti de prin constanta? nu! te c..i pe tine invocand principii sanatoase dar neaplicabile lui fagadau? da! stai jos! 4!

# mitica date 21 October 2020 21:00 +1

DNA este o organizatie terorista platita de statul roman.

# VIKY date 22 October 2020 12:01 0

Iohanis:"Dupa alegeri prioritatea pentru postul de premier va fi Ludovic Orban". Alooo romani, voi nu sunteti calcati in picioare, voi sunteti tocati bucata cu bucata, exact cum s-au tocat voturile voastre noaptea ca hotii, la alegerile din 27 septembrie. Acest dictator nu se va opri, va calca peste cadavre (cum a facut-o la Colectiv, si cum o face acum), pana nu il va opri cineva, si acel "cineva" nu va fi opozitia niciodata, acel cineva trebuie sa fiti voi, voi milioanele, care puteti opri acest macel programat de acest despot nazist, "pas cu pas". Prin vot NICIODATA nu veti reusi sa va castigati drepturile si libertatile, si atunci de ce mai iesiti la vot?. Ca sa fiti umiliti, ca sa spuna nazistul ca "este vointa poporului". Care popor, daca voturile va sunt aruncate la gunoi?. Primul caz pe fata, a fost la referendumul pentru demiterea marinarului, unde nu ati invatat nimic, dar in schimb au invatat nazisti:o turma de oi o poti dirija in prapastie cand doresti. Pacat de D-zeu.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva