24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA L-A BAGAT PE NICUSOR LA SECRET – Directia Nationala Anticoruptie nu vrea sa spuna daca i-a deschis dosar penal candidatului Dreptei PNL-USR Nicusor Dan pentru posibilul trafic de influenta facut la Primaria Sectorului 4 pentru a stopa demolarea unei constructii ilegale din Parcul Oraselul Copiilor: "Nu se pot da niciun fel de informatii despre existenta sau inexistenta unei/unor eventuale sesizari". Cine face plangeri impotriva lui Nicusor trebuie sa anunte public! (Document)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

15 September 2020 18:13
Vizualizari: 6269

Chiar asa, sa fi trecut vremurile in care cetatenii aflau de la televizor ca fac obiectul unor dosare penale la DNA? Nu de alta, dar Directia Nationala Anticoruptie zice ca nu mai spune daca deschide dosare penale unor persoane. Si asta pentru ca exista un Ghid de bune practici abia instituit. Concret, DNA refuza sa precizeze daca i-a deschis dosar penal lui Nicusor Dan, candidatul Dreptei unite formate din PNL si USR la Primaria Generala a Capitalei, pentru posibila savarsire a infractiunii de trafic de influenta prin interventia sa pe langa reprezentatii Primariei Sectorului 4 in favoarea unei persoane. Vorbim despre cazul deja cunoscut prin care Nicusor Dan a vrut sa impiedice demolarea unei constructii ridicate ilegal in Parcul Oraselul Copiilor de catre Mihai Mitrache zis Caine, intervenind, fara succes, in repetate randuri la reprezentantul Primariei Sectorului 4 Cristian Zarescu.


 

De altfel chiar si Nicusor Dan a recunoscut interventiile sale la Primaria Sectorului 4, insa nu a facut o problema in aceasta abordare: "Eu sunt in inregistrare, sa va explic ce rol am eu. Situatia este urmatoarea: un domn avea o proprietate pe care primarul sectorului 4 a demolat-o abuziv. Instanta de judecata a spus acest lucru. inainte ca aceasta demolare abuziva, confirmata ca abuziva de catre instanta de judecata, sa aiba loc, acest cetatean a venit la mine. Avocatul domniei sale m-a vazut in tribunal si mi-a spus ca are un abuz. Eu am luat avocatul si pe cei doi soti si ne-am dus la Avocatul Poporului, pentru ca, dupa cum stiti, daca Avocatul Poporului sau prefectul ataca un act in instanta, el este suspendat de drept", a precizat Dan la Romania Tv luni seara 14 septembrie 2020.


Data fiind ca gravitatea faptei savarsite de un candidat la o functie publica de mare responsabilitate, Lumea Justitiei a solicitat in cursul acestei zile Directiei Nationale Anticoruptie sa ne precizeze daca in urma dezvaluirilor facute de Dana Budeanu care a dat publicitatii una dintre cele patru inregistrari existente pana in acest moment in spatiul public (click aici pentru a citi) in care candidatul Dreptei Nicusor Dan ii solicita reprezentatului Primariei Sectorului 4, fostul jurnalist Cristian Zarescu, sa nu demoleze constructia ilegala a afaceristului Mihai Mitrache din Parcul Oraselul Copiilors-a sesizat din oficiu pentru posibila savarsire de catre Nicusor Dan a unor infractiuni.


Stupoare insa, in raspunsul acordat publicatiei noastre, Directia Nationala Anticoruptie refuza sa precizeze daca i-a deschis penal lui Nicusor Dan. Aceasta desi vorbim despre unul dintre candidatii la Primaria Capitalei asupra caruia planeaza suspiciunea comiterii unor infractiuni deosebit de grave, respectiv infractiunea de trafic de influenta, prevazuta la art. 291 alin. (1) din Codul penal:

"Pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, savarsita de catre o persoana care are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta asupra unui functionar public si care promite ca il va determina pe acesta sa indeplineasca, sa nu indeplineasca, sa urgenteze ori sa intarzie indeplinirea unui act ce intra in indatoririle sale de serviciu sau sa indeplineasca un act contrar acestor indatoriri, se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani".


DNA isi motiveaza refuzul de comunicare a acestor date invocand un regulament, atentie, nu o lege, care stabileste ca “informatiile despre existenta unei plangeri sau denunt pe rolul organelor de urmarire penala referitoare la posibila savarsire a unor fapte de natura penala, precum si datele cuprinse in aceste acte de sesizare nu sunt publice". Este vorba despre Ghidul privind bunele practici privind sistemul judiciar din Romania si mass-media, aprobat prin Hotararea Plenului CSM nr. 197 din 17 septembrie 2019, unde se precizeaza si ca, in mod exceptional, DNA poate confirma sau infirma existenta unui dosar penal doar atunci cand autorul sesizarii anunta in mod public inregistrarea acestui act la organul de urmarire penala. Pana atunci, tacere!


Cine a facut plangere impotriva lui Nicusor Dan, sa vorbeasca, altfel DNA nu comunica


Aceasta fiind situatia, solicitam public persoanelor, daca acestea exista, care au formulat plangere penala impotriva lui Nicusor Dan fata de aceasta speta sa anunte public acest lucru. Altfel, DNA nu zice nimic. Nu de alta, dar consideram ca este imperios ca bucurestenii sa aiba cunostinta despre practicile candidatilor la Primaria Capitalei pentru a stii ce voteaza.


Practici care, e bine sa subliniem, nu sunt vazute deloc nelegale de catre cei care le-au comis. Vorbim chiar despre Nicusor Dan care, in incercarea de a se apara si justifica pentru interventia sa la reprezentantul Primariei Sectorului 4, Cristi Zarescu, a sustinut ca are obligatia in calitate de parlamentar de a interveni in ajutorul cetatenilor.


Interventie care, e bine de precizat, contrazice total "activitatea oengista" pe care acelasi parlamentar Nicusor Dan se lauda ca a desfasurat-o neintrerupt vreme de 15 ani prin Asociatia Salvati Bucurestiul pe care o conduce, pentru ocrotirea spatiilor verzi ale Capitalei (facsimil 1). Numai ca, in acest caz era fix pe dos, caci respectiva constructie era ridicata ilegal intr-un parc, deci, pe spatiul verde pe care Nicusor Dan trebuia sa il ocroteasca: "Eu ca parlamentar sunt obligat de lege sa ma ocup de rezolvarea problemelor bucurestenilor. Am considerat ca impotriva acestui cetatean se construieste un abuz de catre o autoritate locala", sustinea Nicusor Dan luni seara, 14 septembrie 2020 la RTV.

Problema cea mare pentru Nicusor Dan este ca in Constitutia Romaniei se prevede clar la art. 71 alin (2) ca functia de parlamentar este incompatibila cu orice alta functie. Inclusiv cea de lider de oenege: "Calitatea de deputat sau de senator este incompatibila cu exercitarea oricarei functii publice de autoritate, cu exceptia celei de membru al Guvernului".


Vazand activitatea lui Nicusor Dan de-a lungul timpului si constatand ca acesta nu are nicio legatura nici cu Parlamentul si cu atat mai putin cu cetatenii pe care sustine ca ii apara, ii recomandam sa ramana la activitatea pe care o desfasoara in asociatiile "non-profit". Nu de alta, dar si asa petrece destul de mult timp prin instante pentru a apara interesele a zeci de companii (click aici pentru a citi).Redam in continuare raspunsul DNA:
Marcel Ciolacu cere DNA sa il ancheteze pe Nicusor Dan


Altfel, in cazul in care DNA nu este hotarata daca ancheteaza sau nu posibilul trafic de influenta savarsit de catre unul dintre candidatii la Primaria Capitalei, evidentiem ca dupa aparitia inregistrarilor privitoare la interventiile lui Nicusor Dan la Primaria Sectorului 4 in favoarea lui Mihai Mitrache, au aparut si cererile de anchetare a lui Nicusor Dan. Chiar presedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu a solicitat public DNA anchetarea lui Nicusor Dan.


Iata declaratia lui Marcel Ciolacu facuta intr-o conferinta de presa sustinuta marti, 15 septembrie 2020:


Facem un ultim apel catre organele abilitate sa se autosesizeze in cazul domnului Nicusor Dan. Este un caz evident de trafic de influenta si de incercare de influentare a autoritatilor publice in forma continuata, deoarece nu numai inregistrarea a dovedit aceasta interventie, ci si postarile domnului Nicusor Dan de pe Facebook, si implicarea lui in procesul civil, luand partea – dupa cum spune presa – a unor interlopi care distrugeau spatiul verde. Domnul Nicusor Dan, marele candidat dreptei reunite, prin sloganurile sale spunand ca doreste sa salveze spatiul verde, de fapt a dovedit contrariul”.

Comentarii

# PEPSIGLAS date 15 September 2020 18:21 +10

Dacă era cineva de la PSD ,era dus deja la beciul domnesc cu catuse .

# PATRIOTU date 15 September 2020 18:50 +6

Cum dracu sã nu facã DNA scut în jurul püpincurïstului,,,MUCUSOR,,,CUM?Nu v ati gîndit cã .,WERMER CU40Dedosare penale,este m ai,cinstit,onorabil de cît,,,,DRACNIA,,,La care.,wermer o votat si. el la referendumul. De demitere a lu ,Bãse.dar DRACNIA,Ce fãcu dupã.,angajã 2Matracuce ,pentru care i sendeschisã al doilea dosar penal,lu,,,DRACNIA.ATUNCI VÃ ÎNTREB ?RPMÂNILOR ?Cu ce dracu Dracnia este atît de penal si face puscãrie,m ai rãu de cît.,CÃCA MÛCUSOR?S AU MUCUSOR ÎI DÎN COASTA. DE ,,,,,,,.DR......A LU WERMER?OARE?

# imun/teanu date 16 September 2020 08:17 +4

Prostii! DNA va "solutiona" simplu, clasare, cu NUP, ca "faptele nu exista" /nu este adevarat ce cu totii ati auzit. Inca dovada, daca mai trebuie, ca DNA, constituita in grup organizat, apara infractorii ("nostrii"!) de partid si de stat.

# Andrei Muresan date 16 September 2020 12:48 +6

Acest individ este "omul de apartament" al ex presedintei Fundatiei Soros, Sandra Pralong, consiliera cu diaspora de la Cotroceni. Aceasta unguroaica evreica actioneaza de langa presedintele Romaniei "precum Mata Hari". Securitatea, acum SRI colaboreaza cu individa. Geniali acesti barbati de la SRI. Patrioti adevarati ai banului si prostiei. Tradatori. Ce li se cuvine tradatorilor de tara?

# VIKY date 16 September 2020 13:45 +4

Guran: "Scandalul nu ne afecteaza, dimpotriva ne avantajeaza". Bravo, jeguri umane pnl-iste, promovati interlopi. Nici un om zdravan la cap, nu poate vota un asemenea limbric. Pentru trafic de influenta alti au facut, si fac ani grei de inchisoare. Daca VOI tolerati asemenea indivizi, veti avea parte numai de ei in urmatorii 4 ani. Daca era din alt partid, deja era cu "bratari" la maini. Unde sunt USR-isti (Uniunea Sorosista de Reptile), sa isi rupa hainele de pe ei in Piata Victoriei?.

# UNUL CAEE PLÃTESTE ,,PENSIILE NESIMTITE date 19 September 2020 14:48 0

CARE .,DNA,?CARE?CINE SÂ ANCHETEZE,POTLOGÃRIILE ,HOTILOR DI ,PARTIDUL DE GUWERMERÃMÎNT DE LA ORA ACTUALÃ.,?CINE?SICÃ BETIVU,PUS PE FUNCTIE DE,,,CIULAMAUA PESEDISTÃ.,?ATUNCI VÃ M SI ZIC UNA ,,,ROMÂBILOR,CINE SÃ M AI ANCHETEZE MATRAPAZLÎCURILE ,.POLITICIIENILOR CARE LA RÎNDUL LOR NICI MÃCAR ,NU OR FOST ALESI DAR,,,,,,,CILAMAUA PESEDISTÃ AVU,BLAT CU,,,MUTALÃUL WERMER SI ÎI DÃDU,,,,GUWERMER.ATUNCI ,ROMÂNI,CE DRACU M AI VRETI VOI.,?MERGETI LA VOT,NOI PUNEM DE ,,,MOTUNE,,,SI FACEM CUM CREDEM NOI,ADICÃ POLITICUL,SÃ AJUNGEM TOTI,POLITJTICIIENI MARI BOIERI,DAR PE VOI,PROSTIMEA CARE NE DATI PORCOIUL DE BANI SI NE TJNETI LA. ,,CASA POPORULUI,TREABA VOASTRÃ,ACUM AM DESCOPERIT CÃ NU MERITÃ SÃ LUPTÃM PENTRU VOI PROSTIMEA.VOI TOT PE NOI NE VETI VOTA.

# Gheorghe Doja date 25 September 2020 00:20 0

Dar domnului Dr. Arafat, cum i-a dat 'adeverinta" DNA???

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva