24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DNA FACE EXECUTII IN TABARA ORBAN – Senatorul liberal Eugen Pirvulescu, unul dintre sustinatorii lui Ludovic Orban pentru sefia PNL, a fost pus sub control judiciar. Acuzatia este ridicola: Pirvulescu ar fi facut interventii la un concurs de asistenti medicali si soferi de ambulanta. Coincidenta: Pirvulescu a anuntat in urma cu doua saptamani ca il sprijina pe Ludovic Orban pentru un nou mandat la sefia PNL in detrimentul lui Florin Citu

Scris de: G.T. | pdf | print

22 July 2021 17:30
Vizualizari: 6418

DNA a dat atacul la tabara Orban. Unul dintre liderii PNL care au anuntat ca il sprijina pe Ludovic Orban pentru un nou mandat la sefia partidului a fost pus sub control judiciar, joi, 22 iulie 2021, de parchetul anticoruptie. Este vorba despre presedintele PNL Teleorman, senatorul Eugen Pirvulescu (foto stanga).


 

Liberalul a fost inculpat pentru pretinsa comitere a infractiunii constand in folosirea influentei sau autoritatii de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Acuzatia este insa una ridicola, in sensul ca Eugen Pirvulescu ar fi facut interventii la un concurs pentru angajarea unor asistenti medicali si soferi de ambulanta. Cu alte cuvinte, Eugen Pirvulescu ar fi vrut sa-si angajeze pilele. Deci cu asa ceva se ocupa un parchet care ar trebui sa lupte in primul rand impotriva marii coruptii.

Conform surselor Lumea Justitiei, dosarul s-ar afla in instrumentarea procurorului DNA Cosmin Iordache.


Pirvulescu abia ce si-a anuntat sustinerea pentru Orban


Pe de alta parte, nu putem sa nu remarcam ca inculparea senatorului Pirvulescu vine la doau doua saptamani dupa ce acesta si-a anuntat sprijinul pentru Ludovic Orban la un nou mandat de presedinte al PNL. “Am fost astazi in Organizatia PNL Teleorman, una dintre cele mai apropiate mie, indiferent cine a condus-o. Felicit votul de reconfirmare pentru aceeasi conducere care a obtinut printre cele mai bune rezultate din tara, avandu-i pe Eugen Parvulescu presedinte si pe Cristi Barbu, prim-vicepresedinte. Am fost onorat, de asemenea, de votul unanim dat, tot astazi, in Comitetul de Coordonare al Filialei PNL Teleorman, prin care a fost adoptata rezolutia de sustinere a candidaturii mele pentru un nou mandat de presedinte al Partidului National Liberal”, scria Ludovic Orban pe pagina sa de Facebook, in 8 iulie 2021. Nu spunem ca este o legatura intre dosarul de la DNA si optiunea lui Eugen Pirvulescu pentru Ludovic Orban, insa este intr-adevar o coincidenta. Si cam miroase a dosar politic.


Iata comunicatul DNA:


“Ca raspuns la solicitari formulate de reprezentanti ai mass media, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 22 iulie 2021, a inculpatului

PIRVULESCU EUGEN, senator in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene a unei formatiuni politice, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

in perioada 28 mai – 20 iunie 2021, inculpatul Eugen Pirvulescu si-ar fi folosit influenta pe care o avea in calitate de presedinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe langa membrii comisiilor de concurs constituite de conducerea Serviciului Judetean de Ambulanta Teleorman, solicitandu-le in mod repetat, atat direct cat si prin intermediul unei alte persoane, sa elaboreze si sa-i remita, seturile de subiecte care urmau sa fie date la proba scrisa a concursurilor organizate in perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical si sofer autosanitara II.

De asemenea, inculpatul le-ar mai fi cerut membrilor comisiilor sa favorizeze candidatii indicati de el si la proba practica/interviu, cu scopul de a obtine foloase necuvenite pentru acestia din urma (promovarea concursurilor si angajarea pe posturi remunerate).

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul trebuie sa respecte o serie de obligatii, intre care:

-sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar,

-sa nu se deplaseze la sediul Serviciului Judetean de Ambulanta Teleorman.

Inculpatului i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

De asemenea, inculpatului Pirvulescu Eugen i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# santinela date 23 July 2021 06:19 +13

Ete de aia ciumpalacii de la DNA,impreuna cu seful lor pupator de dosuri de politicieni aflati la putere, vor desfiintarea sectiei speciale si sa puna ei mina pe dosarele aflate acolo !

# lege-faradelege date 23 July 2021 10:32 +3

Adriana Radu, preşedintele Asociaţiei ''Sexul versus Barza'', a fost numită în calitate de membru al Consiliului Economic şi Social, reprezentant al societăţii civile, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Vicepremierul Dan Barna a anunţat luni că i-a cerut premierului Cîţu să revină asupra deciziei de respingere a numirii acesteia în CES. ''Am avut astăzi o întâlnire cu premierul Florin Cîţu pe diverse subiecte curente, printre care i-am propus şi să revenim asupra deciziei de a respinge numirea Adrianei Radu în Consiliul Economic şi Social.'' Aceasta interventie oare ce reprezinta domnilor procurori ?

# ZC date 23 July 2021 10:49 +1

La DNA - BT Baia Mare a fost angajat initial un referent, apoi a devenit consilier, deci functionar public, care are atributiile prevazute de lege pentru un grefier. De ce nu a angajat DNA un grefier de la SNG? De ce a trebuit DNA sa mai organizeze un concurs pentru ocuparea unui post cu atributii de grefier, cand la SNG exista grefieri cu studii juridice si pregatiti pentru preluarea unui asemenea post? Informatiile cu privire la organizarea acestui concurs sunt de pe site-ul DNA. Sub pretextul protejarii informatiilor cu caracter personal, Parlamentul a decis ca numele candidatilor sa nu mai fie fafute publice. Acest aspect pune o pedica la transparenta organizarii concursurilor la toate institutiile publice. Numele candidatilor consider ca trebuie facute publice, atunci cand candideaza la concursuri pentru posturi platite din bugetul de stat.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva