24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DNA DA IAMA IN GUVERNUL MEU – Parchetul anticoruptie ii cere presedintelui Klaus Iohannis aprobarea pentru urmarirea penala a fostului ministru PNL al Mediului Costel Alexe pentru presupuse fapte de luare de mita si instigare la delapidare. Alexe este acuzat ca ar fi primit 22 tone de tabla. Dosarul Alexe, supapa pentru valul de ura anti-PNL?

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

4 January 2021 15:43
Vizualizari: 5502

Directia Nationala Anticoruptie a dat iama si la varful Partidului National Liberal. Ca o face temeinic sau doar de ochii lumii ramane de vazut. Deocamdata, parchetul a anuntat luni, 4 ianuarie 2021, ca seful DNA, Crin Nicu Bologa, i-a cerut presedintelui Klaus Iohannis aprobarea pentru inceperea urmaririi penale fata de fostul ministru al Mediului Costel Alexe (foto), actual presedinte al Consiliului Judetean Iasi, acuzat de luare de mita si instigare la delapidare.Mai exact, DNA il suspecteaza pe Alexe (membru in Biroul Executiv al Partidului National Liberal cu rang de vicepresedinte politic) ca ar fi primit mita 22 de tone de tabla in valoare de 103.000 de lei de la directorul unui combinat siderurgic pentru ca Ministerul Mediului sa-i acorde gratuit certificate verzi respectivei intreprinderi si ca sa monitorizeze cum trebuie inchiderea de catre acelasi combinat a unui depozit de deseuri neconforme.

Mentionam ca la sfarsitul lunii ianuarie 2020, ministrul Mediului Costel Alexe a vizitat combinatul siderurgic Liberty Galati, unde directorul general Bogdan Grecu i-a prezentat o platforma de reciclare a deseurilor industriale, conform Cetateanul.net. In septembrie 2020, site-ul Ecologic.rec.ro scria ca SC Liberty SA Galati urma sa beneficieze de proceduri simplificate pentru inchiderea depozitelor proprii de deseuri neconforme.

Inainte sa va prezentam comunicatul DNA, mentionam ca nu excludem ca seful CJ Iasi Costel Alexe sa fi fost ales special de catre parchet spre a fi dat drept exemplu in sensul ca lupta anticoruptie inca functioneaza si mai ales pentru ca DNA sa creeze o supapa pentru uriasa nemultumire populara creata de guvernarea PNL a ultimelor 14 luni. Cu atat mai mult cu cat nu mai este ministru, deci rusinea nu se poate rasfrange asupra premierului in functie – Florin Citu. In plus, Alexe, nemaifiind parlamentar, poate fi oricand defilat in catuse, spre deliciul publicului stalinist.


Redam comunicatul DNA:


In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, in vederea sesizarii Presedintelui Romaniei pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de o persoana, fost deputat in Parlamentul Romaniei, la data faptelor avand functia de ministru, pentru savarsirea infractiunilor de:

- luare de mita,

- instigarea la delapidare.

Solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie referitoare la efectuarea urmaririi penale fata de persoana respectiva are in vedere imprejurarea ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada martie-aprilie 2020, persoana respectiva ar fi pretins, in mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tabla in legatura cu indeplinirea atributiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit catre fabrica respectiva a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera si la monitorizarea masurilor luate de aceasta societate comerciala pentru inchiderea unui depozit de deseuri neconforme.

Foloasele respective, in cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite in datele de 23 aprilie 2020 si 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societati comerciale administrate de o ruda de-a sa.

Cererii transmise i-au fost atasate referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie precum si volumele (10) cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.

Prezenta cerere de efectuare a urmaririi penale intra sub incidenta art. 305 alin 4 din C.P.P. In prezent, persoana fata de care s-a solicitat sesizarea Presedintelui Romaniei pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.


Precizam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 1 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

Comentarii

# Gilu date 4 January 2021 21:43 +3

Praf in ochi! Chiar credeti ca asta va păți ceva?

# X date 5 January 2021 00:52 +2

Ei, ma lași! Praf în ochii proștilor. DNA este vândut de mult. Acum se va desființa și Secția speciala sa te ții fericire!

# Retardanis date 5 January 2021 12:21 +1

Asta a apucat sa intre in functie? La el iohannis nu a stat o luna sa se gandeasca precum facea la ministrii PSD? A semnat ca prostu'? Vor sa bata recordul la cel mai scurt mandat de ministru. Programul PNL-USR = scrierile lui Caragiale.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva