23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DNA IL DETONEAZA PE CITU INAINTE DE CONGRES – Parchetul anticoruptie a deschis dosar penal pentru achizitiile de vaccinuri impotriva Covid facute de Guvernul Citu: “Pe rolul DNA a fost inregistrat un dosar penal avand ca obiect modalitatea de achizitionare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declansarea pandemiei pana in prezent”. Sunt vizate posibile fapte de abuz in serviciu

Scris de: George TARATA | pdf | print

21 September 2021 16:43
Vizualizari: 7548

DNA il detoneaza pe premierul Florin Citu (foto) fix inainte de Congresul PNL in care acesta doreste sa obtina sefia partidului. Parchetul anticoruptie a declansat un dosar penal privind modul in care Guvernul Romaniei a cumparat dozele de vaccin anti-Covid.


 

Anuntul a fost facut chiar de DNA marti, 21 septembrie 2021, dupa ce initial postul Realitatea Plus dezvaluise existenta unui dosar privind achizitionarea celor 120 de milioane de doze de vaccin impotriva Covid de catre Guvernul condus de Florin Citu. Conform DNA, cauza se afla deocamdata in faza in rem, deci se efectueaza cercetari doar cu privire la fapte, fiind vizate posibila comitere a unor infractiuni de abuz in servicu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.


Prezentam comunicatul DNA:


“Ca raspuns la solicitarile transmise de catre reprezentanti ai mass media, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa va comunice urmatoarele:

Pe rolul DNA a fost inregistrat un dosar penal avand ca obiect modalitatea de achizitionare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declansarea pandemiei pana in prezent.

Urmarirea penala se desfasoara cu privire la fapta („in rem”), respectiv abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, in acest moment, nicio persoana nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Aceasta etapa nu are caracterul formularii unor acuzatii impotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificatia instituirii cadrului procesual care permite strangerea de probe necesare pentru a evalua daca s-a produs ori daca nu s-a produs vreo fapta ce ar intra sub incidenta penala.

Alte informatii referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispozitie in conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001”.


Amintim ca este cel de-al doilea dosar de la DNA in care vizat ar putea fi premierul Florin Citu. La parchetul anticoruptie mai exista o cauza constituita dupa ce un ONG #rezist a formulat o plangere penala impotriva lui Citu pentru instigare la abuz in serviciu in legatura cu folosirea unor consiliere angajate la Guvern in campania interna pentru sefia PNL.

Comentarii

# Lita date 21 September 2021 17:15 +93

... "nicio persoana nu are calitatea de suspect sau inculpat" ...si asa va ramane pana la calendele grecesti cu actualul DNA. Incercare de calmare a romanilor ajunsi la limita rabdarii.

# imun/teanu date 21 September 2021 17:47 +188

De fapt este simplu. Exagerat cca. 19 mil. de vaccinabili (hai!, si cu copii) /rotunjit 20. Ori doua injectii fac 40. Sa mai rotunjim, inclusiv si o (de ce?!) a treia, hai!, s-ar fi si de fo' 60 (milioane de doze vaccinuri). Au fost comandate/contractate/platite 1,2 milioane de doze. La vreo 2,2 miliarde euroi. Deci dublu la un nesesar supraevaluat. Chiar si noi, daca ne-mai-talambi in "comersanturi" subtile, putem intelege in clar ca in numele Patriei s-a, de fapt!, "erijat" o substantiala vanzare productiei de vaccinuri a dlui Bill Gattes (aflat patron "farmelor" si si OMS-ului) cu partener mecena-ul Soros. Vanzare din greu! Pe "legea lui Ohm" din fizica Iohanista ("esti om cu mine sunt om cu tine") corect presupunem ca "un" Bill n-a fost scartan/cacacios/marlan/etc si nu si-ar fi onorat obligatiile de onoare, comisioane adica. La un 1,1 miliarde euroi cat ar veni comisionul normal de 10%?! Normal ca Catu l-a impartit, cu "conlocuitorii" sai mafiotii. La fel si dobanzile imprumuturi.

# Omul de pe stradă date 21 September 2021 18:34 +170

Iar suntem trimiși după fentă!!! Iar au nevoie să acopere ceva de mare interes cu ceva mai puțin important, care oricum va fi o clasare - fapta nu există - dar după ce trece momentul nefavorabil!

# REMEMBER date 21 September 2021 19:23 +38

https://app-romania.ro/

# Pintea date 21 September 2021 20:12 +132

In personam poate fi direct madam von der Layen, dupa precedentul: Tony Blair, Trump, etc. Dama vine la Bucuresti sa semneze PNRR, asa ca poate fi si audiata cu aceasta ocazie, ca sa nu fie apoi vreo comisie rogatorie. UE are un procuror general cetatean roman (dar nu numai), de exceptie, pe care si l-a dorit din suflet, asa ca are ce sa instrumenteze, ca sa ne dovedeasca ca intr-adevar o intereseaza lupta anti-coruptie, si nu lupta anti anti-coruptie. Am dori ca acest contract privind vaccinarea sa fie public, sa stim daca Țara a fost impovărată si cu altceva, PFIZER e șmecher.

# De unde intelegem ca date 21 September 2021 21:02 +70

o gasca SRI i-o trage la alta gasca SRI , folosind DNA pas cu pas...

# santinela date 22 September 2021 07:19 +155

Cine,DNA sa detoneze ceva ? Haida de ,acest parchet poate face doar un mare fissss,nu ca nu ar avea front de lucru ci pentru ca NU poate,NU stie,si este compus numai din membrii slugi si restul incompetenti !

# Obs date 22 September 2021 09:39 +121

120 milioane de doze cumparate fara nici o justificare, milioane de doze aruncate ca urmare a expirarii, milioane de doze donate, in continuare se cumpara alte milioane, in schimb nu au fost si nu sunt bani pentru majorari de pensii si alocatii ?! Somn usor DNA, somn usor romani ! Am uitat.....DNA este de dreapta !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva